HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Haziran 2017 Çarşamba - 20:08

Büyükşehir Meclisi'nde 'Kuş Cenneti' gerilimi: Yumruklar konuştu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis oturumunda protokolü geçtiğimiz günlerde iptal edilen Kuş Cenneti gündeme gelince AK Partili ve CHP’li meclis üyeleri arasında arbede yaşandı.

Büyükşehir Meclisi nde  Kuş Cenneti  gerilimi: Yumruklar konuştu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Oturumun dilek ve temenniler bölümünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasındaki Kuş Cenneti protokolünün geçtiğimiz günlerde iptal edilmesi konusu gündeme geldi.

Sonrasında AK Partili ve Cumhuriyet Halk Partili (CHP) meclis üyeleri arasında arbede yaşandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan yaptığı konuşmada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bakanlığın kararı sonrasında basına yansıyan açıklamalarına eleştiri getirdi. Doğan, bakanlığın İzmir Kuş Cenneti’ne 1993 yılından itibaren yaptığı yatırımları sıraladı ve 60 milyon harcama aktarıldığını söyledi.

Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerine tepki gösterip bakanlığın kararını doğru bulduğunu söyleyince oturumda gerginlik yaşandı.

ALGI OPERASYONU VE KRİZ ÇIKARMA AMACI TAŞIMAKTADIR
Doğan, “Başkan Kocaoğlu’nun özellikle Kuş Cenneti’nin sorumlusu sıfatıyla Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile ilgili açıklamaları kabul edilir nitelikte değildir. Bakanlığın bu alanın üstüne konması gibi bir durum söz konusu değildir. Sözleşmenin süresi dolmuş protokol yenilenmemiştir. Bakanlık yetkisine dayanarak alan yönetimini devralmıştır. Yapılan işlemlerde hukuk dışı bir durum söz konusu değildir. Tahsis süresi biten alanı teslim almıştır. İzmir Kuş Cenneti’nin tapusu ne İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndedir ne de bakanlıktadır. Burası Türk halkının malıdır. Yapılan hizmetler orada duruyor. Kimsenin yapılan tesisleri bozduğu bina dikildiği yok. Her şey yerli yerinde duruyor. Başkan Kocaoğlu’nun konuşmaları oldukça sert, dozu fazla bir açıklama olmuştur. Burada önemli olan bir hizmet yarışıdır. Merkezi idare ve hükümete yönelik sert açıklamalar bir algı operasyonu ve kriz çıkarma amacı taşımaktadır” dedi.  

BAKANLIK BURADA 60 MİLYONLUK YATIRIM YAPMIŞTIR
Doğan, “Bir protokol imzalanmış ancak yapılan sürenin sonunda vaatler yerine gelmediği gibi ortaya çıkan tablodan kimse memnun olmamıştır. Bakanlık tasarrufunu kullanıp burayı yeniden almıştır. Bugüne kadar yapılan çalışmalar için sizlere teşekkür ediyoruz. Üzülerek söylüyoruz ki ortada övünülecek bir şey yok. Belediye bu alanda fotoğraf yarışması, panel sergi dışında bir çalışma yürütmemiştir. Bu süre içinde kuş cenneti bir ziyaretçi akınına uğradı da bizim haberimiz mi yok? Boya, badana, tadilat işlerine ve personel giderlerine 26 milyon harcandığı ortaya çıktı. Bakanlık burada 60 milyonluk bir yatırım yapmıştır” diye konuştu.

OKUDUKLARINIZ 3 MİLYON ETMİYOR
Bu sözlerin ardından Başkan Kocaoğlu, Doğan’a, “Bu yatırımları detaylandırır mısınız? Bakın biz şuraya şuaraya harcadık dedik” dedi. Doğan elindeki listeden yapılan yatırımları okuyunca Kocaoğlu bu kez, “Okuduklarınızın toplamı 3 milyon yok” açıklamasını yaptı.

EVET BIRAKIP GİDECEĞİM!
Doğan, “16 Mart 2016 günü Kuş Cenneti’yle ilgili yaptığınız konuşmada, ‘Eğer bakanlığın bir delikli kuruşu varsa ben bu görevi bırakıp gideceğim’ demiştiniz” şeklinde konuşunca Kocaoğlu, “Evet şimdi bırakıp gideceğim” ifadelerini kullandı.

İZMİR VE TÜRKİYE İÇİN ENDİŞE EDİLECEK BİR DURUM YOK
Doğan ayrıca, “Bakanlığın resmi rakamları bunlar. Sayın Kocaoğlu verdiğiniz bu sözü yeniden hatırlatıyorum. Bu yapılanları küçümseyen tavrınızı kınıyorum. İzmir ve Türkiye için endişe edilecek bir durum söz konusu değildir. Bayrak yarışında bakanlığa devir zamanı gelmişti. Bakanlığın verdiği karar son derece yerindedir. Belediyenin çalışmaları herkesin malumu. İptal edilen projeler vs... Bari burası aynı kaderi paylaşmasın. İzmir Büyükşehir Belediyesi burayı iyi idare edememiştir. Burada da aynı belediye icraatları gibi ‘cek cak’ ifadeler kullanılmıştır” dedi.  

KAVGANIN İLK KIVILCIMI!
Konuşmaların ardından CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan söze girerek Doğan’a tepki gösterdi. AK Partili Meclis üyesi Ali Kökoğuz ise, “Sayın Başkan meclisi bu beyefendi mi yönetiyor, siz mi yönetiyorsunuz? Burada Sırrı Aydoğan’ın dokunulmazlığı mı var? Her söze giriyor” dedi. Bunun üzerine Aydoğan, “Benim adım Sırrı Aydoğan” cevabını verdi. Kökoğuz da, “Söz almadan konuşamazsın. Kim olursan ol” diye konuştu.  

RANT SÖZ KONUSU DEĞİLDİR!
Belediyenin icraatlarını eleştirmeye devam eden Doğan, “bu kentin parasının nasıl çarçur edildiğini gördük. RAMSAR sözleşmesiyle koruma altına alınmış olan böylesine önemli ender görülen bir alanın ranta açılacağı iddiaları son derece mesnetsiz ve gerçek dışıdır. Bu alanın imara açılması, başka bir amaçla kullanılması söz konusu değildir. Mümkün de olamaz. TBMM’de 20 gün önce bakanımız bizzat kürsüye çıkarak böyle bir rant konusunun söz konusu olmadığını söyledi. Bundan sonraki süreçte Kuş Cenneti’ne bakanlığımız tarafından hizmet verilecektir.  İzmirli hemşerilerinizin içi rahat olsun. Burada yeterli hizmetler verilmeye devam edecek” dedi.  

SENİ İZMİR CİDDİYE ALMIYOR!
Aydoğan bu kez, “Eline almış bir karınca duası… Doğan’ın bu konuşmalarla kime yaranmak istediğini bilmiyorum” deyince Doğan, “Sen konuştuğun lafın nereye gittiğini bilmiyorsun. Ben burada olayı şahsileştirmedim. Ben de buna benzer kelime etmesini bilirim. Saygısızsın. Eğer saygı gösterirse saygı görür. Ben bugüne kadar kimseye saygısızlık etmedim. Hakaret etmeyeceksin. Saygılı, terbiyeli konuşacaksın. Eleştirmek başka hakaret başka” dedi. Ardından Doğan’ın açıklamalarına cevap veren Aydoğan, “Bu konuşma tam ramazana uygun. Tam temcit pilavı. 3 senedir teleferik ihalesi gecikti, şu gecikti bu gecikti... Bunlar belediye işi. Gecikir. Hep aynı şeyler söylenmez. Dilek ve temennilerde bunlar konuşulmaz. Faaliyet raporunda istediğini söyler. O zaman insan ciddiye alınmaz. Açın tutanaklara bakın söyledikleri hep aynı. Doğan’ın söylediklerini ben de ciddiye almıyorum, İzmir’de ciddiye almıyor. Kuş Cenneti zaten koruma altında bir alan. Biz kanunsuz iş yaptı demedik. Bize göre yanlış oldu. Kanunsuz olsa mahkemeye giderdik. Biz görevlerimizi yaptık ama yine yenilemeyebilir. Orman ve Su Bakanlığı Gediz’i niye kaç senedir halledemediler? İzmir’de anamız dinimiz ağlıyor. Senelerdir konuşuluyor. Bakan aynı bakan… Söz verdi yapamadı. Tabi ki Kuş Cenneti’ni alırsa bina yapmayacak. Zaman içinde göreceğiz” diye konuştu.

İZMİR’İ BATIRDINIZ, SEN SUS!  

AK Partili Kökoğuz tartışmaya katılmak isteyince Aydoğan, “Sen sus! İzmir’i batırdınız sus! Bölgesel parkları ben mi sattım? Dinin yarısı insaf. Konuşan adam biraz kendine bakacak. İzmir’de tüm yapılanlar ortadadır” dedi. Bunun üzerine Kökoğuz, “Yandaşlarınıza para verdiniz dedi. Biz size böyle bir şey söylemedik. Bunu söylemek bize yakışmaz. Kastını aşan cümleyle ilgili sözünü geri alsın. Çok ayıp” diye konuştu.

KİMSEYE YALAKALIK YAPTIĞIMIZ YOK!

AK Partili Meclis Üyesi Özen Kızılırmak ise, “Silkinmemiz lazım diye düşünüyorum. İzmir Büyükşehir Belediyesi kendini hükümetle kıyaslar hale geldi. Burası yerel bir meclis. Biz burada siyaset yapıyoruz. Kimseye yalakalık falan yaptığımız yok. Milletin dile getirdiği eksiklikleri burada aktarıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sitesi var. Orada şikayetleri biz yapmıyoruz. Oraya girin eksiklikleri çözün” dedi.

60 MİLYON HARCANDI DEMEKLE HARCANMIŞ OLMUYOR!
Söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu eleştirilere toplu olarak cevap verdi. Kocaoğlu, “Nasıl büyükşehir belediyesi eleştiriliyorsa hükümet yetkilileri de eleştirilebilir. Burada ne konuşulacağını söylemek sizin haddiniz değildir.  Bakanlık 60 milyonluk harcama yapmış… Doğan 1993’ten beri saydı… Ben orada 2 milyon görmedim. Biz Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın uhdesindeki bir yeri niye aldı demiyoruz. Bir yazı geldi bize. 3 kuruş harcama yapmamıştır görevini yerine getirmemiştir bu yüzden sözleşmeyi yenilemiyoruz diyor. İptal edilmemiştir, yenilenmemiştir diyorlar. Bunu bakanlık da açıkladı. Siz de aynı şeyi söylüyorsunuz. Ben anlamıyorum. Yenilenmemişle iptal edilmiş arasında ne fark var? Bu bizim ağırımıza gidendir. Alır kuş cennetini yapar yatırımını, beğenmez beğenir, elini vicdanına koyar, koymaz, paşa gönlü bilir. Buna bir şey dediğimiz yok. 26 milyon fiili para harcamışız. 2009 seçimlerinden sonra bu parayı harcamış bir belediyeye kalkıp da 3 kuruş para harcanmamıştır diyen bakanlık yetkilisinin beyanını basına çıkmasından sonra yaptığımız açıklamaları siz tabi eleştireceksiniz. Ama kamuoyu ne yaptığımızı biliyoruz. 60 milyon harcandı demekle harcanmış olmuyor” diye konuştu.

BEN SEN MİYİM LAN?
Bu açıklamaların ardından salonda birden ortam gerildi. Meclis üyelerinin birbirlerine fiziki müdahaleye varan sertleşmeleri yaşandı.  

AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç, “26 milyon harcadık demekle de harcanmış olmuyor” deyince, Kocaoğlu, “Bizim belgelerimiz var. Hepsi ortada” dedi. Tunç, “Herkesin kendine göre bir belgesi vardır” açıklamasını yaptı.

CHP’li meclis üyeleri Tunç’a tepki gösterdi. Salonun farklı yerlerinde CHP’li ve AK Partili üyeler birbirlerine girdi. Tunç, Başkan Kocaoğlu’na sert ifadeler kullanarak, “Siz grup başkanvekilinize sahip olamıyorsanız ben de sizi ciddiye almıyorum” dedi. Kocaoğlu, “Sen kimsin ki beni ciddiye almıyorsun” cevabını verdi. Bunun üzerine CHP’li üyeler Tunç’a tepki gösterdi.

Kendine doğru gelen Aydoğan’a yönelen Tunç, “Bir daha benim grup başkanvekilime seni ciddiye almıyorum dersen ben de seni ciddiye almam” dedi.

Bazı meclis üyeleri birbirlerine saldırınca kürsüsünde inmeyen Kocaoğlu oturumu kapattı. Kocaoğlu sonrasında, “Bugünün konusu ne biliyor musunuz? Bunların bu davranışlarının sebebi ne biliyor musunuz? Suçlunun psikolojisi” dedi.

AK Partili meclis üyeleri Kocaoğlu’na tepki gösterirken Tunç da, “Bunların sebebi sensin. Dışarıda dedikodu yapıyorsun” diye çıkıştı.  

Sinirlenen Kocaoğlu, “Kim dedikodu yapıyor lan? Ben sen miyim? Yaptığın hareketlerin iki mislisini sana havale ediyorum. Bu Ramazan günü bu meclisi kirlettin. Koskoca adamlar yaptığınız hareketlere bakın” ifadelerini kullandı. 

 
Çağrı yaptı: Tıbben ölümcül süreç başladı
 
3 kişinin öldüğü yangın için otel sahibine tutuklama!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
15 Haziran 2017 Perşembe 10:43

Akepeye soruyoruz. Akepe şimdiye kadar merkez ilçe Çiğli'ye ne hizmeti vermiş? Bırakın ilçeye bağlı Kuş cennetini Çiğli'ye faydaları yok bunların.

Yorumu oyla      11      5  
15 Haziran 2017 Perşembe 10:42

Onu bunu bırakında Kuş Cennetininde bulunduğu Çiğli ilçesine Akepe denen parti şimdiye kadar devlet olarak ne hizmet vermiş? Bir kuruş hizmetleri yok.

Yorumu oyla      11      5  
15 Haziran 2017 Perşembe 00:28

Bilal Doğan' a göre kuş cennetine ziyaretçi akını olmalıymış. Yahu bırakın hayvanlar doğal ortamında huzur içinde yaşasın. Binlerce insanı alana doldurup ne yapacaksınız ?

Yorumu oyla      14      6  
14 Haziran 2017 Çarşamba 22:21

"BAKANLIK BURADA 60 MİLYONLUK YATIRIM YAPMIŞTIR" açıklaması AKP'nin İzmir'e 40 milyar yatırım yaptık açıklamasına benziyor :)

Yorumu oyla      17      7  
14 Haziran 2017 Çarşamba 20:52

yıllardır bu bölgeyi özelleştirmeye çalışan akp değil mi? Daha önce çıkan haberlerden satırbaşları : "Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir Kuş Cenneti ve Homa Dalyanı’nın yanıbaşındaki, 1. derece SİT kapsamında bulunan Çamaltı Tuzlası’nı da satışa çıkardı. İzmir’in Çiğli ilçesinde yer alan Çamaltı Tuzlası’nda yıllık 600 bin ton tuz üretiliyor. Özelleştirme İdaresi, Hazine’ye ait alanların gayrimenkul değerlendirmesi sürecini başlattı. Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer, Çamaltı Tuzlası’nın satılmasının gündemde olduğunu belirterek, alanla ilgili gayrimenkul değerlemesi yapıldığını söyledi." böyle mi koruyacaklar mış?

Yorumu oyla      20      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova’ya yeni cennet
Balçova Belediyesi, daha önce bir bölümü park olarak düzenlenen 60 bin ...
Ödemiş'te her gün 4500 kişilik sofra!
Ödemiş Belediyesi, hayırseverlerin katkılarıyla organize ettiği iftar ...
Başkan Uyar'a sürpriz kutlama
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, belediyedeki çalışma arkadaşları tarafından ...
 
Göztepe'ye tesis müjdesi: Yarısı Başkan Kocaoğlu'ndan!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'e Süper Lig sevinci ...
Çocukların sanat konseri Foça'yı coşturdu
Foça Belediyesi Sanat Kursları Dönem Sonu Dinletisinde, Foça ve mahallelerinde ...
Haydi Kandere, Bornova seninle!
İzmir’i U16 Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek Bornova ekibi Serintepe ...
 
Bergama, Enduro Şampiyonası’na hazır
17-18 Haziran tarihleri arasında İzmir’in Bergama İlçesi’nde yapılacak ...
Karabağlar iftar sofrasında buluştu
Karabağlar Belediyesi’nin, Ramazan ayı nedeniyle düzenlediği ve yoğun ...
Başkanlar buluştu: Bornova Stadı olmasaydı...
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’i ziyaret ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva