HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Aralık 2019 Çarşamba - 19:46

Büyükşehir meclisinde gündem gökdelen… Batur: İçimize sinmemeye devam ediyor!

Konak Belediye Başkanı Batur, tartışma yaratan gökdelen projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde konuştu. “İçimize sinmemeye devam ediyor” diyen Başkan Batur, “Hukukun bize verdiği yetkileri kullanarak, sivil toplum örgütleri ve odaların hassasiyeti göze alınarak bu konu ortadan kaldırılacaktır. İzmir kamuoyu rahat etsin! Seçilmeden önce hangi noktadaysak yine aynı noktadayız. Yatırımcının bina yapacağı alan limanın arkası, Bayraklı bölgesidir” dedi.

Büyükşehir meclisinde gündem gökdelen… Batur: İçimize sinmemeye devam ediyor!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Mustafa Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Meclis toplantısında birbirinden önemli konular masaya yatırıldı.

Zorlu Holding tarafından Konak’ın Pasaport bölgesine yapılması planlanan ve son günlerde kentte tartışma yaratan gökdelen projesi oturumda gündeme geldi.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, kentte son günlerde tartışma yaratan ve Konak’ta yapılması planlanan gökdelen meselesiyle ilgili konuştu. Boztepe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, ‘İçime sinmiyor diyerek yalan söyleyebilirdim’ sözlerini hatırlatarak, “Demek ki burada yalan söyleyen bir grup var” dedi. Boztepe’nin konuşmasını bölen Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Yok, nereden çıkardınız! Öyle bir laf var mı? Siz dileğinizi söyleyin. Öyle bir açıklama yok” diye konuştu.

‘İÇİME SİNMİYOR’ DEMİŞTİM, AYNI NOKTADAYIM!
Geçtiğimiz günlerde, ‘İçime sinmiyor’ çıkışında bulunan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, diyalog sonrasında söz aldı ve “Hüsnü Bey tabii CHP’den geçme ama CHP’nin geleneklerini ve demokrasini unutmuş görünüyor. CHP fikirlerin özgürce ifade edildiği, ama birlik beraberliğin dayanışmanın en üst noktada olduğu partidir. Biz de CHP’li belediyeler olarak çalışmaktan onur duyuyoruz. Gökdelenle ilgili kamuoyunda tartışma var. Gerek sayın başkanım Tunç Soyer gerek de Konak Belediye Başkanı ben Abdül Batur olarak herhangi bir dahlimizin olmadığı ve önümüzde ruhsata kadar uzanan bir çalışma var. 2008 yılında başlayan bir süreç. 2008 yılından bu yana odaların bu konudaki karşı duruşları ve mahkemeye taşıdıkları itirazlar var. 1/5000’lik üst plana şehir plancıları odamız dava açmış. Devam eden dava var. 5 Aralık 2018 tarihinde de adı geçen gökdelenin ruhsatı verilmiş Konak Belediyesi tarafından. Dikkat edilmesi gereken dava sürecinin devamı açısından ruhsat verilmesidir. Bu konuyla ilgili ikinci kez konuşuyorum. İlkinde kendi meclisimizde konuşmuştum. İçime sinmediğini bir mimar olarak ifade ettim. Konak’ın kalbine saplanan hançer olarak ifade ettim. Aynı noktadayım. Bu noktada yapılması gerekenlerle ilgili çalışmayı yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.  

İÇİMİZE SİNMEMEYE DEVAM EDİYOR!
“2019’da aday olduğumuzda Konak’ta yüksek yapıların yapılmaması noktasında İzmirlilere söz verdik” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Batur, “Böyle bir yapının Konak‘ın tam merkezinde yapılmasının sakıncalı olduğunu ifade ettim. Aynı noktadayız. İçimize sinmemeye devam ediyor. Firmanın kenti yönetenlerle alay edecek şekilde ister 2 ister 160 kat yaparız demesi kabul edilemez. Sayın başkanımızın büyük hassasiyet gösterdiği Kadifekale eteklerinde çok güzel bir çalışma var. Bu alanın silüetle kapatılması kadar olağandışı bir yapılaşma olamaz. Yapılan emeklere, verilen bütçelere yazık” dedi.

YATIRIMCININ BİNA YAPACAĞI ALAN BAYRAKLI’DIR!
Batur ayrıca, “Kentin bu yapısının bozulmaması için çalışıyoruz. Konak Belediyesi olarak yapacaklarımızı yapıyoruz, Büyükşehir Belediye Başkanımızın da geçmişteki beyanlarından hassas olduğunu biliyoruz. Hukukun bize verdiği yetkileri kullanarak, sivil toplum örgütleri ve odaların hassasiyeti göze alınarak bu konu ortadan kaldırılacaktır. İzmir kamuoyu rahat etsin! Seçilmeden önce hangi noktadaysak yine aynı noktadayız. Yatırımcının bina yapacağı alan limanın arkası, Bayraklı bölgesidir. Bu işin çok doğru olduğuna inanmıyoruz. Mücadelemizi nereye gidecekse gidene kadar sürdürmeye kararlıyız. Bu konu artık hukuka gitmiştir” diye konuştu.

EN BÜYÜK İLÇE BELEDİYE BAŞKANI İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANININ BASIN ARACILIĞIYLA AÇIKLAMA YAPMASI DOĞRU DEĞİL!
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, “Hala devam eden bir süreç. Bir taraftan yatırımcının kentimize gelmesini bekliyoruz, bir taraftan hassasiyetlerimiz var. Kentimizi daha iyi noktalara götürmek istiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen yatırımcılar için güvenle alakalı bir açıklama yaptı. Çok doğru olmayan bir açıklamaydı. ‘Türkiye’ye yatırımcı gelmez, güven problemi yaşanıyor’ dedi. Esasında şehirde yaşanan durum bu... 2008’de bir karar alındı. Bu kadar kısa süre içinde tavrın değişmesinin, sürecin başka noktalara gelmesinin, İzmir’e gelecek yatırımcılar üzerinde etkileri oluyor. Siz, ‘İstemezükçü bir algı yaratılmak isteniyor’ diyorsunuz ama İzmir’e niye 1 milyon turist geliyor? Niye 5 milyon değil? İzmir neden ekonomik ya da ticari anlamda istenilen yerde değil? Bugün bu şehirde bunun tartışılması bizim ortaya koymuş olduğumuz tüm soruların cevabını veriyor. Bu tartışmalardan sıyrılmamız gerekiyor. Hele hele İzmir’in en büyük ilçelerden birinin belediye başkanı ile büyükşehir belediye başkanının, elbette farklı değerlendirebilir ama bunları basın aracılığıyla yapılması doğru değil. Bu firmanın temsilcileriyle ortak noktayı bulma adına adım atılabilir. Bu tartışma İzmir’in geleceği açısından önemli bir tartışma. Bunu İzmir için değerli bir tartışmaya çevirmek bizim elimizde.  Doğru diyalog kapılarıyla meseleyi halletmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BATUR’UN HEM YATIRIMCININ HEM DE İZMİRLİNİN MENFAATLERİNİ KORUYACAĞINA İNANIYORUM
Başkan Soyer de gökdelen tartışması için, “Konak Belediye Başkanımıza sonuna kadar güveniyorum. Hem yatırımcının hem İzmirlinin menfaatlerini koruyacağına inanıyorum. Kolaylıklar ve başarılar diliyorum” diye konuştu.

İZMİR TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI İÇİN BUGÜN DÜĞMEYE BASTIK
Üçyol ile Buca’yı birbirine bağlayacak 13.3 kilometrelik metro projesinin başlangıç finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile sözleşme imzaladıklarını hatırlatan Soyer, “Bugün çok özel bir gündü. İzmir tarihinin en büyük yatırımı için bugün düğmeye bastık. Hiçbir hazine garantisine ihtiyaç duymadan 80 milyon Euro tutarında kredi için imzaları attık. 1 milyar 70 milyon dolarlık bir proje bu. Yüzde 10’una tekabül eden bir projenin ilk adımı atılmış oldu. Finansmanın tamamını İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte yapıyoruz. Tüm dünyaya örnek olacak bir girişimdir” dedi.

AZİZ AĞABEYE DE TEŞEKKÜR EDİYOR MUSUNUZ?
Soyer, Genel Sekreter Buğra Gökçe başta olmak üzere tüm bürokrat kadrosuna teşekkürlerini ilettiği sırada oturduğu sıradan seslenen AK Partili Boztepe, “Aziz ağabeye de teşekkür ediyor musunuz?’ çıkışında bulundu. Soyer de, “Elbette! Hiç kimseyi dışarıda bırakmıyoruz” cevabını verdi.

YENİ KOMİSYON KURULDU VE ÜYE SEÇİMİ YAPILDI
Mecliste ayrıca Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu kuruldu. Seçim yapılırken CHP’den Saadet Çağlın, Nilüfer Bakoğlu Aşık, Kazım Çam, Nezih Özuyar, Ali Emrah Karamustafaoğlu, Alpaslan Bilen komisyonda yer aldı. Hüsnü Boztepe, Ayşegül Duran Türker ve Şevket Hasırcı da AK Partili üyeler olarak komisyona seçildi.

 
Başkan Arda açıklamıştı ama... Mahkemede hesap verecek!
 
Kalın'dan 'yaptırım', 'Libya' ve 'Doğa Koleji' açıklaması
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
smyrnoff 12 Aralık 2019 Perşembe 13:37

valla gürkan dostum arada derede gazetelere yorum yaparım . emekli gibi sürekli yorum yapacagıma skycraperscity de takılmak ayrıcalıktır.

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 12 Aralık 2019 Perşembe 11:16

özgür hızal bey.. turist gökdelene gelmiyor...

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 12 Aralık 2019 Perşembe 03:59

Şehrin geri kalanı bir tarafa merkezi bile dökülüyor, altta vatandaş da klişe cümlelerle "old down" diyor. Türkiye'nin 3.büyük şehrinin şehir merkezi bu şekilde olmamalıdır. Ancak bu illa ki Pasaport'a gökdelen yapılsın demek de değildir. Alsancak, gökdelen bölgesine dahil edilebilirdi; yani Alsancak'da da gökdelenler yapılabilirdi fakat yapılmayacaksa, istenmiyorsa da gereği yapılması gerekiyordu. Mevcut durum kabul edilemez. Şehrin merkezinde 20 yıldır çukur , boş depolar, gecekondular, her biri ayrı telden çalan binalar olmamalı ... Mevcut durum da benim içime sinmiyor.

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 12 Aralık 2019 Perşembe 02:20

https://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=306756&page=22 Basmane çukuruna yapılacak proje iptal oldu da çıplak dolaşmaktan kurtuldun. Hadi yine iyisin :)

Yorumu oyla      4      5  
smyrnoff 11 Aralık 2019 Çarşamba 23:20

Gürkan isimli yorumcu arkadaşım. Gökdelenler büyük şehirlerin kaçınılmaz gerçekleridir ve her mimari ile ilgilenen bireyin de bildiği üzere şehir gelişsin diye gökdelenelr yapılmaz, şehirler geliştiği için gökdelenler yapılır. Dolayısı ile Ahmet piriştina dönemin de bu bölgelerin planlamaları yapıldı! yüksek yapılaşma bölgeleri duralar olsun dendi! tabi bunun dışına özel bakanlık izinleri. belediyeler tarafından verilen görünmez ruhsatlar ile ufakta olsa dışına çıkanlar oldu. işin özü gökdelenler bayraklı gibi belirli bölgeye yapıldıgı zaman güzel. Bir downtown oluşturdugun zaman güzel. lakin old town dediğimiz bölgere taştıgın zaman işte ozaman olan değil, planlanan silüet bozuluyor. aynı konuya sayın abdül batur da değinmiş. agora ,antik tiyatro,kale üçgenin de yapılan ile tezat oluşturuyor bu yapı. hatta hilton,gürel residance vb. binalar da oluşturuyor ama onlar için yapacak bir şey yok tabi. yani önemli olan burada izmir de yeni bir downtown oluşurken ,oldtown a sahip çıkmak ve gerekli düzenlemeleri yapmak.

Yorumu oyla      10      10  
gürkan 11 Aralık 2019 Çarşamba 20:44

Bayraklı ve liman arkasına yapılacak gökdelenler silueti bozar, trafiği kitler, alt yapıyı çökertir ... Şehircilik ilkelerine de aykırı. Yapılmasın; ne gerek var.

Yorumu oyla      4      12  
Muhsin 11 Aralık 2019 Çarşamba 20:34

Sayın Soyer, gökdelene karşı mı değil mi? Sayın Batur, içime sinmiyor ama ne yapayım ? mı demek istiyor.

Yorumu oyla      4      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Arda açıklamıştı ama... Mahkemede hesap verecek!
Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama krizi sonrası “taahhütleri yerine ...
Ulukent'te yol seferberliği
İzbeton, kentin önemli sanayi kuruluşlarına ev sahipliği yapan Ulukent ...
Bergama Belediyesi herkesi spora çağırıyor
Sağlıklı yaşamın ve estetik görünümün en temel sporlarından olan Fitness ...
 
Çöp krizi ile ilgili belediyeden açıklama: Firma suç işliyor!
Gaziemir Belediyesi’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapan yüklenici ...
Konak’ta 'Atık ilaç' projesinde büyük başarı
Konak Belediyesi’nin geçtiğimiz temmuz ayında başlattığı Türkiye’de ilk ...
Büyükşehir'e 350 bin avroluk 'yeşil' hibe!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "EBRD tarafından program ...
 
Başkan Mutlu: Şanslısınız, çünkü Mustafa İduğ içimizden biri
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, 3. Sanayi Sitesi'nin her ayın ...
Başkan Tunç Soyer Kınık'ı ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kınık ilçesini ziyaret ...
Efes Selçuklu çocuklar yazarlarla buluşuyor
Efes Selçuk’un çocukları Prof. Dr. İsmail Aka Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva