HABERLER>GÜNCEL
11 Şubat 2019 Pazartesi - 19:12

Büyükşehir Meclisinde gündem Konak: Gültepe Planı'na veto!

Konak Belediye Meclisi’nin geçtiğimiz Ekim ayında Gültepe için hazırladığı imar planları İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedildi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş karara itiraz ederken, “1/5000’lik bir plan önerisi yeniden büyükşehir meclisine getirilsin. Bu çalışma Büyükşehir Belediyesi’nin asli çalışmasıdır. Yeniden ilçe meclisine göndermek doğru değildir. 1/5000’lik planın iptal edilmesi doğru değildir” dedi. Başkan Pekdaş önergeye ret oyu verdi. Komisyondan gelen önerge oy çokluğuyla kabul edildi ve Gültepe planları reddedildi.

Büyükşehir Meclisinde gündem Konak: Gültepe Planı na veto!

 Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu Başkan Vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleştirildi. Oturumda Konak Belediyesi’nin Gültepe için yaptığı imar planları reddedildi.

2018 yılının Ekim ayında ilçe belediyesince yapılan ve Çınartepe, Atamer, Millet, Murat, Trakya, Anadolu, Saygı, Mehmet Akif, Ulubatlı, Yirmialtı Ağustos, Yavuz Selim, Zeybek, Huzur, Boğaziçi ve Cengiz Topel olmak üzere toplam 15 mahalleyi kapsayan ‘Gültepe Planlama Bölgesi’nin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu önerisi ile aynı bölgenin 1/ 5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisi komisyonlarda oybirliği ile uygun bulunmadı.

Mecliste oylanan planlar Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Sema Pekdaş’ın ve AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat’ın ret oylarına karşın oy çokluğuyla kabul edildi. Sonuçta planlar mecliste reddedilmiş oldu.

PLAN NOTALARININ İMAR YÖNETMELİĞİYLE ÇELİŞMESİ İPTAL SEBEBİ OLAMAZ
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş konuyla ilgili söz alarak 1/ 5000’lik planı kendilerinin öneri olarak hazırladığını fakat meclis kararı almadıklarını aktardı. Belediye Başkanı Pekdaş, “Gültepe planları 5 binlik öneri plan… Meclis gündeminde binlik planda var. Gültepe planları 15 mahalleyi kapsayan yakşlaşık 300 hektar ve 60 bin nüfusun üzerinde yaşadığı bir bölge. 1955’lerde bu bölge iskan alanı olarak belirlenmiş. İmar ıslah planlarıyla bugünlere gelmiş. Plansız bir bölge aslında. Biz planlama çalışmasına başladıktan sonra 23 kurumdan görüş istedik. Büyükşehir belediyesi ile sürekli toplantılar yapıldı. Büyükşehir adına hazırladığımız 5 binlik plan önerisini bürokrasi kanalıyla gönderdik. Asıl iş Büyükşehir Belediyesi’nin. Onaylaması gerekiyor. Şimdi reddini gördüğümüzde neden ret olmuş? İZSU plandan farklı yeni kararlar almış. Yoğunluğa göre ret yok. İZSU’nun görüşüne göre planlama yapıldı. İZSU’nun yeni kararlarının planda olmamasından dolayı ret kararı veriliyor. Bu durum sonsuza kadar uzayabilir, her sefersinde yeni öneriler eklenebilir. Fen İşleri Daire Başkanlığından gelen öneriler var. Tünel çalışmasından sonra oraya çıkan yeni plan üzerinde düzeltilmesi gereken çalışmalardır. Plan notları imar uygulamasındaki sorunları aşmaya yönelik planlardır. Bu plan notalarının imar yönetmeliğiyle çelişmesi iptal sebebi olamaz” dedi. 

PLANIN İPTAL EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL, MECLİS GÜNDEMİNDE KALSIN
Pekdaş ayrıca, “Büyükşehir Belediyesi 5 binlik yapma sorumluluğunda olduğuna göre, ilçe meclisimizden de alınmış bir karar yok. Gültepe Planları çok özellikli planlar. Bu eksiklikler büyükşehir tarafından düzeltilerek 5 binlik bir plan önerisi yeniden büyükşehir meclisine getirilsin. Bu çalışma Büyükşehir’in asli çalışmasıdır. Yeniden ilçe meclisine göndermek doğru değildir. 5 binlik planın iptal edilmesi doğru değildir. 3 ay sınırı yoktur. Bu konuda karar almayarak öneriler doğrultusunda çalışmalar yapılmasını öneriyorum” açıklamasını yaptı.  

O TÜNEL NEDENİYLE TÜM ÇALIŞMALARIMIZI 1 YIL BEKLETTİK
Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da, “Bu büyük mesuliyetli iş. Bizim Büyükşehir olarak bunu geciktirmek gibi bir gayemiz olamaz. Gerek Orman Bakanlığı gerek Ulaşım Dairesinden gelen yazıyla ilgili değerlendirme yapmak lazım. Bu bir daha çalışılmalı. Tünelle geçilen yerlerde tekrardan bir çalışma yapılmalı. Dere yataklarının nereden geçeceğine karar verilmeli. Bu riski almayalım” cevabını verdi. Başkan Pekdaş ise, “Bundan dolayı ret etmeyelim. Gündemde tutulsun. Bunu Büyükşehir çalışsın. Sizin gibi düşünüyorum. Çok çalışılması gerekiyor. Biz zaten o tünel nedeniyle tüm çalışmalarımızı 1 yıl beklettik. Şimdi yeni bir durum ortaya çıktı. Bu ince çalışmayı Büyükşehir Belediyesi yapsın. Biz burada bunu reddetmeyelim, gündemde tutalım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili kurulları bunu oluştursun. Binlik planı reddedelim, ilçeye iade edelim, bu 5 binlik plana uygun yapsın” açıklamasında bulundu. 

PEKDAŞ VE HASPOLAT RET VERDİ, CHP’Lİ AYDOĞAN: MECLİSTE İLK DEFA BÖYLE ŞEYLER GÖRÜYORUM!
Aydoğan bunun üzerine oylamaya geçeceğini söyleyince, Pekdaş, “Ben ret oyu vereceğim” dedi. Sonrasında AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolar, “Ben de Sema Başkan’ımla aynı fikirdeyim. Ben de ret vereceğim” diye konuştu. Öneri Başkan Pekdaş ve AK Partili Haspolat’ın ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gelişmeler üzerine Aydoğan, “Mecliste ilk defa böyle şeyler görüyorum” ifadelerini kullandı.

 
CHP’li Sandal yola çıktı: Miting gibi start
 
Askeri helikopter düştü: 4 asker şehit!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Tevfik 11 Şubat 2019 Pazartesi 23:24

Söylemiştik planın yetersiz ve yanlış olduğunu aynı imar komisyonda verdiğim itiraz kaydını İBB de kabul etmiş . Doğruyu onlarda görmüş ...

Yorumu oyla      6      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ölüm yolculuğunda 86 kişi daha yakalandı!
Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında, 86 düzensiz göçmen yakalandı.
Başvurular yarın başlıyor: YKS kılavuzu yayımlandı!
Yükseköğretim Kurumları Sınav kılavuzu, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) ...
'Bana bir şey olursa Müge Anlı'ya çıkın' dedi, 3 gün sonra kayboldu! Sibel'in cesedi bulundu
Kırıkkale'de 10 gün önce kaybolan Sibel Gökbulut'un (34) cesedi Karacalı ...
 
Hastane odasında 'çiğ köfte partisi'
Çorum'un Sungurlu ilçesinde, kadın hastanın yakınları tarafından hastane ...
FETÖ'nün TSK yapılanmasında 8 tutuklama
İzmir merkezli 10 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı ...
Üniversiteli Buse'yi arama çalışmaları sonlandırıldı
Antalya'daki hortum felaketinde, annesiyle bulunduğu aracın sürüklendiği ...
 
İzmir'de feci ölüm: Son yolculuğu oldu
İzmir'in Konak ilçesinde, Mustafa Kural (56), seyir halindeyken, motosikletine ...
'Kahvedeyim helikopter beni burdan alsın'
Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Acil Komuta Kontrol Merkezi ...
Kızgın yağ ve satırla eski eşini yaralamıştı... İşte aldığı ceza!
Adana'da, eski eşini kızgın yağ döküp satırla yaralayarak öldürmeye teşebbüs ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva