HABERLER>POLİTİKA
5 Ocak 2017 Perşembe - 14:07

Cankurtaran’dan İzmir’de ‘yeni anayasa’ mesajı: Vicdanı olanlar…

CHP Genel Başkan Yardımcısı, yeni anayasa teklifi için, “Bizim dileğimiz odur ki; MHP ve AKP milletvekillerinden vicdanı olanlar bu anayasa değişikliğine mecliste ‘hayır’ desin. Olası referandumda MHP’li seçmenlerin de ülkelerini ne kadar sevdiklerini, ne kadar milliyetçi olduklarını göreceğiz” dedi

Cankurtaran’dan İzmir’de ‘yeni anayasa’ mesajı: Vicdanı olanlar…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran İzmir’e geldi.

Genel Başkan Yardımcısı Cankurtaran’a, İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İl Başkanı Asuman Ali Güven, Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı, İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, il yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları eşlik etti.

Partisinin il başkanlığında Türkiye gündemi hakkında konuşan Cankurtaran, önemli açıklamalarda bulundu.

Ülkede 6 aydan beri süren Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasının 3 ay daha uzatılması karşısında sert konuşan Cankurtaran, anayasa değişikliği teklifi için partisinin çalışmaları hakkında net konuştu.

Cankurtaran konuşmasının büyük bölümünde hükümeti hedef alırken, Gezi Olayları sırasında 14 yaşındayken hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın doğum günü olması sebebiyle de açıklama yaptı.

NE KADAR MİLLİYETÇİ OLDUKLARINI GÖRECEĞİZ!
Anayasa çalışmalarıyla ilgili konuşan Cankurtaran, hem AK Parti’yi hem de Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) hedef aldı. Cankurtaran, “Şu anda hem meclis, hem vatandaşlara hem de propagandanın nasıl yapılacağına dair çalışmalarımız hazır. Bizim dileğimiz odur ki; MHP ve AKP milletvekillerinden vicdanı olanlar 90 yıllık parlamenter sisteme, Atatürk ilkelerine, cumhuriyet değerlerine, anayasanın ilk 4 maddesine saygılı olan, milliyetçiliğine güvendiğimiz, milletin iyiliğini düşünen milletvekilleri bu anayasa değişikliğine mecliste hayır desin. Akabinde yapacağımız kampanyanın hangi yönde olacağını belirledik. Umarız meclisten geçmez. Hem ilk etapta hem ikinci etabı olan olası referandumda MHP’li seçmenlerin de ülkelerini ne kadar sevdiklerini, ne kadar milliyetçi olduklarını göreceğiz” dedi.



AKP’NİN AKILSIZLIĞI BU HALE GETİRDİ!
Cankurtaran şunları söyledi:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un ‘OHAL uygulamasına ihtiyacımız var’ diye bir açıklaması var. Bu ülkenin OHAL’e değil, huzura ihtiyacı var. OHAL’e ihtiyacı olan AKP’dir. Çünkü OHAL’i bir sopa gibi muhaliflerin üstünde kullanmaktadır. Güvenlik getirecek denilen OHAL döneminde tarihin en kanlı terör saldırıları meydana gelmiş, şu ana kadar 204 insan ölmüş, 767’si yaralanmıştır. OHAL, ülkede gerilimi arttırmış, ekonomiyi daha da bozmuştur. Bu durum terörü tırmandırabilir. O zaman buradan hükümete sesleniyoruz. Terörü engelleyemeyecekse OHAL kimin işine yaramaktadır? Sırf sizi eleştiren insanları rahat hapse atmak için kaldırmayı düşünmediğiniz OHAL, Türkiye’de gerilimi büyütmekte ve terörün ekmeğine yağ sürmektedir. İnsanların birbirine bu kadar düşman gözüyle baktığı bir başka dönem görülmedi. OHAL’den ve hükümetten aldıkları destekle AKP yandaşları, televizyon ekranlarında ve sosyal medyada istedikleri gibi hakaretler savurmakta, sanki amirleriymiş gibi kolluk güçlerine ve savcılara ‘Şunu da alın, bunu da yakalayın’ diye telkinde bulunmaktadırlar. İşin acı tarafı dedikleri de kısa sürede yerine getirilmektedir. Sürekli olanın bitenin ardında adı konmayan bir üst aklın olduğunu söyleyenlere sesleniyorum. Ülkeyi ne olduğunu bilmediğimiz bir üst akıl değil, AKP’nin akılsızlığı bu hale getirdi. Bu akılsızlığa bir dur demedikçe daha çok canlar yanacaktır.

KATİLİN İSMİNİ 4 GÜN SONRA BELİRLEYEN…
Yabancı medyada çıkan haberlere göre tıpkı Reina’daki katliamı gerçekleştiren terörist gibi Suriye ve Irak’ta iki ile dört bin arasında Orta Asya kökenli cihatçı teröristin bulunduğunun iddia edildi. AKP, sırf Esad gitsin diye cihatçıların Türkiye üzerinden Suriye’ye girmelerine ve iki ülke arasında mekik dokumalarına izin verildi. Ancak verilen bu rakamlar hali hazırda Suriye’de olanlardır. Peki ‘Suriye’ye ya da Irak’a gideceğim’ diyerek Türkiye’ye gelen ama sonra burada kalmaya başlayan veya Suriye’den Irak’tan dönüp Türkiye’de yaşamaya devam eden cihatçı teröristlerin sayısı nedir? Bu konuda bir bilgi var mıdır? Reina’daki katliamdan neredeyse dört gün sonra katilin ismini daha yeni belirleyebilen AKP hükümetinden bunu bilmesini beklemek zordur. Ancak kesin olan bir şey vardır. Dediğimiz gibi ortada ne olduğunu bilmediğimiz bir üst akıl değil, AKP’nin akılsızlığı vardır.

BAKAN SOYLU’YA SALVO: MASALLAR BİLE GERÇEKÇİ KALIYOR!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Türkiye’nin Karlofça’dan itibaren son 300 yılının en güçlü dönemini yaşadığı, 2002’den beri gerilemenin bittiği’ açıklaması var. Soylu, tek kanallı dönemin çocuklara uyku saatinden önce masal okuyan masalcı teyzeleri gibi... Ancak masallar bile söylediklerinin yanında daha gerçekçi kalıyor. Daha geçenlerde yağıştan dolayı günlerce elektrik alamadık. Gebze Dilovası Sanayi Bölgesi’ne beş gün boyunca elektrik verilemediğinden üretim durma noktasına geldi, zarar 300 milyon Euro’ya ulaşmış durumda. Böyle güç mü olur?  Türkiye’yi resmen çökerttiler. Kaç gün geçti daha bir tane katili yakalayamadınız. Onun yerine laikliğin önemine vurgu yapan iki gencimiz tutuklandı. Gençler, İçişleri Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabı tarafından Terörle Mücadele Şubesi’ne bildirilmiştir. Düşünün 39 kişinin katili daha tespit edilememişken İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele polisini laikliği savunma çağrısı yaptılar diye iki genci yakalamaları için görevlendirmiştir. Bu olay, CHP’nin polisin ve istihbaratın AKP’nin muhaliflerinin peşinde koşmaktan asıl işleri olan terörle mücadeleye yoğunlaşamadığı yönündeki tezinin de kanıtı olmuştur. İki genci polise ihbar eden İçişleri Bakanlığı, sosyal medya üzerinden her gün hakaretler, katliam tehditleri savuran ve birçoğu AKP trolü olan hesaplar karşısında neden ses çıkarmamaktadır.



BERKİN UNUTULMADI!
Cankurtaran, bugünün Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında, 16 Haziran 2013 tarihinde, polis tarafından atılan göz yaşartıcı gaz kapsülünün başına isabet etmesi üzerine, aylarca komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın doğum günü olması sebebiyle de, “Bugün Berkin Elvan’ın doğum günü… Eğer Berkin yaşasaydı bugün 18 yaşında olacaktı. Berkin’i 14 yaşında aramızdan alan merhametsizler bugün değil ülkeye kendi yüreklerine bile merhamet verebilecek durumda değiller. Yüreği büyük bedeni küçük evladımızı saygıyla anıyorum. Ruhu şad olsun” açıklamasını yaptı.  Ayrıca Milletvekili Bayır, İl Başkanı Güven ve İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse açıklamanın ardından Cankurtaran’a berkin Elvan’ın portresini takdim etti.

 
'Reina saldırısına övgü' soruşturması!
 
İzmir’de dehşet: Denizden ceset çıktı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 5 Ocak 2017 Perşembe 17:01

Vatandaşını değil de kurumu vatandaş karşısında güçlendiren hiçbir anayasaya evet demem. Önce milletvekili dokunulmazlığını kaldırın maaşınız asgari ücret olsun ondan sonra vatandaşın karşısına çıkın bu sözüm sadece iktidara değil tüm vekillere.

Yorumu oyla      13      6  
5 Ocak 2017 Perşembe 14:26

AKP cephesi evet diyenler için milliyetçi , CHP cephesi ise Hayır diyenler milliyetçi, vatanını seven argümanları ile süreci yürütüyorlar. Evetçiler hayırcılara vatan haini demeyi de unutmuyorlar. 😁😀😄 ayrıca chp yeni anayasa istemiyor demeyi de unutmuyorlar. Mesele yeni anayasa değil ki ! İçeriği.

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Genel Merkezi'nde güvenlik alarmı!
Güvenlik önlemleri kapsamında, genel merkezde polis ve özel güvenlik sayısı ...
AK Parti İzmir'de 3 ilçenin yönetimleri belli oldu
AK Parti Genel Merkezi yeni atamasını gerçekleştirdiği Buca, Güzelbahçe ...
AK Parti’de yerel zirve: 30 ilçe için yol haritası!
AK Parti İzmir Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantıda ...
 
Kurtulmuş: Suriye politikası büyük yanlışlarla dolu
Türkiye'nin Suriye politikasını değerlendiren Başbakan Yardımcısı Numan ...
Çiller 'Gülen'le görüşme sorusu'na ne yanıt verdi?
Kendisine yöneltilen 16 soruya yanıt veren Çiller, 28 Şubat sürecinde ...
Erdoğan: Türkiye yeni bir istiklal mücadelesi içinde!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyadan uyarılarda bulundu.
 
Gül'den komisyona 9 sayfalık 'FETÖ' yanıtı
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Darbe Komisyonu’nun sorularını 9 sayfayla ...
Böke: Bütün bakanların istifa etmesi gerekir!
CHP Sözcüsü Böke OHAL'in 3 ay daha uzamasıyla ilgili olarak, "Kararda ...
Başbakan'dan esnafa 50 binlik kredi müjdesi
Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde esnaf temsilcileriyle buluştu.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva