HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2016 Pazartesi - 21:05

Büyükşehir Meclisi’nde 2015 raporu: Doğan sordu, Kocaoğlu tek tek yanıtladı!

AK Parti Grup Başkanvekili’nin Büyükşehir için eleştirilerini derlediği 2015 değerlendirmesine Başkan Aziz Kocaoğlu’ndan tek tek yanıt geldi.

Büyükşehir Meclisi’nde 2015 raporu: Doğan sordu, Kocaoğlu tek tek yanıtladı!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı ilk oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Meclis oturumuna AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın Büyükşehir için eleştirilerini derlediği 2015 değerlendirmesi damga vurdu. Doğan’ın eleştirilerine CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan’dan cevap gelirken Başkan Aziz Kocaoğlu da değerlendirmeleri tek tek yanıtladı.

Mecliste tansiyon zaman zaman yükselirken, bazı diyaloglar da kahkahalara neden oldu.




DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

Oturumda Denetim Komisyonu üyeleri de seçildi. CHP Grubu’ndan Şükrü Parmaklı, Bengü Sayköse, Filiz Ceritoğlu Sengel ve Turan Manduz aday gösterilirken, AK Parti’den Azad Fazla aday oldu. 5 üye için kapalı oy sistemi seçim yapıldı. Şükrü Parmaklı ve Bengü Sayköse 143 oy aldı. Filiz Sengel ile Turan Manduz 142 oy aldı. Azad Fazla ise 127 oy aldı. 5 üye denetim komisyonuna seçildi.

AK PARTİLİ DOĞAN’DAN ELEŞTİRİ YAĞMURU
“2015 yılı İzmir için kötü bir yıl oldu hüsranla sonuçlandı. Umarız 2016’da bir an önce silkelenip ayağa kalkarız. Bizler 2016’nın toparlanma yılı olmasını diliyoruz. Geçtiğimiz yıl tıpkı 2014’te olduğu gibi hayal kırıklıkları yaşandı” diyen AK Partili Doğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini eleştirerek sert ifadeler kullandı.

“Laf çok icraat yok” vurgusu yapan Doğan, Türkiye’nin ikinci büyük kenti olma yolunda İzmir’in 2015’te yol alamadığını söyledi. 2016’da 2015’ten daha iyi bir yıl umut ettiklerini söyleyen Doğan eleştirilerini sonlandırdı.

İPE SAPA GELMEZ!
AK Partili Doğan’ın elinde okuduğu kağıdın danışmanı tarafından hazırlandıysa danışmanını değiştirmesini isteyen CHP’li Sırrı Aydoğan, “Doğan kendisi hazırladıysa durum daha vahim. Faaliyet raporu değil ama dinledik. Temcit pilavı gibi sürekli aynı şeyler” dedi. Doğan’ın konuşmalarını “İpe sapa gelmez” sözleriyle yorumlayan Aydoğan tepki göstererek, “Yapmayın gözünüzü seveyim” dedi.

KOCAOĞLU’NDAN BİR BİR CEVAP
AK Parti cephesinden gelen eleştirilere tek tek yanıt veren Kocaoğlu, aktarmalı sistemden raylı sisteme, Fuar İzmir’den elektrikli otobüslere, hurdaların hırsızlığından Kent Koleji’ne, Büyükşehir Belediye binasından kentsel dönüşüme, projelerden alt yapıya kadar olan tüm eleştirilere ayrı ayrı açıklama yaptı.

İŞTE BAŞKAN’IN CEVAPLARI

Kayıp yıl olmadı! 
- Ülkemiz için kötü bir yıl oldu. Böyle olmasını kimse istemezdi ama oldu. Ama İzmir’de kayıp bir yıl olmadı. İzmir 2014 yılında yaptığı 1 milyar 300 milyon TL’lik yatırımının üzerine yüzde 29 artırarak yatırım yaptı. Muhalefet tabi ki yapmadılar etmediler diyecek.

Aktarmalı sistem hakkında 
-Aktarmalı sistem bu kentte uygulandı ve oturdu. Siyasi malzeme yapanların dışında bu sistem oturmuştur. Akıl ve bilim emretti bizde bunu gerçekleştirdik. 2008’den bu yana da devam ediyor. 90 dakika başladığı andan itibaren temelleri atıldı. Bana bunu söylemeyin. 2.40 kuruşa kentin bir ucundan bir ucuna giden kent varsa örnek gösterin. Pasaport'taki kıyı düzenlemesinde deniz dalgalarının hatalı yapıldığını söyleyen benim. Kötüye kötü, iyiye iyi diyorum. Hiçbir şeyin üstünü kapatmadım. Kapatmaya da niyetim yok.

Metro projeleri 
-Türkiye Cumhuriyeti’nde ‘metroyu yapamıyorum’  diyerek havlu atmayan tek belediye İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir. İki tane büyük ilimiz havlu atmıştır. Ulaştırma Bakanlığı yapmıştır veya yapacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi havlu atmamıştır. Projesini, parasını bulup yapmıştır. Gecikmiştir ama yapmıştır. Bu bir iradedir. Bu bir tavırdır. Bu hizmet aşkıdır. 'Ben yapamıyorum' deyip işin içinde çıkmak başka bir şeydir. İzmir’e havlu atmak yakışmazdı. Bitirdik 350 bin kişi seyahata ediyor. Hangi projede 21 km’de 350 bin kişi taşınıyor. Niye taşınıyor, çünkü biz raylı sisteme inanıyoruz. Gereken desteği yapıyoruz. Ondan çalışıyor. Devam edeceğiz.

Fuar İzmir eleştirileri... 
- Fuar İzmir 9 senede bitmedi. Zamanında bitti. Projesinde fikrine yerin bulunmasında kamulaştırmasına, yapılmasında açılmasına kadar 9 sene geçti. İhaleye çıkıldıktan sonra zamanında bitti. Fuar İzmir kadar kentinizi düşüneceksiniz. Vizyonunuz olacak. Büyük düşüneceksiniz. Fuar İzmir’de bir Allah’ın kulunun bir kuruş parası yok.  İddia ediyorum dünyada hiçbir kent paçaları sıvayıp da bu kenti fuarcılıkla kalkındıracağım deyip para harcamamıştır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin politikası yerelde kalkınmadır. Ne gerekiyorsa yapmak zorundadır.

Elektrikli otobüs ihalesi 
- Elektrikli otobüsleri alıyoruz, alacağız. Bu ihaleye iptali sadece burada değil, bütün kamu kurumlarında oluyor. Hangi kurumlarda ne ihaleler iptal ediliyor. O da ayrı bir garabettir. İhale mevzuatındaki çelişki yumağından kaynaklanan bir garabettir. Daha şeffaf kanunlar düzenlenirse, daha az ihale iptal olacaktır.

- Hurda malzemelerinin çalınması adi bir hırsızlıktır. Nasıl bir bankada hırsızlık oluyor ve yakalananlar adliyeye teslim ediliyorsa, bu hırsızlığı yapanlarda adliyeye teslim edildi. Orada sanki yapılan hırsızlık organize işler… Sanki İZSU veya İzmir Büyükşehir Belediyesi organize etti. Bizde böyle bir şey yok.

- Kent koleji bitiyor. Onun neden uzadığını siz de iyi bilirsiniz. Bayraklı’daki üst geçit de üç ay önce bitti. Bunlar olacak.

Büyükşehir binası deprem tehdidi 
- İzmir Büyükşehir Belediyesi göreve geldiğinde test yapıldı. Bina bulamıyorum. Özel irade bürosu olarak restore edilen eski tütün deposu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hakkıdır. Nereden bakarsan bak. Verin şu binayı bize taşıyalım. Burayı da restore edip sağlamlaştıralım. Buyurun. Eski binanın yarısını verip iş parçalayacağına, ‘Eski bina sizde kalsın. Yeni binayı bize verin. Burayı adam edelim. Yargı ne derse onu yapalım, şeriatın kestiği parmak acımaz’ dedik. Niye verilmiyor? İktidarın meclis üyeleri neden bunu halletmiyor da 2 bin 500 kişiyi depreme dayanıksız yerde oturtuyor. Oraya imam hatip mi yapılır? İmam hatip yapılması şartlara uygun değil. İşkence gibi imam hatip yapılacak yer değil. Özel İdare'nin o binası benim hakkım. Milli Eğitim Bakanlığı nerede ne okul açıyorsa açsın beni ilgilendirmez. 25 bin metrekarede 80 çocuk okutulur mu?

- Kentsel dönüşümü İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadifekale’de gerçekleştirdi. Şimdi yenilerine başlıyor. Fikirtepe’deki gibi, Sulukule’deki gibi facia yaratmadı. İnsanları çaresiz bırakmadı. Evsiz bırakmadı. Kentsel dönüşümde geç kalmamıza rağmen en ileri durumda en doğru projeleri üreten İzmir Büyükşehir Belediyesi'dir.

- Balıkçılar Çarşısı'nda yer teslimi yapılıyor. Başladı veya başlayacak.

Tramvay projeleri 
- Tramvay projeleri devam ediyor. Hiçbir şey yapmadı mı Aziz Kocoağlu 12 senede? Yarısı yerin altından yarısı yerin üstünde  11 km olan raylı sistemi 110 km’ye çıkardı. Bu ay 30 km daha Torbalı ilave edilecek. Bir değişiklik olmazsa Bergama hattı için de ihaleye çıkılabilir. Biz üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. 11 km’de alıp 190 km’de devredeceğim. Bu başarısızlıktır. Bu iş bilmezliktir. Bu çalışmamaktır. Bunun altını çizmek gerekir.

- Doğanlar Stadı’nı niye eleştirirsin? 3-4 senedir 'yerim dar oynayamıyorum' diyorsunuz. Dolanıyorsunuz. Örnekköy’de yer tahsisi yapıldı. Onu yapmam bunu yapmam… 2011 seçimlerinde Örnekköy yeri belirlendi. Faruk Özak, Mahmut Özgener de sağ. Biz de buradayız.

Altyapı güvencesi! 
- Altyapı çalışmalarında en yağmur suyu kanalizasyon suyu ayrımıdır. Buna da devam ediyoruz. İzmir kentinin gündemine anca gelebildi. Bizde hızlı şekilde gerçekleştiriyoruz.

- Mithatpaşa bittiğinde ne işe yarayacağını göreceğiz. Otopark proje ihaleleri bitti. Bir otopark projemiz daha var. Onu da zamanı geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

- Çiçek dikiyoruz. Bayındır ve Urla’dan alıp dikiyoruz. Hem üreticimizi destekliyoruz. Hem de kentimizi süslüyoruz. Hollanda’dan lale almıyoruz. İtalya’dan ithal ağaç almıyoruz.  Yerli malı alıyoruz. Paramızı burada bırakıyoruz.

-İlk 35 km’lik Yüzbaşı İbrahim Hakkı’da yol yaptık. Homeros ve Kunduracılara giderken yol yaptık.

 
Fransa'daki saldırgan Türk vatandaşı çıktı
 
Bakanlar Kurulu sonrası Kurtulmuş'tan açıklamalar
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Chp li 12 Ocak 2016 Salı 23:34

Işıklı tabelalar astılar yollara SLOGAN ŞÖYLE;ARABADAN İN BİSİKLETE BİN,MESAİ SAATİNDE KARABAĞLARDAN BİSİKLETE BİNECEĞIZ GÜMÜLDÜRE GİDECEĞİZ İŞE VE BÖYLECE TRAFİK RAHATLAYACAK. KAÇ PARA YA YAPTIRDINIZ BU TABELALARI ?

Yorumu oyla      11      5  
Chp li 12 Ocak 2016 Salı 23:27

Aziz kocaoğlu söylediklerine kendisi inanıyor mu acaba? Şu faturalarindaki atık su ve şu parasından fazla olan bedellerden trafikde yaşanan kaostan,akıllı trafik sistemi diye ışıklı tabelalar astılar

Yorumu oyla      11      5  
ERCÜMENT ŞAHİN 12 Ocak 2016 Salı 11:55

İZMİRİN EN ACİL PROJESİ ALSANCAK GARI ÖNÜNDEKİ KAVŞAGIN YENİDEN DÜZENLENMESİDİR. PİK SAATLARDA TRAFİK KARINCA HIZIYLA AKMAKTADIR. BEŞ ŞERİT YOL BİRLEŞİP TEK ŞERİDE DÜŞMEKTEDİR.

Yorumu oyla      11      5  
gonca 12 Ocak 2016 Salı 09:15

yaptığınnız her türlü baskıya engellemeye rağmen demokrasi kenti İzmir'i ayakta tutan bir Başkana haksızlık oluyor söyledikleriniz.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’in Uzundere dönüşümüne Valilik onayı!
Büyükşehir Belediyesi’nin büyük dönüşüm projesi Valilikten onay aldı. ...
Gazeteci Alasya Konak'ta yaşayacak
İzmir spor basınının duayen isimlerinden merhum Gazeteci Süleyman Alasya’nın ...
Kader mahkumları Karşıyaka’da hayata tutunacak
İmzalanan protokol sayesinde, Savcılık tarafından belirlenen mahkumlar ...
 
İzmir’in üst geçitlerinde Vandalizm kabusu!
Asansörlerin kapısını ve camlarını kıran, engelli ve yaşlılar için yapılan ...
Bornova’nın kadınlarına iş garantili kurs
Bornova Belediyesi’nin MTK Tekstilciler Sitesi ve Ege Üniversitesi ile ...
Güzelbahçe'de 'interaktif' gelişim
Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe Eğitim Kültür ve Sanat Derneği işbirliği ...
 
İzmir'e çamur dopingi: Milyonluk tasarruf
Menderes’teki arıtma tesisinde üretilen çamuru güneş enerjisiyle kurutan ...
Buca'da 'engelsiz' servis dönemi
Buca Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların ulaşım sorununu ...
Seferihisar Başkanı Soyer'den 10 Ocak mesajı
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı yayınladı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva