HABERLER>GÜNCEL
28 Ocak 2016 Perşembe - 10:22

Büyükşehir’e dava açan işçiler Davutoğlu’yla görüştü

Büyükşehir Belediyesine muvazaa davası açan İZELMAN işçileri Ankara’ya giderek Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere birtakım temaslarda bulundu.

Büyükşehir’e dava açan işçiler Davutoğlu’yla görüştü

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirket İZELMAN'ın personeli olan ancak yine İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılan işçiler, muvazaalı çalıştırıldıklarına yönelik açılan davayı kazanıp Belediye kadrosuna geçmek istedi.

Ancak, ESHOT Genel Müdürlüğü norm kadro sınırlaması ve mevcut kadrolara belediye şirketi personelinin alınması durumunda geride kalacak belediye şirketi personeli varlığının muvazaanın devamı anlamına geldiği yorumuyla bu işlemi yapmadı.

Aralarında hukuki mücadelenin öncüsü Hüseyin Atakul’un da bulunduğu bir grup işçi, durumu Ankara’ya taşıdı. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan randevu alıp Ankara’ya giden grup, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kısa bir görüşme yaptı.

AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından Başbakan Davutoğlu ile kısa bir görüşme yapma fırsatı yakaladığını söyleyen Hüseyin Atakul, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararını uygulamaması, Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde sürecin tıkanmasının sendika nedeniyle olduğu, kendilerine yönelik yapılan baskılar gibi yaşadıkları sıkıntıları aktardığını ifade etti.

‘TİS’TE SÜRECİ TIKAYAN SENDİKADIR’
Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Ayçiçek ve Örgütlenme Sekreteri Ali Çelenk ile görüşme yapan Atakul şu sorunları aktardığını kaydetti: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararını uygulamamasını, tıkanan TİS sürecininde sendikanın işçiyi oyaladığını ve üzerimizdeki baskıyı anlattık. Şu an yaşanan TİS sürecinde sanki işçi kandırılmakta. DİSK Genel-İş 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal, CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’den TİS sürecinde yardım istemiş, Alaattin Bey de AK Parti’nin politikaları nedeniyle belediyenin tekliflerine karşılık veremediğini söylemişti. TİS, belediye başkanıyla yapılır, AK Parti ile yapılmaz. Belediyenin zammına AK Parti karışmaz. Burada bir engel yok. Tam tersine AK Parti hükümetinin verdiği zammı sahiplenme var. Şu an TİS yapılmasa bile yüzde 30 zammı vermek zorunda. Bu sefer belediyenin teklifi yüzde 5’e düşmüş oluyor. Tüm bunları masaya yatırdık. Süreci tıkayan da sendikadır. Süreci uzatıp, işçiyi bıktırıp belediye teklifine razı etmek istiyor. Biz 3 yıldır dava yürütüyoruz, hiç bize destek olmadılar. Davaları kazandık hala çıkıp tek bir şey söylemediler. Davaları açanlar için bizzat sendika karalama kampanyası yürüttü. Bugün bir şube başkanı 6-7 bin TL maaş alıyor. Biz mücadele varip Ankara’ya gidiyoruz.”

SENDİKAYA VE AZİZ KOCAOĞLU’NA SESLENDİ
Atakul, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun Özel Kalemi ile Bakan Soylu’ya iletilmek üzere aynı sıkıntıları paylaştığını belirten Atakul, “Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım ile de 1.5 ay kadar önce görüşmüştük. ‘Dava açanların yanındayız kadrolarını talep etsinler, hiç korkmayın biz işçilerin arkasındayız’ demişti. Sizlerin aracılığıyla hem sendikaya hem Sayın Aziz Kocaoğlu’na soruyorum, seçim vaatlerini taşeron ağırlıklı kuranlar ellerinde mahkeme kararı olanlara neden baskı uygulanıyor ve neden hakkı verilmiyor?” dedi.

KENDİMİZİ İŞÇİ GİBİ HİSSETTİK
Atakul Ankara’da yaptığı görüşmelerle ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı: “Programının dolu olmasına rağmen sayın Başbakanımıza sıkıntılarımızı aktardık. Planlı bir görüşme değildi, ani gelişti. Diğer yandan gerekli tüm mercililerle görüşmelerimizi yaptık. Bizler işçi sınıfı olarak Ankara’da çok iyi karşılandık. Sayın vekillerimizin, sayın Cumhurbaşkanımızın ‘hizmet etmeye geldik efendi olmaya değil’ dediği gibi. Biz kendimizi işçi gibi hissettik, bizi dinlediler çözüm için uğraştılar. İzmir Milletvekilimiz Attila Kaya çok ilgilendi, görüşmeler ayarladı. Ben buradan işçi sınıfına sesleniyorum, işçi sınıfının sendikaya ve çalışmak haklarına sahip çıkmasını, geleceğine sahip çıkmasını ve bazı sendikal ve TİS’lerde gözü açık olmasını istiyorum, iyi takip etmelerini istiyorum. Bugün sendikanın yaptığı TİS’ler hükümetle değil belediye başkanlarıyla yani iş verenlerle yapılmaktadır. Geçmişte de yaşadık TİS yapılıyor zam çıkmıyor ‘kahrolsun hükümet’ diye işçi sokağa salınıyor. Hükümet zamma karışmaz. Tek şeye çalışır o da kimse asgari ücretin altında işçi çalıştıramaz, asgari ücretin üzerinde istediği gibi çalıştırabilir, hükümet müdahale etmez.”

DİSK’E SORUŞTURMA AÇILDI
Öte yandan DİSK hakkında yaptığı suç duyurusunda savcılığın soruşturmayı başlattığını bildiren Atakul, “DİSK siyasal bir yapılanma içerisinde. Sendikanın kuruluş amacı işçilerin haklarını savunmaktır. Ancak sendika bugün akademisyenlerin yanında olmakta ve onun gibi benzer çalışmalar yapmakta. Ben bu konuda Ankara, İstanbul ve Adalet Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundum. Savcılık İzmir’de de bu başvurumu değerlendirmeye aldı ve soruşturmayı başlattı” dedi.

TİS’TEN SONRA BELEDİYEDE ÖRGÜTLENECEĞİZ
TİS’ten sonra belediye içinde örgütlenme çalışmalarına başlayacaklarını da belirten Atakul, “Sendikaların özüne dönüp işçi mücadelelerini vermelerini istiyoruz tüm siyasi partilere eşit yaklaşmalarını istiyoruz. Genel-İş Sendikası’nın Ankara Yönetim Kurulu Üyesi ve Örgütlenmeden Sorumlu Daire Başkanı Taner Şnalı CHP PM seçiminde aday oldu ve seçimleri kaybetti. Sendika temsilcisi siyaset için sendikayı kullanıyor. Seçilseydi işçiyi mi savunacaktı parti siyasetini mii? Bugün bir sendikacı partiye girecekse parti kimliğini mi savunacak işçi hakkını mı savunacak? Ayrıca, bir yerde birden fazla sendikanın olması işçiye zarar vermektedir. TİS’ten sonra belediye içinde Türk-İş’e bağlı örgütlenme çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

 
Taşeron işçi alacağı için kendini yaktı!
 
CHP’de ‘Atatürk resmi’ soruşturması: Heyet hazır, Lider’den net mesaj!
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemil 29 Ocak 2016 Cuma 10:32

TİS yüzde 40 yüzde 20 eksik maaş alanların hak kayıplarını gidermelidir.Sendikanın bu konudaki kararlı tutumu devam etmeli.İzelman iişçileri bu konıda kararlıdır.Getekirse grev yapmaya hazırız.Yıllardan beri devameden haksızlık sona ermelidir.Aksi halde TİS ni kabul etmiyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
2.Bölge 28 Ocak 2016 Perşembe 23:31

Arkadaşımıza yapmış olduğu özverili çalışmasından dolayı teşekkür ederim.İnsan olmak için emeğe saygı göstermek lazım,yukarıda ki bahsi geçen konudan da anlaşıldığı gibi bir hukuksuzluk ve adaletsiz ücret dağılımı mevcut. Bu ülkede geçmişten bugüne tarafsız olarak bakmak gerekirse, siyaset ugruna şahsi çıkarlar uğruna, makam,mevki uğruna kendini ve emekçi kardeşini satan çok insanlar oldu. Bulundukları mevkilerinin amacını unutup egolarını tatmin etmek için kendilerini emekçinin üstünde gördüler. Bunun sonucu olarak daha sonraları bu koltuklara oturup işini gücünü amacına uygun yapmaya çalışanlara köstek oldukları yetmedi işverene gebe bıraktılar,resmen işverene mahkum edildiler.. Böyle güzel insanlar işini özverili yapmaya çalışan ya da yapanlar ne kadar masum olsalar da geçmişte ki hatalar her zaman üzerlerinde gölge ve şaibe bıraktı.Onun içindir ki içinden çıkılmaz bir hal aldı T.İ.S. görüşmeleri.Mevcut halde devam eden görüşmeler de her zaman yıpratma politikasıyla yada bulunduğu makamı temsil eden üstün üstündekilerin siyasi çıkarları ve yürüttükleri sendikal(ne kadar sendikal se artık)varlıklarını devam ettirebilmeleri için bu emekçi arkadaşlarımız kurban oldu. Tarafsız bir şekilde yaklaşmak gerekirse, mevcut T.İ.S. görüşmeleri şu an ki sendikanın dik duruşu bozulmadan devam eder umarım. Sonucun emekçi kardeşlerimiz için hayırlı bir şekilde bitmesini temenni ediyorum. Dava açan kardeşlerimizin de arkasında durulmasını hak kayıplarının önlenmesi bizim birlikteliğimizi perçinleyeceğini umuyorum..SAYGILAR

Yorumu oyla      11      5  
Gökçek'e dava açanlar nerede? 28 Ocak 2016 Perşembe 21:01

Davutoğlu Melih Gökçek'e dava açanları da kabul etsin de anlayalım. Melih Gökçek'e dava açan yüzlerce kişi var. Madem Başbakan çalışndan yana . Melih Gökçek'e dava açanlarla da görüşsün de görelim.

Yorumu oyla      11      5  
Izelman işçisi 28 Ocak 2016 Perşembe 20:47

Sendikadan maaş almadan hepimiz adına mücadele eden bu abimize helal olsun bırakın karalamayi da gidin mücadele nasıl yapılır ders alın ben izsuda çalışıyorum bende muvazaa davası acicam sonuna kadar sizinleyim

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 28 Ocak 2016 Perşembe 20:20

memur sen genel başkanı AKP millet vekili hak iş genel başkanı AKP millet vekili bunlar doğal şeyler . Taşören asıl işci ise hükümetimiz yasa çıkarsın maliye bakanınndan izin alsın izmir Büyükşehir belediyesinede tamamını yarın atamasını yapar Türkiye'de ki tüm belediyeler gibi .ülkemizde tüm belediyeleri araştırsın işci arkadaşlar sendikalı işci sayısı hangi belediyelerde yüksek...yiğidi öldür hakkını yeme ..sendika yöneticilerini değiştirmekte siz işçi arkadaşlarının elinde..

Yorumu oyla      11      5  
Tarık 28 Ocak 2016 Perşembe 17:50

Sağolsun sendikalar işçiler dışında herşeye burnunu sokuyor.Her sendikacının kardeşi, akrabası belediyelerde işe yerleştirilmiş durumda. Özellikle menemende.Belediye iş sendikasının bölge temsilcisinin iki kardeşi menemende hiç işe gitmeden maaş alıyor.Şimdi bu sendika yöneticisi belediye başkanına karşı işçileri savunabilirmi, tabiki hayır. Sendikalara asla güvenmeyin.

Yorumu oyla      11      5  
disk 28 Ocak 2016 Perşembe 17:15

Taşeron yasasını çıkaran seçimden önce herkeze kadro deyip seçimden sonra asıl iş yardımcı iş diye ayıranlarla görüşmek arkanızdan gelenleri çocuk yerine koymaktan başka birşey değildir.

Yorumu oyla      11      5  
Ezilen 28 Ocak 2016 Perşembe 15:45

Evet hükümet bu yasaları çıkardı ama disk de CHP'nin arka bahçesi gibi çalışıyor. akademisyenler le bizim ne işimiz var. ya sendikacilik yapacaksın ya siyaset

Yorumu oyla      11      5  
izelmancı 28 Ocak 2016 Perşembe 13:06

O şahıs senin gibi düşünen sendikacıların görevini yapıyor. Hiçbir mücadele etmeden sözleşme dahil teslimiyetçilik yapan sendikacıların

Yorumu oyla      11      5  
Izmirli 28 Ocak 2016 Perşembe 11:39

Norm kadroyu getiren zaten mevcut hükümettir taşeronu başımıza bela edende mevcut hükümettir bu şahıs neyin kafasını yaşıyor

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Isparta'dan geldi, İzmir'de ölüme atladı
Isparta'da yaşayan ve eşiyle İzmir'deki yakınlarını ziyarete gelen 21 ...
Rusların aradığı Elazığlı cenazede ortaya çıktı!
Hava sahamıza girdiği için düşürülen Rus savaş uçağından paraşütle atlayan ...
İzmir'den çağın belasına bir kurban daha!
Bornova'da kaldığı bekar evinde cansız bedeni bulunan 18 yaşındaki S.A.'nın ...
 
İstanbul'da polis aracına ateş açıldı
TEM Otoyolu’nun Gaziosmanpaşa mevkiinde, seyir halindeki resmi plakalı ...
İzmir'de yarım ton deniz patlıcanı ele geçirildi
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, yarım ton deniz patlıcanı ile yakalanan 3 ...
Diyarbakır’dan İzmir’e ateş düştü
Diyarbakır’ın Sur İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında ...
 
Anne ve kızını öldüren sürücülerin tahliye talebine ret
Güzelbahçe'de geçen yıl 15 Haziran'da, otobüs durağında bekleyen 58 yaşındaki ...
Akademisyenlere Nobelli destek!
"Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza atan akademisyenlere Nobel ...
Yürek yakan detay: Şehit olmasaydı…
Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde, teröristlerce şehit edilen üsteğmen Uğur Taşçı’nın ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva