HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Şubat 2015 Pazartesi - 13:01

Büyükşehir’den rakamlarla yanıt: İzmir’de ayrımcılık yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup başkanlar tarafından yönetilen ilçe belediyelere son 10 ay içinde 81.4 milyon liralık destek sağladığını bildirdi.

Büyükşehir’den rakamlarla yanıt: İzmir’de ayrımcılık yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Diğer partilerin elinde bulunan belediyeler ile ilgili şikayetler var. İzmir'de bunu gördük. AK Parti mensubu belediyelere hizmet vermemek için neredeyse yazılı cevap verecekler” sözleri üzerine bir açıklama yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup başkanların yönettiği ilçe belediyelerine karşı ne geçmiş ne de şimdiki dönemde “ayrımcılık” yapılmadığının altını çizen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bunu çeşitli örneklerle anlattı.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi şu açıklamayı yaptı:
“İzmir’de oluşturulmak istenen algı, tamamiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden kesinti yapmanın, elini-ayağını bağlamanın hazırlıklarına ilişkindir. Özel idarelerin yerine valilikler bünyesinde oluşturulan İzleme ve Koordinasyon kurullarına verilen yetki çerçevesinde yapılmak istenen, herhangi bir ilçe için ‘Büyükşehir yardım etmedi. O yardımı biz yapıp parasını da Büyükşehir'in bütçesinden keselim’ uygulamasıdır. Bu durum Sayın Başbakan’ın ‘Bütün büyükşehir belediye başkanlarına sesleniyorum, diğer partilerin elinde olanlara, eğer herhangi bir ilçeye dönük ayrımcılık yapılırsa ve yapılması gereken hizmetler aksatılırsa, o ilçe bu hizmeti alamıyorsa gerekli hukuki işlem hemen yapılacak ve o hizmet merkezden yapılıp büyükşehir belediyelerine mahsup edilecek’ şeklindeki sözlerinden de açıkça anlaşılmaktadır. Yani hedef İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesini İzmir Valiliği’nin kontrolüne alabilmek ve stratejik planlarını sekteye uğratmaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçeler arasında ‘ayrımcılık yaptığı’ iddiaları, tamamen seçim öncesi atraksiyonudur. Ancak bu oyun tutmayacaktır. İzmirli hemşehrilerimiz, CHP’li, AKP’li ya da MHP’li, hiçbir belediyeyi birbirinden ayrı tutmayan Büyükşehir Belediyesi’nin adil, tarafsız, evrensel ahlak kuralları ile evrensel hukuk sistemine uygun hizmet anlayışını çok iyi bilmektedir.
 
İZMİR NEDEN ‘PAS’ GEÇİLDİ?
İlginç bir tesadüf olsa gerek; Sayın Başbakan’ın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilişkin ‘ayrımcılık’ iddiasını ortaya attığı açıklamasından sadece bir gün önce, Resmi Gazete’de ‘İstanbul, Ankara ve Antalya’daki raylı sistem projelerini ‘Ulaştırma Bakanlığı yapacak’ şeklindeki Bakanlar Kurulu Kararı yayınlandı.
 
İzmir’in ‘pas geçildiği’ bu karar ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ayrımcılık yaptığı şeklindeki asılsız iddialar arasındaki çelişkiyi kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.
 
BÜYÜKŞEHİR NELER YAPTI?
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup başkanlar tarafından yönetilen Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Selçuk ve Torbalı’ya, son 10 ay içinde 81.4 milyon TL tutarında destek sağlamıştır.
 
Örneğin Ödemiş’e 2014 yılı Nisan ayından bu yana verilen parke ve bordür desteği, CHP’li başkanlar tarafından yönetilen komşu Bayındır ve Tire’den daha fazladır. Ödemiş Adnan Menderes Caddesi'nde yol ve tretuvar düzenlemesi çalışmaları halen devam etmektedir. 2014 yılında yapılan sathi kaplama çalışmaları, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarında yeniden başlayacaktır. Yine bu ilçemizde 8 adet su sondaj kuyusu açarak ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayacak yatırım için ihale yapılmıştır. İZSU, su ve kanal arızalarında kullanmak üzere yaklaşık 4 milyon TL bedelli 17 yeni aracını Ödemiş ilçesi için görevlendirmiştir.
 
Kemalpaşa Belediyesi’ne aynı dönemde yapılan parke ve bordür yardımı, CHP’li bir belediye olan komşu ilçe Bayındır'a yapılan yardımdan fazladır. Şimdi bu ilçemizde Halilbeyli Atıksu Arıtma Tesisi ile Ulucak Atıksu Arıtma Tesisi için hazırlıklar sürdürülmekte, iki mahallede içme suyu şebekeleri yenilenmektedir. Yine Kemalpaşa’da 7 mahalleye paket atıksu arıtma tesisi için hazırlıklar yapılmaktadır. 2014 yılında başlanan sathi kaplama çalışmalarına, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarından itibaren yeniden devam edilecektir.
 
Kiraz ilçesinde yapılan sathi kaplama çalışmaları, komşu ilçe olan CHP’li Beydağ’a yapılandan daha fazladır. Yine Kiraz Belediyesi hizmet binası yapımının maliyetinin yüzde 85’i olan 1.3 milyon liralık bedeli İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlenmiştir. Su ve kanal arızaları için 10 yeni araç Kiraz ilçemizde görevlendirilmiştir. Bu araçların toplam bedeli 1.8 milyon TL’dir. 2014 yılında yapılan sathi kaplama çalışmaları, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarında yeniden başlayacaktır.
 
Kınık’a yapılan parke ve bordür yardımı, bu ilçemizden 4 kat daha büyük olan komşu ilçe Bergama'yla kıyaslandığında, hizmette ayrımcılık değil adaletin olduğu görülecektir. Kınık ilçesindeki su ve kanal çalışmaları için 1.5 milyon TL’ye satın alınan 9 yeni araç tahsis edilmiştir. 2014 yılında yapılan sathi kaplama çalışmaları, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarında yeniden başlayacaktır.
 
Menderes’te yine aynı dönemde yapılan sathi kaplama çalışmasının boyutları, CHP’li bir başkanın yönettiği komşu ilçe Seferihisar'dan daha fazladır. Menderes’in Gümüldür mahallesinde içme suyu şebekelerinin yenilenmesi için ihaleye çıkılmıştır. 2014 yılında yapılan sathi kaplama çalışmaları, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarında yeniden başlayacaktır.
 
Selçuk’a son 10 ay içinde sathi kaplama çalışmalarının yanı sıra, parke ve bordür yardımı yapılmış; içme suyu ve kanalizasyon yatırımları için de 3 milyon TL’lik bütçe ayrılmıştır. Barutçu ve Zeytinköy’de içme suyu, Tarımsal Alan’da da kanal yatırımı devam etmektedir. 2014 yılında yapılan sathi kaplama çalışmaları, hava koşullarına bağlı olarak bahar aylarında yeniden başlayacaktır.
 
Halen yaklaşık 4 milyon liralık içme suyu yatırımının gerçekleştirilmekte olduğu ve yeni arıtma tesisleri için de hazırlıkların sürdürüldüğü Torbalı’ya parke ve bordür yardımları devam etmektedir. İlçede 8 mahalleye kurulacak paket atıksu arıtma tesisleri için de hazırlıklar sürdürülmektedir. Ayrıca Kemalpaşa, Menderes ve Torbalı'da yol düzenleme çalışmaları yapılmıştır. Selçuk'ta bir aydan uzun bir süredir makinelerimiz ilçe belediyesi ile ortak yol açma çalışmalarını sürdürmektedir.
 
Söz konusu 7 ilçemizde, 672 bin m2’lik çalışmalara ilave olarak, 800 bin m2 sathi kaplama daha gerçekleştirilecektir.
 
Görüldüğü gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim anlayışında ‘üvey evlat-has evlat’ ayrımı bulunmamaktadır. Bu durum dün böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 26 Şubat 2015 Perşembe 10:09

Çiğli chp'ye rekor oranda yüzde 54 oy verdi. Aziz Kocaoğlu Çiğli için ne yaptı? Hiç birşey !!!!! O karşıyaka, alsancakla uğraşsın. Seçimlerde Çiğli'den tokadı yiyince anlarlar.

Yorumu oyla      12      5  
İzmirli Vatandaş 23 Şubat 2015 Pazartesi 18:26

İzmir Büyükşehir Belediyesi 6 tane AKP ilçe belediyesine yardım konusunda İzmir kamuoyununa beyanda bulunmuştur.İzmir Büyükşehir Belediyesine bu açıklamalarından dolayı teşekkür ederiz.Ayrıca Üçkuyular-Narlıdere ve Halkapınar-Otogar metro inşaatı yapımı hususunda da AKP teşkikaltından İzmirlileri aydınlatacak açıklama bekliyoruz.

Yorumu oyla      20      7  
işci 23 Şubat 2015 Pazartesi 18:09

ibb ilçe belediyelere chp döneminde yardım etmiştir. ak parti döneminde değil

Yorumu oyla      17      17  
23 Şubat 2015 Pazartesi 17:47

Körfez yunuslarını TCDD almıştır. İBB'nin alakası yoktur. Bilmeden yazma diyenlere ... Hakikaten bilmeden yazmamak lazım. TCDD 350 milyon'a Kore kredisi ile almıştır.

Yorumu oyla      20      10  
15.08'e cevap 23 Şubat 2015 Pazartesi 16:30

bilmesek bizide kandıracaksın bilmediğin konuda laf olsun diye konuşma 40 set treni büyükşehir belediyesi aldı şuan 10 set TCDD den kiralık setleride geri gönderiyoruz.Yapacakları bir sinyalizasyon onuda beceremiyolar bir türlü

Yorumu oyla      31      9  
engin 23 Şubat 2015 Pazartesi 16:01

15:08 izbandaki tren setleri anlaşma gereği büyükşehir belediyesi tarafından alınıyor.TCDD yolları aldı demen doğruyu yansıtmıyor.İzbanda TCDD raylar ve sinyalizasyondan sorumlu.

Yorumu oyla      28      8  
İZMİRLİLER 23 Şubat 2015 Pazartesi 15:52

esas ayrımcılıgı a k p yapıyor izmirliler biliyorrrr...

Yorumu oyla      31      8  
23 Şubat 2015 Pazartesi 15:08

Antalya'ya metro yapılmayacak. UBAK 4 hattı devraldı. 2 metro hattı İstanbul, bir metro hattı ( 3,3 km ) Ankara ve bir de tramvay hattı. Antalya'ya metro değil tramvay yapılacak. İzmir'e devlet raylı sistem için bütçe ayırıyor ancak yeterli değil. İzban için önemli paralar harcandı. En son TCDD 320 milyona 40 set aldı. Torbalı Hattı için de ciddi paralar harcandı. Şimdi Selçuk Etabı da başlıyor. Seçim öncesi hem TCDD hem de belediye temel atar. Bu yıl otogar hattı başlarsa iyi olur. Seçim öncesi her şey olabilir. :))

Yorumu oyla      14      21  
KSK 23 Şubat 2015 Pazartesi 15:07

Adı geçen 6 AK partili Belediye başkanı bu yardım ve yatırımları alıp da sessiz kalıyorlarsa onlara da yazıklar olsun,

Yorumu oyla      31      5  
halk 23 Şubat 2015 Pazartesi 14:48

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN YANINDATYIM....BALÇOVA METROSUNU ONAYLAMAYAN AKP KENDİ İLÇELERİNE PARA YAĞDIRIYOR.

Yorumu oyla      33      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur’dan Berkin Elvan ve Ali İsmail Korkmaz resti
Narlıdere Belediye Başkanı, Biz Narlıdere Belediye olarak, meclis üyesi ...
Güzelyalı ciğeri artık çok daha güzel
İzmir’in en güzel parklarından biri olan Güzelyalı’daki Fuat Göztepe Parkı, ...
Bornova Belediyesi'nden 25 bin tonluk yol hamlesi
Bornova Belediyesi 25 bin ton asfalt kullanarak ilçede ihtiyaç duyulan ...
 
‘Sakin Şehir’in mutlu yuvasına Megastar desteği!
Seferihisar Belediyesi, Türkiye için örnek bir hayvan yuvası kurmaya hazırlanıyor. ...
'Geleceğin Sultanlar'ı Karşıyaka Arena'da buluştu
Çocukların fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla sportif ...
Başkan Kocaoğlu’ndan ‘yerinden yönetim’ sözü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kiraz’ın merkeze uzak ...
 
Yeni Fuar alanı İzmir’in çıkış yolu!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir'de inşa ettiği yeni fuar alanı "Fuar ...
Buca Belediyesi üzüm üretecek
Buca Belediyesi ilçenin simgesi haline gelen üzüm üretimini yeniden canlandırmak ...
Menderes’te kazanan dostluk
Menderes Belediyesi meclis üyeleri ve belediye personeli düzenlenen futbol ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Eskiçağ İnançlarında ve Ritüellerinde Şarap
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Ha’di, öldür beni!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva