HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Ocak 2018 Cuma - 19:52

Büyükşehir Meclisi’nde gündem kazalar... AK Partili Doğan'dan 'tramvay' ve 'alt geçit' eleştirisi!

Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki şirketlere sermaye artırımının karara bağlandığı oturumda ayrıca Karşıyaka tramvayı ve Mithatpaşa alt geçidinde geçtiğimiz günlerde kaza sonucu yaşanan can kayıpları gündeme geldi.

Büyükşehir Meclisi’nde gündem kazalar... AK Partili Doğan dan  tramvay  ve  alt geçit  eleştirisi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.   

YÜCEL GİTTİ, ÖZKARA GELDİ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyeliği ve Grup Sözcülüğü görevlerinden partisinin İzmir İl Başkanlığı için istifa eden Deniz Yücel’in yerine Canan Aydemir Özkara getirildi. Ocak ayındaki üç oturumda Yücel'den boşalan Grup Sözcülüğü görevini Bülent Çetinkaya yürütmüştü. Grup sözcülüğü görevi için önümüzdeki ay gerçekleşecek oturumlarda oylama yapılması bekleniyor. Gerçekleşecek seçim sonrasında Yücel'in görevini bundan sonra yürütecek kişi belli olacak. 

ŞİRKETLERE CAN SUYU
Ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde olan 7 şirket ve ortak olduğu İZBAN’da sermaye arttırımı için düğmeye bastı.

Komisyonlarda görüşülen kararlar çerçevesinde meclis gündemine eklenen maddeler gerçekleşen oturumda kabul edildi.  Buna göre; İZENERJİ’ye 19 milyon 731 bin 600 TL, İZDENİZ’e 27 milyon 870 bin TL, İZBELCOM’a 22 milyon 212 bin TL, İZELMAN’a 63 milyon 312 bin 131 TL, Grand Plaza’ya 5 milyon, İZULAŞ’a 103 milyon 270 bin TL, İZFAŞ’a 19 milyon 991 bin 408 TL, İZBAN’a 56 milyon 400 bin TL’lik pay aktarılacak. Böylece 317 milyon 787 bin 139 TL’lik aktarım sağlanacak. Ayrıca tüm bu kalemlerin dışında ESHOT da İZULAŞ’a 11 milyon 40 bin TL destek verecek.

AK PARTİLİ DOĞAN, CAN KAYIPLARINI GÜNDEME GETİRDİ
Toplantının dilek ve temenniler bölümünde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, kentte ulaşım sıkıntıları olduğunu belirtti ve Karşıyaka Tramvayı ile Mithatpaşa alt geçidinde geçtiğimiz günlerde yaşanan can kayıpları üzerinden eleştirilerde bulundu. AK Partili Doğan, “Karşıyaka tramvayıyla ilgili sıkıntıları dile getirmek istiyorum. Kent içi trafiğe getirdiği sorunların yanında otopark sıkıntısı, esnaflara verdiği zararları da göz önünde bulundurduğumuzda Karşıyaka tramvayı projesinin özenli hazırlanmadığını görüyoruz. Can güvenliklerini de tehlikeye attığını görüyoruz. Karşıyaka bölgesinde meydana gelen kazalarda hem tramvayın hem de vatandaşların sıkıntı yaşadığını görüyoruz. İstemediğimiz halde can kaybı yaşandı. Çevresinde hiçbir önlem almaksızın çalışan Karşıyaka tramvayı can aldı. Bu üzücü olayın ardından açılan soruşturmada da hayatını kaybeden vatandaşın duyma engelli olduğu belirtildiği için bu dosya kapandı. Belediye tarafından vatandaşlar geçerken dikkatli olsun diye açıklama yapıldı. Bunda belediyenin bir sorumluluğu yok mu? Avrupa ülkelerinde nasıl önlemler alınıyorsa bizde de alınması gerekiyor” dedi.

Doğan ayrıca Mithatpaşa alt geçidinde yaşanan ve ölümle sonuçlanan motor kazasına değindi. Doğan, “Mithatpaşa alt geçidinde son günlerde hızlı bir çalışma olduğunu görüyoruz. 3 kat maliyetle ve kamu zararıyla alelacele bitirildi ve trafiğe açıldı. Henüz çalışmalar bitmedi, faaliyetler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti. Bir daha bir can kaybına yol açmaması adına gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Aileyi dinlediğimizde bir bireyin yolda bulunduğu ve motorla gelen genç kardeşimizin çarparak hayatını kaybettiği belirtilmiş. Bu alt geçit bitmeden neden açıldı? Acaba üstünün ihale edilmesi için mi burası acil olarak açıldı? Bundan sonraki işlerde daha dikkatli olunmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

ŞERİATIN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ
Doğan’a cevap veren ve oturumu yöneten Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, “Projeyi iyi olmamış diye eleştirmek sizin düşünceleriniz. O tramvay geçen yılda 4 milyon yolcu taşıdı. Kaza için üstü kapatıldı demek çok yanlış. Bunlar adiyle ve polis teşkilatının verdiği kararlar. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Mithatpaşa alt geçidiyle ilgili eleştirileriniz için ise; Kemalpaşa Tüneli’nin açılalı ne kadar oldu? Geçen var mı oradan? Konak Tüneli açılalı ne kadar oldu? Zaman zaman çalışmalar olur, eksikler olur. Hiç kızmıyorum ama üstünü ihale etmek için mi demek yanlıştır” dedi.

SOSYETE TRAMVAYI OLARAK KALACAKTIR
Daha sonra AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat söz aldı ve Karşıyaka ve Konak tramvaylarının Bayraklı’da birleşmesi gerektiğini söyledi. Ulaşım Master Planı’na da eleştiri getiren Haspolat, “Bu iki tramvayı Bayraklı’dan geçerek birleştiremezsiniz, bu sosyete tramvayı olarak kalır. Bayraklı üzerinden tamamlansın. O bölge çok ciddi nüfus yoğunluğunun arttığı bölge. Çok ciddi bir trafik yoğunluğu var. Bölge adliyesi orada. Ben bu Ulaşım Master Planı’nda İzmir için 3 önemli projeyi görmediğim için üzgünüm. Körfez tüp geçidi görmemezlikten gelinemez. Altınyol’un özellikle yerin altına alınması gerekir” ifadelerini kullandı.  

 
Şok cinayette tutuklama: Çalıştığı kurum dikkat çekti!
 
EGİFED'de yeni başkan Aydın Buğra İlter oldu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 13 Ocak 2018 Cumartesi 16:09

Sakarya 'nın Pamukova ilçesinde 2004 yılında hızlandırılmış tren kazasında 41 kişinin öldüğünü ne çabuk unuttunuz?

Yorumu oyla      12      5  
CENGİZ ÇOBAN 13 Ocak 2018 Cumartesi 11:21

SAYIN BAŞKANIM BİLAL BEY TEŞEKKÜR EDERİZ DURMAK YOK YOLA DEVAM SAYGILARIMLA

Yorumu oyla      12      6  
Leyla 13 Ocak 2018 Cumartesi 10:15

Sayın Bilal Doğan’a katılıyorum gerekli önlemler alınmalıydı. Tramvay sayesinde trafik berbat en az 1 yıldır çekiyoruz. 4 km’lik mesafeler için bile aktarma yapıyoruz. 10dakikalık mesafeler trafik nedeniyle 45dk oldu. Sosyete tramvayına ihtiyacımız yoktu keşke hemen yerel seçim yapılsa ve doğru düzgün hizmeti alabileceğiz belediye başkanı seçilse yetti artık

Yorumu oyla      12      7  
volkan nicolas 12 Ocak 2018 Cuma 23:11

sizin yaptıgınız konak tunelide tam yapılmadan açıldı sizde yanlışsınız belediyede..

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk Belediyesi'nden alt yapı seferberliği
İçme suyu şebekesinin yenilenmesi sebebiyle meydana gelen vatandaş mağduriyetine ...
Bornova'da erken evlilik tartışıldı
Toplumun kanayan yarası olan “Çocuk Gelin Sorunu” Bornova Belediyesi’nce ...
Buca'da 'Ahududu' kadınlarıyla unutulmaz gece
Kara komedinin en iyi örneklerinden sayılan “Ahududu” oyunu usta oyuncalar ...
 
Konak’ta sıkı denetim... Tartıların ayarı kaçmıyor!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta vatandaşın her türlü alışverişinde kullandığı ...
Başkan Selvitopu'ndan dönüşüm çıkışı: Bize el uzatılmış ama hangi el...
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Osman Aksüner, Aşık Veysel ...
Göz kamaştırıyor... İzmir'in yeni futbol mabedi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tire Belediyesi'nin işbirliğiyle UEFA standartlarında ...
 
Yerel kalkınma tam gaz... Bornova'ya bal ormanı
Kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlara yönelik olarak verdiği arıcılık ...
Karşıyaka'da 'zumba' farkındalık için... Kahramanım olur musun?
Karşıyaka Belediyesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Onkoloji ...
Büyükşehir'den hayat veren yatırımlar... 14 yılda 4 bin kilometre!
Son 14 yılda 2.8 milyar liralık yatırım gerçekleştiren İzmir Büyükşehir ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva