HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Aralık 2017 Cuma - 19:58

Büyükşehir Meclisi gündeminde yok yok: Basmane Çukuru, ulaşım zammı, AK Parti’ye salvo!

Başkan Kocaoğlu, AK Parti cephesinden ulaşım zammı, Basmane Çukuru üzerinden gelen eleştiri ve önerilere cevap verdi. Kocaoğlu ayrıca mecliste olmayan AK Partili vekil ve belediye başkanlarına basına yansıyan demeçleri üzerinden yüklendi.

Büyükşehir Meclisi gündeminde yok yok: Basmane Çukuru, ulaşım zammı, AK Parti’ye salvo!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Aziz Kocaoğlu idaresinde gerçekleşti.

Toplantıda Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılında kent ulaşımına yaptığı yüzde 10’luk zam gündeme geldi.

- FLAŞ! İZMİR'DE ULAŞIMA ZAM GELİYOR! İZBAN'DA 'GİTTİĞİN KADAR ÖDE' DÖNEMİ!

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan eleştirel bir konuşma yaptı. Doğan, “Yeni yıla zamsız girecek değiliz ya! Ulaşıma getirilen bu yüzde 10’luk zam bize göre gereksizdir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde zam yapmak artık gelenek oldu. ESHOT’u layıkıyla yönetemiyorsunuz. Önümüzde katlanarak artan cari borçlanma tablosu var. İzmirli hemşerilerimizin ödediği vergilerle sübvanse edilen bu kurumda bu zam niye?   ESHOT’a baktığımızda iş yok, icraat yok, yatırım yok ama zam var. Su zammı almış başını giderken bir darbe de ulaşımdan geldi. Grevlerden sonra yapılan zararın faturasını vatandaşlara yüklüyorsunuz. Bu zamların başka bir izahı yoktur. ‘Elektrikli otobüsler alacağız’ dediniz. Her işiniz gibi elektrikli otobüs işiniz de yarıda kaldı. Kurumun ettiği zararı niye İzmirlilere fatura ediyorsunuz? Yeni kartlardan 3 milyon tane sattınız, elde edilen gelir ne oldu? Yoksa sistem arızalandı mı? Manisa’da bedava değiştirilen bu kartlar İzmir’de neden parayla satıldı?” diye konuştu.

İLGİNÇ DİYALOG: NEREDEYSE ALKIŞLAYACAĞIM!
Doğan, “Otopark yapmıyorsunuz, zam yapıyorsunuz. Bu zammı geri çekmenizi bekliyoruz” sözleriyle konuşmasına devam etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Otopark açılışına bekleriz” cevabını verdi. Doğan, “Kaçıncı erteleme sonrasında açacaksınız?” sorusunu yöneltince bu kez Kocaoğlu, “Sabuncubeli Tüneli gibi olmuştur. Olur böyle şeyler” dedi. Doğan bir kez daha söz aldı ve “Ulaşımda yatırım yok” çıkışına imza attı. Kocaoğlu bunun üzerine, “Ulaşımda yatırım yok dedin ya, neredeyse alkışlayacağım” diye konuştu.  

KOCAOĞLU ÖRNEKLERLE AÇIKLADI!
Meclisteki AK Parti kanadının ulaşım tarifesini eleştirmesi ve kent trafiği hakkında olumsuz görüş bildirmesi sonrasında konuşan Kocaoğlu, “Muhalefettir, eleştirecek. Doğru. Fakat Maliye Bakanlığı diye bir kurum var, bilmem haberiniz var mı? Bakanlığın yeniden değerleme oranına esas teşkil eden TÜİK’in yurt içi fiyat endeksi Ekim ayı sonunda yüzde 14.47’dir. Yeni ücret tarifemizin zam oranı yüzde 10’dur” dedi. Kocaoğlu ayrıca TÜFE, Dolar, Euro’daki artışlarında yüzde 15’in üzerinde olduğunu ifade etti. İstanbul ve Ankara’daki ulaşım tariflerinden de örnekler veren Kocaoğlu, “Gerçek budur. Her şey ortada” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu ayrıca İZBAN’daki yeni sistem hakkında bilgilendirme yaptı.  

‘FATMAGÜL’ÜN SUÇU NE?’ GİBİ OLDU!
AK Partili Meclis Üyesi Çağlar Haspolat, “Benim ilçemin de sorunları var. Başkanım Karşıyaka’ya tramvay yaptınız. Güzel de oldu. Konak’taki bitiyor. Şunu Bayraklı’dan da geçirin başkanım. Bayraklı’nın suçu ne?” çıkışını yaptı. Kocoağlu ise, “Bu böyle Fatmagül’ün suçu ne?’ gibi oldu” dedi.

GÜNDEM BASMANE
Oturumda ayrıca Basmane Çukuru gündeme geldi. AK Partili Ali Kökoğuz, “Başkanım orayı komple satın alın” önerisini sundu. Başkan Kocaoğlu süreç hakkında bilgi verirken, geçtiğimiz günlerde dava açarak sürecin durmasını sağlayan Büyükşehir Belediye eski Başkanı Yüksel Çakmur’la olan görüşmesini anlattı. Kocaoğlu, “Yüksel Çakmur’a gittim. Durum böyle böyle, ben bunu yüzde 30’a çıkarırsam, ne olur?” dedim. Aynı Kökoğuz gibi, ‘Tamamını al kardeşim’ dedi. Bunun üzerine Kökoğuz, “Tebrik ediyorum. Çok güzel söylemiş. İzmir’in iyiliğini düşünmüş” açıklamasında bulundu. Kocağlu ise, “Fakirin eşeğini kaybettirip sonra buldurmasına benziyor bu iş. Bir sus ya! Anlatıyorum. Bu cenazenin kalkması lazım” diye konuştu. Belediyenin yüzde 12’lik hissesinin arsa sahipleri tarafından yüzde 30’a çıkarılması karşısında konuşan Kökoğuz, “Bu farkı niye veriyorlar. Az değil yüzde 18’lik fark veriliyor. Bu adamlar bu kadar bonkör mü?” dedi. Sinirlenen Kocaoğlu, “Kiminle karıştırıyorsun sen beni ya? Para aldım! Dosya takipçisi miyim ben?” cevabını verdi. Salonda gerilim yükseldi. 

Kökoğuz, “Bu arsa sahipleri neyin peşinde?” dedi. Kocaoğlu da, “Senin aklın basmaz zaten buna” diye konuştu. “Siz anlatın başkanım, belki basar” diyen Kökoğuz’dan sonra Başkan Kocaoğlu konuşmasına devam etti. Süreçle ilgili bilgi veren Kocaoğlu, “Bu adamlar İzmirli. Bu adamlarla oturdum. Bu iş bu şekilde gitmez. Bir uzlaşı zemini aramamız lazım. Bir santimetre kare yoğunluk artışı yapmadık. Bu böyle olmuyor. Burada kamu vicdanı rahat değil dedik. Bunu buraya çıkarttık. Hiçbir şey yok. Bir menfaat karşılığında çıkmadı. Kemal Zorlu burada, yaşıyor. İş zaten bozuldu. Gider onlara sorarsınız. Bu arsa Yüksel Çakmur zamanında da 5 emsal! Zeminin tamamını kullandığı için yine yüksek yapı var. Son değişen yönetmeliklere göre 6 bin 500- 7 bin metrekarede kullanması gerekiyor. Buranın emsali 5… Biz yüzde 30 hissemizde müstakil binamızı yapıyoruz. Adam yüzde 70’lik hissesinde binasını yapıyor. Durum budur” ifadelerini kullandı.

KOCAOĞLU AK PARTİ’Yİ HEDEF ALDI VE PATLADI!
Başkan Kocaoğlu ayrıca AK Partili bir milletvekillini, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’yu basına yansıyan demeçleri üzerinden hedef aldı.

Kocaoğlu, “Her zaman söyledim. Belediyeleri, yerel yönetimler, devlet kurumları etle tırnak gibidir. Bunlar en basitinden ayıptır. Bir milletvekilimiz açıklama yapıyor. ‘Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım milli tarım projesini Ödemiş’te İzmir’de açıkladı. Çiftçimizin kullandığı mazotun yarısı devletimiz eliyle karşılanıyor’ diyor.  Aramızda çiftçi meclis üyelerimiz vardır.  Mazotta yüzde 50 sübvansiyon alıyor musunuz?” dedi.

CHP’li meclis üyeleri ‘hayır’ şeklinde cevap verdi.  Kocaoğlu devam etti ve “Kemalpaşa’da lojistik köy kuruluyor. Belli bir alan Ulaştırma ve Çevre Bakanlığı tarafından lojistik köy ilan edildi mi? Demiryolu yatırımı getirildi mi? Bu alanın içinde lojistik köyü yapan kuruluş ‘bana bunun şu kadarı yetiyor. Geri kalanını kamulaştırmayacağım’ demiş. Otomotiv sektöründen bir dernek gidiyor. Bakanlıkla TOKİ’yle görüşüyor. Geldiler benimle konuştular. Lojistik köy olan kısma biz sanayi sitesi kurabilir miyiz?’ dediler. 'Arkadaşlarla konuşuruz ben sizi ararım' dedim. Oturduk konuştuk. Bir mahsuru olmadığını gördük. Açtık telefonu, siz anlaşırsanız bizim için küçük sanayi sitesi yapmanızda bir mahsur yoktur dedik.

Kalkmış belediye başkanı, “Ben buna karşı çıkarım. 100 bin kişilik imar durumu isterim, yoksa yaptırmam” diye açıklama yapmış.  Bunu yapan ben değilim, yapan bakanlık. Elindeki imarı bilmiyor. Bugün döktürdüm. Boş imar alanı 8 bin 450 dönüm. Nüfus projeksiyonunda 145 bin kişi yapar. Kaldırım belediyeciliği yapmıyorum. Ne belediyeciliği yaptığımı kenti biraz gezersen görürsün. Ayrıca biz kentsel dönüşümü parayla yapmıyoruz. Para harcamıyoruz. Biz yasal olarak zaten para harcayamayız. Biz kentsel dönüşümü uzlaştırarak ve ev sahibine verdiğimiz değer üzerinden kat karşılığı ihaleye çıkarak yapıyoruz. Bu ayda 3 tane kentsel dönüşüm alanında ihale var” açıklamasında bulundu. 

 
Karaburun'da çevre galip, balık çiftliği mağlup!
 
'Türk milleti olarak daha son sözümüzü söylemedik'
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 16 Aralık 2017 Cumartesi 12:45

Birde siz vurun zam zam zam ne olacak bu milletin hali diyen YÖK hiç personellerine %10 zam yapılmış mi herseye zam İzmir örnek ulaşımıyla Türkiye’de konuşulan şehirdir

Yorumu oyla      11      6  
zam zam amca 16 Aralık 2017 Cumartesi 11:32

itici bulmayanlar icin zamlar %50 ye kadar cıkmalı. nasılsa herkes memnun halinden.

Yorumu oyla      11      6  
Ayrancılar 16 Aralık 2017 Cumartesi 11:30

Kamu hizmeti olan toplu ulaşım; Ayrancılar - Havaalanı arası 14 km Ayrancılar -Gaziemir arası 17 km .toplu ulaşım bedeli 2 (iki ) bilet 5.20.- TL. Mavişehir - Havaalanı arası 45 km , Güzelbahçe -Havaalanı arası 40 km. Aliağa - Havaalanı arası 90 km. Evlat 3 - Havaalanı arası 30 km .Örnek verdiğim 4 farklı noktadan havaalanına toplu ulaşım bedeli sadece ve sadece tek bilet 2.60.- TL. Merkez ve taşra olarak ifade edilen bölgeler için bunun örneklerin çoğaltabiliriz. Bu uygulama adil diyorsanız. Halkçı ve Sosyal belediyeciliğin bittiğinin işaretidir.

Yorumu oyla      11      6  
volkan 16 Aralık 2017 Cumartesi 11:16

eshot niye coktu 20 si elektrik li yasi 3 genc filo var 90 dk biniyosun adam herseyi aciklamis herseye zam var belediye yapmasın olduu

Yorumu oyla      12      5  
ibrahim 16 Aralık 2017 Cumartesi 09:47

Hizmet olsa zamma bir nebze eyvallah diyeceğim ama hizmet yokki kardeşim. Eshot çöktü çökecek halde. Bunun yanında ofiste 1 m3 su kullanıyorum aylık 55 TL ödeme yapıyorum. El insaf.

Yorumu oyla      13      7  
Ergün Taşdemirel 16 Aralık 2017 Cumartesi 09:03

Gerçekleri tane tane anlatıyor. Anlamak istersen anlarsın. Kamu yarar in dan bahsediyor.

Yorumu oyla      13      7  
merak 16 Aralık 2017 Cumartesi 01:09

Neden okuduğunu anlamayanlar içini döker buraya? Bir de utanmadan halk adına konuşurlar, neymiş itici olmuşmuş! Neden, saklısı olmadığından mı? Herşeyi açıktan yaptığından mı? İktidarın yalanlarını, bilgisizliğini, had bilmezliğini açık ettiğinden mi? Neden itici?

Yorumu oyla      13      7  
Itici oldun artik 15 Aralık 2017 Cuma 22:16

Aziz devamli konusuyor. Artik bos konusmalar ve tartismalardan baska birsey yaptigi yok. Gittikce melih gokceke benzemeye basladi. Eskiden sessizdi , sehre bseyler kazandırmaya calisirdi. Artik sadece tartışma var. Halki da sogutmaya basladi.

Yorumu oyla      13      15  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Foça'da yeni yıl sevinci
2018 Yılına sayılı günler kala, Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi Engelli ...
Ümit YALDIZ yazdı... Yaşasın! CHP, İzmir’i gördü
Ümit YALDIZ yazdı... Yaşasın! CHP, İzmir’i gördü
Başkan Uyar'dan yeni yönetime ziyaret
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 26 Kasım’da yapılan Urla İlçe kongresi sonucunda ...
 
Halk istedi, ASKİ dağı deldi!
Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri Karacasu ilçesine ...
Başkan Uğurlu vatandaşlarla buluştu: Her şey Kemalpaşa için...
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Seçimlere 3 ay kala temel atan ...
Gastronomi turisti daha çok para harcıyor
11. Travel Turkey İzmir Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenen 3. Gastronomi ...
 
Karşıyaka onları çok sevdi
‘Daha Temiz Bir Karşıyaka’ parolasıyla yola çıkan, hijyen ve temizlik ...
Başkan Bakıcı'dan ders gibi mesajlar
Uzun bir aradan sonra basın mensuplarıyla Deppo Efes Toplantı Salonu’nda ...
Gaziemir'de en özel yeni yıl armağanı
Gaziemir Belediyesi, Cumhuriyet Semt Evleri kadın kursiyerlerinin el emeği ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva