HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
25 Ocak 2021 Pazartesi - 14:18

Büyükşehir Gölcük Oteli'ne el uzattı

Ödemiş’in Gölcük Yaylası’nda konaklama tesisi sıkıntısı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi’nin ortak hizmet projesi protokolü ile son bulacak. Gölcük Otel’in inşaatı, ortak çalışmayla tamamlanacak.

Büyükşehir Gölcük Oteli ne el uzattı

Ödemiş’in turistik değerlerinden Gölcük Yaylası’nda "esaslı tadilat karşılığı uzun süreli kiralama, işletme modeli" ile yenilenmesi için çalışmalara başlanan ancak inşaat çalışmalarının durması sonrası sözleşmenin iptal edildiği Gölcük Otel’in yeniden turizme kazandırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ödemiş Belediyesi el ele veriyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Ödemiş programında otel inşaatındaki son durumu masaya yatırdıklarını ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Gölcük Otel’in inşaatını Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in destekleriyle İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile ortak hizmet projesi protokolü imzalayıp tamamlayacağız” dedi.

Bölge turizmine can suyu
Derman belediyeciliği hedeflerinden birisi olarak Ödemiş’te turizmi geliştirmek için çalıştıklarını aktaran Başkan Eriş, “Gölcük Yaylası, Ege Bölgesi’nin göz bebeği bir merkez. Böylesine kıymetli bir bölgede konaklama tesisinin olmayışının sıkıntılarını uzun zamandır yaşıyoruz. Belediyemize ait otelin depreme dayanıksız oluşu yüzünden yıkılıp temeli yeniden atılması sonrası belli bir noktaya kadar ilerleyen inşaat çalışmaları geçtiğimiz aylarda durdu. Belediye olarak firmanın çalışmaları tamamlaması için sürekli yapıcı şekilde hareket ettik. Gerekli ek süre tanınmasına karşın çalışmalar yeniden başlayamadı. Gönül isterdi ki inşaat hızla ilerlesin. Projede kalan çalışmalar İzmir Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle tamamlanacak. 74 odaya sahip olacak bu önemli konaklama tesisinin tamamlanması turizm hedeflerimiz açısından çok önemli. İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile imzalayacağımız ortak hizmet projesi protokolü sonrası yapım ihalesine çıkılacak.

Birgi-Bozdağ-Gölcük turizm destinasyonunda İzmir Büyükşehir Belediyemizin de destekleriyle önemli işler başaracağız. Tarım ve hayvancılığın yanında kent ekonomimize yeni bir sektör olarak turizmi kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Gölcük 3. Etap kıyı düzenlemesine Büyükşehir desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile güç birliği içerisinde Ödemiş’i yarınlara hazırladıklarını kaydeden Eriş, “Gölcük Otel’in inşaatının tamamlanmasının yanında Gölcük Göl Kenarı 3. Etap Rekreasyon Projesi’ni de İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hayata geçireceğiz. Prenses Otel’e kadar olan bölgedeki sahil şeridi bölgenin yapısına uygun şekilde yeniden düzenlenecek. Konuklarımızın göl kıyısının tadını en iyi şekilde çıkartacakları sosyal tesisler ve dinlenme alanlarıyla Gölcük’teki turistik zenginliği daha da artırmayı hedefliyoruz.

Projesi Ödemiş Belediyemizce hazırlanan 3. Etap projemizi de yine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in destekleriyle ortak hizmet projesi protokolü imzalayıp uygulayacağız.

Gölcük Atıksu Arıtma Tesisi için geri sayım
Ayrıca Gölcük Yaylası’nın atıksu arıtma tesisi için de yer tespiti yapıldı. Kurum görüşleri uzun zamandır bekleniyordu. O süreç de tamamlandı. İmar plan düzenlemeleri yapıldıktan sonra kısa süre içerisinde ihaleye çıkılacak. Gölcük’ün eşsiz doğasını da İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte koruyacağız. Gölcük gibi bir değerin korunmasına ve turizme kazandırılmasına sunduğu katkılardan dolayı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 
CHP İzmir'den PTT çalışanlarına destek: 'Sendikal hak engellenemez'
 
Mutant koronavirüs ilk kez görüntülendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabağlar Uğur Mumcu’yu unutmadı!
28. yıl önce bombalı suikast sonucu katledilen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, ...
Çiğlili kitapseverler 'Aristonikos Okuma Topluluğu’nda' buluştu
Çiğli Belediyesi tarafından, vatandaşları birlikte kitap okumaya ve fikir ...
Yenilenen Pasaport İskelesi açıldı: İlk yolculara Karaburun nergisi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tadilatı tamamlanarak yeniden ...
 
Deprem sonrası hasar gören belediye binası taşındı
Bergama Belediyesi geçici olarak Hasta Yakını Konuk Evi’nde hizmete başladı
Bornova’da 48 saatte sonuç dönemi
Bornova Belediyesi, vatandaştan gelen talepleri tek noktada toplayıp takip ...
Güzelbahçe Uğur Mumcu'yu andı
Güzelbahçe Yelki Mahallesi’nde bulunan Uğur Mumcu Anıtı önünde gerçekleştirilen ...
 
Uzundere’deki Çocuk ve Gençlik Merkezi faaliyete geçti
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere’deki Çocuk ve Gençlik Merkezi’ni ...
'Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye' fotoğraf yarışması sonuçlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Kemeraltı’ndan Kadifekale’ye ...
Polisten korkan çocuğa Başkan İduğ’dan destek
Pandemi sürecinde sokağa çıkma yasağından dolayı polislerden kaçması gerektiğini ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva