HABERLER>POLİTİKA
17 Ocak 2019 Perşembe - 17:45

Çarpıcı açıklamalar: Kocaoğlu'nun adaylık hamlesi için ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu'nın yaptığı adaylık hamlesini ve yapılan görüşmeyi anlatan Kılıçdaroğlu, “Tekrar aday olmak istediğini söyledi ben de aday adayı olabilirsiniz, sorun yok dedim. Neden olmak istediğini ifade etti. Teşekkür ettik, ayrıldı” ifadelerini kullandı.

Çarpıcı açıklamalar: Kocaoğlu nun adaylık hamlesi için ne dedi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, internet medyası temsilcilerini, CHP Genel Merkezi’nde ağırladı. CHP lideri, Aziz Kocaoğlu’nun geçen gün Genel Merkez’e gelerek yeniden aday olabileceğini de değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Tekrar aday olmak istediğini söyledi ben de aday adayı olabilirsiniz, sorun yok dedim. Neden olmak istediğini ifade etti. Teşekkür ettik, ayrıldı” ifadelerini kullandı.

- KOCAOĞLU'NDAN YENİ MESAJ: KİM ADAY OLURSA OLSUN...

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

İzmir adayının dün Aziz Kocaoğlu ile yapılan görüşme nedeniyle açıklanmadığı iddiası var. Dün Aziz Kocaoğlu ile görüştünüz mü, gerilimli bir ortam var mı?

Sayın Kocaoğlu dün geldi, görüşmek istedi. Tekrar aday olmak istediğini söyledi ben de aday adayı olabilirsiniz, sorun yok dedim. Neden olmak istediğini ifade etti. Teşekkür ettik, ayrıldı. Bir açıklama yapacağını söyledi. Tabi, yapabilirsiniz dedik. Çünkü daha önce aday olmayacağını söylemişti. Başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Herhangi bir şaibeye bulaşmadı, belediyeyi iyi yönetti, bütün devlet baskısına rağmen iyi yönetti, sonra aday olmayacağını söyledi, 3 dönem adaylık yaptığını ifade etmişti. Bu kez tekrar aday olacağını söyledi.

-     Dün açıklanmasını bu görüşme mi engelledi?

Dün hiç gündeme gelmedi ki İzmir Büyükşehir adaylığı. Bu görüşme ile ilgisi yok onun. Hayır, önce şunu yaptık; İzmir’de bize ait olmayan belediyeler üzerinde çalıştık. Dolayısıyla çalışma bunun üzerineydi. Onu çalıştık. Bir gece önce. Gecikme deniliyor. Geçen döneme baktığımızda bir gecikme yok. Büyük bir kısmı açıklandı. Daha erken açıklamak isterdik. Ama takdir edersiniz ki İYİ Parti ile görüşme var. Bu doğal olarak iki parti açısından da gecikme yaratıyor. Onlar da biz de tabanlarımıza soruyoruz, ek anket ihtiyacı doğuyor. Bu çerçevede değerlendirmek lazım. 10-15 gün içerisinde bunu bitireceğiz. Bir İzmir, bir İstanbul kaldı, ağırlıklı olarak.

AZİZ KOCAOĞLU, TUNCAY ÖZKAN VE TUNÇ SOYER’İ ENGELLEMEK Mİ İSTEDİ

-     Kocaoğlu’nun Tuncay Özkan ve Tunç Soyer’in adaylığına karşı çıktığı, rezerv koyduğu iddiası da var.

Kişilere dönük rezervi var mı, böyle bir şey söz konusu mu, bana doğrudan aktarılmış değil. Böyle bir rezervi var mı onu bilmiyorum. İzmir’deki yakın çevresiyle görüşmelerinde bunu ifade etmişse bilmiyorum. İzmir medyasını çok yakından izleme şansım olmadı. Değişik haberler çıkabiliyor. Aslolan buradan çıkacak olan kararlar.

-     Kocaoğlu, daha önce CHP’nin siyaset üretecek, Türkiye’yi yönetecek bir mutfağı olmadığını ifade etmişti… İl örgütü üzerinde bu sözleri etkili olur mu?

O kurultay sürecinde yapılan açıklamalardı, o dönem siyasi ortamında yapılan açıklamalar. Onlar çok geride kaldı diye düşünüyorum. Örgütün üzerinde Aziz beyin bu sözlerinin nasıl bir etkisi var onu bilmiyorum. Tek tek çağırıp il, ilçe başkanını bunu sormak aklımdan geçmedi. O belediye başkanıydı. Kurultay toplanması ile ilgili düşünceleri vardı. Hiçbir zaman neden kurultayda imza verdin diye birisini cezalandırma ya da özel önyargıyla yaklaşmak gibi bir düşüncem olmadı. Onlar eskide kaldı, bugüne taşımanın mantığı yok.

-     İzmir’de Tuncay Özkan’ın anketlerde önde çıktığı gibi haberler var.

Diyorsunuz. (Gülümseyerek) Parti içinde yapılan çalışmaları medya ile paylaşmayı doğru bulmuyorum. Dün PM’de de söyledik. Adayları belirlerken sadece anketler değil, il başkanı, ilçe başkanı, vekiller bütün bunlar dikkate alınıyor. Dedim ki bir bölgede 3 aday varsa bazen bunlar bir araya gelip uyumlaştırılırsa yüzde 100 kazanıyoruz ama rakip olurlarsa seçimi kaybediyoruz. Birisinin ankette önde olmasının önemi kalmıyor o zaman. Adayları belirlerken bütün bunlar dikkate alınıyor.  (Oda TV)

 
Dedektif gibi komşu, hırsızları yakalattı
 
Kocaoğlu'ndan flaş mesajlar: Kim aday olursa olsun...
YORUMLAR
Toplam 18 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ksk li 21 Ocak 2019 Pazartesi 03:50

büyükşehir abdül batur ile farkı iyice açar

Yorumu oyla      10      6  
izmirli 18 Ocak 2019 Cuma 09:44

AZİZ KOCAOĞLU PARTİYİ VE KILÇDAROĞLUNU SİYASET MUTFAĞI YOK DİYE SUÇLA SONRA BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLA ADAYLAR AÇIKLANDIĞINDA NERDEYDİN DAHA ÖNCE KARŞI ÇIKSAYDIN YA MADEM ZEYBEKÇİ GÜÇLÜ ADAY BİNALİ YILDIRIM AÇIKLANDIĞI GÜN SEN HEMEN ÇIKIP ADAYLIĞINI AÇIKLAMIŞTIN ŞİMDİDE AÇIKLASAYDIN TAM PARTİ MECLİSİNDEN AÇIKLANACAĞI GÜN BU AÇIKLAMAYI YAPMAN ÇOK SAÇMA KILIÇDAROĞLUDA SENİ ADAY GÖSTERİRSE YAZIKLAR OLSUN KILIÇDAROĞLU ARTIK KENDİNE GEL MASAYA YUMRUĞUNU VUR ARTIK ÇOK YUMUŞAK KALIYORSUN

Yorumu oyla      13      5  
Uyanın 18 Ocak 2019 Cuma 03:58

cumhur cephesi Soyer için dua ediyor. trollere baktığınızda bu açıkça görülüyor ki onlar tepeden sinyal gelmeden yazmayan tipler! Özkan'ı zaten hiç bir İzmirli istemiyor! Geriye kalıyor Aziz başkanla A. Yüksel! KK aklı varsa A.Yüksel'i aday gösterip, topu Kocaoğlu'nun kucağına bırakıverir!

Yorumu oyla      9      7  
Ergun 18 Ocak 2019 Cuma 03:06

Ben mhp seçmeni olarak ödemişte mehmet erisi bekliyordum ona rey verecektim ama olmadi bizi affet hocam sen olsaydın oyumuz sanaydı ancak sizin ilçe yönetimi kendi ayağına sıktı ama sen bağımsız aday ol yine sana verelim reyleri

Yorumu oyla      9      5  
Sait 18 Ocak 2019 Cuma 02:37

Bu secimde Ödemiş'te mecburen CHP'ni kesinlikle altını çiziyorum Destekleyeceğiz...Ancak seçim sonucu ne olursa olsun Ödemiş CHP adayını neye gore,kime göre atama yapıldı bununda altını çiziyorum neye ve kimlere göre aday atamasi yaptınız sorulacaktır.Bu burdan biline.

Yorumu oyla      9      5  
Adnan Hocaoğlu. 18 Ocak 2019 Cuma 01:40

Doğru aday,halkın sevgisini kazanmış KAMİL OKYAY SINDIR. Saygılarımla.

Yorumu oyla      10      7  
Adnan Hocaoğlu. 18 Ocak 2019 Cuma 01:40

Doğru aday,halkın sevgisini kazanmış KAMİL OKYAY SINDIR. Saygılarımla.

Yorumu oyla      10      7  
REİS 18 Ocak 2019 Cuma 01:18

AZİZ BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLAYARAK GÜZEL BİR KÖRDÜĞÜM ATTI.

Yorumu oyla      10      6  
Can çiler 17 Ocak 2019 Perşembe 20:52

Mhp den istifa eden samsun milletvekili erhan usta samsun belediye başkanlığı için müracat ederse itiraz etmeyiz. Ama aziz kocaoğlu adaylığını açıklarsa kuyameti koparırız. Olmaz olmaz..... biz adam olmayız biz adam olamıyorsak gerisini siz düşünün.

Yorumu oyla      13      15  
Anılsana diyom 17 Ocak 2019 Perşembe 20:01

Murat bakana laf atarken aynaya bak adam gibi adam Adıda Murat bakan

Yorumu oyla      12      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Doğan'dan Selvitopu'na yanıt: Aklı bugün mü başına geldi
AK Parti Karabağlar Belediye Başkan Adayı Bilal Doğan, Muhittin Selvitopu’nun ...
SP, 67 belediye başkan adayını açıkladı
Saadet Partisi (SP), 1'i büyükşehir, 11'i il olmak üzere toplam 67 belediye ...
İzmir’in o ilçesinde kritik durum: Askerler seçmen listesinde çıktı!
İzmir’in Foça İlçesi’nde daha önce acemi askerlerin eğitim gördüğü birlikler ...
 
Ekrem İmamoğlu'dan, Meral Akşener'e ziyaret
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye ...
Erdoğan, Fazıl Say'ın konserine gidiyor
Fazıl Say'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı konserine davet ettiğini ...
'Marketlerde istediğimiz rakamlar yok, konuşacağız'
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mali disiplini kararlılıkla uygulamaya ...
 
Bahçeli'den flaş güvenli bölge çıkışı
MHP lideri Devlet Bahçeli il başkanları toplantısında konuluyor. Bahçeli ...
Münbiç'teki bombalı saldırıyla ilgili açıklama
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münbiç'teki bombalı saldırıya ilişkin ...
MHP projelerini Zeybekci'ye verecek!
Yerel Seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında AK Parti ile birlikte giren ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ölmeyen aşk!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva