HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2017 Perşembe - 10:09

Büyükşehir, Türkiye'ye örnek oldu: O şehre 'İzmir Modeli'

Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Tasarım Vakfı yöneticileri, kırsal kalkınma ve tarih projelerini incelemek üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Büyükşehir, Türkiye ye örnek oldu: O şehre  İzmir Modeli

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentte uygulanan başarılı projeler konusunda Hatay'a rehberlik yapacak. Özellikle İzmir Tarih Projesi ve kırsal kalkınma alanındaki uygulamaları model olarak almak isteyen Hatay Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nden bir heyet, İzmir'de inceleme ve araştırmalarda bulundu.

Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sait Günal, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız ve Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan'ın da aralarında yer aldığı heyet, İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden çeşitli proje ve uygulamalar hakkında bilgi aldı. Hatay heyeti son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe'yi ziyaret etti.

"İZMİR'İN DESTEĞİ BİZİ RAHATLATACAK"
Hatay Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, kentlerinin tarihi ve kültürel zenginliklerini ön plana çıkarmak hedefiyle yola çıkan Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne Valilik olarak destek verdiklerini belirterek, "Yürüttüğümüz bu çalışmaların bir ayağını da tarımsal kalkınma projeleri oluşturuyor. İzmir'de gördüğümüz yardım ve işbirliği bu anlamda bizi çok rahatlatacak" dedi.

"GELDİĞİMİZE DEĞDİ"
Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Sait Günal ise İzmir temaslarının vizyon açıcı bir mahiyette ve çok sıcak bir ortamda geçtiğine dikkat çekti. Özellikle "İzmir Tarih" projesi kapsamındaki "tasarım atölyeleri" uygulamasının kendilerini bir hayli heyecanlandırdığını vurgulayan Günal,  "Geldiğimize değdi" diye konuştu.

KALKINMA PROJELERİNİ DE İNCELEYECEKLER
Hatay'da yapılacak çalışmaların danışmanlığını yürüten Tasarım Vakfı Başkanı  Faruk Malhan ise Hatay'ın botanik ve gastronomi açısından zengin, çok sayıda coğrafi işarete sahip bir kent olduğuna dikkat çekerek, "İzmir Tarih" projesi çatısı altındaki uygulamaları da kentlerinde yaşama geçirmek istediklerini söyledi. Prof. Dr. İlhan Tekeli'nin yön verdiği "İzmir Tarih" projesinin yanı sıra kalkınmaya yönelik projeleri de mercek altına aldıklarını dile getiren Malhan, "İzmir'in bize bu kapıyı açması oldukça önemli" şeklinde konuştu.

İZMİR, TECRÜBESİYLE ÖNE ÇIKIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ise İzmir'de yaptıkları çalışmaların Hatay gibi önemli bir kente ilham kaynağı olmasından şeref duyduklarını söyledi. Bu tarz projelerin üç, beş yıla sığmayacak uzun soluklu bir çalışma süreci gerektirdiğini ifade etti. Başkan Aziz Kocaoğlu'nun telkinleri doğrultusunda, Hatay kentiyle her alanda işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Genel Sekreter Buğra Gökçe, özellikle tarımsal kalkınma konusundaki tecrübelerini paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu alanda Türkiye'de eşi olmayan uygulamalara imza attığını kaydeden Gökçe, şunları kaydetti:

"İzmir'deki tarımsal istatistikler bir çok alanda Türkiye ortalamalarının üzerinde. Ülke genelinin tersine İzmir'de kırsaldaki nüfus artışı, kentsel nüfus artış hızını geçmiş durumda. Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatifler aracılığıyla küçük aile işletmelerine verdiği destekler insanların yaşadığı yerde doymasını sağladı. Tire'de süt üretimi Türkiye ortalamasının 5 kat üzerinde arttı. Okul sütü projemiz merkezi yönetime de model oluşturdu. Süt Kuzusu projesiyle 125 bin çocuğun kapısına süt bırakıyoruz. Fidan üreticisini, bal üreticisini, küçükbaş hayvancılığı destekliyoruz. Bu alandaki tecrübelerimizi de paylaşmaktan mutluluk duyarız."

 
Başkan Kocaoğlu hedefi koydu: 'Bisiklet Kenti' İzmir
 
Geleceğin yıldızları Konak’ta yetişiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Kocaoğlu hedefi koydu: 'Bisiklet Kenti' İzmir
Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için getirilen talep ve önerileri ...
Türkiye’nin gençleri Bornova’da işsizliğe çözüm aradı
Pi Gençlik Derneği, Bornova Belediyesi ve Bornova Gençlik Meclisi ortaklığında ...
Narlıdere Metrosu'nda son durum: Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım'dan randevu istedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometrelik Fahrettin Altay-Narlıdere ...
 
Karşıyaka'nın eğitim gururu: LYS'ye KARGEM damgası
Karşıyaka Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi öğrencileri, lise ve üniversite ...
Karabağlar'da minikler yaz boyu tasarımla buluştu
Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA), Ağustos ayı sonuna ...
Ödemiş'te parklar yenileniyor
Ödemiş Belediyesi, yaz döneminde kent merkezindeki 20 parkın oyun grubunu ...
 
Selçuk Belediyesi'nin müzik kursları başlıyor
Selçuk Belediyesi 7- 15 Yaş arası çocuklar için İsabey Mahallesinde ücretsiz ...
Kiraz'da çiftçinin bayramı: Su derdi kalmadı!
Kiraz'da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından inşa edilen iki sulama göletinin ...
Başkan Acar'dan o satış için videolu cevap: CHP ve AK Parti'ye çok sert sözler!
Aliağa Belediye Başkanı Acar, Çaltılıdere’deki satış için tepki gösteren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva