HABERLER>GÜNCEL
22 Ocak 2016 Cuma - 11:28

Çakıcı’nın kapısını açık bırakmaya beraat!

Hükümlü Alaattin Çakıcı ve Hasan Heybetli'nin tedavi gördüğü hastanedeki mahkum odasının kapısını açık bıraktıkları gerekçesiyle yargılanan 8 infaz koruma memuru ilk duruşmada beraat etti!

Çakıcı’nın kapısını açık bırakmaya beraat!

Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü Alaattin Çakıcı ve Hasan Heybetli’nin tedavi gördüğü hastanedeki mahkum odasının kapısını açık bıraktıkları gerekçesiyle görevden alınarak haklarında 4 yıldan 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 8 infaz koruma memuru ilk duruşmada beraat etti. Edirne 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi kararında 'kaçmaya imkan sağlamaya teşebbüsün yasalarda suç olarak tanımlanmadığı' vurgulandı.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Kontrolörleri, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi mahkum koğuşunda 2 ay önce denetleme yaparak, hükümlü Alaattin Çakıcı ve Hasan Heybetli’nin tedavi gördüğü sürede mahkum oda kapılarının açık bırakıldığı iddiasıyla soruşturma başlattı. Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde görevli 8 memur hakkında başlatılan adli soruşturmada ifadeleri alınan infaz koruma memurları, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

11 YILA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ
Haklarında 'kaçmaya imkan sağlama' iddiasıyla 2 yıldan 5 yıla kadar, 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' iddiasıyla da 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenen infaz koruma memurları Ş.Y., Z.Y., İ.S., M.G.Ş., G.A., E.M., B.Y. ve S.T. dün Edirne 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya sanık infaz koruma memurlarının avukatları da katıldı. İddianamenin okunmasının ardından infaz koruma memurları tek tek savunmalarını yaparak, suçlamaları kabul etmedi.

'KAPILAR SAĞLIK KOŞULLARINDAN AÇIKTI'
İnfaz koruma memurlarından Ş.Y. savunmasında hastanedeki hükümlü oda kapılarının sağlık raporları ve odaların fiziki koşulları dikkate alınarak açık tutulduğunu belirterek şöyle dedi: "Ancak hastane oda kapısının dışında, kolluk güçlerinin beklediği kapalı demir kapılar vardır. Oradan çıkmaları mümkün değildir. Biz dahil girip çıkarken kolluk güçlerince kontrol edilerek girip çıkıyoruz. Bu nedenle kaçmaya imkan sağalama suçunu işlememiz imkansızdır. Ayrıca iddianamede bahsedilen 2 ismin mahkumiyetlerine konu örgüte herhangi bir şekilde yardım etmiş değiliz. Kapıların açılmasının da örgüte yardım olduğu düşünülemez. Suçlamaları kabul etmiyoruz."

'KANUNDA BÖYLE BİR SUÇ YOK, BERAAT'
İnfaz koruma memurları ve avukatlarının savunmalarının ardından Edirne 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Gökhan Yaldız, kararı açıkladı. Hakim Yaldız, memurlar hakkında 'kaçmaya imkan sağlamaya teşebbüs ve örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlarından dava açıldığını hatırlatarak, "Her bir sanık için ayrı ayrı kamu davası açılmış ise de yüklenen eylemlerin kanunda suç olarak tanımlanmaması nedeniyle sanıkların ayrı ayrı beraatlarına karar verilmiştir" dedi.

19 MEMUR TAYİN EDİLDİ
Adalet Bakanlığı’nın başlattığı 'açık kapı' idari soruşturma kapsamında görevden alınan 27 infaz koruma memurundan, aralarında cezaevi müdürü ile 2 yardımcısının da bulunduğu 19 memur farklı illere tayin edilirken, 8 infaz koruma memuru hakkında da dava açılmıştı. (dha)

 
Torbalı Belediyesi yoksulların yüreğini ısıttı!
 
Karşıyaka’daki ofislerde egzersiz vakti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kordon’da ‘naylon’ dönem!
İzmir’de Birinci Kordon'daki kafelerin, müşterilerini soğuktan korumak ...
Alsancak’ta yol çilesi
İzmir’de alt yapı çalışmaların devam ettiği Alsancak semtinde, son yağan ...
İzmir’de Avrupa’yla eşzamanlı mültecilere destek eylemi
Avrupa’nın birçok kentinde eş zamanlı olarak yapılacak olan mültecilerle ...
 
Karne günü okul bahçesine bomba: 5 çocuk yaralı
Diyarbakır'da bir ilköğretim okulunun bahçesine atılan el yapımı patlayıcının ...
PKK'nın 13 keskin nişancısından 5'i vuruldu
PKK’nın keskin nişancılarına nokta operasyonları yapıldı. ‘Bordo bereliler ...
Saat Kulesi’nde trajikomik intihar mesaisi
Bir vatandaş kentin simge yapısının 6-7 metre yükseklikteki gövdesine çıkıp intihara kalkıştı!
 
Nusaybin'de polis servis aracına saldırı: 10 yaralı
Patlamada, ilk belirlemeye göre 9 polis memuru ve 1 vatandaş yaralandı.
Aliağa'da termik santral için keşfe tepki
İzmir'in Aliağa İlçesi, kırsal Çakmaklı Mahallesi girişinde özel bir şirket ...
Komutan Ulu Cami’den seslendi: Teslim olun!
Diyarbakır’da bir komutan tarihi Ulu Cami'nin hoparlöründen PKK'lılara teslim olun çağrısı yaptı.
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva