HABERLER>GÜNCEL
4 Ekim 2021 Pazartesi - 08:34

Cadde cadde rapor... İzmir'de trafik kazası rekoru!

Eylül ayında İzmir'de toplam 1075 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalardan 14'ü ölümlü, 151'i yaralanmalı olarak kayıtlara geçti.

Cadde cadde rapor... İzmir de trafik kazası rekoru!

İzmir’de en fazla trafik kazasının meydana geldiği ay 2021 Eylül ayı oldu. Radyo Trafik Haber Merkezi’ne ulaşan bilgilere göre 30 günde bin 75 trafik kazası yaşandı. Bu kazalardan 151’i yaralanmalı, 14’ü ölümlü olarak kayıtlara geçti.

Araç sayısının bir buçuk milyonun üzerine çıkmasının yanı sıra okulların da açılması, İzmir’deki trafik kazalarında ciddi bir artışa neden oldu. Eylül ayı, şimdiye kadar en çok kazanın meydana geldiği ay oldu. 30 gün boyunca meydana gelen bin 75 kazadan 910’u hasarlı, 151’i yaralanmalı, 14’ü ise ölümlü olarak raporlandı.

14 ÖLÜMLÜ KAZADAN 4’ÜNDE MOTOSİKLETLİLER HAYATINI KAYBETTİ
2021 Eylül ayı içerisinde meydana gelen 14 ölümlü kazadan 4’ünde motosiklet sürücüleri hayatını kaybetti. 151 yaralanmalı kazanın 40’ına da motosikletliler karıştı. Ölümlü kazaların 3’ünde ise yayalar yaşamını yitirdi.

‘KAZA KARA NOKTALARI’NDA DEĞİŞİKLİK YOK: ALT GEÇİT VE KÖPRÜLER
Geride bıraktığımız ay olan bin 75 trafik kazasının ardından bazı bölgeler yine “kaza kara noktası” olarak dikkati çekti. Gaziemir Akçay Caddesi üzerinde bulunan ESBAŞ Alt Geçidi ve çevresi 47 kaza ile en çok trafik kazasının meydana gelen bölge oldu. 99 kaza haberinin verildiği Akçay Caddesi’nde Gaziemir Alt Geçidi’nde ise 24 olumsuzluk yaşandı. Çevre yolları da yine kazaların sıkça yaşandığı bölgelerdi. İzmir şehir merkezini çevreleyen ve ücretsiz geçişlerin olduğu yollarda 181 trafik kazasına şahit olundu. Geçtiğimiz aylara oranla azalış gözlense de Pınarbaşı Kavşağı 24 kaza ile çevre yolları üzerinde en fazla kazanın yaşandığı bölge olarak ön plana çıktı. Bayraklı Tünelleri’nde 22, Otogar Kavşağı civarında ise 11 trafik kazası rapor edildi.

ARTERLERDEKİ KAZA KARA NOKTALARI
Çevre yolları ve Akçay Caddesi’nin ardından Anadolu Caddesi (75), Ankara Caddesi (60), Yeşildere Caddesi (58) ve Mürselpaşa Bulvarı (47) sıklıkla kaza yaşanan bölgelerdi. 20 kaza ile Ankara Caddesi üzerindeki EGEMAK Köprüsü, 17 kaza ile Yeşildere Caddesi üzerindeki Tepecik Köprüsü, 15 kaza ile DGM Köprüsü, 14 kaza ile Hilal Köprüsü, 12 kaza ile Su Kemerleri bölgesi İzmir’in kaza kara noktaları olarak ön palana çıktı.

KAZALARIN OLUŞUM ŞEKİLLERİ
Radyo Trafik İzmir haber merkezine Eylül ayı içinde ulaşan kaza bilgilerinden 83’ü zincirleme kazalardı, 13’ünde yaralananlar oldu. Kavşak noktaları başta olmak üzere 34 kazanın kör nokta kazası olması, büyük araçlara dikkat edilmediği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi. Alınan bilgilere göre, 49 trafik kazasına ise belediye otobüsleri karıştı.

ARTERLERDE ARIZA YAPAN ARAÇ SAYISI TRAFİK KAZALARINDAN AZ
Trafik yoğunluğuna neden olan unsurların başında araç arızaları geliyor. Özellikle mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde meydana gelen araç arızaları uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor. Radyo Trafik İzmir’e Eylül ayı içinde arterlerde trafiği etkileyen bin 60 arıza bilgisi ulaştı.

ÜCRETSİZ ÇEKİCİ HİZMETİ ARAÇLARIN KALDIRILMA SÜRESİNİ DÜŞÜRÜYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılının Eylül ayında başlattığı ücretsiz çekici hizmeti, trafiğin yoğun olduğu arterlerde devam ediyor. Geçtiğimiz ay, özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde 135 arızalı araç ortalama 21 dakikada, 9 kazalı araç da ortalama 46 dakikada bulunduğu konumdan kaldırıldı. Ayrıca 104 arızalı, maddi hasarlı kazaya karışan 42, yaralanmalı kazaya karışan bir olmak üzere toplamda 147 araca müdahale edildi. (Radyo Trafik İzmir)

 
Genç işsizliğinde hedef yüzde 17.8
 
Güzellik merkezindeki cihazlara yasak geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Naneli sakız işe yaramadı:10 bin liralık ceza!
Bursa'da polisin 'dur' ihtarına uymayan ve bir polis aracına çarparak ...
NAVTEX şımarıklığına Türkiye'den sert yanıt!
Türk donanmasının engellediği Yunan ihlal teşebbüsünü, bu kez Rum tarafı, ...
Koyunu kurtarmak isteyen çocuk boğuldu
Konya'da sulama havuzuna düşen koyunu kurtarmak için suya atlayan 12 yaşındaki çocuk boğularak öldü.
 
Tartıştığı adamı bıçaklayarak öldüren kadın tutuklandı!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde, tartışma sırasında bir kişiyi bıçaklayarak ...
KKTC'den Rum kesimine tepki
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, ...
Fazlı Eryılmaz, dünya üçüncüsü oldu
Norveç'in başkenti Oslo'da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası'nda serbest ...
 
Mantardan zehirlenen 6 kişi hastanelik oldu
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, yedikleri mantardan zehirlenen 6 kişi tedavi altına alındı.
Fuat Oktay'dan öğrenci yurdu açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sadece son 3 yılda 240 yeni yurt ...
18 yaşındaki Aleyna'nın sır ölümü
Iğdır'da 18 yaşındaki Aleyna Ağgül, 'Ölümümden Gökhan Argın sorumludur' ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva