HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Aralık 2017 Cumartesi - 14:55

Büyükşehir'in umut sürüsü büyüyor: Başkan Kocaoğlu'ndan yeni müjdeler

Üreticilerin refah düzeyinin artırılması için farklı destek programları uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dağıttığı küçükbaş hayvan sayısı 10 bine ulaştı. Bayındır’daki törende konuşan Başkan Kocaoğlu, “Tarımda üretimi artırdık. Şimdi sıra pazarlamada" dedi.

Büyükşehir in umut sürüsü büyüyor: Başkan Kocaoğlu ndan yeni müjdeler

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez uygulanan üreticiye ücretsiz küçükbaş hayvan dağıtımına hız kesmeden devam ediyor.  Yerelde kalkınma hedefiyle örnek olan projeleri hayata geçiren İzmir’in yerel yönetimi, bu kez Bayındır’daki üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımını gerçekleştirdi. Dağıtılacak koyun ve keçilerin ilk kurasını Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Bayındır Kaymakamı Mehmet Ali Öztürk ve Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli birlikte çekti. Törende  eğitimlerini tamamlayan  131 üreticiye toplam 522 adet koyun ve koç teslim edildi. Bu üreticiler arasında, geçtiğimiz Temmuz ayında yaklaşık 100 hektarlık alanda orman yangını yaşanan Lütuflar ve Kızılkeçili’den 39 köylü de vardı.

HEDEF: LOKMA BÜYÜTMEK
“Yerelde Kalkınma” hedefiyle önce arazi ve ova yollarını asfaltlamaya başlayarak yola çıktıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bugün geldiğimiz noktada kırsalın, hayvancılığın, tarımın, neye ihtiyacı varsa onu bilinçli bir şekilde, aklı ve bilimi rehber alarak gerçekleştirmeye çalışıyoruz. İhtiyaçları gezip görerek, uygulayarak yerinde öğreniyoruz. Gönül gönüle, kol kola girip lokmamızı büyütmeye çalışıyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:

TARIMIN OMURGASI AİLE ZİRAATIDIR
“Belediye kanununun bir istisnası var. Çok eski tarihlerde belediye yasalarına konulmuş bir madde.. Tarımın, hayvancılığın, köylünün, kırsalın, çiftçinin kalkınması için eğer üreticiler kooperatif şemsiyesi altında birleşirlerse, üyelerinin ürettiği ürünleri belediyeler ve devlet kurumları ihalesiz alabiliyorlar. Örneğin biz İzmir’i süsleyen çiçekleri Bayındır’daki çiçek kooperatifinden, çocuklara dağıttığım sütleri de Tire Süt Kooperatifi’nden bu maddeye dayanarak alıyoruz. Dağıttığımız 3,5 milyon fidanın tamamını Bademli Fidancılık Kooperatifi’nden alıyoruz. Hem kullandığımız hem de dar gelirli ailelere dağıttığımız kutunun içerisine koyduğumuz peyniri İğdeli Kooperatifi’nden, yağı Bademli ve Gödence Kooperatifi’nden alıyoruz. Balı da yeni kurduğumuz Bergama’daki Bal Üretici Birliği’nden temin ediyoruz. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde Fransa’da, Hollanda’da, İtalya’da Belçika’da, bütün Avrupa ülkelerinde tarım, kooperatif şemsiyesi altında gelişip güçleniyor. Hollanda kooperatifi, Hollanda tarımsal ve hayvansal üretiminin yüzde 85’ini üretiyor ve dünyaya pazarlıyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde tarım ve hayvancılığın gelişmesinde uygulanan yol budur. Aileler üretmediği müddetçe, kırsalda üretim olmadığı müddetçe tarımda da, hayvancılıkta da dışa bağımlı olmaya devam ederiz. Bu işin anası, omurgası büyük çiftliklerin dışında aile ziraatıdır.”

YENİ PAKETLEME VE İŞLEME TESİSLERİ GELİYOR
Bir ülkenin kalkınması için tasarrufa ve o tasarrufun da yatırıma, üretime, istihdama, ihracata dönüşmesi gerektiğinin atını çizen Başkan Kocaoğlu, “Üret dedik. Ürettiniz. Ama satılmazsa ne olacak? Bir de bunu düşünmek gerek. Büyükşehir olarak önce Selçuk’ta Ege’nin en büyük soğuk hava deposunu kurmuştuk. Şimdi Ödemiş Bademli’de bir paketleme tesisi, Bayındır’da da soğuk hava ve işleme tesisi kurmak istiyoruz. Tarımı, sebze ve meyveciliği desteklerken, bu ürünleri mutlaka perakende zincirlerinde satmamız lazım. Yeni hedefimiz budur! Çeşitli gruplarla görüşmeler yapıyorum. Bana söylenen şey şu; ‘Biz vatandaşın getirdiği çuval fasulye, barbunyayı alıp, paketleyip tezgaha koyamayız. Ama siz bunları paketleyip getirirseniz, günün rayiç fiyatının en üst düzeyinden alma garantisi veriyoruz.’ Bunun devamında soğuk hava deposu da önem kazanıyor. Selçuk Tarımsal Sanayi Bölgesi'nde soğuk hava deposu Deppo Efes'i kurduğumuzda üreticinin biri geldi dedi ki ‘Mandalinanın kilosu 35 kuruştu. 45 gün depoda bıraktım ve 1.25 kuruşa sattım.’ Kurduğumuz soğuk havanın çiftçiye üreticiye getirdiği değere, kazanca bakın. Bunu yaygınlaştıracağız. Birlikte el ele verip, kenti kalkındırıp ülkenin de kalkınmasını sağlamak zorundayız. Güçlü olmak zorundayız. Birlik olup, çalışıp, üretip, devleti de, milleti de güçlü kılacağız ki, bu zor coğrafyada gelişerek ayakta kalalım” diye konuştu.

YERELDE KALKINMA SU, KANALİZASYON, METRO YAPMAKLA OLMAZ
Bayındır’ın iklim, toprak yapısı ve imkanlarıyla tarımsal faaliyetler açısından çok çeşitliliğe sahip olduğunu belirten Bayındır Belediye Başkanı Dr.Ufuk Sesli ise, “Değişik yerlerde, değişik ürünleri üretmek gerekmekte. Bayındır’da çiçek ve büyükbaş hayvancılık dışında daha farklı projelere eğilmeliyiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi de küçükbaş hayvancılık ve arıcılık eğitimleriyle köylülere yeni meslek yeni gelir kapısı oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bize yerelde kalkınmanın sadece su, kanalizasyon, metro yapmakla olmadığını gösterdi” dedi.

SÜRÜ BÜYÜYOR, UMUTLAR YEŞERİYOR
Büyükşehir Belediyesi, kırsal kesimde küçükbaş hayvancılığı desteklemek için, 2015 yılında hayata geçirdiği proje ile Karaburun, Urla, Kınık, Beydağ, Bergama, Kiraz, Seferihisar, Selçuk, Menderes, Ödemiş ve Bayındır ilçelerindeki toplam 1909 üreticiye 7 bin 506 adet hayvan dağıttı. Dağıtımdan sonra doğan 2480 yavruyla birlikte, Büyükşehir’in desteğiyle oluşturulan “umut sürüsü”nün büyüklüğü 9 bin 989 küçükbaş hayvana ulaştı. 

 
Karaman'da dehşet...4 kız çocuğuna ateş açıldı
 
İlik nakli bekliyor... İzmir polisine sahip çık!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 10 Aralık 2017 Pazar 11:07

Birisi daha fazla ihracat için 400 milyon liraya Fuar açıyor. Bayındır'da çiçek üreticilerini, Tire 'de süt üreticilerini destekliyor diğeri ise daha fazla tuketim ve ithalat için heryeri AVM ile dolduruyor

Yorumu oyla      14      5  
sak 10 Aralık 2017 Pazar 09:50

Yetkilerini üretimi artırmak için kullanan bir kişiye vizyonsuz diyorlar.Ayrıca arıtmaya,toplu taşımaya ,temiz enerjiye önem veriyor.Birde bilimi kullanmak ilkemiz diyor. Çalmıyor çaldırmamaya çalışıyor e tabi bu anlamda vizyonsuz.

Yorumu oyla      13      5  
nicolas 9 Aralık 2017 Cumartesi 23:38

koyun keci dagitiyor isi bu degil diyip dalga gecen ak troller iyice okusun bu haberi yakinda beton kemirmeye başlayacağız sizin yüzünüzden avm gökdelen karin doyurmuyor

Yorumu oyla      12      5  
İnanılmayanlar 9 Aralık 2017 Cumartesi 19:16

Diğer şehirlerde inanılmaması istendiği için İzmir hakkında inaılmayanlar; Süt Kuzusu, Tarım ve hayvancılığa belediye desteği, toplu ulaşımın tamamen belediye tarafından yapılması ve 90 dakika olayı.Üç yıl öncesine kadar inanılmıyordu ama gerek insanların merakı gerekse İzmir‘de yaşayanların gittikleri yerde anlatmaları sonucu insanlar artık inanıyor.Başlangıç noktasıda Sayın Binali Yıldırımın bile seçim kazanamaması.Demek ki Azz Bey başarılı ki İzmir seçiyor diyorlar. Kendi belediyelerine örnek gösteriyor, hesap soruyorlar .Hepsinin hedef tahtasındasın Kocaoğlu Allah yardımcın olsun.Faydan sadece İzmir‘e değil bütün ülkeye oldu.

Yorumu oyla      16      5  
göçebe 9 Aralık 2017 Cumartesi 17:42

İşin görünen yüzü bu ve çok olumlu çok güzel elbette. Çok da göze batmayan en önemli yanı ise, bağış yarar gibi, sadaka verir gibi değil de, önce eğitmek, eğitimi ciddiye alıp, işi öğrenene adeta öğrenmesinin mükafatı gibi verilmesi çok güzel! Şimdiye kadar emek harcamamışlara verilenlerin boşa gittiğini görmüş biri olarak bunu önemsiyorum. İkinci olarak da İzmir'in köylerinden kent merkezine göçün durmuş olmasını, köylerde insanların SSKlı olmasını, eğitimli olmasını, birlik olmayı öğrenmiş olmasını önemli buluyorum. Bu açıdan İzmiri, Kocaoğlu'nu alkışlıyor, kutluyorum.

Yorumu oyla      16      6  
Tarım ve hayvancılık 9 Aralık 2017 Cumartesi 16:19

Sanayileşmiş ülkeler bile tarım ve hayvancılığı bırakmadı.Beton değen yerde tarım ve hayvancılık olmaz.İzmir büyükşehir belediyesinin bu çalışmalarını taktirle karşılıyorum.Keşke Ankara‘dakiler de ne yapıyor bu İzmir diye baksa ülkenin kaderi değişir.2016 referandumundan itibaren arkalarında var diye düşündükleri desteğin ne hale geldiğinide görecekler.Onların derdi ötekileştirme ve inşaat.15 yıldır kayıtsız şartsız herhangi bir ekonomik destek beklemeden destek olanlar artık konuşuyor,soru soruyor, eleştiriyor.Nedeni ekonomi; milletin cebi ve mutfağı boş.

Yorumu oyla      15      6  
Vatandaş 9 Aralık 2017 Cumartesi 16:00

Adedi belirtilen koyun ve keçileri köylülere vermek için Büyükşehir belediyesine neden ihtiyaç duyuluyor. İlçe belediyeler istesinler kendileri bunu başarabilirler.Kura çekmeye de gerek yok adil olunsun yeter.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ödemiş’te çok özel konser
Ödemiş Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İzmir Otizm ...
Çin'den Foça’ya ziyaret
2018 Yılı Çin’de “Türkiye Turizm Yılı” ilan edildi. Bu gelişme ardından ...
Karabağlar'da can dostlara sıcak yuva
Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, aşırı soğuk havalarda ...
 
Buca’da asfalt seferberliği... 30 günde 30 bin ton!
Buca Belediyesi’nden yılın son ayında asfalt atağı geldi. Belediye Buca’nın ...
Bornova amatöre can oldu
Geçtiğimiz yıl kente kazandırdığı Aziz Kocaoğlu Stadı ile İzmir en liglerde ...
İzmir'in iki ilçesinde su kesintisi!
İzmir'in Narlıdere ile Güzelbahçe ilçelerinde su kesintisi uygulanacak.
 
Ve İzmir dünya vitrininde... Akdeniz'in '1 numara'sı oldu!
Akdeniz'e kıyısı olan 21 ülke ve Avrupa Birliği'nin taraf olduğu Barselona ...
Karşıyakalıların ikinci adresi mahalle merkezleri
Karşıyaka Belediyesi bünyesinde sosyal hizmetler sunan mahalle merkezleri, ...
Başkan Uğurlu'dan Kudüs için açıklama
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Uluslararası hukuku hiçe sayan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva