HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Nisan 2017 Çarşamba - 19:47

Büyükşehir Meclisi'nde 'tramvay' tartışması

AK Partili Doğan’ın Karşıyaka tramvayının ilk deneme gününde trafik kazası yapması nedeniyle getirdiği eleştiri karşısında konuşan CHP’li Güneş, “Gönül istiyor bir kere de ‘Ya Aziz Başkan’ım ne kadar güzel iş yaptınız’ denilsin” dedi.

Büyükşehir Meclisi nde  tramvay  tartışması

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan Karşıyaka tramvayının ilk deneme gününde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Partili Doğan yapımı devam eden Konak tramvayına ilişkin de konuşurken kentteki her iki tramvay hattının da eksiklerini giderilmesini istediklerini belirtti.

AK PARTİLİ DOĞAN’DAN TRAMVAY TEŞEKKÜRÜ!
Doğan, “Önceki gün ilk seferini gerçekleştiren Karşıyaka travmayı için belediye yönetimin tebrik ediyoruz. Kent ve hemşerilerimiz adına önemli bir kazanımdır. Bu kentteki hemşerilerimizin günlük yaşamını kolaylaştıracak her türlü yatırımın kentimize olumlu dönüşü olacağını bilerek başından sonuna destekliyoruz” dedi.  

SÜRECİNİ TARTIŞMAYA GEREK YOK
Doğan eleştirilerini sıralarken, “Özellikle inşaatı sırasında gerek esnafa gerekse ilçe halkına sıkıntı çektiren bu yatırımın diğer belediye projelerinin aksine tamamlanıyor olması sevindirici bir husus. Mavişehir ve Alaybey arasında 14 durakta hizmet verecek Karşıyaka tramvayının sürecini tartışmaya gerek yok. İnşaata başladıktan sonra defalarca güzergahı değişen, yapılan işten daha çok revizyonlarıyla gündeme gelen, yüz milyonlarca harcanmasına karşın basit bir Bostanlı Köprüsü’nün bile unutulup inşaattan sonra tamamlanmasını gündeme getirmek istiyorum” diye konuştu.

TEBRİK ETTİNİZ, SAĞ OLSUN AMA BUNLAR BOŞ LAF…
Bunun üzerine meclisi yöneten CHP’li Sırrı Aydoğan söz alarak, AK Partili Doğan’a, “Hiçbir yatırım ortada kalmaz. Revizyon akıllı adam işidir. Dediğim dedik çaldığım düdük olmaz. En uygun şekilde yapılır. Güzel bir eser yaptık, tebrik ettiniz sağ olun. Ama bunlar boş laf gibi geliyor. Konuşmak olmak için konuşmak gibi geliyor” şeklinde cevap verdi.

ONU SÖYLE BAK!
Aydoğan’ın konuşmasının ardından tekrar söz alan Doğan, “Önceki gün meydana gelen olay, daha vahim bir olay yaşanmadan önce bir uyarı yapmak gereğini hissettiriyor. Biz muhalefet olarak görevimizi yapmak zorundayız” deyince Aydoğan bu sefer, “Onu söyle bak, önemli bir aksaklıktır” açıklamasını yaptı.  



YOKSA TRAMVAY TEDBİRLER ALINMADAN ACELEYLE Mİ AÇILDI?
Konuşmasına devam eden Doğan, “Haziran’a kadar ücretsiz sefer yapılacağı duyuruldu. Tramvayın dar boğaz yarattığı noktalardan biri de Mavişehir ve AVM’lerin bulunduğu yer. Önceki gün bu noktada meydana gelen trafik kazası bizlere acaba dedirtmekle birlikte ihmaller zincirini gösteri. Tedbirsizliği gösterdi. Tramvay hattı üzerinden yolun karşı tarafına geçmek isteyen bir otomobil trafiğin en yoğun olduğu zaman tramvayla çarpıştı. Çok şükür can kaybı yaşanmadı ve tramvay seferleri durduruldu. Bu üzücü olay bize gösteriyor ki tramvay yaya ve araç trafiğini tehdit etmektedir.  Hayata geçirilen projede belli ki gerekli önlemler alınmamış. Her ne kadar tramvay için ayrılan özel şerit içinde vagonlar hareket etse de yapılmakta olan Konak tramvayı için de birçok soruyu beraberinde getiriyor. Özellikle kent merkezindeki yoğun noktalarda yaya ve araçların müşterek olarak kullanacağı tramvay güzergahında benzer kazaların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.  Uyulması gerekli standartlar yerine getirildi mi? İleride oluşabilecek sıkıntıların hesabını belediyeden ve bürokratlardan soracaklar. Tramvay şu an tehlike saçmaktadır. Kara yolu alanlarında sıkıntı var. Tramvay daha sefere başladığı ilk günde böyle bir kaza yaşıyorsa kentin en işlek cadde ve bulvarlarında burada sıkıntı yaratacak diyoruz. Bununla ilgili kazalara davetiye çıkaran Konak tramvayının Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki inşaat kısmında gerekli önlemler alınmıyor. Neredeyse her gün kazalar oluyor. Bu manzaraya daha fazla seyirci kalınmaması gerekiyor. Özellikle meslek odalarının, STK ve bizlerin tenkitlerine kulak verilmesini diliyoruz. Eksikliklerine rağmen aceleyle açılan bu proje için uzmanların ve üniversitelerin denetleme yapmasını ve belediyemize bir rapor sunmasını istiyoruz. Her iki tramvay projesinin de yeniden ele alınması gerekiyor. Yoksa Karşıyaka tramvayı gereken tedbirler alınmadan kontrol edilmeden aceleyle mi açıldı?” dedi.

BİR BAYAN SÜRÜCÜ KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİ
Doğan’ın konuşması üzerine söz alan Aydoğan, “Aceleyle açılmadı. 50 gün sonra açıldı. Elini vicdanına koy. Alelacele açıldı denilen tramvay 1 Haziran’da açılacak. Neden ücretsiz biniyor millet? Deneme süresi. Dilin yarısı insaf. 1 Haziran’da bir aksilik çıkmazsa biz burayı açacağız. Kaza karayolu, demiryolu, havayolu fark etmez. Karşıyaka’daki kaza nasıl dolu biliyor musunuz? Bir bayan sürücü kırmızı ışıkta geçti. Acemiydi, dikkatsizdi, neyse… Keşke o da olmasaydı. Dünyanın birçok yerinde tramvay var.  İnsanlar dikkatli olur. Eksikleri göreceğiz, Haziran’da halkın hizmetine sunacağız” açıklamasını yaptı.

BİR KERE DE YA AZİZ BAŞKAN’IM…
CHP’li Meclis Üyesi Asker Güneş, “Başkanımızı dinledim ama şaka yapıyor diye düşündüm. Aziz Başkan’ı kutlamak istiyorum. Bu kadar sıkıntı içinde İzmir’imize dünya çapında hizmet kazandırmanın onurunu yaşıyorum. Bu onur İzmir Büyükşehir Belediyesi’nindir. 3 ekip sabahlara kadar çalıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tramvayı tüm Türkiye’de konuşuluyor. Gönül istiyor bir kere de ‘Ya Aziz Başkan’ım ne kadar güzel iş yaptınız. Ömür boyu kullanılacak hizmetler sundunuz’ demesini... Çünkü bu onuru gelecekte bizim dönemimiz diye çocuklarına anlatacaklar” dedi.

BİZ DE İSTİYORUZ
AK Partili meclis üyesi Çağlar Haspolat da söz alarak, “Tramvay projesi İzmir’e güzel oldu. Bir de orayı Bayraklı’yla birleştirsek… Bayraklı üzerinden İnciraltı’na uzatırsak çok güzel olacak” dedi. Bunun üzerine Aydoğan, “Orada İZBAN metro var” diye konuştu. Haspolat bu kez, “Ya İZBAN var da tramvay istiyoruz. Bayraklı’nın 12 kilometre kıyı şeridi var. Biz de istiyoruz. Birleştirirsek çok güzel olur, o zaman ayakta alkışlarız” açıklamasını yapınca Aydoğan da, “Sayın Haspolat’ın dediği de belki olur, bilemem” ifadelerini kullandı.  

 
Acı haber: Yılın doktoru hayatını kaybetti
 
'Kozmik Oda savcısı'na 15 yıla kadar hapis istemi
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 13 Nisan 2017 Perşembe 12:39

Tramvay sistemi ile ilgili trafik işaretleri ve fiziksel önlemlerin eksik olduğunu düşünüyorum.

Yorumu oyla      11      5  
ST 13 Nisan 2017 Perşembe 12:35

Tramvay hattından ışığa uymadan dikkatsizce geçen sürücü yüzünden mi tramvaya çamur atıyorlar. Kardeşim kurallara uyacaksın, uymazsan tramvay da çarpar başka şeyde. Dikkatli olacaksın, kurallara uyacaksın.

Yorumu oyla      11      5  
12 Nisan 2017 Çarşamba 21:10

"AK Partili meclis üyesi Çağlar Haspolat da söz alarak, “Tramvay projesi İzmir’e güzel oldu. Bir de orayı Bayraklı’yla birleştirsek… Bayraklı üzerinden İnciraltı’na uzatırsak çok güzel olacak” dedi. Bunun üzerine Aydoğan, “Orada İZBAN metro var” diye konuştu." Sayın Aydoğan orada ( Bayraklı'da ) İzban var, gerek yok demişsiniz ancak Karşıyaka'da da tramvay hattına paralel giden izban var. aradaki mesafe 500-600 metre. akpli meclis üyesi burada haklı. tramvay bayraklı s.meydanı, folkart kuleleri, adliyeler, stadyum, halkapınar şeklinde uzamalıdır. izban var denilen yerden birçok otobüs geçiyor. izban varsa otobüsler niye çalışıyor?

Yorumu oyla      12      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dikkat: Gözünüz tramvayda olsun... Çarpan...
İzmir'de, Karşıyaka tramvayının 11 Nisan'da seferlerine başlamasıyla birlikte, ...
Kocaoğlu'ndan Başbakan'ın o sözlerine yanıt: Yakışmadı!
Başkan Kocaoğlu, Başbakan Yıldırım’ın katı atık bedellerine ilişkin “Kimsenin ...
Ödemiş'te Gönüllü Yaşam Sevinci Birimi yardım bekliyor
Ödemiş'te birçok ihtiyaç sahibinin ev eşyasından beyaz eşyaya, giyimden ...
 
Başkan Demirağ 'engelsiz' sporcularla buluştu
Foça Belediyesi ve Foça Belediyesi Foça Kent Konseyi, Engelli Boccia Takımı için kahvaltı ve ...
'Deprem Gerçeği' seminerine Karabağlar'da yoğun ilgi
Karabağlar Belediyesi ve Arama Kurtarma Derneği(AKUT) İzmir Ekibi "Deprem ...
Genç fikirler Bornova’da hayat buluyor
Üniversite kenti olan Bornova’da gençlerin fikir ve projeleri hayat buluyor. ...
 
23 Nisan jesti: Doğal Yaşam Parkı 1 hafta boyunca...
İzmir Doğal Yaşam Parkı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ...
Karşıyaka'da yeşil seferberlik: 3 yılda 50 bin fidan!
Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir kent bırakmayı hedefleyen ...
Bornova'da sıcak buluşma: Rumeli günü!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Sancak Rumeli Kültür ve Dayanışma ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva