HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Aralık 2013 Pazar - 11:06

Büyükşehir'den 'rüya proje'ye bir adım daha

Büyükşehir Belediyesi, Kıyı Tasarımı projesinde Konak Pier ile Karataş arasındaki bölge için yapım ihalesini tamamlayarak sözleşme imzaladı. Göztepe Yaya Üst geçidi ile Üçkuyular Vapur İskelesi arasındaki kıyı düzenlenmesi için gerçekleştirilen ihale de sonuçlandırıldı.

Büyükşehir den  rüya proje ye bir adım daha

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir’den İnciraltı’na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı “İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi” çerçevesinde yeni bir ihaleyi daha tamamladı. Pasaportta yapım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yine bu proje kapsamında Konak Pier ile Karataş bölgesi arasında kalan (Konak bölümü) bölümü yenilemek için yapım ihalesi gerçekleştirerek sonuçlandırdı ve sözleşme imzaladı. Büyükşehir, Göztepe Yaya Üst geçidi ile Üçkuyular vapur iskelesi arasındaki kıyı düzenlenmesi için gerçekleştirdiği ihaleyi de sonuçlandırarak kesinleşen kararı firmalara tebliğ etti.
 


İŞTE KONAK KIYILARININ YENİ HALİ
Konak Pier'den Karataş'a uzanan 1 km. uzunluğundaki yaklaşık 72 bin m2'lik alan, tasarımla yenilenecek. Kıyının bu kesitini yayalar, bisikletliler ve engelliler rahatlıkla kullanacak. Projede öncelikle, yeşil dokunun güçlendirilmesi hedeflendi. Bölgede iğde, ılgın,  ağaç zakkum, palmiye, gülibrişim, akasya, tesbih ağacı, çınar yapraklı dut, çalı erguvan gibi kıyıda yetişebilen türlerden çok sayıda ağacın yanı sıra çalı formundaki bitkiler dikilecek. Geniş çim alanlar oluşturulacak. Özel olarak tasarlanmış ağaç altı ızgaralar ve ağaç altı aydınlatmalarla güvenlik ve estetik sağlanacak. Bitkisel peyzaj düzenlemesinin en dikkat çekici bölümleri ise palmiye parkı ve yeşil tepeler olacak.
Pier’le kıyıdaki gemi heykeli arasındaki yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik büyük bir alan tümüyle ağaçlandırılacak. Bu bölgeye en az 50 adet palmiye ağacı dikilerek oturma grupları yerleştirilecek.
 
 
YEŞİL TEPELER GELİYOR
Konak İskelesi’nin yakınında yer alan ve yıllar içinde basamakları, yeşil dokusu bozulan amfi yenilenecek. Ayrıca üç yeşil tepe daha oluşturulacak. Böylece, İzmirlilerin severek kullandığı çim amfinin bulunduğu bu kıyı, tam bir seyir mekanı haline getirilecek. Proje, denizden kıyıyı seyredenleri de düşünerek hazırlandı. Yeni düzenleme ile artık denizden kıyıya bakıldığında, otoparktaki araçlar değil yeşil tepeler görülecek. Burada yer alan yürüyüş yolunun döşemesi ise kıyıdaki doğallığı pekiştirecek tuzlu suya dayanıklı ahşap malzeme ile kaplanacak.
 


AMATÖR BALIKÇILAR İÇİN
İzmirdeniz  projesi öncesinde yapılan anketlerde çok sayıda İzmirli, kıyılarda amatör balık tutma alanlarının olmasını  istemişti.  İzmirlilerin bu isteğini dikkate alan Büyükşehir Belediyesi, Konak Vapur İskelesi'nden Karataş'a uzanan kıyı şeridinde 26 adet olta birimi yapacak.
Bölgenin aydınlatması için Pasaport'la devamlılık sağlayacak aydınlatma elemanları seçildi.
Konak Vapur İskelesi yanında yeralan otoparkın kapasitesi arttırılacak. Aydınlatması yenilenerek düzenlemesi yapılacak otopark alanı daha rahat, güvenli ve yeşil hale gelecek.
Kıyı için tasarlanan ve ilk uygulaması Pasaport'ta yapılan sebiller, Konak kıyı şeridinde de yer alacak.
 
BİSİKLETSEVERLERE MÜJDE
Kıyıların boydan boya düzenleneceği İzmirdeniz projesinin en önemli getirilerinden biri de bisikletli yaşamı pekiştiren bir anlayışla hazırlanmış olması. Bu proje sayesinde Körfez kıyısında kesintisiz bisiklet yolları projesi etap etap oluşturuldu. Cumhuriyet Meydanı'ndan Pier'e kadar uzanan mavi bisiklet yolu bu bölge ile Güzelyalı'ya ulaşacak. Proje hayata geçtiğinde, kıyıdaki yayalar daha genişlemiş olan yeni yollarını, bisikletliler ise tümüyle kendilerine ayrılmış olan yollarını ve bisiklet park yerlerini kullanabilecekler.
 
ÇOCUK OYUN ALANLARI
“İzmirdeniz ile hayat kıyılara akacak” diyen Büyükşehir Belediyesi, çocukları da unutmadı. Konak Projesi kapsamında yeşil amfilerin yakınında çocuk parkı yapılacak. "Deniz'' temalı çocuk oyun alanında İzmir Kayığı, deniz feneri, denizatı gibi kent ve kıyı kimliğini vurgulayan oyun elemanları tasarlandı.
 
İZMİRLİLERİN DİLEĞİ GERÇEKLEŞİYOR
Güneşli İzmir kıyılarının daha rahat ve kullanışlı hale gelmesi için ahşap pergoleler tasarlanıyor. Gölgelik alan gereksinimini karşılaması için çim amfiden Karataş'a uzanan kıyıda yer alacak pergolelerde sergi alanı, bisiklet parkı ve servis birimleri (WC-Büfe) yer alacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
merkez 16 Aralık 2013 Pazartesi 12:22

Aziz Başkan önce ünversitenin çürük rapor verdiği Belediye Sarayını yapsın Allah göstermesin İzmir büyük bir deprem olsa insanlara hizmet etmesi gereken personel enkaz altında kalacak. Not.Birileri çıkar şimdi yalan der gidin belediye ye sıradan birine sorun ne oldu belediye binasına çürük raporu verilmişti diye.

Yorumu oyla      25      6  
serco 16 Aralık 2013 Pazartesi 08:28

biran önce başlamalı acillll

Yorumu oyla      20      18  
miisafiir 15 Aralık 2013 Pazar 21:36

adamlar sahil daha yeşil,daha güzel olsun diye proje üretmişler ama genede yaranamamışlar.yapsa dert yapmasa.sanki başka hiç proje yok bir bununla uğraşıyorlar.

Yorumu oyla      15      20  
egemen 15 Aralık 2013 Pazar 21:24

sokak satıcılarına, şip şak fotoculara, tavşanlı dilek kutuculara yeni bir cazibe merkezi mi olacak yani. bir chp li olarak gerçekten utanıyorum konak üst geçidi ve iskelesi etrafından. zabıtalar orada bulunan bankanın kenarında arabalarında oturuyorlar. heryer işportacı. valiliğin yan duvarları dahil. yakışıyormu bu güzel şehre

Yorumu oyla      29      9  
izmiri seven 15 Aralık 2013 Pazar 20:52

İzmiri köye çevirdiler milleti böyle 10 dakikada bilgisayarda çizdiklerini proje diye lanse etmesinler

Yorumu oyla      41      34  
göztepeli 15 Aralık 2013 Pazar 19:43

bu kadar güzel projeler vardıda 9 senedir neredeydiniz diye sormazlarmı adama bence lütfen siz yarım kalan projelerinizi bitirdik müjdesini verinde bu projeler için umut olsun insanlara

Yorumu oyla      40      29  
Kadir 15 Aralık 2013 Pazar 18:45

Bunlar raf'a kaldırılacak projeler değil.Çünkü,artık Aziz Başkan'ımız rayting şrketlerinin verdiği yüksek notu,kredi ile nakite dönüştürerek finans problemini çözecektir.2,2 milyar TL.lik bütçe yerine 5 milyar TL.si yatırım olmak üzere 7,5 milyar TL.lik bütçe ile İzmir'i hakettiği noktaya taşıyacaktır.Aziz başkan'a hep destek,tam destek...

Yorumu oyla      34      24  
İZMİRİM BEN 15 Aralık 2013 Pazar 18:09

Hey İzmirli 2004 yılında yapılan alanların üzerine rütüş yaparak sizleri kandırıyorlar. Noteri oraya götürün, mevcut halini tespit edin ve göreceksiniz tasarlanan daha kötü olacaktır. Bunların çapi yeni proje ortaya çıkarmaya yetmez. Eskiyi boyayıp Kayserili gibi pazara sunuyorlar, yiyebilirse millet ne ala, yemezler...

Yorumu oyla      35      24  
private35 15 Aralık 2013 Pazar 17:42

izmiri bilmeyenler, izmiri takip etmeyenler hemen belli oldu, arkadaşlar bu proje 2 yıldır bilim insanlarıyla yapılıyor projesi 6 ay önce bitti şimdi adım adım ihalesi yapılıyor.Araştırında bilgisizliğiniz yüzünüzü kızartmasın.

Yorumu oyla      34      23  
miisafiir 15 Aralık 2013 Pazar 16:56

basmane çukuruyla ibb nin ne alakası var?arazi mahkemelik.belediye de sorun değil ki.eleştiri yapacağım diye sallamaya gerek yok.ayrıca yakın zamanda inşaat başlıyor orada.

Yorumu oyla      31      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İlhan Telli 50. sanat yılını Karşıyaka’da kutlayacak
“Altın Mikrofon” sahibi İlhan Telli, Karşıyaka’da “Sanatta 50. Yılı’nı” ...
Bulvara miting gibi açılış: Kocaoğlu hükümete meydan okudu
Homeros Bulvarı adı verilen ve Buca’yla Yeşildere’yi bağlayan yolun açılışı ...
Alsancak’ta modanın en büyük alışveriş partisi!
Modanın en büyük alışveriş partisi ‘Night Out Shopping’ İzmir’in kalbi ...
 
Bornova’nın gençlik merkezi öğrencilerin gözdesi
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ilçede yaşayan ...
‘Yıllara inat’ zirve: Sağlıklı yaşlanmanın sırları
Büyükşehir Belediyesi, Ege Üniversitesi işbirliği ile “Sağlıklı ve Başarılı ...
Kocaoğlu’ndan ‘adaylık’ raporu: Yıldırım olmasaydı…
Büyükşehir Belediye Başkanı, adaylık başvurusu sonrası önemli açıklamalarda ...
 
Güzelbahçe parkları 10 bini aşkın çiçekle bezeniyor
Güzelbahçe'deki 90 park belediyeye ait fidanlıkta bulunan 120 ayrı türde ...
Karşıyaka büyük ustaları unutmadı
Ülkemizin yetiştirdiği en büyük yazar ve şairlerinden Can Yücel ile Fakir ...
Öğrenciler Konak'ta Tükçeyi masaya yatırdı
Ekin Koleji’nin geleneksel hale getirdiği Çocuk Kurultayı’nın 13’üncüsü ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva