HABERLER>GÜNCEL
29 Eylül 2016 Perşembe - 11:34

ByLock'ta panik mesajları İzmir'deki soruşturmada ortaya çıktı!

İzmir'de yürütülen FETÖ soruşturmalarında, 17-25 Aralık süreciyle başlayan ve AK Parti'nin 1 Kasım Genel Seçimi'nde tek başına iktidar olduktan sonra artan çözülmelerin örgüt mensuplarının kendi aralarında şifreli yazışmalarda kullandığı "ByLock" yazışmalarına yansıdığı görüldü.

ByLock ta panik mesajları İzmir deki soruşturmada ortaya çıktı!

İzmir'de yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalarda, 17-25 Aralık süreciyle başlayan ve AK Parti'nin 1 Kasım Genel Seçimi'nde tek başına iktidar olduktan sonra artan çözülmelerin örgüt mensuplarının kendi aralarında şifreli yazışmalarda kullandığı "ByLock" yazışmalarına yansıdığı görüldü.

AA muhabirinin emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinin düzenlediği operasyonlarda ele geçirilen örgüt elemanlarının şifreli yazışma programı "ByLock" aracılığıyla kendi aralarında yaptığı mesajlaşmalarda, FETÖ/PDY mensuplarının AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidara gelmesi sonrası örgüt üyelerinin eleman ve finansal kaynak bulmakta zorlandığı ve panik havasına girdiği dikkati çekiyor.

FETÖ/PDY mensuplarının dağılma sürecine girdiğinin görüldüğü süreçte, çözülmenin önüne geçmeye çalışan sözde "imam" olarak anılan kişiler, gönderdikleri talimatlarla örgütü ayakta tutmaya çalışıyor.

"Panik havasını dağıtmamız lazım"
FETÖ'nün sözde imamının "ByLock" aracılığıyla seçimler sonrası yaptığı bir paylaşımda, "Seçimlerin akabinde özellikle İstanbul ve İzmir'de Bank Asya'dan yoğunluklu bir para çekimi oldu. Bu durumu hadim abiler üzerinden durdurmak gerekiyor. Panik havasını dağıtmamız lazım. Konu H.E'ye arz edildi, uygun gördü" ifadeleri yer alıyor.

Bütün örgüt üyelerine iletilmesi istenen ve örgütün elaman sıkıntısı çektiği görülen bir başka gizli mesajda ise şu yazışma dikkati çekiyor: "Değerli abiler, çevremizde MYO veya üniversiteden mezun olmuş 35 yaşını geçmemiş arkadaşları bizimle tanıştırmanızı istiyoruz. Manevi kriter olarak arkadaş yönlendirmeye, sohbetlere gelip gitmeye uygun arkadaş olsun, bunu istiyoruz. İleride herhangi bir yerde çalışmaya başladığında ünitelerle entegrasyonu sağlayıp, arkadaşların hizmet dairesi içinde kalmasını istiyoruz. Gayemiz bu. Bize yardımcı olmanızı temenni ediyoruz."

FETÖ elebaşı Gülen'le bir araya gelme vaadi
Ele geçirilen belgelerde, seçimler sonrası eleman ve finansal kaynak azalması yaşayan örgütün elemanlarını motive etmek, finansal kaynakları aktif tutmak, himmet, burs, kurban bağışı gibi gelir getirici faaliyetlerini çoğaltmak amacıyla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'le bir araya gelme vadediliyor.

Operasyonlarda ele geçirilen belgeler, itirafçı ve zanlı ifadeleri ışığında yapılan değerlendirme sonucunda, en fazla gelir getirici faaliyette bulunan örgüt mensuplarının, iş adamlarının, esnafların ödül mahiyetinde Pensilvanya'ya götürülerek örgüt lideri Gülen'in sohbetlerine katılma imkanı gerçekleştirildiği, böylece motivasyonun sağlandığı belirtildi.

Örgütün elebaşı Gülen'in Pensilvanya'daki çiftliğinde misafir edilen bu kişilerin, beraberlerinde getirdikleri paraların miktarına ve vatandaşların dini duygularını sömürerek örgüte temin ettikleri kurban bağışı sayısına göre muamele gördükleri ortaya çıktı. (AA)

 
AK Parti'den 81 ilde 'Kampüse Hoşgeldin' harekatı!
 
Bakan Arslan'dan Başkan Kocaoğlu'na işbirliği mesajı: Burada kalmasın!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
O kartvizitleri dağıtanlara hapis cezası geliyor!
Adalet Bakanlığının hazırladığı kanun tasarısı taslağının yasalaşmasıyla, ...
15 ilde KPSS operasyonu: 37 gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 2010 yılındaki KPSS sorularının sızdırılmasına ...
Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı
Milli Eğitim Bakanlığınca, sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları açıklandı.
 
Hakkari'de hain saldırı: 3 korucu şehit
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde köy korucularına teröristlerce düzenlenen ...
Yüzlerce FETÖ'cü o ülkeden irtica talep etti!
Die Zeit gazetesinin haberine göre yüzlerce FETÖ'cü Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu.
Baroda ‘Cumhuriyetçiler’in savaşı: Kozan’dan Başkan’a bombardıman!
Ekim’de gerçekleşecek seçimde Cumhuriyetçi Grubun diğer adayı Kozan, Başkan ...
 
12 TV kanalı kapatıldı!
OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile 12 kanalın yayını durduruldu.
FETÖ 1990'da da darbe planlamış!
Tokat'ta FETÖ'nün askeriye içerisindeki yapılanmasına yönelik soruşturmada ...
O şehirde tüm içkili mekanlar kapatıldı!
Yozgat Valiliği, OHAL kapsamında il genelinde faaliyet gösteren tüm bar, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva