HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Kasım 2016 Çarşamba - 21:02

Büyükşehir Meclisi’nde KHK, monoray ve ‘teşekkür’ tartışması!

Belediye dershanelerini kapatan KHK ile monoray projesinin tartışma konusu olduğu oturumda AK Partili Doğan İZBAN grevinin noktalanması için yaptığı teşekkür konuşmasında İl Başkanı Delican’ı da es geçmeyince, CHP’li Aydoğan, “İl Başkanı hiçbir şey yapmadı. Edecekseniz Ankara’ya teşekkür edin” dedi.

Büyükşehir Meclisi’nde KHK, monoray ve ‘teşekkür’ tartışması!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Oturumun dilek ve temenniler bölümünde son KHK ile ilçe belediyelerinin ihtiyaç sahibi çocuklara eğitim ve öğretim hizmeti sunduğu dershanelerin kapatılması ve Gaziemir’de bulunan Fuar İzmir’e ulaşım sağlayacak monoray projesi gündeme geldi.

BELEDİYELERİN YÜKÜ ALINMAK İSTENDİ
AK Parti Meclis Üyesi Bünyamin Demir, İzmir’de yaklaşık 15 bin öğrenciyi etkileyen KHK kararı için söz aldı. Demir, “Milli Eğitim Müdürlüklerimiz de bu hizmeti gerekli şekilde veriyormuş. Bu bilgiyi aldık. Buradaki amaç belediyelerimizin üstünden bu yükü almaktır. Hiç kimse tedirgin olmasın” dedi.

Bunun üzerine Başkanvekili CHP’li Sırrı Aydoğan, “ Bunlar bizim belediyelerimiz için yük değildi. Bizim bu konuda bir şikayetimiz yok. Başkan arkadaşlarımız zevk alıyordu” ifadelerini kullandı.

CHP’li Kazım Çam da, “Benim durumum var çocuğumu mağdur etmiyorum. Önümüzdeki günlerde TEOG sınavı var. Çocukların psikolojisi bozuldu. İmkanı olmayan aileler ne yapacak? Bir an önce bu durumu düzeltin” dedi.

DOĞAN’DAN MONORAY ELEŞTİRİSİ
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, monoray üzerinden İzmir Büyükşehir Belediyesine eleştiri getirirken Ankara ve İstanbul örnekleri verdi.
;
Doğan, “Türkiye'nin ilk monorayı İzmir'de yola çıkıyor’, ‘İzmir'e havalı ulaşım geliyor’ diyorsunuz. 19 Ocak 2013'ten bu yana sayısız reklama konu olan projeye bir türlü start verilemedi. Projenin akıbeti ne oldu? Başlayacak mı, başlamayacak mı, yoksa vazgeçildi mi derken aslında İzmir'de böyle bir çalışma yapıldığını görmüş olduk. Ne yazık ki yine bir belediye projesi daha bizlere ‘Herkes gitti aya, İzmir kaldı yaya’ dedirtti. Tıpkı elektrikli otobüs alımında yaşanan süreç gibi monoray çalışması için de kentimiz belediyenin bu yönetim anlayışı nedeniyle ayağına gelen fırsatı tepmiştir. Ne ihaleden ne de projeden haber yok. İzmir'de bu projeyi sabırsızlıkla beklerken, İstanbul ve Ankara'dan gelen haberlerle bir kez daha hayal kırıklığına uğradık. 20 Ocak 2016'da ihaleye çıkılan bu proje için 24 Şubat'ta yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. 970 bin lira karşılığında işi üstlenen yüklenici firma 10 ayda projeyi teslim edecekti. En iyi ihtimalle monorayın sadece projesi 2016 yılının sonunda hazır olacak. Ancak ne yazık ki ne projeden, ne ihaleden henüz haber yok... İzmir'de 2 kilometre ve 2 duraklık Gaziemir'deki bu hattın akıbeti belli değilken, monoray yani havaray için kolları sıvayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 15 kilometreyi ve 17 durağı bulan benzer proje için 7 Aralık tarihinde ihaleye çıkarak ilk kazmayı vuracak. İzmir'de inşaatın ne zaman başlayacağı, projenin ne zaman tamamlanıp hizmete gireceği belli değilken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu büyük projesi için toplam 861 milyon lira harcayarak 2017 başında inşaata başlayacak. Toplam 810 günde, yani 2019 yılının ilk yarısında monorayı tamamlayıp hizmete açacak. İstanbul Sefkaöy-Halkalı-Başakşehir gibi ilçeleri bağlayan bu dev projeye 30 setlik vagon alımı da dahil edilirken, İzmir'de sadece fuara ulaşım sağlayacak 3 vagon setli proje ise İstanbul'dakinin yanında adeta oyuncak tren gibi kalmaktadır. İlk olmasını geçtik ama, İzmir Büyükşehir Belediyesi projesini bile 3 yılda bitiremediği ve sadece reklamlardan ibaret sözde monoray projesinin hattını acaba kaç yılda tamamlayacak? Önümüzde birçok örnek var. Yoksa bu proje de teleferik ve metro gibi mi olacak? Projede yıllardır çivi dahi çakılamamıştır. Kağıt üstünde var olan bu proje sözde kalmıştır. Monoray hani Türkiye'de ilk olacaktı? İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin havalı ulaşım vaatleri havada mı kaldı? Bizim sizlere önerimiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım alanındaki uzman kadrosundan yardım almanızdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu hızla giderse bırakın 2017'yi, projeye 2020'den önce başlaması mümkün değildir” diye konuştu.

HALA TELEFERİKTE KALDINIZ
Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Süreç bürokratik izinlerden dolayı gecikiyor. İstanbul'u tebrik ediyoruz. Yapılan her iş bu millet için yapılıyor. Tebrik etmek lazım. Orası beni ilgilendirmiyor ama memnun oldu. Hala teleferikte, metroda, şurada burada kaldınız... Biz bunları unuttuk bile... Monoraya 2015 yılı sonuna kadar karayollarından izin alamadık. 2016'da ihale ettik. 2017 yılında projenin yer teslimi yapacağız. Niyet hayır, akıbet hayır" cevabını verdi.

TEŞEKKÜR ATIŞMASI
Öte yandan İzmir’de toplu ulaşımın can damarı olan İZBAN’ın 8 gün devre dışı kalmasına neden olan grevin, tüm tarafların dahil olduğu Ankara’daki kritik zirve gündeme geldi. AK Partili Doğan masada sağlanan anlaşmadan dolayı teşekkür konuşması yaptı. Doğan, Başbakan Binali Yıldırım’a, bakanlığa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve sendika temsilcilerine teşekkür ederken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı da es geçmedi. Fakat tam bu sırada CHP’li Aydoğan müdahale etti ve “İl Başkanı hiçbir katkı koymadı. Teşekküre gerek yok. Edecekseniz Ankara’ya edin” diye konuştu.

 
FETÖ elebaşının İzmir'deki avukatı tutuklandı
 
Ve ÖTV tasarısı Meclis'te kabul edildi
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
17 Kasım 2016 Perşembe 10:01

Egekent-BornovaEvka3 metrosu neden hala daha yapılmıyor? Çiğli çevreyolları ve tünellerin trafiğini görmüyormusunuz? İzban kuzeye yetmiyor. Acilen kuzeye metro rahatlığı gelmeli.

Yorumu oyla      11      5  
Volkan bayir 17 Kasım 2016 Perşembe 01:42

3 yil korfeze ced vermiyosun sora cikmis korfez kokuyor diyosun ki ileri biyolojik tesis 1.izmir korfez gecisindeki derdiniz inciraltini talan etmek yani rant millete salak yapmayın iskele izni veremezsin yeni gemi alinir sefer izni vermessin ve hala 400 yilla baskan yargilaniyo ama davayi acan fetocu ve icerde t yazıklar olsun size

Yorumu oyla      11      5  
ATIFBEY GAZİEMİR 16 Kasım 2016 Çarşamba 23:56

"siz yapın" rumuzlu yorumu yapanın bilgi ve düşüncelerine yürekten katılıyor ve teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      11      5  
siz yapın 16 Kasım 2016 Çarşamba 21:48

Hem gerekli izinleri geç ver hem de niye yapılmadı diye hesap sor :) İnsan bunları okuyunca hayret ediyor. Fuarı büyükşehir yaptı, monorayı da siz yapın da şehre bir katkınız olsun. İstanbul'a köprüler, tüneller, metrolar yapıyorsunuz; İzmir'de de "10 yıldır" körfeze geçiş yapacağız diyorsunuz. "3 yıl önce" bakanlık otogar metrosunun temelini atacaktı lafta kaldı. Hızlı tren 2017'de İzmir'de olacaktı fakat daha ancak Manisa tarafı ihaleye çıkılıyor. İhale süreci bitecek, yer teslimi olacak, Afyon-Manisa arası inşaatı olacak, Manisa-İzmir arası ihale edilecek, inşaat bitecek de tren İzmir'e gelecek. Hedef 2023 mü? 2014 yerel seçimleri öncesi Buca'da kullanılmayan TCDD hattına TCDD "tramvay yapıyoruz!" diye afiş astı. O proje ne oldu? Şirinyer-Dokuzeylül arası olacaktı. Hayır bunu yapmıyorlar belediyenin projesini hazırlattığı Şirinyer-tınaztepe tramvay projesi için eski demiryolunu da vermiyorlar. Hat öyle boş duruyor. Binali Yıldırım Buca'ya metro sözü vermişti ama o da lafta kaldı. Neyse ki büyükşehir 2017'de Buca'ya 12,5 km metro yapacak. AKP gitsin Ankara'ya , Konya'ya, İstanbul'a metro yapsın, bu şehir vergi vermiyor nasıl olsa. Oya göre hizmet.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Batur’a 'dönüşüm' onuru
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a, İzmir’i Sevenler Platformu (İZSEV), ...
Gaziemir Kadın Meclis’inde Serap Kan dönemi
Gaziemir Kent Konseyi Kadın Meclis Olağanüstü Genel Kurulu’nda 2016-2019 ...
Başkan güven verdi: En rahat dönüşüm Çiğli’de olacak
Bakanlar Kurulu’nun kentsel dönüşüm için onay vermesinin ardından konuşan ...
 
‘Tasarım kenti' olma yolunda yeni adım: İzmir'e 'iyi’ gelecek
Büyükşehir Belediyesi İzmir Akdeniz Akademisi’nin öncülüğünde, 5 üniversitenin ...
İZSU'dan turistik ilçeye 8 milyonluk yatırım
İZSU Genel Müdürlüğü, Foça’nın Ilıpınar, Yeniköy, Gerenköy, Bağarası ve ...
Bornova kütüphanelerinde e-katalog dönemi!
Bornova Belediyesi, kendisine bağlı olan 4 kütüphane de fark yaratıyor. ...
 
Konak'ta kitap kokulu şenlik
‘Dünya Çocuk Kitapları Haftası’ İzmir’in kalbi Konak’ta renkli bir şenlikle kutlandı.
Sıra dışı park: İzmir maceraya çıkıyor!
Büyükşehir Belediyesi, spor, eğlence ve heyecan arayanlara hitap edecek, ...
Büyükşehir’in 2017 bütçesi belli oldu: Aslan payı…
Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluşları İZSU ve ESHOT'un 2017 yılı ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva