HABERLER>POLİTİKA
12 Mart 2017 Pazar - 01:44

Çavuşoğlu: Ne adım atarlarsa 10 katını atarız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'nın Türk bakanları engellemesine ilişkin, "Onlar ne adım atarsa, biz de 10 katını atarız" diyerek misilleme uyarısında bulundu.

Çavuşoğlu: Ne adım atarlarsa 10 katını atarız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu TRT yayınına katılarak Hollanda'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik skandal tavrına çok sert tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu, "Lanet olsun bunların seçimine. Kendi ülkesinde bir seçim var diye, bu seçimde (aşırı sağçı Geert) Wilders'a oy kaptırmamak için, başa baş gidiyor diye, Wilders'tan daha öteye giden siyasetçilere lanet olsun. Bunlar gerçekten bu kadar aşağılık bir seviyeye gittiler ve Bakanımızı burada kendi başkonsolosluğumuza almıyorlar." diye konuştu. 

Çavuşoğlu, akşam saatlerinden itibaren Avrupalı yetkililerle görüşmeler yaptığını ve bu konudaki tepkilerini dile getirdiği vurguladı.

Hollanda'nın attığı adımları karşılıksız bırakmayacaklarının altını çizen Çavuşoğlu, Ankara ve İstanbul'daki Hollanda Büyükelçiliği, Başkonsolosluğu ve rezidanslarının etrafında tedbir aldıklarını, giriş çıkışları engelleyeceklerini hatırlattı.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar ne adım atarsa, biz de 10 katını atarız. Bunda bir korkumuz yok ama bu yaptıkları gerçekten insanlığa sığmaz. Bir seçim var diye ve bu siyasetçilerin insanlıktan uzaklaşması ibretlik bir durum. Bir dışişleri bakanının uçuşunun iptal edilmesi hiçbir bakımdan kabul edilebilir değil ama bir kadına ve bir bakana kendi toprağımız olan başkonsolosluğumuza girişine izin verilmemesi Avrupa için bir utanç belgesidir. Bu utancı da yüzlerine hep vuracağız."

Çavuşoğlu, Hollanda hükümetinin uygulamasına tepki vermeleri için diğer ülkeler nezdinde çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. 

Avrupa'nın birçok ülkesindeki uygulamaların sebebinin Türkiye'deki referandumda taraf tutmak olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, "'Evet' çıktıktan sonra yeni Türkiye'nin çok daha istikrarlı, daha özgür bağımsız ülke olacağını çok iyi biliyorlar. Kendi kontrolü altında olmayan bir Türkiye'yi istemiyorlar. İşin özeti bu."

BAKAN SAYAN'IN ARACININ TUTULMASI
Çavuşoğlu, A Haber yayınındaki açıklamasında da Hollanda polisinin Bakan Sayan'ın aracını tutmasına ilişkin soruya, şu yanıtı verdi:

"(Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans) Timmermans'ı da aradım. '(Başbakanla da tekrar görüşeceğiz' dedi. Biz de 'Bu rezalete son versin. Bu iş kontrolden çıkmaya başladı. Halkımız da büyük bir hassasiyet gösteriyor. Bu işi tırmandırmak istemiyoruz ama gereken tüm adımları atarız. Bu rezalete derhal son versin' dedik. Tekrar arayacağını söyledi Timmermans."

Hollanda'nın, 16 Nisan'daki referandumda halkın "Evet" diyeceğini gördüğü için "çıldırmış" şekilde hareket ettiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Bizi durduramayacaklar. Biz yolumuzda emin adımlarla ilerleriz ama bu utanç onlarda bir leke olarak kalacaktır ve Türk halkı bunu unutmayacaktır." dedi. (AA)

 
Hollanda polisinden Türk göstericilere müdahale!
 
Hollanda polisinden Bakan Kaya'ya tutuklama tehdidi!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 12 Mart 2017 Pazar 19:29

Bu zamana kadar misliyle karşılık veririz söylemleriniz hep havada kaldı. Bunun için söylenenler ciddiye alınmıyor. Ayrıca bir vatandaş olarak ne gibi yaptırımların olacağını merak ediyorum. Bu dış siyaseti yarın öbür gün avrupa hayırcı diye meydanlarda malzeme olarak bol bol kullanırsınız.

Yorumu oyla      12      5  
12 Mart 2017 Pazar 18:05

Çok merak ediyorum , ne yapacağız? Manavdan portakal alıp suyunu mu sıkacaksınız? Her iki ülkede de seçimler var. He iki tarafta bu durumu kullanıyor , olan budur.

Yorumu oyla      11      5  
12 Mart 2017 Pazar 15:44

Dış politikayı iç politikaya malzeme yapıp evet oylarını arttırma peşindeler. 3-5 oy için Türkiye' nin itibari ile kimsenin oynamaya hakkı yok.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kaya'dan engelleme sonrası ilk açıklama
Kaya, Hollanda Başkonsolosluğuna girişine izin verilmemesine ilişkin, ...
Dışişleri: Hollanda Büyükelçisi gelmesin!
Dışişleri Bakanlığı: (Hollanda'nın Türk Bakanları engellemesine tepki ...
Başbakan İzmir’de Romanlarla buluştu: Her türlü ayrımcılığa karşı dimdik durduk!
Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin her kesiminden insanın ayrımcılığa tabi ...
 
Çavuşoğlu: Elbette bir karşılığı olacak!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'nın kararı hakkında, "Her bakımdan ...
Hollanda'da Bakan Kaya'nın aracı durduruldu
Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun iniş iznini iptal etmesinin ...
Başbakan Yıldırım: Bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa...
Başbakan Yıldırım, "Biz buradan bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa, lütfen ...
 
Halk Müziğinin usta ismi yaşamını yitirdi
Halk Müziğinin usta sanatçısı Emre Saltık yaşamını yitirdi.
Ümit Özdağ'dan flaş suikast çıkışı!
MHP’den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Bana yönelik, ...
Hollandalı Büyükelçi Bakanlığa çağrıldı
Hollanda hükümetinin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva