HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
10 Şubat 2016 Çarşamba - 19:02

Büyükşehir Meclisi'nde Doğan engellilerle ilgili uygulamaları eleştirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan belediyenin engellilerle ilgili yaptığı uygulamaların teoriden öteye geçmediğini söyleyerek, “Metroya, vapura, belediye binasına kırmızı bayrak asmakla, konferanslar düzenleyerek engelli dostu kent olunmuyor. Engellilerimizin sıkıntıları var” ifadelerini kullan

Büyükşehir Meclisi nde Doğan engellilerle ilgili uygulamaları eleştirdi

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı olağan meclisinin ikinci oturumu Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Meclis oturumunun başında Güneydoğu’daki çatışmalar sonucunda şehit olan 9 asker ve polis için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Başkanvekili Sırrı Aydoğan saygı duruşu sonrası kısa bir açıklama yaptı. Aydoğan doğuda yaşanan olaylar için, “Tüm vatan hainleri kahrolacak. Bu milleti bu zaman kadar kimse bölemedi. Mayamız sağlam. Benim bütün ümidim budur. Ama gönlümüz kırık, içimiz yanıyor. Evlatlarımızı kaybediyoruz. Tüm şehitlerimiz Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarının ve ülkemizin başı sağ olsun” dedi.

AK Partili Çağlar Haspolat dilek ve temenniler bölümünde söz alarak kentte yön gösteren levhaların eksik olduğunu dile getirerek çözüm getirilmesini istedi.

Ayrıca Meclis oturumunda Merkez dışında kalan ilçelerin hatlarının ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi konusunda komisyon raporuna Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ve Belgin İpekoğlu ret oyu verdi.

KIRMIZI BAYRAK ASMAKLA ENGELLİ DOSTU OLUNMUYOR
AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan kentte engellilerin büyük sıkıntı çektiğini bu konuda Büyükşehir Belediyesi’nin engellilerle ilgili uygulamalarının teoriden öteye geçmediğini söyledi. Doğan, “İzmir’de sayısı 100 bin ile ifade edilen engelli vatandaşlarımızla ilgili sıkıntılarını dile getirmek istiyorum. Metroya, vapura, belediye binasına kırmızı bayrak asmakla, konferanslar düzenleyerek engelli dostu kent olunmuyor. Engellilerimizin sıkıntıları var, hepimiz haberdarız. Engelliler sokağa çıkamıyor. Evlerine hapsolmuş durumdalar. Uygulanan aktarmalı sistemden en çok etkilenen kişilerdir. 2016 yılında engellilerimizin yaşadıkları sıkıntıları izlemeye devam ediyoruz. Tekerlekli sandalye kullanan engellilerimiz sıkıntı çekiyorlar. Biz bu manzaraları üzüntüyle izlemeye devam ediyoruz. Kaldırımlar, üst geçitler, asansörler hala doğru düzgün çalışmıyor. Köstebek yuvasına dönen kaldırımlar yüzünde sıkıntı yaşıyorlar. Uçan kuştan haberiniz olduğuna göre bunlardan da haberiniz vardır. Karşıdan karşıya bile engellilerimiz geçemediklerini ifade ediyorlar. Çankaya Gümrük bölgesinde kaldırımlarda bulunan sarı çizgilerin üzerine araba park ediyorlar ve İZELMAN bunlardan ücret alıyor. Sarı şerit uygulamasının teoriden öteye geçemediğini görüyoruz. Sarı şeritlerin çabuk bozulduğunu görüyoruz. Bu şeritlerin daha sağlam malzemelerden yapılmasını istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi sözde engelli dostu olmaktan öteye geçemedi” dedi.  

 

ENGELLİLER ÜZERİNDE POLİTİKA YAPMAM
Başkanvekili Sırrı Aydoğan ise Doğan’ın söylediklerinin önemli olduğunu dile getirerek, “Engellilerle ilgili sabah kadar konuşsanız dinlerim. Son 15 senede engellilerle ilgili neler yapıldığını yapılacağını görüyoruz. Gönül ister ki sıfır sorun olsun. İzmir’de bütün belediyeler bu konuda çalışma yapıyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi de amiral gemisidir. En büyük payı engellilere ayırmaktadır. Ama tabi ki eksik olan yönleri vardır. Ben engelliler üzerinde politika yapmam. Kim ne derse desin kabul ederim” diye konuştu.

 

 
İTÜ'de 30 akademisyene bildiri soruşturması
 
Gül’ün ikinci adresi Arınç’ın evi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Menemen 11 Şubat 2016 Perşembe 00:38

Engelli sarı şeritleri tüm izmirde Alikemal elitaşın şirketi yapıyor. Ondan hesabını sorsunlar neden adi malzeme kullanıyor, tabi sorabilirlerse...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aya Haralambos'ta bir asır sonra ayin
Çeşme Belediyesi tarafından restore edilen Aya Haralambos Kilisesi'nde ...
Menderes’te okula yakın alanlarda sigara denetimi
Menderes'de zabıta ekipleri, okullara yakın alanlarda yer alan büfe, market ...
Öykü Günleri 14.kez yola çıktı!
Türk Edebiyatını önemli ve duayen isimlerini okuyucuyla buluşturan Konak ...
 
Buca’da insan kaçakçılığına darbe!
Buca Olduruk mevkiinde yer alan imalathaneye operasyon düzenledi. Operasyonda ...
Torbalı Belediyesi’nden 3 milyonluk satış!
Torbalı Belediyesi, Ayrancılar’da bulunan 10 dönümlük alanı 3 milyon TL’ye satışa çıkarıyor.
Ve Ödemiş’teki kritik ihale ertelendi!
Ödemiş Belediyesi tarafından alınan satış kararı büyük tartışmalara yol ...
 
Bornova’da çocuklar için sinema günleri
Bornova Belediyesi’nce çocuklar için düzenlenen Çocuk Sinema Günleri başladı. ...
Valilikten ‘lezzetli’ zirve: Saat Kulesi büyüklüğünde pasta!
İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Aşçılar Derneği Başkanı Sami Akşit ...
İzmir’e ‘3 fonksiyonlu’ otopark geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay bölgesinde 440 araç kapasiteli yeni ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva