HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Ocak 2017 Pazartesi - 19:50

Büyükşehir Meclisi’nden anlamlı karar: İzmir şehitlerinin isimleri oralarda yaşayacak!

İzmir Adliyesi önünde yaşanan terör saldırısında şehit olan polis Fethi Sekin ve personel Musa Can’ın isimleri kentte iki caddeye verildi. Sekin’in ismi ayrıca Bayraklı’da yapımı tamamlanan Park İzmir’de de yaşayacak. Kararlar mecliste oy birliğiyle alındı.

Büyükşehir Meclisi’nden anlamlı karar: İzmir şehitlerinin isimleri oralarda yaşayacak!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı olağan meclis toplantısı Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Oturumda geride kalan hafta İzmir Adliyesi’ne düzenlenen hain saldırıda şehit olan Kahraman Polis Fethi Sekin ve adliye personeli Musa Can’ın isimlerinin kentteki park ve sokaklara verilmesi görüşüldü.

Ayrıca Bergama’dan iki mahallenin Aliağa’ya katılmasına ilişkin madde reddedilirken mecliste denetim komisyonu seçimi yapıldı.

SAYGI DURUŞUYLA BAŞLADI
Başkan Kocaoğlu oturum başlarken yaptığı konuşmada, “Geçtiğimiz Perşembe günü Bayraklı Adliyemize bir menfur saldırı gerçekleşti. Bir polisimiz kahramanca mücadele ederek çok daha büyük olaylara çok daha büyük katliama neden olacak ve İzmir Adliyesi’nde çok büyük facianın yaşanmasını engelledi. Kahraman polisimizi İzmir ve ülke hiçbir zaman unutmayacaktır. Onun aziz hatırası önünde her daim saygı minnet ve şükranla eğilecektir. Ayrıca Musa Can adlı adliye çalışanımız da şehit olmuştur. Ona da tanrıdan rahmet diliyorum. Meclis gündeminde birazdan görüşeceğiz. Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak üzere bir dizi karar aldık” dedi.

Kocaoğlu ardından tüm meclisi ülkede yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuna davet etti.

Daha sonra söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, “Terör etnik kimlik gözetmeden hiçbir ayrım yapmadan dünyada ve ülkemizde saldırılarını sürdürmüştür. Geçtiğimiz hafta İzmir Adliyesi’nde görev yapan polis ve adliye personeli şehit olmuştur.  Terör örgütlerinin isimleri ne olursa olsun ve işbirlikçileri birliğimizi bozamayacaktır. Dün olduğu gibi bugün de sağlam irademizi ortaya koymaya devam edeceğiz. Türk Milleti bu tür saldırılardan her zaman daha güçlü çıkmayı bilmiştir. Bu hain emellere hiçbir zaman ulaşamamıştır. Eli kanlı teröristler eninde sonunda yenilecektir. Bu arkadaşlarımızın doğdukları ve yaşadıkları yerlere birer tesis yapma fikrini ortaya atmaktayım. Bu hareket İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakışır bir hareket olacaktır” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan, “Türkiye büyük badirelerden geçmektedir. Bu saldırılar, bu cinayetler bizi birbirimize kenetliyor. Ancak bu kenetlenmenin devamlı olması, bu belaları başımızdan def edene kadar sürmesi görevi evvela yöneticilere düşüyor. Biz de dahiliz buna. Onların davranışları bu kenetlenmeyi çözülmeyecek hale sokmamalı.  Biz bu yaşananların üstünden kolaylıkla gelebiliriz. Ama hukuk devleti, adaletli bir ülke olmalı, cumhuriyet ve demokrasiyi bunların dışında tutmamalıyız. Bölücü kahredici tarikatlardan ülkemizi kurtarmamız lazım.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili, Remzi Taktakoğlu ise, “Yaşanan saldırıları lanetliyoruz. Kahraman polisimizin ruhu şad olsun” diye konuştu. 

HEM PARKA HEM BULVARA İSMİ VERİLDİ!
Kocaoğlu, “Biz, hem Park İzmir’e hem de şehit olduğu bulvara polisimizin ismini veriyoruz. Diğer sokağa da Musa Can ismini veriyoruz. Bayraklı Belediyesi meclisinde de geçen bir madde var. Aynı ilçede iki isim olmayacağından meclisimize geldiğinde onu değerlendireceğiz” dedi.

Daha sonra meclis oturumunda oylamaya geçildi. Olayın gerçekleştiği İslam Kerimov Caddesi’ne şehit polis Fethi Sekin’in ismi verildi. Bulvarın devamı olan 288/2 sokak ise yeni İslam Kerimov Caddesi haline geldi. Şehit Polis Fethi Sekin Bulvarı’nın güneyinde yer alan Konak İlçesi’nin Çınarlı Mahallesi içine giren 1586/1 sokak da Şehit Musa Can adını aldı.  Ayrıca Bayraklı’da Mansuroğlu Mahallesi’nde yeni yapılan parka da ‘Şehit Polis Fethi Sekin’ ismi verildi.  Kararlar oy birliğiyle kabul edildi.

İKİ MAHALLEYE MECLİS VETOSU!
Bergama’da yer alan Örlemiş ve Kızıltepe Mahallesi’nin, Aliağa İlçe Belediyesi sınırların katılmasına ilişkin konu meclis gündemine geldi.

Başkan Kocaoğlu, “Bu işler akşam yatıp, sabah kalkmakla, kulis yapıp o ilçeden diğerine bağlanmak istemekle olmaz. Bunun böyle olması söz konusu değil. Bizim meclisimize yasal olarak geldi. Ne Aliağa Belediyesi ne Bergama Belediyesi köylerin işlerinin yüzde 95’ini yapmaz. Büyükşehir belediyesi yapar. İl özel idarelerden alınan görevlerin yüzde 95’lik kısmı bizim tarafımızdan yapılır. Aliağa’ya bağlandığı zaman İzmir Büyükşehir Belediyesi değişecek mi? ‘O belediye başkanına kızdım buraya gideceğim’ demekle olmaz.  Olmaması benim şahsi kanaatim bu konuda belediyeye verilen yetkinin kullanılması doğrultudadır. Belediye tasdik makamı değildir. Meclis iradesine sahip çıkmak zorundadır. ‘O muhtar böyle istedi, şu muhtar böyle istedi’ demekle bu işler olmaz, düzen kurulamaz” diye konuştu.

AK Parti Meclis Üyesi Kazım Ulaş, “Bunu muhtar söylemiyor. Bunu halk istiyor. Oradaki vatandaşın iradesi var. Onlara saygı göstermeyecek miyiz?” dedi. 

KOMİSYONDA TEK AK PARTİLİ DOĞAN…
Ayrıca mecliste Denetim Komisyonu seçimi de yapıldı. Şükrü Parmaklı 135, Bengü Sayköse 133, Filiz Ciritoğlu Sengel 134, Turan Manduz 133, Bilal Doğan 101 oyla komisyona seçildi.

 
CHP adına Baykal konuştu: Halkın haberi yok!
 
Milli Savunma Bakanı'ndan 'Başika' açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamile ve hastalara Kınık Belediyesi yetişti
Yoğun kar yağışı İzmir’de yüksek kesimleri etkilerken Kınık İlçesi’nde ...
Başkan yolda kalan vatandaşın arabasını ittirdi
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yoğun kar yağışı ...
Gaziemir 23 Nisan'ın belgeselini çekiyor
Gaziemir halkı, 20 yıldır başarıyla sürdürdükleri 23 Nisan Uluslararası ...
 
Buca Belediyesi'nden 'bilinçli anne-baba' semineri
Buca’da bilinçli anne-baba eğitimleri başlıyor. Gelecek nesilleri sağlıklı ...
Büyükşehir’den liseliler için ‘hayatı kolaylaştıracak’ proje
Büyükşehir, liseli gençlerin üniversite sınavına ilişkin kaygılarını ortadan ...
Bornova Belediyesi'nden Altındağ trafiğine neşter
Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Altındağ ...
 
İzmir'de başarı öyküsü: Tarlaları su altında kaldı, balıkçı oldular!
Tarlaları baraj gölü altında kalan Beydağlı üreticiler, balıkçılığa soyundu. ...
Karşıyaka'daki 'iyiliğin butiği'nden 2 bin aileye yardım
Karşıyaka Belediyesi’nin hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında ...
Dikili Belediyesi'nden hummalı çalışma
Dikili Belediyesi, “Eğitime Her An Tam Destek Projesi” ile ilçedeki okulların ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva