HABERLER>POLİTİKA
16 Aralık 2019 Pazartesi - 15:32

Çalkaya’dan ‘cemevi’ çıkışı: Meclisten karar çıkaran ilk başkanım!

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Balçova İlçe Kongresi'nde konuşan eski belediye başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Cemevi bir 'ibadethanedir' diye meclisinde karar aldıran Türkiye’nin ilk belediye başkanıyım. 2015 yılının Şubat ayında bu kararı aldık. Yine 2015 yılının Ağustos ayında Büyükşehir Meclisimiz tarafından onaylandı" dedi.

Çalkaya’dan ‘cemevi’ çıkışı: Meclisten karar çıkaran ilk başkanım!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde işleyen kongre süreci, ilçe kongreleri ile devam ediyor. Dün gerçekleşen Balçova kongresinde konuşan Balçova eski Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’dan önemli açıklamalar geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin cemevlerini imar planlarında “ibadethane” olarak işlemesine değinen Çalkaya “bunu ilk yapan belediye başkanı benim” dedi.

Çalkaya açıklamasında şunları söyledi:

“Balçova’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise parti içinde muhalefet ediyorum diye sosyal medya da yazı yazanların ülkenin geleceğine ihanet ettiğini ifade ederek “Ülkemiz çok zor günler yaşarken biz Balçova’da toplumun büyük bir kesiminin oyunu alıyoruz. Kadınlara, engellilere, öğrencilere, hastalara destek olan hizmetlerimiz sayesinde halkın teveccühünü kazandık. Bunu Mehmet Ali Çalkaya tek başına yapmadı. Sokakta kapı kapı gezerek yapılan hizmetleri halka anlatan parti üyeleri ile yaptı. Burada bir başarı var ve bu başarı hepimizin ortak başarısıdır.

‘ÇALKAYA ADAMA DÖVDÜ DİYE BAŞKANLIĞI ENGELLENDİ’ DEDİLER
Ancak bunu hazmedemeyenler bu başarıyı içine sindiremeyenler bu başarıyı baltalamaya çalışıyor. Çocuklarımızın geleceğini baltalamaya çalışıyorlar. Bunlar gecenin üçünde ayık olmayan kafa ile belediye başkanını, parti yönetimini eleştirmek için sosyal medyada yazı yazanlar örümcek beyinli kafalardır. Dedikodu yaparak ülkenin geleceğine ihanet edenlerdir. Cumhurbaşkanına hakaret ettiğim iddiası ile belediye başkanlığım engellendi. Sayın Genel Başkanıma başka bir isim önermeme rağmen eşim Sayın Fatma Çalkaya’nın belediye başkanı adayı olmasına karar verildi. Buna rağmen Belediye başkanlıkları para ile satılıyor dediler. Çalkaya adam dövdü diye başkanlığı engellendi dediler.

CEMEVİ KARARI: SOSYAL MEDYADA AKIL ALMAZ ŞEYLER YAZDILAR
Dini inançlarımızı bile kullandılar. Bir Cemevi yapmaya karar verdik. Cemevi bir "ibadethanedir" diye meclisinde karar aldıran Türkiye’nin ilk belediye başkanıyım. 2015 yılının Şubat ayında bu kararı aldık. Yine 2015 yılının Ağustos ayında Büyükşehir Meclisimiz tarafından onaylandı. Yer konusunda sıkıntı yaşadık. Çok güzel bir proje hazırlattık, yer bulduk ve şu anki belediye başkanımız ve meclis üyelerimizin desteği ile proje yürüyor. Bunu bile utanmadan siyasi malzeme yaptılar. Sosyal medyada akıl almaz şeyler yazdılar. Biz, inançlarımızı siyasete bulaştırmayız. Camimize de destek veririz. Cemevimize de destek veririz. Ben bunların hiç birisine cevap vermedim. İktidara bu kadar yaklaştığımız bir dönemde onlara cevap vermek partimize zarar vereceği için onlara cevap vermedim.

Şunu bilmelerini istiyorum. Bana zarar vermiyorsunuz. Zarar verdiğin bu ülkenin geleceği… İşsizlik ile açlık ile boğuşan, eğitim sistemi darmadağın edilmiş insanlara zarar veriyorsunuz. Partimize ve harcanan emeğe zarar veriyorsunuz. Gelin bir an önce bu yanlıştan dönün. El ele vererek birlikte güç olarak partimizi iktidara Türkiye’yi refaha kavuşturalım”

 
Ayda 894 liraya TOKİ evi! İzmir'de nerelerde inşa edilecek?
 
Başakşehir'in Avrupa'daki rakibi belli oldu
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nazmi Uygun 16 Aralık 2019 Pazartesi 17:45

Başkanım yaptiklariniz inkar edilemez bunları inkar eden haindir art niyetlidir sosyal sorumluluk projeleriniz göz ardı edilemez sonuna kadar yanınızda yız.

Yorumu oyla      4      5  
Nazmi Uygun 16 Aralık 2019 Pazartesi 17:45

Başkanım yaptiklariniz inkar edilemez bunları inkar eden haindir art niyetlidir sosyal sorumluluk projeleriniz göz ardı edilemez sonuna kadar yanınızda yız.

Yorumu oyla      4      5  
BAK BAK 16 Aralık 2019 Pazartesi 17:41

lafla peynir gemisi yürümüyor söylevlere doyduk eylem varmı uygulama varmı dilin kemiği yoktur bende diyorumki ben ülkeyi kurtaracağım varmı sonuç ıııh

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Gaziemir’de saflar netleşti: Mevcut Başkan Özkan için bildiri!
Gaziemir İlçe Örgütü’ndeki bir kısım partili mevcut İlçe Başkanı Kasım ...
Bakan Pakdemirli'den 'at-eşek eti ithalatı' açıklaması!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Türkiye'nin ithal ettiği at eti, ...
CHP'li Beko, İzmir'de yanan bölge için konuştu: Talan var!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Menderes’te birinci derece SİT alanı ...
 
AK Parti’de mahalle delegeleri tamam… Sürekli: Coşku ilk kez bu kadar yüksekti!
İzmir’de mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte kongre sürecinin ...
Kongreler sürerken o ilçede flaş gelişme: Başkan adayı yarıştan çekildi!
Kemalpaşa İlçe Başkan Adayı olan Vedat Uğur, sosyal medya hesabından yaptığı ...
Balçova'da halaylı-zeybekli kongre
Cumhuriyet Halk Partisi Balçova’da tek adayla girilen seçimde mevcut Kadın ...
 
Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na 'İzmir Otoyolu' salvosu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayın programında ...
Bakan Selçuk'tan Doğa Koleji açıklaması
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Doğa okullarına ilişkin yaptığı açıklamada, ...
Erdoğan'dan net mesaj: Gerekirse İncirlik'i kapatırız!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya ile mutabakat muhtırasına ilişkin "Burada ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva