HABERLER>GÜNCEL
14 Şubat 2017 Salı - 21:34

Çalışan annenin süt izni zaferi

Süt izni kullandığı sırada çalıştığı banka tarafından performans yetersizliği nedeniyle işten çıkartılan ve açtığı dava sonucu işe iade edilen Evla Fazlı, kararın çalışan bütün hamile kadınların haklarını araması açısından emsal olduğunu belirtti.

Çalışan annenin süt izni zaferi

İzmir'de süt izni kullandığı sırada çalıştığı banka tarafından performans yetersizliği nedeniyle işten çıkartılan ve açtığı dava sonucu işe iade edilen Evla Fazlı, bu kararın çalışan bütün hamile kadınlar için emsal bir karar olduğunu söyledi. 

Özel bir bankada şube müdür yardımcısı olarak çalışan Fazlı, haziran ayında çalıştığı bankada kendisi gibi süt izni olan 2 arkadaşıyla beraber performans yetersizliği nedeniyle işten çıkartıldığını ve konuyu yargıya taşıdıklarını belirtti. 

Bankada hamile olarak çalıştığı dönemde hamile arkadaşlarından birisinin özel durumlarına rağmen çok çalıştırılmalarından dolayı BİMER'e şikayette bulunduğunu anlatan Fazlı, durumu tespit için bankaya müfettişin geldiğini kaydetti. 

Müfettişin kendilerini haklı bulduğunu belirten Fazlı, "İşten çıkartılma sebebimiz BİMER'e yaptığımız şikayet. 1 hafta sonra müfettiş geldi, çalışma sürelerini istediler, uzun bir araştırma yaptılar. Yaptığı araştırmanın sonucunda bizi haklı buldu. Hamilelik süresince fazla mesai yapmamamız ve hafta sonu çalışmamamız gerektiğini söyledi." dedi.

Doğum iznine çıkmadan önce ve doğum izninden geldiğinde çok zor durumlarda kaldığını aktaran Fazlı, "Sürekli dışarıda olmamız gerekiyordu, karnım burnumda. İzne ayrılmadan son gün bile çok fazla çalıştırdılar. Normalde her 3 ayda bir performans ölçümlenir, ilk çeyreği kaçırdım, 3 ay ölçümlenmeyecekti, yapacağım satışlar diğer personele verildi, benim karnem yoktu, o süreç içerisinde. Sürekli aranarak niye satmıyorsun falan diye soruldu hep. Süt iznimi akşam kullanıyordum, akşam süt izni için eve gidiyordum, toplantı var diye geri çağrılıyordum, sürekli psikolojik baskı vardı iş anlamında. 15 Şubat tarihinden 24 Haziran'a kadar performansım ölçümlenmiyordu benim. Performansın yetersiz denilip işten çıkarttılar." diye konuştu. 

Davayı kazandığına inanamadığını söyleyen Fazlı, kararı duyduğunda çok mutlu olduğunu belirtti. 

Fazlı, "Çalıştığın süre boyunca çalıştığın yere ihanet edemiyorsun, hakkını arayamıyorsun, ben hakkımı aradım birilerine emsal olacak bir karar elde ettik, inşallah onlar da korkusuzca haklarını ararlar. Korkmasınlar haklarını arasınlar." dedi.

Fazlı'nın avukatı Emre Sümer, davanın kısa sürede sonuçlanmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Bir anne için, bayan için çalışmak da çok önemli. Çalışma hakkının mahkemece kendine teslime dilmesi, mahkemenin süt izni kullanmasından dolayı işten çıkartılması sonrasında kendisine annelik hakkını teslim etmesi, bizim için sevindirici." dedi. 

Bankacılık sektörünün sert ve rekabete dayalı bir sektör olduğunu belirten Sümer, hamile bayanların bu sektörde zarar gördüğünü kaydetti. 

Sümer, müvekkilinin süt izni kullanırken performans yetersizliği nedeniyle işten çıkartılmasının soyut" bir gerekçe olduğunu belirterek, "Mahkeme bizim meramımızı anladı gerekçenin "soyut" olduğunu, müvekkilin performansın yeterli olduğunu asıl sebebin süt izni kullanması olduğunu kararında göstermiş oldu." dedi. (AA)

 
ABD'de Gizli Servis'in başkanı emekliye ayrılıyor
 
Yellen'den faiz artışı sinyali
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hava Harp Okulu öğrencilerine tahliye
Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 91 Hava ...
Kapıkule'de vücuduna sarılı 9,5 kilo eroinle yakalandı
Edirne'de Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurtdışına çıkış yapacak bir otomobilin ...
İzmir'e hayat verecek barajda işlem tamam
AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından ...
 
İzmir'de darbe karşıtlarına silahlı saldırı davasında tahliye yok
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 15 Temmuz gecesi darbe girişimine tepki gösteren ...
İzmir'deki tatil köyünde büyük yangın
İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür Mahallesi'ndeki bir tatil kampında çıkan ...
37 ilde eşzamanlı terör operasyonu: 834 gözaltı
Terörle mücadele ekiplerince 37 ilde PKK/KCK terör örgütüne yönelik düzenlenen ...
 
İzmir’in iki ilçesinde kaçak sigara operasyonu
İzmir’de Konak ve Torbalı ilçelerinde polis tarafından düzenlenen iki ...
HUDER İzmir Şube'den referandumda 'evet' çağrısı
Hukuki Araştırmalar Derneği İzmir Şube Başkanı Karakuş: "16 Nisan'daki ...
Sahte plakaya Darphane önlemi
TŞOF Başkanı Apaydın, sahte plakaları engellemek amacıyla plaka basımında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva