HABERLER>GÜNCEL
4 Aralık 2020 Cuma - 09:53

Büyükşehir'in S plaka ihalesi iptal!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin servislerde kullanılan 'S' plakalı araç sayısını artırmak için yaptığı ihale, İdare Mahkemesi'nce hukuka uygunluk taşımadığı gerekçesiyle iptal edildi. Mahkeme kararını sevinçle karşıladıklarını söyleyen İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, "İlk günden beri bu durumun yanlışlar zinciri olduğunu belirtmiştik ve ihalenin yargıdan döneceğinden emindik" dedi.

Büyükşehir in S plaka ihalesi iptal!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Ulaşım Ana Planı çerçevesinde önümüzdeki süreçte 'S' plakalı servis aracı sayısını artırmak için geçen ihaleye çıkılması kararı aldı. İlk etapta 400 plaka dağıtılacağı açıklanınca, mevcut S plaka sahipleri geçen 11 Ağustos'ta Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı karara tepki için eylemler düzenledi. S plakalı servis araçlarının sayısının artırılıp muhammen bedelinin tespit edilmesine yönelik hazırlanan Teknik Kurul Raporu, Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) geçti. Düzenlenen ihalenin ardından yeni plakalar sahiplerine dağıtıldı. Bir servis sahibi ihaleyi yargıya taşırken, İzmir 6'ncı İdare Mahkemesi kararını açıkladı. Danıştay 8'inci Dairesi'nin konuyla alakalı emsal kararlarını örnek gösteren mahkeme, belediyeyle ilgili işlerin yürütülmesi ve ihale kararı alınması konularında encümenin yetkili olduğunu belirtti. Mahkeme, mevcut kararların UKOME'de alındığı, mevcut durumun yetki unsuru sebebiyle hukuka uygunluk taşımadığı gerekçesiyle ihalenin iptaline hükmetti.

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, mahkeme kararıyla haklılıklarının kanıtlandığını söyledi. Bostancı, "Bu ihaleye en başından beri karşı çıktık. Pandemi süresinde yaklaşık 3 bin aracın boşta olduğunu ve bir ihtiyaç olması durumunda bunu karşılayacağımızı kendilerine defalarca anlattık. Hatta ben İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e, 'Konuyu; hak, hukuk, adalet çerçevesinde yeniden değerlendireceğinize inanıyorum dedim' ama hiç cevap gelmedi. İlk günden beri yanlışlar zinciri olduğunu belirttik ve bu işin yargıdan döneceğinden çok emindik. Oda olarak açtığımız davayı kazanacağımızdan eminiz. Bu karar yürütmeyi durdurma değil, yapılan işlemin iptal edilmesidir. 400 adet olarak ihaleye çıkarılan ancak 300'ü dağıtılan S plakalar iptal olmuştur. Dolayısıyla bu plakaların toplanması ve paraların da geri ödenmesi gerekiyor. Herkes mahkemenin verdiği karara saygı duymak zorunda" dedi.

Pandemi sebebiyle işlerde düşüş olduğunu ve özellikle bu dönemde S plaka ihtiyacının olmadığını belirten servisçi Burak Çıplaklıgil, "S plakalı araçlar kapıların önünde yatarken böyle bir ihtiyaçtan söz edemeyiz. Bu yüzden en başından beri davamızın peşinden gittik. Eylemlerimizi yaptık. Mahkemenin verdiği karar hepimizi çok sevindirdi. İhalede dağıtılan plakaları alan arkadaşlarımız da var. Zamanında onlara da bu işin yanlış olduğunu ve almamaları gerektiğini söylemiştik. Ancak bizi dinlemediler. Şimdi onlar düşünsün. Böylesi çok güzel oldu" diye konuştu.

Mahkeme kararına saygı duyulması gerektiğinin altını çizen Erdinç Değer ise, "Mahkemeden bu kararın çıkacağına inanıyorduk. Bu olumlu karar arkadaşlarımıza hayırlı olsun. Pandemi sebebiyle işlerimiz oldukça azaldı. Çoğu esnafın aracı atıl duruyor. Böyle bir durumda yeni plakaya ihtiyaç olabilir mi? Tüm eylemlere giderek desteğimizi göstermiştik. Şimdi de mahkemenin kararına saygı gösteriyoruz ve herkesten de bunu bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
İzmir'de kundaklanan otomobil, kullanılmaz hale geldi
 
Kemal ANADOL yazdı... Al sana mücbir sebep!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 4 Aralık 2020 Cuma 20:07

S plakaları iş yapmıyor ise ihale bedeline satan varsa alayım. Ben olsam belediyenin yerine S plakası yerine örneğin aynı işi yapan J plakası ihalesi açarım.

Yorumu oyla      3      3  
ibrahim 4 Aralık 2020 Cuma 12:17

paralar geri ödenecek ise merak etmeyin. Tunç satacak birşeyler bulur ve satar. memlekette satılmayan yer kalmadı, İzmir'de kalmış çokmu

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kundaklanan otomobil, kullanılmaz hale geldi
İzmir'in Bayraklı ilçesinde kimliği belirsiz kişi tarafından ateşe verilen ...
Depremde hasar gören binaların yıkımında toz tepkisi!
Ege Denizi'nde meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin vurduğu İzmir’in ...
İzmir’de korkutan yoğunluk… Koronabüs!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs vakalarının yüzde 50 arttığını ...
 
Eğlence merkezine baskın! Kendilerini saklayamadılar
Konya'da polis, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken ...
Gaz şikayetiyle gitmişti... Duyunca şoke oldu!
Eskişehir’de evli ve 2 çocuk annesi Sıddıka Akkoyun’un (45), gaz şikayetiyle ...
İzmir'deki dev FETÖ baskınında yeni detaylar!
İzmir merkezli FETÖ'nün hücre evlerine yönelik operasyonda 66 kişi gözaltına alındı.
 
Sobalar yandı... İzmir duman altı!
İzmir'de, havaların soğuması ve kömür kullanımının artmasıyla birlikte ...
İzmir'de cezaevi firarisi hastanede can verdi
İzmir'in Buca ilçesinde, bir yakınının evinde fenalaşan cezaevi firarisi ...
İzmir'de otel odasında şüpheli ölüm!
İzmir'in Konak ilçesinde, yaklaşık 7 yıldır aynı otelde kaldığı öğrenilen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva