HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Eylül 2018 Çarşamba - 19:03

Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den eleştiri yağmuru: Sizin ensenizdeyiz!

AK Parti Grup Başkanvekili Kökoğuz, yerel seçimler sürecine girildiğini belirterek Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamalarını eleştirdi. Kökoğuz, “Seçim yaklaşıyor bütün tetkiklerimizle seçim çalışmalarında neler yapılıp yapılmadığını test edeceğiz. Sizin ensenizdeyiz” dedi.

Büyükşehir Meclisi’nde AK Parti’den eleştiri yağmuru: Sizin ensenizdeyiz!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yokluğunda Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti.

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz, yerel seçim sürecine girildiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin vaat ettiği projeleri hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi’ne eleştirilerde bulunan AK Partili Kökoğuz, verilen sözlerin tutulmadığını söyledi.

ELEŞTİRİLERİNİ SIRALADI!
Kökoğuz, “Konak Pier’in önündeki üst geçidin tadilatı için çalışmalar başlamıştı. Bu beceriksizlik müteahhitten mi yok sizden mi kaynaklanıyor? İhale yapılmasına rağmen beceriksizlik kimde? İzmir’deki bu lağım kokusunun nereden geldiğini bilmediğinizi söylemiştiniz. Bu koku ne zaman önlenecek? Sebebi hakkında araştırma yaptınız mı? Artık yeni döneme giriliyor. Mart 2019’da demokrasinin gereği olarak yerel seçimler yapılacaktır. Fakat geçmişe dönük bu meclisin ve sizin yönetiminizdeki CHP yerel iktidarının ulaşımla ilgili verdiği sözler var. Yapılması gereken işler var. Vaat olarak altına imza atılan o işler ne alemde? Buca Onat Caddesi ile şehirlerarası yol bağlantısı 2017 yılında bitecekti. Bu bağlantı ne durumda? Alsancak’ta tüp geçit yapacakmış başkan. 2017 yılında bitirmeyi düşünmüşsünüz” dedi.

40 TANE VAAT EDİLİR 5 TANESİ OLUR
Bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Grup Başkanvekili Aydoğan, “Biteli iki sene oldu. Belediyelerde bunlar olur. 40 tane vaat edilir 5 tanesi olur. Beni genel politikaya götürme bunlar bizim işimiz değil. Veysel Eroğlu Gediz’de tarih verdi ama olmadı” cevabını verdi.  

ÜÇKUYULAR METROSU’NU KAÇ YILDA BİTİREMEDİK
Eleştirilerine devam eden Kökoğuz, “Vatandaşın duygularıyla oynamayın. Söz verdiniz yapın. Narlıdere Metrosu’nun hangi yılda bitirileceğini söylediniz?” açıklamasını yapınca bu kez Aydoğan, “Olur, bunlar biter. Üçkuyular Metrosu’nu kaç yılda bitiremedik, neler çıktı. Sonrasında bitti” dedi.

SU FİYATLARI VE ÖĞRENCİLER İÇİN İKİ ÖNERİ
Kökoğuz ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin su fiyatlarında yüzde 17 oranında yaptığı indirimi örnek göstererek, "Aynı uygulamayı İZSU'dan da bekliyoruz" diye konuştu. Yeni eğitim- öğretim döneminin açılacak olmasına da değinen Kökoğuz, "Pazartesi günü öğrencilerimizin ulaşımı ücretsiz olsun" önerisi de getirdi. 

SİZİN ENSENİZDEYİZ!
Kökoğuz yine söz aldı ve “Yaz kampları sözünüz vardı. Ben bir tane yaz kampı yapıldığını duymadım. Başkan bisiklet yollarıyla övünüyor. Dünyada çıkmaz sokak yapılması yasaktır. Ama bisiklet yollarında çıkmaz sokak vardır. Karşıyaka’dan limana gelen yine geri dönmek zorunda kalıyor. Seçim yaklaşıyor bütün tetkiklerimizle seçim çalışmalarında neler yapılıp yapılmadığını test edeceğiz. Sizin ensenizdeyiz” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ TUNÇ: YEREL BASINA SAHİP ÇIKIN
AK Partili Meclis Üyesi İmet Tunç da söz aldı ve İzmir’deki yerel basının artan ekonomik maliyetlerden dolayı hafta sonu bir gün gazete çıkarmama kararı hakkında konuştu. Son günlerde döviz kurunda yaşanan dalgalanmanın ülke ekonomisi üzerinde yaşattığı olumsuz durumun basına yansımasına dair konuşan AK Partili Tunç, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki yerel basın kuruluşlarına sahip çıkmasını istedi. Tunç, “İzmir’de geçtiğimiz günlerde yerel basınımız kararlar aldı. Özellikle yazılı basınımız hafta sonu bir gün gazete çıkarmamak adına bir karar aldı. Basındaki arkadaşlarımızın kendilerini haber etmelerini istiyorum. Birçok yerel gazete Pazar günü basım yapmamak üzere ekonomik tedbir kararı aldı. Sizin yerel yönetim ve büyükşehir yönetimi olarak STK’larla birlikte bu yerel basına sahip çıkmanızı temenni ediyorum” dedi. Aydoğan da, “Bu kağıt fiyatları karşısında meclis gündemini nasıl basacağız bilmiyorum” diye konuştu.

 

 
Kazada ölen 9 aylık hamile kadın ve bebeği toprağa verildi
 
MHP İl Başkanı Karataş'ın acı günü
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Demet 13 Eylül 2018 Perşembe 18:38

Ne ensesi? Karşılıklı tartışıp toplantıdan sonra aynen devam. Halk trafikte mağdur her yer resmi plaka makam aracı. İnin araçlarınızdan çok mu zor. Hani eşittik hani halkçıydınız

Yorumu oyla      10      5  
muhalif 13 Eylül 2018 Perşembe 11:26

İzmirlilerde sizin ensenizde? izmir ödediği vergilerin karşılığı yatırım istiyor. siz agoraya bile verilen 20 milyon tl. yi tasarruf nedeniyle geri çektiniz,neden bahsediyorsunuz??

Yorumu oyla      10      6  
İzmirli 13 Eylül 2018 Perşembe 07:29

Kendi ayağına sıkmış senin merkezi hükümet yöneticilerin şu zamları frenlesin bakalım okullar açılıyor servis fiyatları uçmuş, kırtasiyede fiyatlar uçmuş haberin varmı senin.Hani Ne yapabildiniz dolar ve euroya aldı başını gitti boşver Sen bisiklet yolunu, kokuyu bunlara çözüm bul dostum.Hadi olursun bu yorumu cevap ver bakalım

Yorumu oyla      10      5  
volkan 12 Eylül 2018 Çarşamba 22:31

alsancak tup gecit ewet yapılacaktı ses yok haklilar..peki sizler? ey AKP...yapilmayan otogar metro?.. menemene varmayan cevre yolu?..fuar İzmir''e yapilamayan kavsak.? bitmeyen sehir hastanesi.?Bornova opera binasi?..e siz bunlarin hesabini verin!!!

Yorumu oyla      12      5  
gürkan 12 Eylül 2018 Çarşamba 21:07

35 proje diye vaat edilen Çandarlı Limanı, otogar metro, 10 milyarlık kentsel yenileme, Çeşme-Karaburun arası kanal, şehir hastaneleri, Ankara-İstanbul ( İzmir ) hızlı tren, Ankara-Antalya ( İzmir ) otoyol ... bunları vaat edip yapmayanların da biz ensesindeyiz.

Yorumu oyla      10      5  
gürkan 12 Eylül 2018 Çarşamba 21:01

yerel basın neden ki pazar günleri gazete basamayacak duruma geldi? A) Almanya bizi kıskanıyor B) dış güçler C) CEHAPE, D) hükümet

Yorumu oyla      16      5  
Ramon 12 Eylül 2018 Çarşamba 21:00

Körler sağırlar birbirini ağırlar...

Yorumu oyla      15      5  
12 Eylül 2018 Çarşamba 19:49

doğalgaza %50 zam gelmiş.dolar 7 ye çıkmış.elektiğe her ay zam geliyor.herşeye zam yağmuru.kredi faizleri %40 çıkmış.hala konusuyolar.

Yorumu oyla      19      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da Kurtuluş coşkusu
Urla'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü çeşitli törenlerle kutlandı.
CHP'li Anadol Foça'da sevenleriyle buluştu!
Geçmiş Dönem CHP Grup Başkan Vekili, Araştırmacı-Yazar Kemal Anadol ‘‘XI. ...
Selçuk'ta Efes Opera ve Bale Festivali devam ediyor
Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali devam ...
 
Kocaoğlu'ndan AK Partili başkanlarla kritik zirve!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gelecek hafta içerisinde ...
AK Parti’den İzmir’de kadın açılımı: Büyükşehir’de Hotar, Konak’ta Kestelli mi aday?
İktidar partisinin 2019’da yapılacak yerel seçimlerde İzmir’de kadın adaylara ...
Azmetti yılmadı: KARBEM’li annenin büyük başarısı 
Karabağlar’da oturan iki çocuk annesi Derya Topraklık, Karabağlar Belediyesi’ne ...
 
Seferihisar'da Kurtuluş coşkusu
Seferihisar’ın kurtuluşunda Mazhar Fuat Özkan eşliğinde binlerce kişi ...
Foça'da sanata saygı heykeli
Foça Belediyesi, vefat etmeden önceki son yıllarını kentlerinde geçiren ...
Konak Belediyesi'nden İzmir Fuarı'nda anlamlı hediye
Konak Belediyesi ile PTT arasında yapılan protokol kapsamında Türkiye ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva