HABERLER>GÜNCEL
14 Haziran 2019 Cuma - 19:45

Büyükşehir meclisinde Soyer'den Göztepe'ye garanti!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yönetim meclisten 200 milyon TL’ye kadar borçlanma yetkisi vermesini talep etti. Önerge komisyona gönderildi. Kültürpark’taki İZFAŞ binasının Tınaztepe Üniversitesi’ne 3 yıllık tahsisi resmiyete kavuşurken belediye, ‘Orayı idari birimler olarak kullanacağım’ cevabını verdi. Ayrıca Torbalı’da önceki dönem Göztepe’ye bir arazi için verilen intifa hakkının iptal edilmesiyle ilgili kesin konuşan Soyer, “Bu hak geri verilecek. Göztepe’yi yarı yolda bırakmayız” dedi. 

Büyükşehir meclisinde Soyer den Göztepe ye garanti!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde alınan karar gereği Kültürpark’ta bulunan İZFAŞ binasının tahsisinin iptali yönündeki madde resmiyete kavuştu. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi meclisten borçlanma yetkisi istedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Torbalı’da önceki dönem bir arazi için Göztepe Spor Kulübü’ne verilen intifa hakkının iptal edilmesiyle ilgili de açıklama yaptı. Başkan Soyer, Göztepe Spor Kulübü’ne ve durumdan rahatsız olanlara garanti verdi ve kesin konuştu. 

O TAHSİSİN İPTALİ RESMİLEŞTİ, BÜYÜKŞEHİR ‘İDARİ BİRİMLER OLARAK KULLANACAĞIM’ DEDİ!
Önceki oturumda hukuk komisyonuna gönderilen önerge yeni toplantıda bir kez daha görüşüldü. Komisyonun oybirliği ile aldığı iptal kararı mecliste de kabul edildi. Tınaztepe Üniversitesi’ne 3 yıllığına gerçekleşecek tahsis iptal edilirken Büyükşehir Belediyesi yönetimi tarafından yapılan bilgilendirmede binanın idari birimlerce kullanılacağı aktarıldı.
200 MİLYON TL’LİK BORÇLANMA KOMİSYONA GİTTİ
Yatırım, kamulaştırma ve diğer harcamalar noktasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e 200 milyon TL’ye kadar bir borçlanmaya gidebilmesi için istenen yetki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve AK Parti’yi karşı karşıya getirdi. AK Parti Grubu ise borçlanma yetkisinin gerekçelerini sordu. Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Çok detaylı görüşülmeden meclise sunulmadı çok manidar. Ne yönde hangi oranda yatırıma, kamulaştırma yapılacağını bilmiyoruz.  Oldubittiye getirilerek komisyona sunulmasını kabul etmiyoruz. Bu konuda hassasiyet göstereceğinizi düşünüyoruz” dedi. Başkan Soyer önergenin detaylı görüşülmesini söyledi. Böylece Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan meclise gelen önerge geri gönderildi. 

AK PARTİ’DEN TORBALI KARARINA TEPKİ: ŞOV YAPILIYOR!
AK Partili Hızal ayrıca dilek ve temenniler bölümünde de konuştu.  Torbalı Belediyesi’nin CHP’li Başkanı İsmail Uygur’un, AK Partili Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in koltukta oturduğu önceki dönem alınan karar gereği Göztepe Spor Kulübü’ne verilen araziyi kapsayan tahsisin iptal edilmesiyle ilgili söz alan Grup Başkan Vekili Hızal, “Bu şehre sorun çıkarmayalım, yolunu, önünü açalım. Ne yazık ki bugün görüyoruz ki önceki yönetim tarafından Göztepe Spor Kulübüne verilmiş olan bir intifa hakkını hiçbir hukuki dayanak olmadan Torbalı Belediyesi iptal ediyor. Hukuki eksiklikler intifa hakkının iptal edilmesine gerek bırakmıyor. Siyasi gerekçelerle şov yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Torbalı Belediyesi’nin, Göztepe Kulübü’nün, Türkiye Futbol Federasyonu ve bölge halkının dahil olduğu bir durum. Biz geçmişte yapılanları sadece siyasi gerekçelerle ortadan kaldırırsak İzmir’e hiçbir şey kazandıramayız. Torbalı Belediye meclisinde verilen bu hatalı karardan dönülmesi gerekiyor. Hukuksal ve imarsal sorunların olduğu söyleniyor. Biz de inceledik, hazırlanan protokole baktık. Bu AK Partili bir belediye başkanı tarafından yapılmış. Hukuki eksiklikleri var. Bu düzeltilebilir. Basında şov aracı olarak kullanılmasını kabul etmiyoruz” diye konuştu. 

KARŞIYAKA PİRİŞTİNA’NIN EVİNİ İPTAL ETTİ, AYNI DURUMU KÖŞK İÇİN SİZDEN BEKLİYORUZ
AK Partili Hüsnü Boztepe, Karşıyaka’da iptal edilen devir için açıklamalarda bulundu. Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği başkanlık konutunun Karşıyaka Belediyesi’ne devredilmesinden geri dönülmesi noktasında konuştu. Boztepe ayrıca İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Varyant’taki konukevine taşınma kararı almasına da atıfta bulundu. Boztepe, “Karşıyaka Belediye Başkanımız Cemil Tugay’a teşekkür ediyorum. Merhum Başkanımız Ahmet Piriştina’nın vefat ettiği evin devredilmesini iptal etti. Aynı durumu köşk için de sizden bekliyoruz” dedi. 

BU AŞKIN MALİYETİ NE?
Boztepe ayrıca, “Sayın başkanım ‘Aşk yaşatır, meydan okur, çoğaltır, büyütür’ diyorsunuz. Bu aşkın maliyeti ne? Bu afişleri bir ajans asıyor. Meydanlarda, her yerde duruyor. Bu aşk nereye kadar? Aşk öldürür de… Hepsinin renkleri de farklı. Birleştirince gökkuşağı oluyor. Fakat artık bizim eyleme geçmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

HAK GÖZTEPE’YE GERİ VERİLECEK, YARI YOLDA BIRAKMAYIZ!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Torbalı’daki iptale dair konuştu ve “Çok net söylüyorum; İzmir Büyükşehir Belediyesi Göztepe’yi destekleyecek. Torbalı’daki arazide tekrar Göztepe’ye intifa hakkı verilmesini sağlayacağız. Göztepe’yi yarı yolda bırakmayacağız. Biz bugüne kadar Göztepe’yi destekledik bundan sonra da destekleyeceğiz. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

 
Lise son sınıf öğrencilerine devamsızlık affı!
 
Milli futbolcu Deniz Türüç'ten ömürlük imza
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bedelsiz tahsisler 15 Haziran 2019 Cumartesi 01:32

İzmir BB Başkanı Sayın Tunç Soyer ; İzmir BB eski Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu zamanında Kültürparktaki İzfaş binasının Tınaztepe Üniversitesine 3 yıllığına bedelsiz tahsis edilmişti , Siz göreve başladınız ve ilk icraatlarınızdan birisi İzfaş binasını Tınaztepe Üniversitesine tahsisini iptal etmek oldu. Gerekçe İzmir BB idari birimleri kullanacak . Sizden öncekiler bunu neden düşünememiş acaba ? İzfaş binasında geçici olarak eğitim verecekleri yarı yolda bırakıyorsunuz ama Göztepe spor kulübüne bedelsiz tahsis edilen Torbalı Pancar daki 103 dönüm arazinin tahsisini. Torbalı Belediye Meclisince iptali sizleri neden bu kadar rahatsız etti . Torbalı Belediye Başkanı Sayın Ramazan İsmail Uygur ile bu konuda görüştünüz mü ? Görüşmüş olsanız dahi Torbalı Belediye Başkanının tahsis iptal gerekçelerine de saygı duyarak kesin ve emredici “konuşmasaydınız. Zaten Belediye Başkanı tahsiste eksiklikler var. 2 ay içinde tamamlanır tekrar protokol yapılır diyor . Göztepe spor kulübü bunca yıl tesissiz kalmış 2 ay içinde eksiklikler tamamlansa kim ne kaybedecek . Ama bu kesin ve emredici konuşmanızla İzmir BB Başkanı olarak güven kaybediyorsunuz .

Yorumu oyla      4      6  
Alen35 14 Haziran 2019 Cuma 22:31

hüsnü bostepe eleştirecek bir çey bulamamış. aşk afişlerinin maliyetini soruyor. ya ben bunları duyunca deliriyorum . sen 31 mart a kadar sahip oldugun torbalı,kemalpaşa ve menderes gibi belediyeleri neredeyse bir büyükşehir derecesin de borç ile devret sonra gel afişlerin maliyetini sor. adama birisi PR çalışmaları için belediyelerin bütçe ayırdıgından haberdar etsin . Ayrıca gene 31 mart seçimlerin de binali yıldırımın seçimi kazanmadan asmış oldugu devasa afişlerin maliyetinin bizim cebimizden karşılandıgından haberi de yok sanırım. AKP li meclis üyelerinin ciddi anlamda tutarsızlık sorunu var. yani bir insan bir şeyi eleştirirken ilk önce kendi yaptıklarına,kendi partisinin yağtıklarına bakar.

Yorumu oyla      4      5  
bilgi notu 14 Haziran 2019 Cuma 21:45

Soyer döneminde ne Göztepe ne de Altınordu haksızlığa uğramaz, başkanları BAL mezunu, ikisi de Tunç Soyer'in abisi :) Diğerlerini bilmem ama 2 başkan da Soyer'e çay/kahve içmeye gidebilecek kadar yakınlar!

Yorumu oyla      4      5  
TC misafir 14 Haziran 2019 Cuma 21:24

Borçlanma yetkisinin gerekçesi önemlidir, hangi amaç doğrultusunda 200 milyon borçlanma yetkisi talep edilmektedir şeffaf belediyecilik anlayışı için bu konu önemlidir. Şato isimli konut tahsisi için defalarca bunun yanlış olduğuna dair yorum yaptım, aylık 22 bin TL geliri olan bir belediye başkanı o bölgede rahatlıkla kiralık bir daire bulabilir.

Yorumu oyla      4      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lise son sınıf öğrencilerine devamsızlık affı!
Milli Eğitim Bakanlığınca, yükseköğretime devam etmeye hak kazanma durumundaki ...
Yolun karşısına geçmek isteyen kadına otomobil çarptı
Aliağa ilçesinde otomobilin çarptığı kadın yaralandı. 
İzmir'de ele geçirildi: Tam 7 bin kök!
Ödemiş ilçesindeki ormanlık alanda 7 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.
 
Kene virüsü bir can daha aldı
Sivas'ın Hafik ilçesinde koyun kırkarken kene kanı bulaşan kişi hayatını kaybetti.
Gri listede aranan terörist dergi baskınında yakalandı
İstanbul TEM ekipleri, Sultangazi'de Yürüyüş Dergisi'ne helikopter destekli ...
Yangından kurtulan Özge'nin söyledikleri şoke etti
Bolu'da, evlerinde yangın çıkan Özgül Özge Koçak, tartıştığı annesinin ...
 
Saros Körfezi'nde dev yolcu uçağı batırıldı
Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı İbrice Limanı'na getirilerek montajı yapılan ...
Erik çekirdeği dayağında flaş gelişme!
İstanbul Tuzla’da aracına atılan erik çekirdeğini taş sanarak 11 yaşındaki ...
Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar tahmini!
Merkez Bankası'nın beklenti anketinde, yıl sonu dolar kuru tahmini 6,43'ten ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva