HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mart 2018 Çarşamba - 19:47

Büyükşehir Meclisi’nde Ankara’daki otopark fiyatları önerildi… Kocaoğlu net cevap verdi!

Ankara’da otopark fiyatlarındaki indirim AK Partili Doğan tarafından öneri olarak meclise sunuldu. Başkan Kocaoğlu, “Bayram değil seyran değil. Niye 1 TL oldu bu iş? Araba sahibine indirim yapacağına 90 dakika uygulamasını yapsın. Ankara düşürsün biz fiyatları düşürmeyeceğiz” dedi.

Büyükşehir Meclisi’nde Ankara’daki otopark fiyatları önerildi… Kocaoğlu net cevap verdi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde gerilim yükseldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kentte bulunan otoparklarda yaptığı fiyat indirimini öne sürerek benzer bir uygulamanın İzmir’de de gerçekleşmesini teklif etti. AK Partili Doğan konuşmasının bir bölümünde Eskişehir ve Manisa’dan da örnekler verdi.

AK PARTİLİ DOĞAN’DAN ANKARA ÖNERİSİ
Doğan, “Bu kararın İzmir’de de uygulanabilir olduğunu düşünüyoruz. İzmir’de 14 bin civarında otopark var. Bunlar yetersiz. Kentimizin ana arterlerinde araçların trafiği tıkamaması ve en yakın belediye otoparklarına araçlarını park etmesi adına benzer kararın alınmasını istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otopark fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bu fiyatların geriye çekilmesini, ilk bir saatin ücretsiz olmasını istiyoruz. Manisa’nın İzmir kadar otopark sayısına sahip olduğunu görüyoruz. Orada da ilk bir saat ücretsiz. CHP’li Eskişehir Belediyesi’nde ilk bir saat ücretsiz. 2014’ten bu yana seçim bildirgenizde 21 otopark yapacağınızı söylemiştiniz. 5’nci bitmek üzere, inşallah görev süreniz içerisinde bittiğini görürüz. Ayrıca belediyemizde 50 milyon liraya yakın bir para otopark hesabında yatıyor. Bunu otopark yapmak için kullanabilirdiniz. Trafik yoğunu azaltması açsından çok yararlı olacağını düşünüyoruz. Belediye bunu bir kamu hizmeti olarak düşünmeli. Ankara’da, Manisa’da, Eskişehir’de uygulanabiliyorsa inanıyorum ki bu kentte bu kararları uygulayabilirsiniz” açıklamasını yaptı.

LASTİK TOP GİBİ FIRLAYIP DURMAYIN
Bunun üzerine konuşan Başkan Kocaoğlu, “Manisa ve Eskişehir’i örnek veriyorsunuz. İkisinin toplamı Bornova kadardır. Bir Bayraklı’yı ekleyemezsiniz. Ortamı germeyin. Lastik top gibi fırlayıp durmayın” dedi.  Kocaoğlu’nun sözlerine sinirlenen Doğan, “Ağzınızdan çıkanı duyun. Aynı sözü size iade ediyorum. Hep böyle popülist cevaplar veriyorsunuz” cevabını verdi.

ARABA SAHİBİNE İNDİRİM YAPACAĞINA FAKİR FUKARAYA YAPSIN
Kocaoğlu bu kez, “O rakamlar yanlış. Kim söylüyor sana? Bostan tarlasını otopark sayarsanız olur. Bayram değil seyran değil. Niye bir lira oldu bu iş? İZELMAN otoparktan 7 milyon üzerinde zarar ediyor. Ankara seçime kadar ‘bırak 7 milyonu 70 milyon zarar edeyim ‘diyorsa onun bileceği iştir.  Otoparkı düşüneceğine bizim yaptığımız uygulamayı tek bilet 90 dakika yapsın. Fakir fukaraya dokunsun. Araba sahibine indirim yapacağına böyle bir politika izlesin. 90 dakikada tek bilet desin. Tavsiye edin. Toplu taşıma kullananın da işine yarasın. Biz vatandaşların merkeze toplu ulaşımla gelmesini özendirmek zorundayız. Bütün dünya gibi aklı ve bilimi rehber alarak kenti yönetmek zorundayız” dedi.

BİR YEREL YÖNETİM SEÇİMİ 13-14 AY ÖNCEDEN BAŞLAMIŞ!
Kocaoğlu, “Biz fiyatları düşürmeyeceğiz. Ne güzel Ankara düşürmüş, İstanbul da düşürebilir. Başka iller de düşürebilir. Biz düşürmeyeceğiz. Gereği kadar kentlimizi düşürüyoruz. Ama biz Türkiye’de hiçbir belediyenin yapmadığı 90 dakika tek biletle toplu ulaşım kullanana sabit gelirli vatandaşlarımızın cebine her ay 150 lira koyuyoruz. Konuşmalara, siyasi duruşlara saygı duyuyoruz ama tüm samimiyetimle çok üzülüyorum. Bir yerel yönetim seçimi 13, 14 ay önceden başlamış. Bu millete, belediyeye, belediye başkanlarına yazık. Hepimize yazık. İş yapacağız. Bu olmaz. Zaten başımızdaki dertleri biliyorsunuz. Bir de bir sene önceden yerel seçim siyasetine başlarsak ne olacak bu memleketin hali? Elimizi vicdanımıza koyalım” diye konuştu.

SİZE ÖNERİMDİR; BÖYLE SİYASET YAPILMAZ!
Kocaoğlu, “Artı para, gittiğin kadar öde… Siyasi malzeme yapıldı. Yok girerken ödesin yok hokus pokus… Bakın arkadaşlar bu kenti birlikte yönetiyoruz. Biz iktidar siz muhalefet olabilirsiniz. Seçim hattına girildiğinde herkes kucağında ne varsa döker. Hemen hemen hepinizden yaşlıyım. Bu size bir önerimdir. Böyle siyaset de yapılmaz hayat da geçmez” açıklamasında bulundu.

SİYASİ HAYATIMDA KİMSEYE SAYGISIZLIK YAPMADIM
Kocaoğlu’nun konuşması sonrasında tekrar söz alan Doğan, “Meclis üyeleri seçilmiş kişilerdir. Buradaki görüş ve önerilere sizi kızdırsa da saygı duyulması gerekir. Hitap şekline dikkat edilmesi gerekir. Ben bunca yıldır siyasi hayatımda kimseye saygısızlık yapmadım. Görüşlerimizi çok ince bir çizgide söylerim” dedi.

2008’DEN BERİ AYNI DAVULU ÇALIYORSUNUZ
90 dakikanın kaldırılıp kaldırılmayacağı yeniden gündeme gelince Kocaoğlu bu kez, “2008’den beri siz bunun kalkacak davulunu çalıyorsunuz. E kalkmıyor hocam. Ne yapalım şimdi?” diye konuştu.  

VEKİLLERE GÖNDERİLEN MEKTUP MECLİS ÜYELERİNE DE İLETİLDİ
Öte yandan Başkan Kocaoğlu kentte gerçekleşecek ulaşım hamlesiyle ilgili meclis üyelerine gönderdiği mektubu okudu. Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde minibüslerin toplu ulaşım sistemine entegresi için milletvekillerinden de gönderdiği mektupla destek istemişti.

 
CHP’nin kedisi 'Şero' evine döndü
 
'Tillerson'a söyledim, hiç sesi çıkmadı'
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
komik 15 Mart 2018 Perşembe 11:39

Başkan haklı, şehir merkezine arabasıyla girenler bedelini ödesin, otopark ücreti düşürüleceğine, yeni otopark yapılsın.

Yorumu oyla      9      6  
15 Mart 2018 Perşembe 01:55

Bence zam yapılmalı. Hatta artı para sistemi olmalı. Araçlardan tüm gün ücreti kesilmeli, çıkışta geri iade yapılır.

Yorumu oyla      11      8  
cuk oturmuş 15 Mart 2018 Perşembe 01:49

Kocaoğlu'nun verdiği cevap deyim yerindeyse cuk oturmuş, araba sahiplerinin otopark ücretini düşüreceğine, 90 dakika aktarmayla dar gelirliye destek çıksaydı! Ankarada oturan İzmirli olarak ne kadar kıskandım bilseniz:)

Yorumu oyla      12      9  
Cumhur 14 Mart 2018 Çarşamba 22:58

İzmir''de otopark sorunu vardır, ve otoparklar pahalıdır

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Dr.Ufuk Sesli'den sıkı takip
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, İZSU Genel Müdürlüğü'nün İzmir ...
Başkan Şenol’dan sağlık personeline kutlama
Belediyenin Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan sağlık çalışanlarıyla ...
Bergama’nın emekçi kadınlarından çevreye duyarlı üretim
Kısa süre önce Bergama’nın emekçi kadınların girişimi ve Bergama Belediyesi’nin ...
 
Başkan Akpınar’ın duygu dolu anları: Rahat uyu babam...
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, babası Kenan Akpınar’ın ...
Kiraz’ın Çemberli Efe’sinden çöp isyanı: Kaldırmazlarsa yolu kapatırım!
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ...
İzmir'in o ilçesinde 1,5 aylık su kesintisi!
İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova Egemenlik Mahallesi’nde 1,5 ay boyunca belirli ...
 
Karabağlar'da 30 yıllık sorun çözülüyor!
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Peker ve İhsan Alyanak ...
Karşıyaka'da yabancı konuklar geri dönüşümü gezdi
Karşıyaka Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi ve Çöp Transfer İstasyonu, ...
Buca’nın pırlantaları ve anneleri çok mutlu
Buca Belediyesi’nin Buca’da yaşayan ev hanımı annelerin günlük yaşamlarını ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva