HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Kasım 2019 Perşembe - 23:01

Büyükşehir’e 8 milyarlık dev bütçe!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi 7 milyar 950 milyon TL olarak belirlendi. Karar oy çokluğuyla kabul edildi. Mecliste söz alan üyeler bütçe noktasında olumlu ve olumsuz görüşlerini dile getirdi. 6 buçuk saat süren toplantıda konuşan Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi ranta ve şaibeye pirim vermeyen bir belediye. Geçmişten beri bu böyledir. Bugünkü tartışmalar sırasında ne rant ne şaibe konuşulmadı. Bu çok gurur verici bir şey” dedi. 

Büyükşehir’e 8 milyarlık dev bütçe!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısının sekizinci oturumu Başkan Mustafa Tunç Soyer idaresinde gerçekleşti. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Mali Yılı Performans Programı ile 2020 Mali Yılı Bütçesi ve İzleyen Yıllar Bütçesi masaya yatırıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı bütçesi 7 milyar 950 milyon TL olarak belirlendi. Karar oy çokluğuyla kabul edildi. Mecliste söz alan üyeler bütçe noktasında olumlu ve olumsuz görüşlerini dile getirdi. 16:30’da başlayan oturum 23:00’te sona erdi. 

‘HER ŞEY İYİDİR’ DİYEMİYORUZ!
Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Ekonomiden bağımsız bir şey konuşamayız. Ülkede ekonomik anlamda ne oluyorsa İzmir’de olumlu ya da olumsuz etkileniyor. Ülkemizde her şeyin iyi olmasını isteriz ama ‘her şey iyidir’ diyemiyoruz. İşsizlik 4 milyonu geçmiştir. Yüzde 14’e ulaşan bir işsizlikten söz ediyoruz. Hele hele üç gençten işsiz olduğunu söyleyebiliriz. Büyükşehir Belediyesi’ni de işsizlik zorluyor. Bu bizim bir gerçeğimiz. Pazara gidemediği için intihar eden bir insanın halini ne anlatabilir? 4 kardeş siyanür içerek intihar ediyorlar” dedi. 

AK PARTİLİ SIRALARA: BUNLARI DİNLEYECEKSİNİZ!
AK Partili sıralardan tepkiler gelince Özuslu bu kez, “Bunları dinleyeceksiniz. Bunları konuşmadan ekonomi konuşmak bu ülkeye haksızlıktır. TÜİK rakamları açıklıyor ama vatandaş güvenmiyor. 2002 yılından bu zamana kadar baktığımızda küresel ekonominin sunduğu nimetlerden faydalanarak rakamları iyiden görenler olmuştur. Dış borç yüzde 350 arttırılmıştı. İç borç 155 milyar dolar 625 TL’ye ulaşmıştır. Rakam bu! İzmir’in bütçesini konuşuyoruz. Ama girdiler var. İZBETON bir yeri yapmadığında bağırıyoruz. Dolar ne kadardı, şimdi kaça geldi? Bundan şikayet edecek değiliz, sadece durumu özetliyorum” açıklamasında bulundu.  

İZMİR’İ DÜNYA KENTİ YAPMAK İSTİYORUZ
Yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projelere değinen Özuslu, “AK Parti iktidarının belli bir zamana kadar haklı olarak övündüğü konuların başında bütçe açığı gelir. Girmeyi hedeflediğimiz Avrupa Birliği’nde sınır yüzde 3’tür. Bütçe açığınız bunun üzerindeyse orada yer almayacağınızı gösterir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir şey oldu. Merkez Bankası rezervleri güvencemizdir, 45 milyar TL’yi alıp hazineye soktun mu? ‘Hadi yapmadık’ deyin! Peki bu ne? 170 milyar liraya çıkarır. Bu da bütçe açığını istenen kriterler üzerine çeker. Biz İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesini yaptık. Burada hakikaten ülkeye örnek olacak davranış ve tarzımı şu; büyük bir olgunlukla demokrat insanların bu mecliste olduğunu Türkiye’ye göstereceğiz. Doğrusu da budur! Stratejik plandan aldığımız faaliyetler de var. Burada bütçe yaparken yerel zenginliklerden aldığımız gücü, halkımızdan aldığımız kuvveti biliyoruz. Çünkü yatırım yapmak, büyümek, İzmir’i dünya kenti yapmak istiyoruz. Geçen yıla göre yüzde 32.6’lık bir artış göstermiş bütçemiz. Genel olarak vergi toplamadaki başarısızlığımız sıkıntı yaratan bir nokta. Bu ister istemez gelirlerimizi etkiliyor. Bütçenin yüzde 47’si sermaye yatırımlarına ayrıldı. İlk 20 proje büyük yatırımlar. Hem yerin altındaki raylı sisteme hem de tramvaya Büyükşehir Belediyesi olarak yatırım yapıyoruz. Peki Ankara’da, İstanbul’da, Antalya’da, Bursa’da niye yapmıyor? Bunları soracağım! İzmir’de niye yapmıyor merkezi iktidar? Buca’da metro yapılıyor, herkesi rahatlatacaktır. Deniz ulaşımını yüzde 3 oranında kullanıyoruz. Daha fazla kullanmalıyız. Yeni gemiler alıyoruz. Zaten dünya ortalamasının üzerinde kullanıyoruz ama olsun yetmez! Süt kuzusu projemiz var. 76 milyonluk bütçe ayırdık. 160 bin çocuğa 15.3 milyon litre süt yapar. Çocuk başına 96 litre yapar.  Üretici pazarlarını kurduk. Çiftçilerimize yeni iş, aş imkanları sağlayacağız.  Çevre dostu bir anlayışı ortaya koyuyoruz. ‘Ben flamingoların da belediye başkanıyım da’ diyebiliyorsa bu o çevrede yaşayan tüm canlılara verdiği değerin ürünüdür. Yeşil alan harcamaları için 441 milyon TL’lik bütçe ayırıyoruz. Önümüzdeki yılda bu yeşili arttıracağız. Geçen gün Harmandalı’da bir tesis açtık. Orada ne oluyor? Çöp toplama alanında müthiş bir orman yapılıyor, yükseliyor. 5 yıl sonra orada ciddi bir zeytin rekoltesi oluşacak. Altındaki metan gazını borularla getiriyorlar. Elektriği Büyükşehir alıyor. Doğru proje. Benzerlerini Bergama ve Ödemiş’te yapacağız. Çöpten elektrik elde ediyorsunuz, o şirketten yüzde 58’ini alıyorsunuz. Yakın bir gelecekte yıllık 10 milyon dolar getirecek. İyi iş! 2 milyar TL üzerindeki harcamanın altyapıya gömüldüğünü görüyoruz. Ama halkımızın buna ihtiyacı var” ifadelerini kullandı. 

İZMİR’E YATIRIMCININ GELMEDİĞİNDEN BAHSETMEDİ
AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal, “Biz bugün dün olduğu gibi, ondan önceki gün olduğu gibi İzmir’i ve bütçesini konuşacağız. Eğer çok anlatacak bir şey bulamazsanız meseleleri farklı noktalara taşıyabiliyorsunuz. Mustafa Ağabey de biraz bütçede, performansta önemli hususları göremedi ki meseleyi geniş değerlendirdi. Konuyu çok yaymak istemiyorum. İşsizlikten bahsetti, genç işsiz oranından bahsetti, ama şunu söylemedi. Genç işsiz oranının en yüksek olduğu ilin İzmir olduğundan bahsetmedi. Bunun nedeni olarak İzmir’e yatırımcının gelmediğinden bahsetmedi. Dünyaca ünlü bir firmanın Manisa’ya yatırım yapıp, İzmir’e yapmamasından bahsetmedi. Teşvik var, başka bir şey var diyeceksiniz. Hiç mi belediyenin, yerel yöneticilerin kabahati yok? Geçtiğimiz yıllarda Avrupa finalleri vardı. Türkiye’ye politik nedenlerden verilmedi. Verilseydi müsabakaların oynanacağı illerin arasında İzmir yoktu. Bunun nedeni az önce sayılan ekonomik nedenler değildi. Uzun yıllardır bu şehri yöneten zihniyetin bu şehre yeterince yatırım yapmamasıydı” dedi.

MECLİS AÇILDIĞI GÜN NEREDE DURUYORSAK AYNI YERDE DURUYORUZ
Hızal ayrıca, “Biz AK Parti olarak meclisin açıldığı ilk gün nerede duruyorsak aynı yerde duruyoruz. İzmirliler bize 31 Mart seçimlerinde bize muhalefet görevi verdi. ‘İzmir’in lehine yapılacak her türlü işlemlerde yanınızda olacağız’ dedik. ‘İzmir’in aleyhindeki her konuda karşınızda olacağız’ dedik. İş olsun diye iş yapmadık. Sadece muhalefet olsun diye bir şey yapmadık. İZTAV ile ilgili bir eleştiri getirdik, ‘Sayın başkan kardeşinizin orada olması siyasi etik açıdan uygun değil’ dedik, istifa etti. ‘İstanbul’daki arazinin elden çıkarılması değil başka bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor’ dedik, geldiğimiz noktada siz de satışı değerlendirdiğinizi söylediniz. Laf olsun diye muhalefet yapmıyoruz. Bu kadar kararımız oy birliğiyle geçti” diye konuştu.  

1 BUÇUK MİLYARLIK BÜTÇE AÇIĞINA ELEŞTİRİ!
Hızal, “Bir bütçeyi değerlendirirken sorunları önümüze koymamız gerekiyor. Bu sorunlar var dersem itiraz edersiniz ama bu sorunları sizler tarafından hazırlanan 5 yıllık stratejik planda biz gördük. Altyapı bekliyor, raylı sistem, imar, yeşil alan, çevre faaliyetleri, kentsel dönüşümü bekliyor. 2020 yılına Tunç Soyer’in bütçesiyle gireceğiz. Neler yapılacak? Bütçenin durumu ne?  Gelir 6 milyar 374 bin TL, gider 7 milyar 950 milyon TL… Bütçe açığı 1 buçuk milyar! Büyükşehir Belediyesi’nin 4.4 milyar borcu olduğunu düşünürsek üzerine 1 buçuk milyar daha ekleniyor ve 6 milyar üzerinde borç olacak. Sadece bu yıl bütçe görüşmelerinde ESHOT, İZSU, Büyükşehir Belediyesi’nin ortaya koyacağı borç 3 milyar. Aslında ben kitapçığı elime aldığımda heyecanlanmadım desem yalan olur. Bugüne kadar bütçe açığı ortalama 750 milyon civarında. Geçmişte bu açığı olan kuruluş bugün 1 buçuk milyar gibi bütçe açığıyla 2020 yılına başlayacaksa herhalde İzmir’deki yapısal sorunların ortadan kaldırılacağı yönünde bir faaliyetin içine girecek diye düşündüm. ‘Otopark, altyapı, trafik, kentsel dönüşüm sorunlarını çözecek’ dedim. Ama derinlemesine baktığımda, 2020 performans programı ile 2019 arasında inanın çok ciddi bir farkın olmadığını gördüm. Yine karamsarlığa kapıldım. Sadece bir takım faaliyetlerin ismi değişmiş. Sonuç itibariyle 2019’da ne varsa 2020 programında da aynı şeyler var. Toplumsal cinsiyet eşitliği faaliyetleri için 3 milyonun üzerinde miktar ayrılmış. Kadınlarla ilgili küçük miktarlar ayrılırken buradaki ayrımı ben anlayamadım. Harmandalı’da tesis yapıldı. Güzel işleri tebrik ederiz. Ama orada İzmir’in çöp sorunu bitmedi. Hala Kiraz, Tire ve Bergama’daki çöp sorunu devam ediyor. Kiraz’da tarım arazilerinin o çöplerle nasıl kirlendiğini dilerseniz gidelim beraber görelim. Tire’de de aynı sorunlar var. Satışlar… Miras en kolay satılan maldır. Çünkü emek verilmemiştir. 500 milyon TL’lik satış var. Seferihisar’da sayın başkana ciddi eleştiriler vardı, o alışkanları burada da devam ettiriyor. Seferihisar küçük, güzel bir ilçemiz ama İzmir Büyükşehir Belediyesi herkesin izlediği bir belediyemiz. Bu yüzden Seferihisar’daki alışkanlıkların devam etmemesini diliyoruz. Bir seyyar makam konusu var. ‘Biz seyyar makam diye bir organizasyon yapıyoruz. Bu makamla mahallelere gideceğiz ve sorunları yerinde inceleyeceğiz’ dediniz. Şu ana kadar kaç ilçe ve mahalleye gidildiğini bilmiyorum. 2020 yılı seyyar makam ile gidilecek olan ilçe sayısı 12… İzmir’de 30 ilçe var. Eğer bir belediye başkanı vaatleri arasında da bulunan, çok övgüyle bahsettiği bir hususta 1 yıl boyunca 12 ilçeye gidiyorsa gerçekten durum vahimdir. Umarım sürecin sonunda bu gidilen ilçe sayısı ve gidilen mahalle sayısı sayın başkanın yurt dışındaki ülke sayısından çok daha fazla olur” ifadelerini kullandı. 

‘BAŞKAN SIKILDI, ÇOCUKLAR BAZEN OYUNCAKLARDAN ÇABUK SIKILIRLAR’ DEDİ ORTAM GERİLDİ!
Hızal, “Sayın başkan çok ciddi vaatlerle göreve geldi. Özellikle ilk günlerde bir projeden bahsetti. 1 gün bisiklete bindi, baktık seyyar makam ortaya atıldı, bir gün üretici pazarlarından bahsedildi. Sayın başkan bunlardan çabuk sıkıldı. Çocuklar bazen oyuncaklardan çabuk sıkılırlar. Örneğimi mazur görün. Ben bu ifadeyi kullanırken körü manada değerlendirmedim. Sayın başkanı çocuklaştırmak anlamında söylemedim” açıklamasını yaptı. 

Hızal’ın sözleri tepki topladı. Başkan Soyer, “Hangi anlamda söylediniz? Burada sözlerinizi açıklayın” dedi. Hızal konuşmasına devam etti ve “Başkan ben bu şehri bisikletle barıştıracağım dedi mi? Dedi! Şu an bu bisikletler nerede? Merdiven altında. Sıkılındı mı? Sıkılındı. Seyyar makam aracından bahsedildi mi? Bahsedildi? Şu an nerede? Gerçek makamın önünde!” dedi.  

CHP’Lİ KÖKKILINÇ: MUHALEFETİ SAYGILI ÜSLUBA DAVET ETTİ!
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç da, “Muhalefet grubunun daha saygılı bir üslupla devam etmesini diliyorum. 2014’ten beri Halkapınar- Otogar metrosu Ulaştırma Bakanlığını yatırım programında var. 5 yıldır yapılmadı. Hükümet raylı sistem projesi yapmamıştır ve garantör de değildir. İzmir diğer illerle karşılaştırıldığında ilk 3’te bile değildir” açıklamasında yaptı. Kökkılınç, AK Parti’den gelen eleştirilere cevaplar verdi ve yapılacak projelerden söz etti. 

BOZTEPE ‘BAŞKAN ŞATOYA TAŞINDI’ DEDİ SOYER CEVAPLADI: ADINDAN BAŞKA NEYİ ŞATO?
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, Gaziemir’de bir evin duvarına ‘Defol Alevi’ yazılmasını gündeme getirdi ve “Biz Alevi, Sünni, Türk, Kürt’üz, hep birlikte Türkiye’yiz. Gaziemir’de yaşanan olayı kim hangi kafada yaptıysa lanetliyorum” dedi. 

Boztepe bütçeyle ve İzmir’e yatırımlar konusunda yaptığı açıklamada, “8 aydır Allah için İzmir’de ne yatırım gördünüz? Sayın Aziz Kocaoğlu, Aziz Ağabey, çok iyi bit bütçe bıraktı. Eğer çok borçlu bir belediye bırakmış olsaydı kötü olurdu. Çiğli’de çok büyük bir borç bırakmıştı, bataklıktı. Burada öyle değil. Aziz Bey bununla çok övünürdü. Dünyadaki tüm bankalara İzmir’e kredi vermek için sıraya girerdi. 8 ayda ne yapıldı? Pagos, Kültürpark pazarı… Karakılçık buğdayı… Öyle sandıktan çıkan bir efsane değil. Bir muhtar sandığından çıkarıyor ve makamında sayın başkanıma arz ediyor. Olay bu! Başkan gelir gelmez kendini şatoya taşıdı” dedi. Bu sözler oturumda bir kez daha gerginlik çıkardı. 

BATMAYA DOĞRU GİDİYORUZ!
Boztepe, “Başkanım büyüklüğü 6 bin metrekare” açıklaması üzerine konuşan Soyer, “Adından başka neyi şato! Yahu 3 oda 1 salon!” cevabını verdi. Boztepe ayrıca, “Aziz Ağabey 2 milyarlık yer aldı. Bütçemizde bu yıl yüzde 32 gibi bir artış yapmışız. Biz yüzde 32 büyümeyeceğiz, daha da borçlanacağız. Batmaya doğru gidiyoruz” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ’DEN FLAŞ ÖNERİ: İMAMOĞLU’YLA KONUŞUN YURT YAPIN!
İstanbul’da satışı gündeme gelen İzmir arazisi için konuşan Boztepe, “Bizim bir tane Beyoğlu’nda yerimiz var. Bu yerin kız yurdu olması konusunda önerim var. Siz CHP’li başkanlarla bir araya geliyorsunuz. Güzel bir dayanışma, burayı Ekrem Bey ile görüşün ve yurt yapın. İzmir’den giden fakir kız çocuklarına yurt yapılmasını dile getirmek istiyorum. Geçen gün Karabağlar’da yurt açtınız. Muhittin Ağabey’i tebrik ediyorum. Gerekirse biz de İstanbul’dan gelen çocuklar için İzmir’de yurt yapalım” dedi.  

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BORSADA KAĞIT OLSAYDI BU 8 AY İÇİNDE YÜZDE 50 DEĞER KAYBEDERDİ!
Boztepe ayrıca, “Yurt dışına çıkıyorsunuz, Allah rızası için bir kez bile aşağıda toplandığımız grup odamızı ziyaret etme gereği bile duymadınız. Biz yüzde 40’a yakın oy almış bir partinin grup odasına gelip ziyaret etmenizi beklerdik. Ayrıca İzmir’de seçime girmiş ve parlamentoya girmiş partilerin il başkanlarını bir araya toplayarak fikir birlikteliği yapabilirdiniz. Sadece Avrupa’da Afrika’da değil, kentimizin esas dinamikleriyle bir araya gelebilirdiniz. STK konularında çok iyisiniz. Ayrım yapmadan hepsini bir araya getirerek fikir alışverişi yapmanızı bekliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi borsada kağıt olsaydı bu 8 ay içinde yüzde 50 değer kaybederdi” açıklamasında bulundu. 

SOYER’DEN AK PARTİLİ İSME TEPKİ: SİZİN VİCDANINIZA BIRAKIYORUM
AK Partili Meclis Üyesi Erhan Çalışkan konuşmasında geçmiş dönemden ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önceki Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan örnekler verince araya Soyer girdi. Soyer, “Aziz Bey burada yok, cevap verme hakkı da yok. Bu konuyu sizin vicdanınıza bırakıyorum” dedi.  

BAŞKAN ARDA’DAN AÇIKLAMA: ALEVİ VATANDAŞLARLA HUZUR İÇİNDEYİZ, BUNU BOZMAYA ÇALIŞANLARA FIRSAT TANIMAYACAĞIZ!
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ilçesinde bir evin duvarına, ‘Defol Alevi’ yazılması hakkında konuştu. Toplumun büyük bölümü tarafından tepkiyle karşılanan olay için açıklama yapan Başkan Arda, “Bugün burada dile getirmek istemiyordum ama Hüsnü Bey söyleyince konuşmak istedim. Öncelikle ilçemde Alevi yurttaşlara yönelik provokatif eylemden dolayı çok güzün olduğumu, ilçenin bu konuyla gündeme gelmesini yadırgadığımı söylemek istiyorum. Bu konuyla belediyemizi ilişkilendirmenin de doğru olmadığını ve şiddetle kınadığımı söylemek istiyorum. Gerçekten yoksun, kanıtı olmayan bu rencide edici suçlamayı kabul etmemiz mümkün değildir. Belediye meclisindeki Alevi arkadaşlarımızla, belediyedeki Alevi mesai arkadaşlarımızla, ilçemdeki Alevi vatandaşlarımızla huzur içinde yaşamaktayız. Bu huzuru bozmaya çalışan kimseye fırsat tanımayacağız” ifadelerini kullandı.  

İYİ PARTİ’DEN ONAY
İYİ Parti Grup Başkan Vekili Kemal Sevinç, “Yerel yöneticilik zor olduğu gibi hizmet odaklı onurlu bir görevdir. 2020 yılı bütçesinde hedeflenen çalışmalar kent insanımızın yaşamını olumlu yönde etkileyecek projelerden oluşmuştur. İzmir’imize hayırlı olmasını diliyoruz. İYİ Parti olarak olumlu oy kullanacağımızı ifade ediyorum” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ RANTA VE ŞAİBEYE PİRİM VERMEYEN BİR BELEDİYE!
Oturum sonunda oylanmaya geçilmeden önce Başkan Soyer eleştirilere toplu cevaplar verdi. Soyer, “Demokratik olgunlukla 6 saat geçirdik. Yapılan değerlendirmelerin her biri ayrı ayrı değerli ve hepsinden yararlanacağız. Hazırladığım uzunca bir konuşma vardı, onu yapmayacağım. İzmir Büyükşehir Belediyesi ranta ve şaibeye pirim vermeyen bir belediye. Geçmişten beri bu böyledir. Bugünkü tartışmalar sırasında ne rant ne şaibe konuşulmadı. Bu çok gurur verici bir şey. Hepimizi büyüten ve çoğaltan katkılardı” diye konuştu.  

YURT DIŞINA ÇIKMASAM BANA ‘ÇIK’ DEMENİZ LAZIM!
Soyer kişisel olarak kendisine gelen bazı göndermelere cevaplar verirken, “Küçük bir serzenişi paylaşayım; hiçbir meclis üyesi diğeriyle ilgili bir şey söylemiyor, kinaye yok ama benimle ilgili vardı. Ben de 2 çocuk babası ve aile babasıyım. Mütevazi bir hayatımız var. ‘Şatoya taşındığı ilk iş olarak’ dedi Hüsnü Bey. Böyle bir şey olmadığını siz de biliyorsunuz. Orada dijital bir kütüphane kuruldu. Bunun dile getirilmesi ve lüks düşkünü başkan iması yapılması hoş değil. ‘Çocukça hevesler yapıyor ve bunlardan çabuk sıkılıyor’ dedi Özgür Bey. Ben her sabah bisikletle gidiyorum. 8 ay içinde 3 ya da 4’tür belediyeyle gitmediğimin sayısı. Çocukluğu hakaret kabul etmiyorum, çocukluk güzeldir ama arkasındaki ima ve şımarıklık yapan başkan algısı hoş değil. Sürekli yurt dışına çıkan başkan algısı sürekli dile getiriliyor. Biz İzmir’i dünya markası yapmak istiyoruz. Oturduğunuz yerden yapamazsınız. Gitmek, çıkmak zorundasınız. Yapmadığım zaman bana ‘çık’ demeniz lazım” açıklamasında bulundu. 

BUGÜNE KADAR YAPILMAMIŞ, BU KENT DÜNYA KENTİ OLMAK İSTEDİĞİNİ ANLATMAMIŞ!
“Yapmadığımız zaman bu kent patinaj eder” diyerek sözlerini sürdüren Soyer, “Ben bayılmıyorum. 1 gece kalıp haldır haldır geri dönmeye, uçaklarda beklemeye… Bugüne kadar yapılmamış. Bu kent dünya kenti olmak istediğini anlatmamış. Elinde ne varsa satma alışkanlığı olan belediye başkanı algısı. Bu da ben değilim! Çok güzel bir şey söylediniz az önce. ‘Bize bu millet muhalefet görevi verdi’ dediniz. ‘Bana oy verenlerin değil İzmir’in muhalefetini yapıyorum’ dediniz. Ben de tüm İzmir’in iktidarını yapıyorum. O ben değilim. Yüzde 58 öyle olmadığım için oy verdi. Biz 2025’e de 2030 EXPO’suna da talibiz. Kentler taliptir ama ülkelere verilir. Emin olun o ben değilim. Biz el ele verirsek o EXPO’yu da alır bu şehre getiririz ve bu şehir dünya kenti olur ve uçururuz. Çizdiğiniz, ima edilen profildeki başkanınız böyle bir adam değil, bundan emin olabilirsiniz. Canla başla çalışan, bu kente kendini aşkla bağlı hisseden ve tek tek her birinize inanan ve değer veren bir başkanınız var. Hayatım boyunca yaptığım en iyi şey empati kurmaktır. En iyi siyasetçi empati yapandır diye düşünüyorum. Zihniyet sözcüğü… Bu sözcüğü kullanmadan derdimizi ifade etmemiz daha doğru olur. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bütçesi çok daha iyi de olabilir. Kaynak yaratabiliriz ama el ele verirsek olur. İzmir’i birlikte güçlendireceğimize inanıyorum. Arkamızda çok güçlü bir bürokrasi var. 400 yılla yargılanmış, büyük, sonradan suçsuzluğu kanıtlanmış ve çok şükür ki dersler çıkarılmış, sahip çıkılması gereken bir bürokrasimiz var” ifadelerini kullandı.

 
CHP’de eski Başkan için ihraç talebi: İfadeye çağrıldı!
 
CHP eski gençlik kolları başkanının şüpheli ölümü
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mert 29 Kasım 2019 Cuma 00:12

aziz başkan geri gelir mi acaba kimbilir

Yorumu oyla      9      8  
Hasan 28 Kasım 2019 Perşembe 23:47

Metro’da neler oluyor? Üst yönetimi değiştirmenizde fayda var. Yıllardır aynı üst yönetim. Astığı astık kestiği kestik. Yok mudur? Başka yöneticiler . Değiştirin Sendikanın sesini dinleyin.

Yorumu oyla      5      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in buz pistinde 'çiçek açtı'
İzmir Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Kulübü’nde eğitim gören özel ...
Ankara'daki tanıtım günlerine Ödemiş damgası
Ödemiş Belediyesi, Ankara’da Egem Platformu tarafından düzenlenen 12. ...
Gaziemir Belediyesi'nden 'çarpı atılan ev' açıklaması: İftira var!
İzmir'in Gaziemir ilçesinde Alevi bir vatandaşın evine atılan çarpı işaretleri ...
 
Büyükşehir'den muhtarlara afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi muhtarlara yönelik temel afet bilinci eğitimi ...
Narlıdere zabıtasından pazar denetimi
Narlıdere Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların güvenli ve kaliteli ...
Çiğli'de vezneler haftasonu da açık
Çiğli Belediyesi vezneleri, emlak ve çevre temizlik vergilerini ödeyemeyen ...
 
Başkan Koştu vatandaşlarla buluştu
Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Yenikent Mahallesi’nde vatandaşlarla ...
Konak'ta zabıtalara eğitim
Alsancak semti, Kemeraltı Çarşısı gibi esnaf ve işletmelerin yoğun olarak ...
Bayraklı Belediyesi futbol takımı sezonu açtı
Bayraklı Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği futbol A takımı sezonu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva