HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ağustos 2015 Çarşamba - 19:45

Büyükşehir Meclisi’nden kritik ‘Göztepe Stadı’ kararı

Büyükşehir Belediye Meclisi, bakanlığın Gürsel Aksel stadının yanında bin 400 metrekarelik TANSAŞ arazisinin bedelsiz devir talebini oyladı. Alana sadece stat ve otopark yapılması şartıyla oy çokluğuyla kabul edildi. Oturumda ayrıca teleferik tartışması yaşandı.

Büyükşehir Meclisi’nden kritik ‘Göztepe Stadı’ kararı

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Başkan Kocaoğlu’nun yokluğunda Büyükşehir Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.
 
Oturumda geçen ay meclis gündemine alınan Gençlik Spor İl Müdürlüğü 37 bin metrekarelik alana yayılacak proje için Büyükşehir Belediyesi’nden mevcut tesis yanındaki bin 400 metrekarelik TANSAŞ arazisinin bedelsiz tahsisi oylandı. 
 
Meclis alanın sadece ‘stat ve otopark’ yapılması şartıyla bedelsiz tahsis etme kararı aldı. Karar Bağımsız üye Yusuf Kenan Çakar’ın reddine karşılık oy çokluğuyla alındı. 
 
Gerekli incelemelerini tamamlayan Hukuk Komisyonu alanda şahıs arazisi tespiti nedeniyle ret yönünde görüş verirken, İmar Komisyonu ise gerekli planların getirilmesi şartıyla onay verdi.
 
HUKUK REDDETTİ, İMAR KABUL ETTİ
Hukuk Komisyonu, “Tapu kaydında 3’üncü Bir gerçek kişiye ait pay bulunduğundan kamu idaresine ait taşınmazların tahsis ve devri hakkındaki yönetmeliğin 5.maddesi ve 20/ç maddeleri gereği taşınmazın devir ve tahsisine engel bulunduğundan mevcut dosya kapsamında devir ve tahsisin mümkün olmadığı, ancak güncel tapu kaydındaki 3.kişiye ait payın beyanlar hanesindeki şartlar giderilip yeniden talep halinde meclisçe değerlendirilebileceğinden mevcut haliyle uygun bulunmamıştır” raporu sundu.

İmar ve Bayındırlık, Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor, Ulaşım, Çevre ve Sağlık Komisyonları, “Kesinleşmiş bir imar planı ve proje olmadığından diğer hususların uygulamaya esas ön plan ve projelerin belediyemize iletilmesinden sonra değerlendirilmesi şartıyla söz konusu alanı sadece stadyum ve otopark tesislerinin yapılabilmesi yönünde belediyemiz hissesi için gerekli muvafakatın verilmesi uygun bulundu” diyerek onay verdi.


 
BU ALANI GÖZTEPE’DEN ESİRİYORSANIZ…
Oturumda ilk sözü AK Parti Grup Sözcüsü Hakkı Durmaz aldı. Durmaz, “Aziz Başkan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak statla ilgili çekinceleri olduğunu belirtti. Gönderilen izin talebi değil… Açık ve net… Söz konusu arazi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait bin 400 metrekare bedelsiz devrini talep ediyoruz. Hukuk geldiğinde güncel tapu kaydını istedik.  Söz konusu arazi üzerinde 3’üncü bir şahsa ait hissenin bulunduğu ve 2006’da çıkan yönetmeliğe göre bu taşıma devredilemez diye hüküm var. Şu an devir noktasında yasal açıdan sakınca olduğunu tespit ettik. Yine araştırdığımızda beyanlar hanesinde şerhler olduğunu gördük. 2014 yılı için kamulaştırma şerhi konmuş. Daha eski tarihli daha farklı şerhlerde var.  ‘Eğer Büyükşehir Belediyesi olarak kamu idaresinin talebini karşılayacaksak buradaki şerhleri dikkate alarak ister hukuk komisyonunda tutalım. Gerekli yazışmalar yapılsın gerekli yazışmalardan sonra netleştirelim’ dedik. Komisyondaki arkadaşlarımız bunların çıkması gerektiğini söyledi. İmar komisyonu raporu önümüze geldi. Ondan önce Aziz Başkan’ın bir üst yazısı var. İmar komisyonu raporunu incelediğimizde aynı minvalde karar aldığını görüyoruz. Bu kapsamda parselde bulunan belediyemize devri uygun görülmemiş olur. Zaten Aziz Başkan üst yazıda Gençlik Spor İl Müdürlüğünün talebini kabul etmiyor. Niyet belli! İnşaat için de izin istenmiyor. Olmayan bir talebe cevap uydurmak durumunda kalıyoruz. İmar komisyonuna sevkine bile gerek yok. Olmayan bir şeye elbise biçiliyor. Büyükşehir bu kararı alırsa yanlış bir karar almış olacak. Bin 400 metrekareyi Göztepe Spor Kulübü’nden esirgiyorsanız diyecek bir şey yok... Komisyonlara gelmeden önce Aziz Başkan’ın görüşü, ‘Bu yazıyı gönderiyorum, sen de böyle karar al’ demektir. Komisyonları yönlendirmektir bu! AK Parti Grubu olarak duruşumuz açıktır. Biz Göztepe sevdalılarının isteği doğrultusunda bu stadın bulunduğu yere yapılması taraftarıyız. Açık net ve şeffaf olarak evet diye bağırıyoruz. Bu karara evet diyeceğiz ama talebi karşılayacak bir karar değildir.  Bu tamamen hedef saptırmaktır, kamuoyuna şirin görünmek için yapılan bir şeydir” ifadelerini kullandı. 


 
GÖNLÜMÜZ VERMEK İSTİYOR
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan da konuşmasında,  “Hukuk ‘İki kamu kurumu haricinde 3’üncü şahıs varsa verilmez, başka insan olmayacak’ diyor. Maalesef hisse var. Bir de yapacağı projeleri gönderir, kamu kurumu bakar, ya kabul eder ya da yapmaz. Proje gelmemiş. Ama bu meclis bunu vermek niyetindedir. Ama şartlar uygun olsun.  Hukuk ‘Veremezsizsiniz’ diyor ama gönlümüz vermekten yana… Biz sadece otopark olarak veririz başka yok. Onun dışında bir şey yok. Bunun dışında istediğiniz kadar tartışın” dedi.


 
BUNU SORUMLUSU MÜDÜRLÜKTÜR
Bağımsız Meclis Üyesi Yusuf Kenan Çakar ise önergeye ret vereceğini açıkladı. Çakar, “Kamu arazilerinin tahsisi hakkındaki yönetmeliği devlet çıkarıyor. Valilik Spor İl Müdürlüğü bu maddenin bu tahsise engel olduğunu bilmiyor mu? Sorumlu olan makam Spor İl Müdürlüğü’dür. Eğer gerçekten samimi ve iyi niyetle Göztepe gibi bir kulübümüze stat kazandırmak istiyorsak kamu yararı göz önünüzde tutularak acele kamulaştırma yapılır ve 150 metre şahıs arazisi kamulaştırılır. Bu maddeye aykırı bir durumun oluşmasına müsaade etmemiş olurlardı. Tesis kazandırmak için almaya çalıştığımızı karar mevcut yürürlükteki karara aykırıdır. Ancak bunun sorumlusu ne İzmir Büyükşehir Belediyesidir ne de bu meclistir. Sorumlusu daha önceden tespit edip acele kamulaştırmayı yapmamış olan yatırımcı kuruluştur. Yasal engeli kaldıracak olan yatırımcı kuruluştur. Bir an evvel hızlı kamulaştırma kararı alıp bu araziyi kamulaştırmalıdır” diye konuştu.


 
TELEFERİK TARTIŞMASI: TANSİYON YÜKSELDİ
Oturumda ayrıca teleferik tartışması yaşandı. AK Partili Çağlar Haspolat, teleferik arızalarını gündeme getirirken, “10 gün çalışıyor 10 gün arızalı… Teleferik teleüfürk olmasın” deyince, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, “Otur yerine, abuk subuk konuşma!” şeklinde çıkıştı.

Haspolat’ın, “Saygısızlık yapma” demesi üzerine Çalkaya bu kez, “Sen saygısızlık yapma ulan” dedi. 

Başkanvekili Aydoğan da,  Aşırı çalışma ve aşırı sıcaklardan bakımı erken yapıldı. Eylülde yapılması gerekiyordu. Bu standart bir şeydir.  Avrupa standartlarında durması lazım” ifadelerini kullandı.
 
Bağımsız Üye Çakar da konuyla ilgili Konak Tüneli’ni örnek gösterdi. Çakar, “Konak Tüneli açıldığı günden beri bakımdadır. Orada da şartlar onu gerektirmiştir. Orada da bir takım eksikler var demek ki.  Konak tünelini yapanlardan ‘Allah razı olsun’ diyorum. O tüneli de kullanıyorum. Ama örnek olsun diye söyledim. Şeridin birini kullanmıyoruz. Demek ki bir ihtiyaç hasıl olmuş ki böyle yapmışlar. Bunu bu şekilde değerlendirmek lazım” diye konuştu.

 
CHP İzmir’de sandık mesaisi başlıyor: İlçe ilçe program
 
Altay'dan farklı prova
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BİR BİLEN 13 Ağustos 2015 Perşembe 13:17

SAYIN MEHMET ALİ ÇALKAYA'NIN ÜSLUBU HİÇ HOŞ DEĞİL , MEDENİ BİR ŞEKİLDE CEVAP VERMEK ZORUNDA

Yorumu oyla      12      5  
egeden 13 Ağustos 2015 Perşembe 10:18

Stad hem küçük hemde yeri yanlış.türkiyenin her yerinde 40-45bin kişilik stadlar yapılırken izmirde 15 ve 21bin lik stad yapmak için neden bu kadar hevesliler.

Yorumu oyla      17      5  
13 Ağustos 2015 Perşembe 09:22

yalıya stat cinayettir , bu stat Göztepe'ye yetmez ve büyük maçlar yine Atatürk'te oynanacak , sabredin ve daha büyük ve uzun yıllar ihtiyacı karşılayacak bir stat için mücadele edin

Yorumu oyla      19      7  
Kutlarım 12 Ağustos 2015 Çarşamba 23:01

Sayın Çakar doğruların yanında ve isabetli eleştirileri var. KUTLARIM.

Yorumu oyla      15      9  
stad 12 Ağustos 2015 Çarşamba 21:13

Şehri gerçek anlamda düşünen chp ya da ak partiden olsun birilerinin sağduyu ile hareket ederek bu projeyi başka bir bölgeye kaydırma yönünde göstereceği iradeyi sabırla bekliyoruz.Koca izmirde yer kalmamış gibi şehrin yogunluğu en fazla olan bölgelerinden birisinde diretmek geleceğimize tedditten başka bir sey değil.

Yorumu oyla      21      6  
12 Ağustos 2015 Çarşamba 20:42

Bakıma arıza demiş. Ankara Belediyesi de teleferiği 15 gün bakıma almıştı. O da mi ariza?

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Seferihisar’da Deniz Bayramı anıları canlanıyor
Seferihisar Belediyesi hafızalarda kalmış “Seferihisar Deniz Bayramı” ...
Bornova’da gezici kütüphane coşkusu
İlk kez bu yıl başlayan ve iki ay gibi kısa sürede İzmir'in imkanları ...
2. Kordon’da işlem tamam: Trafiğe açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Bulvarı’nın Ali Çetinkaya Bulvarı ...
 
Başkan’dan Tarık Dursun K’ya duygu yüklü veda
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türk edebiyatının önemli ...
Ülkenin en büyük yaşam kampüsünde sona doğru
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’da kurduğu ve içinde modern bir huzurevinin ...
Karabağlar’ın çocukları çok mutlu
Karabağlar Kent Konseyi ve İzmir Üniversitesi öğrencileri çocuklar için ...
 
Büyükşehir ‘o malları’ tek tek geri alıyor!
İzmir Valiliği Devir, Tasfiye ve Paylaşım Komisyonu, İzmir Büyükşehir ...
Konak’ta o muhtarlık ofisi kaldırılacak
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir'in Basmane semtindeki Faikpaşa ...
Buca'da kaldırım işgaline geçit yok!
Buca ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri Buca sokaklarında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva