HABERLER>GÜNCEL
23 Şubat 2016 Salı - 08:38

Cansel'in yardım çığlığını hiç kimse duymadı!

Öğretmeninin cinsel istismarının ardından intihar ettiği düşünülen lise öğrencisi Cansel’in yaşadıkları toplumsal tepkiye dönüştü. İstismarı anlatmasına rağmen hiçbir önlem almamakla suçlanan okul yönetimi açığa alındı.

Cansel in yardım çığlığını hiç kimse duymadı!

Kayseri’de lise öğrencisi Cansel Buse K. (17) çarşamba günü, ailesinin ifadesine göre Melikgazi’deki evlerinde polis babasının beylik tabancasıyla başına bir el ateş etti. Ağır yaralanan genç kız hastanede yaşamını yitirdi. Anadolu Lisesi'ndeki arkadaşları, Cansel'in intiharına evli ve iki çocuk babası matematik öğretmeniyle duygusal ilişkisi ardından uğradığı cinsel istismarın neden olduğunu, okul yönetiminin konuya kayıtsız kaldığı yönünde iddilarda bulundu. İddialar üzerine öğretmen Bayram Ö. (33) cumartesi günü tutuklandı.

‘2 AYLIK TELEFON TRAFİĞİ’
Adli ve idari soruşturmada genç kızın iki aydan beri öğretmeniyle cep telefonundan görüşmeler yaptığı belirlendi. Vali Orhan Düzgün olayla ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı: “Cansel B.K.’nın intiharı ile bağlantılı olduğu düşünülen ve telefon kayıtlarının incelenmesi neticesinde bir süredir kendisi ile irtibatlı olduğu tespit edilen öğretmen B.Ö. yürütülen adli soruşturma sonucu tutuklanmıştır. Ayrıca yürütülen idari soruşturma doğrultusunda olayda ihmali olduğu düşünülen M.E.A. Lisesi Okul Müdürü E.E., Müdür Yardımcıları M.T.İ. ve A.E. ile rehber öğretmenler Z.A. ve K.C. görevden el çektirilerek açığa alınmıştır. Adli ve idari soruşturma devam etmektedir.”



OKULDA BAYILMIŞ
Aileye taziye ziyaretinde bulunan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da şu açıklamayı yaptı: “Cansel, pazartesi günü okul idaresine öğretmeni şikâyet etmiş. İdare gerekli girişimlerde bulunacaklarını kendisine ifade etmiş. Ancak genç kız okulda baygınlık geçirmiş, ambulans çağrılmış. Genç kızın ailesi, bu durumdan haber edilmediklerini söyledi.” Kayseri Barosu da davaya müdahil olmak istediklerini açıkladı.

ÜZERİ KAPATILSIN TALİMATI VAR MI?
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cansel’in öğretmeni tarafından cinsel istismara uğradığı iddiasıyla hayatına son vermesi üzerine konuyu TBMM’ye taşıdı. Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede “Konunun üzerinin kapatılması yönünde talimatlar verildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise ilgili talimatlar kim ya da kimler tarafından verilmiştir?” diye soruldu.

OKULDA PSİKOSOSYAL DESTEK
OLAYI perşembe günü öğrendiklerini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu şöyle dedi: “İki müfettiş görevlendirdik. Öğretmen ve öğrencilere psikososyal başta olmak üzere her türlü destek verilmeye başlandı. Diğer öğrencilerimizin hayatlarının normale dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Kız öğrencimizin ailesiyle de görüşeceğiz.”

#canseliçinsusma
CANSEL’in ölümü sosyal medyada, “Cansel için susma” etiketiyle paylaşıldı. Paylaşımlarda “Kayseri’de 18 yaşındaki bir kız matematik öğretmeninin tecavüzüne uğradı, şikâyet edildi ama hiçbir şey yapılmadı. Kız dayanamadı ve intihar etti, kurtarılamadı. Bunun, tecavüzün yanında bir cinayet olmasına rağmen kimse harekete geçmedi. Olayın üstü örtülmeye çalışılıyor” diye yazıldı.


Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Usta, öğretmen Bayram Ö.’nün ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarından tutuklandığını açıkladı.

İKİNCİ EVİMİZDİ HANİ
Paylaşımlarda “Hatırlıyor musunuz, küçükken hepimize, okul ikinci eviniz derlerdi” gibi mesajlar da yer aldı. Demokrat Kadın internet sitesi de genç kızın bir arkadaşının ifadesine dayanarak şunları yazdı: “Cansel’in intihardan 2 gün önce kucağıma bayılıp ‘Ben kendimi öldüreceğim” diyerek ağlamasını ben kaldıramıyorum.”

CANSEL'E ÖZEL DERS VERİYORDU 
ARKADAŞLARI öğretmeninin Cansel’e ilaç verdikten sonra tecavüz ettiğini bildiklerinde ısrar ediyorlar. “Cansel ertesi gün başına gelenleri okul idaresinden sadece Müdür Yardımcısı M.T.İ. ile paylaştı. Müdürün ve rehberlik öğretmenlerinin haberi yoktu. Ama M.T.İ., olayı örtbas etmek için Cansel’i oyaladı. Cansel de canına kıydı” diyorlar. Başka bir arkadaşı, öğretmenin bel altı şakalar yaptığını anlatıyor:

‘AİLENE ANLAT’ BASKISI
“Şakalarından yüzümüz kızarırdı. Cansel’e özel ders veriyordu. Aralarında duygusal yakınlaşma olduğunu olaydan 10 gün önce duymuştuk.”

Cansel’in bir başka arkadaşı farklı bir iddia ortaya atıyor: “Okul idaresi, Cansel durumu anlattığında ‘Ailene anlatman için sana iki gün müsaade. Yoksa biz söyleriz’ demiş. Cansel bu baskıya dayanamadı. İki gün okulda iki kez bayıldı. İdare Bayram Hoca ile ilgili kılını kıpırdatmadı. Bu yüzden intihar etti.”(Hürriyet)

 
Emniyet 4 bin özel harekatçı alacak!
 
Kritik tarih belli oldu: Esad'tan seçim çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emniyet 4 bin özel harekatçı alacak!
Emniyet Genel Müdürlüğü 17. dönem polis meslek eğitimi için 4 bin erkek ...
'Salih Neccar' karmaşası: 10 soru 10 cevap!
Saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği konusunda karmaşa yaşandı. ...
Flaş! Urla villaları hakkında bomba karar
İzmir'in Urla İlçesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman ...
 
Beyazıt Öztürk şüpheli olarak ifade verdi
Beyazıt Öztürk programına bağlanan 'Ayşe Öğretmen'in açıklamaları nedeniyle ...
Eşini 'Cumhurbaşkanı'na hakaret'ten savcıya şikayet etti!
TIR şoförü 40 yaşındaki Ali D., televizyonda Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkınca ...
İzmir’deki ‘küfür’ kavgası cinayetle bitti
İzmir’in Karabağlar İlçesi'nde, market işleten emekli polis memuru O.N. ...
 
Takvim ‘tıraşı’ abarttı, AK Partili başkanı CHP’li yaptı!
Takvim Gazetesi yerel seçimde AK Parti’den seçilen Selçuk Belediye Başkanı ...
Adliyede yas: Hakim Özdemir yaşamını yitirdi
Karşıyaka Adliyesi’nde görev yapan Hakim Ömer Özdemir hayatını kaybetti.
Pazaryerine uçan otomobilin sürücüsü ehliyetsiz çıktı!
İfadesinde bir başka otomobilin kendisine çarptığını söyleyen B.K.'nın ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva