HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2018 Salı - 09:27

Büyükşehir müjdeledi: İzmir'e 10 yeni otopark birden!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı bölgelerine, biri “tam otomatik” olmak üzere 3386 araç kapasiteli 10 otopark daha kuruyor.

Büyükşehir müjdeledi: İzmir e 10 yeni otopark birden!

Türkiye’de yerel yönetimlerin yaptığı ilk tam otomatik katlı otopark olan Alsancak Otoparkı,  Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı, Atatürk Kapalı Spor Salonu Önü Yeraltı Otoparkı, Bahriye Üçok Yeraltı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı, Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı, Gaziemir Semt Garajı Otoparkı ve Alaybey Katlı Otoparkı’nı kente kazandıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında bu alanda yeni yatırımlara imza atacak. Hatay’da katlı otopark ile Yeşilyurt’ta yeraltı otoparkı inşaatlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı ve Konak bölgelerinde 8 otopark daha planladı.

Büyükşehir, öncelikle 160 araçlık Karabağlar Selvili Yeraltı Otoparkı ile 630 araçlık Bayraklı Adliye Tam Otoparkı’nın yapımı için ihaleye çıkılacak.

HATAY BU YIL, YEŞİLYURT ÖNÜMÜZDEKİ YIL HAZIR
Hatay semtinin otopark ihtiyacını gidermek için “Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı”nı yaşama geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı bölgede projelendirilen ikinci katlı otoparkı ise Hatay 100 Sokak’ta yapıyor. 429 araç kapasiteli otopark bu yıl yaz aylarında hizmete girecek. Karabağlar Yeşilyurt Yeraltı Otoparkı’nın da yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi,  Kültür Merkezi’nin altında 2 kat olarak inşa edilen 160 araçlık yeraltı otoparkını 2019 yılının ilk aylarında hizmete alacak.

KARABAĞLAR’A BİR YERALTI, BİR DE KATLI OTOPARK
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karabağlar bölgesinin otopark sorununu çözmek amacıyla 2 adet otopark yatırımı planladı. Karabağlar Selvili mahallesinde inşa edilecek yeraltı otoparkı, iki kat ve 160 araç kapasitesine sahip olacak. Yeraltı otoparkı ile birlikte bu bölgeye bir de meydan kazandırılacak. Parkın üst kısmında oluşturulacak bu meydan, gölgelikli oturma alanları, hareketli ve durağan su elamanları, binayla bütünleşen ağaç konsepti, tören alanı, heykeli, özel aydınlatma ve özenle seçilen malzemeleriyle Karabağlar’a ayrı bir renk katacak. 4 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkacak.

Karabağlar’ın diğer otopark projesi ise Gazeteci Hasan Tahsin Caddesi’nin paralelinde yer alacak. 2 bin 746 metrekarelik alanda hayata geçirilecek otopark projesi, 5 katlı 313 araç kapasiteli olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yatırım için proje ihalesine çıkacak.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK
Adalet Sarayı ve çevresinde yoğunlaşan otopark ihtiyacını gidermek için harekete geçen İzmir'in yerel yönetimi, kentteki ikinci tam otomatik otoparkı bu bölgede inşa edecek.

Bayraklı Adliye Tam Otomatik Otoparkı, Salhane’de Bayraklı Adliyesi’nin bulunduğu bölgede hizmet verecek. 630 araç kapasiteli otopark, 18 kat olarak inşa edilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu otopark için de önümüzdeki günlerde yapım ihalesine çıkacak. Tam otomatik otopark, cephelerindeki yeşil bitkilendirme uygulamaları ve çevre düzenlemesi ile de fark yaratacak. Mimari olarak da çevreyle uyumlu bir görüntü sunması hedeflenen otopark, 630 araçlık kapasitesiyle de Türkiye'nin en büyük tam otomatik otoparkı olacak.

KEMER, BOZYAKA VE YENİŞEHİR’E OTOPARK
Kemer Katlı Otoparkı, Konak ilçesinin Kemer Mahallesi’nde 2 bin 870 metrekarelik alanda, 124 araç kapasitesi ile hizmet verecek. Katlı otoparkın yanı sıra projede 8 peronluk aktarma merkezi ile Zabıta Dairesi Başkanlığı birimleri de yer alacak. Çatısında güneş panellerinin yer alacağı Kemer Aktarma, Katlı Otopark ve Zabıta Dairesi Başkanlığı binalarının cephesinde uygulanacak metal perfore malzeme ve özel aydınlatmalar, görsel açıdan da zengin bir görünüm sağlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, uygulama projelerinin tamamlanmasının ardından çok fonksiyonlu bu yapı için yapım ihalesine çıkacak.

Konak Bozyaka’da 5 bin 400 metrekarelik alanda 5 katlı ve toplam 600 araç kapasiteli katlı otopark projesi için de harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, ön proje çalışmalarını tamamladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca Konak’ta Yenişehir’de Ayavukla’nın olduğu bölgede kurulacak 5 katlı, toplam 470 araçlık otoparkın da proje ihalesine çıkacak.

KARŞIYAKA’YA 2 OTOPARK DAHA
Karşıyaka Şemikler bölgesinde 1645 metrekarelik alanda 5 katlı ve toplam 200 araç kapasiteli otopark oluşturulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bölgenin otopark sorununa önemli bir çözüm getirecek bu yatırım için proje ihalesine çıkacak.

Karşıyaka Soğukkuyu Mahallesi’nde 2393 metrekarelik alanda 5 katlı, toplam 300 araçlık katlı otopark oluşturulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Soğukkuyu bölgesinin otopark ihtiyacını karşılamak için hayata geçireceği bu yatırımla ilgili proje ihalesi yapacak.  

 
Bakırçay'da seferberlik: Korkulu rüya bitiyor!
 
AASSM'de caz gecesi: Çok özel, çok güzel...
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sabuncu 20 Şubat 2018 Salı 19:36

Alaybey otoparkını yaptınız da aylık fiatları niye yüksek tutuyorsunuz tam 300 lira kim verebilir ki onun için oto park bomboş duruyor bütün arabalar sokaklara park etmiş durumda Sosyal belediye sokakları arabalardan boşaltmak için aylık ücreti düşük tutar 50 lira yaparsın sokağa parkedene de 300 lira ceza verirsin ancak o zaman oto park dolar sokaklarda vatandaşa kalır İzbanda yaptığınız artı para yanlışlığını otoparklarda da yapıyorsunuz bunları düzeltmez iseniz seçimlerde işiniz zor vatandaş çok kızgın

Yorumu oyla      11      5  
Ümit aydın 20 Şubat 2018 Salı 15:50

Kemeraltının otoparkini çaldınız geri istiyoruz

Yorumu oyla      11      5  
İZMİRLİ 20 Şubat 2018 Salı 14:23

METRO VE AKTARMA İSTASYONLARINA ÜCRETSİZ OTOPARKLAR YAPARSANIZ VATANDAŞ ARACINI OTOPARKA BIRAKIP TOPLU ULAŞIMI TERCİH EDER YOKSA OTOPARKA VERECEĞİM PARA İLE YAKIT ALIR İŞİME GİDER GELİRİM MANTIĞIYLA HAREKET ETMEKTEDİR.

Yorumu oyla      12      5  
Lombak 20 Şubat 2018 Salı 14:10

Yıllar önce yapılması gereken sırandan belediye hizmetleri. Bugüne kadar niye yapılmadı ki zaten?

Yorumu oyla      13      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Atam, sana mektup yazsam okur musun?
Mehmet KARABEL yazdı... Atam, sana mektup yazsam okur musun?
İzmir'in o ilçesinde su kesintisi: Tam 1,5 ay sürecek!
İZSU Genel Müdürlüğü, Buca Kozağaç Mahallesi’nde eskimiş ve özelliğini ...
Kemalpaşa'da amatöre can suyu
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, süper amatör lige yükselen Kemalpaşaspor ...
 
Develer 28. kez yeniden Kınık Meydanı'nda... Ünlü sanatçı 'urgancı' oldu
İzmir'in Kınık ilçesi Poyracık Mahallesi’nde geleneksel olarak her yıl ...
Türkiye'de ilk kez Karabağlar'da yapıldı: İki kuşak birden buluştu
Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA), Şehit Fethi Bey Mesleki ...
Bornovalı çocuklar ilk müzik aletlerini burada çalıyor
Bornova Belediyesi’nin hobi ve beceri edindirme kursları, çocukları ilk ...
 
Gaziemir'de tohum takas şenliği
Gaziemir Belediyesi, yerli tohumlara sahip çıkmak ve GDO’lu tohumlar yerine ...
CHP'li Sertel: Kocaoğlu'nun yaptıklarını görmeyen nankördür!
İzmir Milletvekili Sertel, kentte uygulanan kırsal kalkınma politikasının ...
Konak'ta parklara kış bakımı
Konak Belediyesi, kış aylarında çocukların ve ailelerin uğrak yeri olan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva