HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Ekim 2017 Çarşamba - 14:10

Büyükşehir'e Sayıştay şoku! Raporda neler var?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılı mali yapısını inceleyen Sayıştay, usulsüzlükler tespit etti. Büyükşehir’in Türkiye’ye örnek olan ‘kırsal kalkınma desteği’ mevzuata aykırı bulunurken belediyeye ait spor kulübüne verilen taşınmazların tahsisinin iptal edilmesi de istendi.

Büyükşehir e Sayıştay şoku! Raporda neler var?

Ender ALDANMAZ/ EGEDESONSÖZ- Kurumları mali açıdan denetleyen en büyük kurumu olan Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali hesaplarını ve harcamalarını inceledi.

Sayıştay, hazırladığı raporda, Büyükşehir tarafından yapılan bazı hizmetlerin mevzuata aykırı olduğu belirtilerek Büyükşehir tarafından düzenleme yapılması istendi.

KOCAOĞLU'NDAN 'SAYIŞTAY' AÇIKLAMASI: KIRSALA DESTEK SÜRECEK Mİ?

KIRSAL KALKINMANIN SONU MU?
Hazırlanan raporda Büyükşehir’in kırsal bölgelerde tarımı geliştirmek için uyguladığı ve Türkiye’de örnek gösterilen ‘Kırsal Kalkınma İzmir Modeli’nin mevzuata aykırı olduğu belirtildi. Raporda belediyenin kooperatiflere, çiftçilere ve meslek odalarına ayni ve nakdi yardımda bulunmasının mevzuata aykırı olduğu belirtildi.

Raporda konu olan başlıklar ise kooperatiflere süt soğutma tanklarının alınması, zeytinyağı tesislerinin yenilenmesi, çiftçilere canlı hayvan dağıtılması, çiftçilere zeytin ve incir kasası yardımı ile ziraat odalarına traktör desteği verilmesi oldu. Sayıştay, Büyükşehir’in yetkisini aşarak kamu bütçesini yardımlarda kullanamayacağını belirtti. 10 milyon 241 bin TL’yi bulan yardımların ise usule aykırı bulunduğunu belirtti.

Belediye yaptığı savunmada ise, yardımların 5216 sayılı yasanın ilgili fırkalarına göre uygun olduğu belirtilerek üreticiye sunulan hizmetlerin tüm belediye hizmetleri gibi büyük öneme sahip olduğu ve yardımların devam edeceği belirtildi.

KINIK VE MENEMEN’DEN 3 YILDIR ÇEVRE VERGİSİ ALINAMADI
Raporda bir diğer başlık ise Menemen ve Kınık belediyelerinden Büyükşehir Belediyesi’ne çevre vergileri ile ilgili ödemelerin yapılmaması oldu. Ancak iki belediyenin son 3 yılda Büyükşehir Belediyesi’ne ödemesi gereken toplam 698 bin TL ile 137 bin TL’lik gecikme zammının tahsil edilmesi istendi. Büyükşehir tarafından verilen yanıtta iki belediyeden de gerekli tahsilatların yapıldığı belirtildi. Yasaya göre ilçe belediyeleri vergilerin yüzde 20’sini Büyükşehir Belediyesi’ne ödemesi gerekiyor.

26 BİN ÖĞRENCİ ORTADA MI KALACAK?
Sayıştay raporunda bir diğer önemli konu ise Büyükşehir Belediyesi’nin kendine ait spor kulübüne tahsisini yaptığı taşınmazların mevzuata aykırı olması oldu.

Raporda tahsis edilen taşınmazların belediyeye tekrar iade edilmesi istendi. Açıklamada, “belediyelerin taşınmaz tahsisatı yapabileceği kurumlar arasında spor kulüpleri bulunmamaktadır. Mevzuata aykırı olarak yapılan taşınmaz tahsislerinin iptal edilerek, söz konusu taşınmazlardan elde edilen gelirlerin belediyeye aktarılması gerektiği mütalaa edilmektedir.” denildi.

Büyükşehir ile kulüp arasında yapılan protokol ile yaklaşık 26 bin öğrencinin faydalandığı spor okullarının geleceği ise tartışma konusu oldu.

 
İzmirli köylünün emeği dünyaya açılıyor!
 
EGEV Başkanı Susam, barışın yeni adını koydu: 'İki yaka, bir deniz'
YORUMLAR
Toplam 36 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bülent ışık 19 Ekim 2017 Perşembe 15:16

Birisi demiş 3 tane evi olanın çocuğuna bedava süt veriliyor diye 30 tane evi olan 65 yaşındaki kişi toplu ulaşım araçlarına bedava biniyor buna niye itiraz etmiyorsun.?

Yorumu oyla      12      5  
dokuzuncu koy 19 Ekim 2017 Perşembe 09:26

AZİZ beyin butun projeleri Halk icin cok dogru projelerdir, icerisinde haram hırsızlık olmayan projelerdir.Kırsalda calısan dusuk gelirlilerin TEKRAR URETİME GECMELERİ İCİN YAPILMIS PROJELERDIR. Samanı da ithal eden uretemeyen bir ulke durumuna dusuruldugumuz icin AZİZ bey gibi ureten insanlar bazıları tarafından maalesef sevilmiyor...YAZIKLAR OLSUN !1!!

Yorumu oyla      17      6  
19 Ekim 2017 Perşembe 08:42

Bütün yorumlara eksi veren arkadaşı tebrik etmek lazım, gerçekten değişik bir ruh hali olsa gerek. Allah ıslah etsin

Yorumu oyla      16      6  
Yok Artık 19 Ekim 2017 Perşembe 07:35

Sütü Gerçek Üretici Tire Süt Kooperatifinden Aldığı Için Merkezi Bursada Olan Tirede de Fabrikası Bulunan Beyzade Ortaklı Sutçü ''den Sut???!!! Alınmadığı Için Tarımsal Kalkınma Projesi Mevzuata Aykırı Değil mi Çocuklara Gençlere Amatörce Spor Yaptırdığı Için Spor da Yasak Değil mi Belediye Bütçelerinden Milyon Dolarları Profesyonel Kulüplere Aktarıp Altay ımızın Hakkını Yiyen Belediye Kulüplerine Bir Yaptirim Uygulanacak mı

Yorumu oyla      12      6  
göçebe 19 Ekim 2017 Perşembe 00:36

Eyyy Sayıştay, biz biliyoruz niye geldiğini, kimden emir aldığını, kimleri sormaz, soruşturmazken, ülke geri,lerken başkanı olduğu kentte ilerleme sağlayanı boğmaya çalıştığını! Ama yok, yemezler arkadaşım, akıllı ol, bak Gökçek bile, Çağlayan bile ipin ucunda, bu yapmaya çalıştığınızın hesabını elbet sorar bu halk size!

Yorumu oyla      14      6  
Ergün Taşdemirel 19 Ekim 2017 Perşembe 00:32

Ah be İbrahim kardeş,sen bu kafayla,tarlada 50 kuruş olan domatesi 5 liraya yemeğe devam edersin.Elini vicdanına koyda,tüm toplum yararına olan uygulamaları destekle.

Yorumu oyla      14      5  
Ergün Taşdemirel 19 Ekim 2017 Perşembe 00:25

Diren,başkan.İzmir halkı olarak yanındayız.

Yorumu oyla      17      6  
Spor klübü 19 Ekim 2017 Perşembe 00:17

Belediyelerin spor klüpleri o kentte yaşayanların spora katkılarını sağlamak amacıyla kurulmuşlardır. Akp li belediyelerin spor klüpleri de denetleniyor mu acaba.

Yorumu oyla      15      6  
Amaç 19 Ekim 2017 Perşembe 00:10

İzmir hariç ülkede tarım sürekli geriye doğru gidiyor. Saman bile ithal etmeye başladık.... İzmir Büyükşehir Belediyesinin çabalarıyla bölgede tarım ayakta durmaya çalışıyor. O destek verilmese ilçelerden ve köylerden İzmire büyük göçler olması muhtemel. Dolayısıyla üreticileri üretimde tutmak doğru yoldur.

Yorumu oyla      17      6  
ec 19 Ekim 2017 Perşembe 00:05

İzmir ülke olmalı!

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşme 'Aşk Festivali'ne çağırıyor
Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim projesi kapsamında düzenlenecek ...
Karşıyaka'dan büyük vefa: Ustanın ismi o parkta yaşayacak
Karşıyaka Belediyesi; İzmir basınının duayenlerinden, Karşıyakalı usta ...
İGC'den Başkan Selvitopu'na iade-i ziyaret
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyeleri, ...
 
Gaziemir'in 2018 bütçesi hazır... Yatırımlar yolda...
Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yönetiminde toplanan Gaziemir Belediyesi ...
İzmir'de 'engelsiz' eğitim... Ders: Tatbikat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, engelli bireyler ve ailelerine yönelik “Temel ...
Bornova'da 8500 yıllık tarih gün yüzüne çıktı!
Bornova’daki Yeşilova Höyüğü’nde 2017 yaz dönemi kazıları sona erdi. 8500 ...
 
Başkan Pekdaş’tan yerel yönetimler mesajları: Bu sayı bize yetmez!
Kadın muhtarlarla bir araya gelen Konak Belediye Başkanı Pekdaş, “Bu sayı ...
Karşıyaka'da 2018 yılına dev bütçe!
Yeni yılda da yatırımlarına ara vermeden devam etmeye hazırlanan Karşıyaka ...
Başkan Uyar'dan Urla raporu 
Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl'e çalışmaları anlattı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva