HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
16 Mart 2020 Pazartesi - 14:53

Büyükşehir’den örnek karar: Kadına şiddet uygulayanın işine son verilecek!

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı CHP’li Kökkılınç, kadına karşı şiddet uygulayan personelin iş akdinin sonlandırılmasını içeren önerge hakkında bilgi verdi. Komisyon tarafından Mart ayı toplantısında gündeme gelen maddenin üzerinde çalışıldığı aktarıldı. Resmi kararın Nisan ayında meclis toplantısında oy çokluğu ya da oy birliğiyle alınmasının beklendiği belirtildi.

Büyükşehir’den örnek karar: Kadına şiddet uygulayanın işine son verilecek!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı meclis oturumunda Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’ndan flaş bir öneri geldi. Türkiye’de son dönemde artan kadına şiddet eğilimine karşı duracak teklifi getiren komisyon Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer döneminde kurulmuş ve süreçte dikkat çeken hamlelerde bulunmuştu.

Adli kayıtlara geçmek üzere kadına karşı şiddet uyguladığı anlaşılan çalışanların iş akitlerinin sonlandırılmasını içeren madde çerçevesinde çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Nisan ayındaki meclis gündemine alınacak maddenin oy birliğiyle mi kabul edileceği yoksa AK Parti’nin muhalefetiyle mi karşılaşacağının şimdiden merak edildiği aktarıldı.  

Komisyonun oluşması sonrasında belirlenen logo AK Parti tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ayrıca mecliste Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile muhalefet konumunda AK Parti sert tartışmalarla karşı karşıya gelmişti. İlk olarak Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu adıyla faaliyete geçen komisyonun Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ne dönüşmesi gerginlik yaratmıştı. Ardından logo tartışmasıyla komisyonda bulunan AK Partililer istifa etmişti. Bunun üzerine komisyonda tamamen CHP’li meclis üyeleri kaldı. CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç’ın başkanlık yaptığı komisyonda Sıla İlgi Akkaş, İzel Zenginobuz Derinsu, Birgül Sural Üner, Gamze Gül Çamur, Sultan İpekli görev yürütüyor.

Gündeme gelen önergenin içeriğine dair bilgi veren Komisyon Başkanı Kökkılınç, “ Halen meclis gündeminde olan bu önerge ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin 5. Maddesi’ne öngörülen toplumsal cinsiyet eşitliği kapsamında; çalışanlarına, üyelerine bu alanda eğitim veren, görevlendirmelerde cinsiyet ayrımcılığı yapmayan, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için istenildiği zaman kullanılmak üzere kadın çalışanlarına 1 gün izin veren, mekanlarında toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik kamu spotlarına yer veren, işaretleme, sembol ve eril dilde bunu dikkate alan, adli kayıtlara geçmek üzere kadına karşı şiddet uyguladığı anlaşılan çalışanların iş akitlerinin sonlanacağına dair hizmet akitlerine, yine tüzel kişiliklerin de üyeliklerinin sonlanacağına dair tüzüklerine hüküm koyanlara ‘Büyükşehir Yıldızı’ verilmek ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yayın organlarında da bu yıldızı alan tüm kurum ve kuruluşlara, işletmelere yer verilmek suretiyle toplumsal farkındalığı güçlendirmeyi ve bu şekilde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin teşvik, takdir ve taltifiyle toplumsal cinsiyet eşitliği kavramını daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.  

Kararın Nisan ayı toplantısından sonra resmileşmesi bekleniyor. Daha önceki dönemlerde belediyeler ile toplu iş sözleşmesi sürecini yürüten bazı sendikalar benzer maddeyi anlaşmalara koymuştu.  

 
Altay'da Kerim üzüntüsü!
 
Avrupa'daki Türk vatandaşlarına tahliye!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
işçi 16 Mart 2020 Pazartesi 15:08

Bay'lara uygulanan şiddetde de aynı durum olacak mı ?

Yorumu oyla      2      5  
Baba Muhalefet 16 Mart 2020 Pazartesi 15:07

Bravo!!! Kadına şiddet uyguladıklarında erkek olduklarını sanan insan artıklarının tam da anladıkları dil bu... Hatta kurumlar/kuruluşlar arası işbirliğine gidilerek bu cinsten erkek bozuntuları kara listeye alınarak ömür boyu iş verilmemelidir.

Yorumu oyla      2      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de korona korkusu: Toplu taşımada yüzde 30 düşüş!
Dünyayı sarsan koronavirüsün Türkiye’de de görülmesi ve okulların iki ...
Gaziemir koronavirüs için teyakkuzda
Gaziemir, dünyayı etkisi altına alan Koronovirüse karşı önlem almak ve ...
Menemen'de Dayanışma Atölyeleri üretime başlıyor
Menemen Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kadın Dayanışma Atölyeleri’nin ...
 
Buca’da belediye binasına korona önlemi
Koronavirüse karşı kent genelinde toplu kullanım alanları başta olmak ...
Bornova’da Corona fırsatçılarına geçit yok
Bornova Belediyesi, Corona Virüs salgını nedeniyle talebin arttığı ürünlerdeki ...
Narlıdere'de ilaçlama çalışmaları tam gaz!
Narlıdere Belediyesi, ülke genelinde saptanan Korona virüsü nedeniyle ...
 
Çiğli’de pazartesi temizliklerine devam
Çiğli Belediyesi tarafından “Temiz Çevre, Temiz Kent, Temiz Toplum” ilkesiyle ...
Karşıyaka’nın can yakan sorununa neşter!
Karşıyaka Belediyesi, Şemikler’de hurdacılar tarafından kurulan baraka ...
Başkan Soyer yine uyardı: Bir süre kalabalık ortamlara girmeyin
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'den İzmirlilere, koronavirüs ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva