HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
13 Nisan 2016 Çarşamba - 16:57

Büyükşehir Meclisi’nde ‘elektrikli’ tartışma

AK Partili Bilal Doğan elektrikli otobüs ihalesinin ikinci kez iptalinin nedenini sorarken, Büyükşehir Belediyesi’ni ve ESHOT’u başarısızlıkla suçladı. CHP cephesinden Doğan’a yanıt ve öneri geldi.

Büyükşehir Meclisi’nde ‘elektrikli’ tartışma

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ – Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda vekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Oturumda gündem maddeleri oylanırken toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın elektrikli otobüs ihalesi eleştirisi damga vurdu. Doğan Büyükşehir Belediyesi’ni ve ESHOT’u başarısızlıkla suçladı.

9 İHALE Mİ OLACAK?
AK Partili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi’nin elektrikli otobüs alım ihalesi ile ilgili yaşanan iptalleri gündeme getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nün başarısız olduğunu ifade etti. Doğan, “'Elektrikli otobüs ihalesiyle ilgili devrim yapıyoruz, ilk elektrikli otobüslerini alıyoruz' diye reklam yapılmıştı. 12 Ağustos’ta yapılan ihale yabancı firmalara yönelik girişimler nedeniyle iptal edilmişti. Mart ayında Eskişehir’den örnek vermiştik. Daha sonra bu örnekleri genişletmiştik. 30 Mart'ta yine ikinci ihale yapıldı. Bu ihale ne için iptal edildi? ESHOT bu işi başaramadı. Daha önceki gibi yine 9 ihale mi olacak? Diğer belediyeler hibe ile bu otobüsleri alırken biz niye kendi paramızla ihaleyi yapamıyoruz? ESHOT yetkilileri diğer illere gidip bu ihale nasıl olmuş diye incelesinler. İzmir de bir an önce elektrikli otobüslerine kavuşsun. Büyükşehir Belediyesi’nin bütün ihalelerinde 9 rakamı uğurlu. Bunda da 9 kere mi olması gerekiyor? Aziz Kocaoğlu’nun ulaşımda başarısız olduğunu ulaşımla ilgili yetersiz müdürle çalıştığını söylemek istiyorum. Bilmiyorsa teknik destek alsın. İzmirli bu sıkıntıdan kurtulsun” dedi.

Doğan’ın sözlerine CHP’li Üye Semra Aksu’dan tepki geldi. Aksu, Doğan’ın çalışan
memurlara yönelik konuşmasını tasvip etmediğini ifade etti.

GEÇ OLUR AMA İLK OLUR
Aksu’dan sonra bir diğer CHP’li üye olan Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam söz aldı. Çam, Büyükşehir Belediyesi’nin son 10 yılda ulaşımda çağ atladığını ifade ederken, Bilal Doğan’a öneride bulundu.

Çam, “Eskişehir’e gitsin otobüslerde mazot kullanılıyor mu kullanılmıyor mu baksın. Bizde tamamı elektrikli otobüs olması için şartname var. Katılan firmalar bakılıyor. Kapasitesine bakılıyor. Teklif veren firmaları araştırıp gelip buraya bilgilerle gelirse iyi olur. 40 kişi taşımakla 70 kişi taşımak arasında fark var. Büyükşehir Belediyesi eninde sonunda bu işi yapar. Geç olur ama Türkiye’de ilk olur” diyerek konuşmasını tamamladı.

Son olarak Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise, Büyükşehir Belediyesi’nin son yıllarda çağ atladığını ifade ederek, halkın değerlendirmesinin önemli olduğunu söyledi.

Aydoğan, AK Partili Doğan’a uyarı da bulunarak, konuşmalarında kişileri zan altında bırakacak ifadeleri kullanmamasını istedi.

 
Myanmar'da 7 büyüklüğünde deprem
 
Günlerdir aranan Alman kadının cesedi bulundu!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 14 Nisan 2016 Perşembe 12:14

Yeni tip güneş panelleri görüntü kirliliği yapmıyor. Büyükşehir belediyesi bunların yaygınlaştırılmasında ve site yönetimlerinin yasaklayıcı kararlarına karşı mevzuatla önünü açarak öncü olmalı. İzmir güneş şehri.

Yorumu oyla      11      5  
Enerji Atlası 14 Nisan 2016 Perşembe 11:14

İZSU, metro, yeni gelecek otobüsler ve diğer birçok birimde Belediye tarafından çok fazla elektrik tüketiliyor. Bir iki küçük güneş enerji santrali projesi var ama yetersiz. Belediye kısa zamanda büyük güneş enerji tesislerine sahip olarak hem giderlerini azaltmalı hem de doğayı korumalı.

Yorumu oyla      11      5  
bülent ışık 14 Nisan 2016 Perşembe 06:53

Ulaşım konusunda bilmiyorsa teknik destek alsın demiş.İstanbul 2020 olimpiyatları değerlendirme komitesinden ulaşım faslında elemeleri geçmek için gerekli en düşük puan olan 6 almıştı.Büyük ihtimalle bu yüzden olimpiyat yapma hakkını kaybetti.Kelin merhemi olsa kendi başına sürer diye bir söz vardır.

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 13 Nisan 2016 Çarşamba 19:41

yaşanabilir kent izmir, yolunda doğru atılmış bir adım daha, egzoz emisyonlarını azaltmak ve soluduğumuz havanın kalitesini arttırmak hedeflenmekte..büyükşehir belediyemizin çalışmalarını destekliyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
13 Nisan 2016 Çarşamba 18:00

Öyle bir muhalefet ediliyor ki sanırsın ESHOT ilk defa otobüs alacak. Sayın Bilal Bey Çandarlı Limanı için kaç defa ihaleye çıkılacak? Cevap var mı? 2011'de temeli atıldı sonra ... bu nasıl bir iş bilmezliktir. Bilmiyorsanız bilene sorun :)

Yorumu oyla      11      5  
13 Nisan 2016 Çarşamba 17:36

ihalenin iptal olması iyi olmuş. Yoksa Çin malı otobüs olacaktı.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere’nin HES isyanına Seferihisar’dan destek
Cittaslow (Sakin Şehirler Birliği) Uluslararası Başkan Yardımcısı, Türkiye ...
Başkan Kocaoğlu taziyeleri kabul edecek
Önceki gün annesi Necla Kocaoğlu’nu kaybeden Büyükşehir Belediye Başkanı ...
Karşıyaka’da çevre için örnek yatırım
Karşıyaka Belediyesi, İzmir’in ilk ‘Atık Getirme Merkezi’ni tamamladı. ...
 
Buca’da çöpler yeraltına iniyor!
Buca’da ilk yeraltı çöp konteynerinin montajı Menderes Caddesi’nde yapıldı.
İZELMAN'dan uyarı: O vaade aldanmayın!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZELMAN A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza ...
Ödemiş Belediyesi acıya ortak oluyor
Vatandaşların doğumdan ölüme her anında yanında olmaya çalışan Ödemiş ...
 
Bornova’da bilim her yerde!
Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nde geleceğin bilim insanlarını yetiştiren ...
Başkan Doğruer’den ‘TOKİ Kınık’ raporu
Kınık Belediye Başkanı Doğruer, "400 başvuru aldık. Dar gelirli 276 hemşehrimizi ...
İşaret fişeği yandı: İzmir-Cape Town köprüsü!
Kardeş kent ilişkilerini giderek güçlendiren İzmir ve Cape Town, Türkiye ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva