HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Mart 2018 Pazar - 09:07

Büyükşehir düğmeye bastı... 11 ilçe, 386 mahallede 'toptan çözüm'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin mahallelerde ihtiyaç duyulan tüm fiziki düzenleme ve alt yapı çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlamak için oluşturduğu "Toptan Çözüm" ekipleri, geçen yıl sonundan itibaren merkezdeki 11 ilçede çalıştı. 386 mahalledeki ihtiyaçların yüzde 65’i tamamlandı.

Büyükşehir düğmeye bastı... 11 ilçe, 386 mahallede  toptan çözüm

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Toptan Çözüm” ekipleri, muhtarların mahalleleri için yaptığı istekleri tek tek yerine getiriyor. Girdikleri mahallelerde ihtiyaç duyulan tüm fiziki düzenleme ve alt yapı çalışmalarını kısa sürede tamamlayıp çıkan Toptan Çözüm ekipleri, yaklaşık 3 ay içinde Karabağlar, Karşıyaka, Bayraklı, Balçova, Buca, Bornova, Çiğli, Gaziemir, Narlıdere, Güzelbahçe ve Konak ilçelerindeki taleplerin yüzde 65’ini yerine getirdi.

İZBETON, İZSU, ESHOT, Fen İşleri, Park Bahçeler ve Trafik Denetleme Şubesi elemanlarından oluşturulan “Toptan Çözüm" ekipleri, 11 ilçenin 386 mahallesinde sathi kaplama, asfalt serimi, sokak parke tamiri, park düzenlemeleri, oyun grupları, okul önüne bariyer, yükseltilmiş yaya geçidi, cami temizliği, branşman ve şebeke yenileme, yağmur suyu hatlarını yenileme ve kanalizasyon çalışmaları yapıyor.

11 İLÇE, 386 MAHALLE
Halen İzmir'in 11 metropol ilçesindeki 386 mahallede çalışan "Büyükşehir Belediyesi Toptan Çözüm" ekipleri, İzbeton, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, İZSU ve ESHOT'tan görevlendirilen uzman personelden oluşuyor.

Toptan Çözüm'ün geçtiğimiz yıl sonundan itibaren yaptığı çalışmaların raporu şöyle:

186.286 ton asfalt (serim, tranşe, yama) imalatı gerçekleştirildi. Parke ve bordür tamirat işlerinde adrese dayalı talepleri karşılamak için 11 ilçede 5 bin 507 adrese gidildi. 55 adet cami temizliği, 1 adet kız Kuran kursu ve 1 adet Cemevi Kültür Merkezi’nin genel temizliği, 21 adet caminin de çevre düzenlemesi ve tadilat işleri yapıldı. Park imalatı, kauçuk zemin kaplama tretuvar, kaldırım ve yol imalatları gerçekleştirildi.

6’şar takım küçük ve orta boy oyun grubu, 30 adet spor aleti, 28 adet bank, 2 adet piknik masası, 4 adet salıncak ve 15 mahallede ağaç budamaları ile ot temizleme işleri yapıldı. 53 farklı adreste de istenilen talepler üzerinde çalışılıyor.

11 ilçenin 3 ilçesinde toplam 2 bin 721 metre yağmur suyu hatları yenileme işi ve 752 metraj atıksu yenileme işi, 2 ilçede 23 bin metre branşman yenileme, 19 bin metre şebeke yenileme işi gerçekleştirildi. Su patlaklarına kalıcı çözümler üretildi. Ayrıca 22 bin 244  bina kolu açma, 791 bin metre kanal temizleme, 190 bin adet ızgara temizliği, 1713 adet yağmur suyu ızgarası yapımı, 28 bin 395 metraj da kırılan ve tahrip olan ızgaraların onarılması işlemlerini tamamladı.

11 ilçeden gelen 164 otobüs ek seferi, durak yenileme, durak bakımı, sefer sayısı sıklaştırılması, güzergâh değişikliği ve sefer saatleri değişikliği gibi talepler karşılandı.

 
Hatay'dan acı haber: 1 şehit, 2 yaralı
 
Mehmet KARABEL yazdı... Atatürk, İzmir’i öyle sevmişti ki…
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Merkez 11 Mart 2018 Pazar 13:15

Yapmış olmak için yapılıyor daha önce yapılan yanlışlığa devam ediliyor nedir o asfalt kazınmadan üzerine asfalt atılıyor zamanla bina girişinin üzerine çıkıp yağmurda evlere su basmaması imkansız hale geliyor sonra çok yağmur yağdı ne yapalım mazereti şu işi adam gibi yapın artık bu arada chp akp mhp fark etmez...

Yorumu oyla      14      6  
Ali Cengiz Kurt 11 Mart 2018 Pazar 10:42

Byükşehirin çalışmalarını medyada gördükçe imreniyoruz.Neden mi? Çünkü Dikili Denizköy mahallesinde oturuyoruz.Dış dünyaya bağlantımız 2 ayrı yoldan.Ama gelin görün ki Dikili Belediyesini o yollarda görmek bir mucize.Her yol çukurlarla dolu ve onarılmadığı için gittikçe büyüyorlar.Allah aşkına birileri şu Dikili Belediyesine belediyeciliği öğretsin.Yoksa akp ye geçecek.

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Urla'da nefes kesen yarışma!
Türkiye Oryantiring Şampiyonası Urla Klazomenai 4. Kademe Yarışları başladı. ...
Alaçatı Ot Festivali'nde geri sayım başladı
İzmir'in Çeşme ilçesinde bu yıl 9'uncusu düzenlenecek Alaçatı Ot Festivali ...
Balçova Kadınları üretip satıyorlar
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kadınları üretime yönlendirmek ve üreten ...
 
Karabağlar'da “Kadın ve Mekân” segisi
Karabağlar Belediyesi sanat galerisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ...
Buca’nın üreten kadınları fuarı büyüledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, hem kadınları üretime yönlendirmek hem ...
Bornova'da hobi kursları hayata bağlıyor
Bornova Belediyesi’nin 7’den 70’e herkesin yararlanması için açtığı hobi ...
 
Avrupa'dan Bornova'ya yıldızlı pekiyi!
Bornova Belediyesi’nin “Paylaş, dönüştür, hayata + değer kat” sloganıyla ...
Büyükşehir'den kırsala hayat veren destek... Yurtdışından talip var!
İzmir'in merkeze en uzak ilçesi Kiraz'da düne kadar gündelik işlerde yevmiye ...
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’nin 'efsunlu' kraliçesi
Mehmet KARABEL yazdı... CHP’nin 'efsunlu' kraliçesi
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva