HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Ağustos 2020 Pazartesi - 20:16

Büyükşehir Meclisi'nde gündem yine Karşıyaka!

Yenilenen Meclis salonunda gerçekleştirilen Ağustos ayının ilk oturumunda, Karşıyaka'da spor alanının eğitim alanına dönüştürülmesi dosyası yeniden açıldı. AK Partili Hakan Yıldız'ın iddialarına, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, "TOKİ'nin halkın malını satma çabası içindesiniz" yanıtını verdi.

Büyükşehir Meclisi nde gündem yine Karşıyaka!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk oturumu, yenilenen salonda, Başkan Tunç Soyer yönetiminde gerçekleştirildi. Önergeler oylandı, ilgili komisyonlara sevk edildi. Kerim Özer'in ESHOT Genel Müdür Yardımcısı kadrosuna, Lütfi Ünal'ın Daire Başkanı kadrosuna atandığı bilgisi verildi. Bu arada İstanbul Sözleşmesi ile ilgili sunum gerçekleştirildi. Covid-19 dönemi kapsamında tiyatro topluluklarını desteklemek amacıyla İzmir Sanat ve İsmet İnönü Sanat Merkezi'nin tiyatro tahsis ücretlerinde, 2020 yılı sonuna kadar yüzde 50 indirime gidildi.

AK Partili Meclis üyesi, yenilenen salonda Türk bayrağının olmadığını hatırlattı, bunda bir artniyet aramadıklarını özellikle vurguladı.  Meclisin sonlarına doğru bayraklar yerlerine asıldı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Kemal Sevinç, yeni çalışma ortamı için Başkan Tunç Soyer ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

GÜZELBAHÇE, GOKART PİSTİ İÇİN DESTEK İSTEDİ
CHP'li Meclis üyesi Ozan Parlar, Güzelbahçe'de yapılmak istenen Gokart Pisti projesi nedeniyle doğanın katledileceğini belirterek, "Orada çadırlar kurduk, eylemler yapıyoruz. Doğal SİT alanı olan yere asfalt dökmek istiyorlar. Şirket, sıfır zayiatla, imar planını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na onaylatmıştır. Tabiat ve Kültür Varlıkları Kurulu da asfalt dökülebilir şeklinde karar aldı. Gölet projesini reddeden kurul, nasıl oluyor da asfalta izin veriyor? Bu projeye karşıyız. Hepinizin desteğini bekliyoruz" dedi.

HÜSNÜ BOZTEPE'DEN İDDİALARA YANIT!
AK Partili Hüsnü Boztepe bir basın-yayın kuruluşunda kendisi hakkında çıkan haberleri yalanladı. Boztepe, Başkan Soyer'e, "Ben hayatım boyunca bırakın saygıdeğer eşiniz Neptün Hanım'a, hiçbir kadına karşı kötü söz söylemiş insan değiliz. Hiçbir kadına hakaret etmem. Eşinize karşı kötü sözler söylediğim, külliyen yalan. Çok ayıp şeyler. Haber tamamen uydurmadır" şeklinde bir açıklamada bulunma ihtiyacını hissetti.

RANT VE ŞAİBE TARTIŞMASI
AK Partili Hakan Yıldız, tüm kararların oybirliğiyle geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Tunç Soyer'e, "Siz zamanında rant ve şaibeye izin vermeyeceğinizi söylemiştiniz. TOKİ'nin, bir alanı satmasını konuştuğumuz oturumu siz yönetmediniz. O gün kıyamet koptu. Yine Karşıyaka'da bir spor alanının, eğitim alanına çevrilmesinin meclisten geçirildiği gün de siz yoktunuz. Bunlar tesadüf mü? Burada rant da var, şaibe de var" diye çıkıştı. Başkan Soyer, "Meclisin tüm üyeleri, aynı samimiyetle ranta izin vermemek için, haksız kazanca yol açacak kararlar çıkmaması için elinden geleni yapıyor" yanıtını verdi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Hakan Yıldız'ın bu çıkışı üzerine söz alarak şu savunmayı yaptı: "İkisi aynı kefeye girmez. Sadece kamunun kullanımına ait olan yeşil alan, TOKİ tarafından satılmıştır. Diğeri ise yine spor alanının, aynı seviyede olan eğitim alanına çevrilmesi durumu vardır. Bence Hakan Bey'in bu çıkışı, TOKİ'nin halka ait bir alanı satmasını savunma çabasıdır. Kim olduğunu bile bilmediğimiz insanlara satılmıştır. Mavişehir'de satılan araziyi sadece halk kullanmalıdır. İkisinin karşılaştırılması kesinlikle yanlıştır." 

 
Erdoğan: Türkiye salgını en az hasarla atlatan ülkelerden biri olacak
 
Göztepe yeni sezon hazırlıklarına başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Sengel'den 'maskeli' destek!
Efes Selçuk Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı Efes Selçuk ...
Menemen'de 5 ayda 751 kişiye istihdam sağlandı
Menemen Belediyesi İş-Kur Hizmet Noktası yaşanan Covid-19 süreci boyunca, ...
Büyükşehir'den o eylem sonrası açıklama: 'S' plaka kentin ihtiyacı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada kentte hizmet verecek ...
 
Karikatürist Ömer Çam’dan Başkan Gümrükçü’ye anlamlı jest
Dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri özgür bir ...
İzmir'in yeni otobüs filosuna ay-yıldızlı tören
İzmir Büyükşehir Belediyesi kente 52 yeni otobüs daha kazandırdı. Yaklaşık ...
İzmir'de tarihi iki bina yeniden ayağa kalkıyor
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Konak’ın tarihi semti Basmane’de geçmişi ...
 
Gaziemir’in atletlerinden 5’i 1 yerde!
Gaziemir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Atletizm Takımı sporcuları ...
Büyükşehir'in ikinci oturumu Askplepion'da!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı birinci oturumu bugün, ...
Kılıçdaroğlu, Kızılçullu gençlerini tebrik etti
Dünya başarısı elde eden Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin öğrencileri, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva