HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
7 Eylül 2012 Cuma - 09:05

Büyükşehir'den İzmirli'ye davet: Bayrağını al da gel!

Büyükşehir Belediyesi 9 Eylül’ü, Türk Ordusu’nun İzmir’e girerken kullandığı güzergah üzerinde düzenlenen “Zafer Yürüyüşü” ile kutlayacak. Tam 43 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleştirilecek bu yürüyüşe İzmirlilerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Büyükşehir den İzmirli ye davet: Bayrağını al da gel!

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunun 90. yıldönümünü görkemli bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor. 9 Eylül sabahı Basmane Karakolu’nun önünden başlayacak “90. Yıl Zafer Yürüyüşü”nde, Türk Ordusu’nun İzmir’e girerken kullandığı güzergah takip edilecek.
 
Karşıyaka'dan görkemli 9 Eylül kutlaması

Saat 09.30’da Basmane Karakolu’ndan hareket edecek tarihi yürüyüş kolu, Gaziler Caddesi, Anafartalar Caddesi ve İkiçeşmelik Caddesi’ni takip ederek Cumhuriyet Meydanı’na ulaşacak. 1969’a kadar yapılan tüm kutlamalarda bu güzergah kullanılırken, Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğiyle 43 yıl sonra “tarihi coşku”ya yeniden ulaşılmış olacak. Bu güzergah, en son 1969 yılındaki kutlamalarda kullanılmış, o tarihten itibaren bir daha bu yürüyüş gerçekleşmemişti.
 
Yüzbaşı Hekimoğlu anlatıyor
Tarihi kaynaklara göre İzmir’e ilk girenlerlerden Yüzbaşı İhsan Hekimoğlu’nun anılarında İzmir’e Belkahve’den girildiğinden bahsedilerek şöyle deniyor: “9 Eylül sabahı Belkahve’den geçerek İzmir’in varoşlarını teşkil eden Halkapınar’a vasıl olduk. Öncü süvariden bir kısmı Belkahve’den Bornova üzerine inerek o cihetten İzmir’e girdik. Bir kısmı da doğrudan doğruya Basmane istikametine ilerledi ve İzmir’e ayak bastı.  Bu suretle İzmir’e iki ayrı koldan girilmiş oldu.” Türk ordusu, Gaziler ve Anafartalar Caddesi’ni takiben İkiçeşmelik istikametine doğru ilerleyerek Konak Meydanı’na ulaştı.
 
Türk bayrağı çekildi
Başka bir kaynakta ise, ilerlemek için birkaç farklı güzergahın kullanıldığına dikkat çekilerek şöyle yazıyor: “Türk ordusunun son durağı İzmir’e 9 Eylül 1922’de sabah 05.00’te Belkahve’den girildi. 2. Süvari Tümeni’nin 13. Alayı Binbaşı Atıf komutasında saat 09.00’da Bornova’ya ulaşmış ve Mersinli yoluyla İzmir’e ‘gir’ emrini aldı. 1. Süvari Tümeni’ne ise Kadifekale’ye doğru ilerle emri verildi. Yüzbaşı Şerafettin iki bölük halinde öncülerini İzmir’e doğru yürütürken, süvariler Alsancak Garı’nı dolaşarak Gündoğdu’dan denize ulaştı. Saat 10.00’da Yüzbaşı Şerafettin komutasında Teğmen Hamdi ve Teğmen Ali Rıza ile beraber İzmir Hükümet Konağı’na Türk bayrağı çekilirken, aynı anda Sarı Kışlaya Yüzbaşı Zeki ve Kadifekale’ye de Teğmen Besim tarafından Türk bayrağı çekildi”.
 
İzmir’e yakışan program
İzmirliler, bu özel günü, Büyükşehir Belediyesi’nin 5 Eylül’den itibaren başlattığı etkinliklerle İzmir’e yakışan bir şekilde kutluyor. Bu etkinliklerin en görkemlisi hiç kuşkusuz 9 Eylül Pazar günü gerçekleşecek.

Saat 09.00’da startı verilecek ’90.Yıl Yol Koşusu’ İnciraltı Dokuz Eylül Su Ürünleri Enstitüsü önünden başlayacak. 10 kilometrelik koşu, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulacak.

Etkinlikler çerçevesinde saat 09.30’a ise tüm İzmirlilerin katılımıyla “90.Yıl Zafer Yürüyüşü’ gerçekleşecek.  Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Basmane Karakolu önünden başlayacak yürüyüş, Anafartalar Caddesi ve İkiçeşmelik Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı’nda bitecek. Törenin ardından katılımcılar, saat 11.30’da Vasıf Çınar Meydanı’ndaki ‘Bir Destandır 9 Eylül’ adlı fotoğraf sergisinin açılışına katılacak.

Saat 18.00’de Gündoğdu Meydanı’nda gerçekleşecek ‘Türk Yıldızları ve Solo Trük Akrobasi Gösterileri’ kutlamalara ayrı bir renk katacak.

Kutlamalar çerçevesinde, tüm bisikletseverlerin katılabileceği ‘9 Eylül Bisiklet Turu’ düzenlenecek. Saat 18.00’de Konak Saat Kulesi önünden start alacak bisiklet tutkunları, turu Tarihi Havagazı Fabrikası’nda noktalayacak.

Saat 20.30’daki Fener Alayı, bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Gündoğdu Meydanı’nda sonlanacak. Kutlamaların son programı ise Gündoğdu Meydanı’ndaki Zerrin Özer konseri. Sevilen sanatçı İzmirli hayranlarıyla saat 21.00’de buluşacak.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 8 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CUMHURİYET 8 Eylül 2012 Cumartesi 09:32

ATAMIZI SEVMEYEN, CUMHURİYETİ İÇİNE SİNDİREMEYENLER GELMESİN.

Yorumu oyla      12      5  
İZMİRLİ 7 Eylül 2012 Cuma 19:00

Etkinlikler çerçevesinde saat 09.30’a ise tüm İzmirlilerin katılımıyla “90.Yıl Zafer Yürüyüşü’ gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Basmane Karakolu önünden başlayacak yürüyüş, Anafartalar Caddesi ve İkiçeşmelik Caddesi’ni takiben Cumhuriyet Meydanı’nda bitecek. Törenin ardından katılımcılar, saat 11.30’da Vasıf Çınar Meydanı’ndaki ‘Bir Destandır 9 Eylül’ adlı fotoğraf sergisinin açılışı

Yorumu oyla      11      5  
ENGİN YILMAZ 7 Eylül 2012 Cuma 17:57

Kardeşim, ne sovu ne CHP propagandası, siz nasıl Türk sünüz, nasıl İzmirlisiniz anlamak mümkün değil . Yazıklar olsun böyle düşünenlere Bu ülke düşmanı İzmirden denize dökerken kanın,ı canını verdi....

Yorumu oyla      15      5  
DEMOKRAT 7 Eylül 2012 Cuma 10:51

Yunanistan OSMANLI dan Kurtuluş Gününü Her Yıl Çok Büyük Coşku ile Bütün Şehirlerinde Kutlamaktadır.Ama Ne Kutlamak,Bizimkilere Rahmet Okutur.Aynı Zamanda Meclislerini de Hala Askerleri Palikaryalar Korur.Hiç Bir Kısıtlamada Yapmaz.Bize Avrupa Böyle İstiyor,Bu Tür Kutlamalar Bazı Ülkeleri Rencide Ediyor, Bu Yüzden kısıtlıyoruz PALAVRALARI"na Bizler İnanmıyoruz,Sevgili Hükümetim Haberiniz Olsun.Hatırlatayım Dedim.

Yorumu oyla      18      5  
bağımsızlık 7 Eylül 2012 Cuma 10:49

Sizler Türkiyeyi Amerika sömürge eyaleti olarak gördüğünüz için Bağımsızlık, Bayrak, ulus nedir sizi ilgilendirmemektedir. Uşaklık yapınızda varsa siz Kurtuluşu kutlamayın.

Yorumu oyla      17      5  
İZMİRLİ... 7 Eylül 2012 Cuma 10:30

Ali kardeş, bu CHP, AKP veya bir başka parti propagandası değil bu, vatanını milletini cumhuriyeti Atatürkü seven ve savununların ülkemizde yaşanan tüm olumsuzlukların bir isyanıdır. Zaten siz gelmeyin...

Yorumu oyla      22      5  
13 7 Eylül 2012 Cuma 10:25

böyle özel günleri lütfen şova çevirmeyin

Yorumu oyla      13      15  
Ali 7 Eylül 2012 Cuma 09:55

Geleyim de chp propagandasına alet mi olayım.

Yorumu oyla      14      19  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca Meclisi’nde maaş krizi: Yardımcılar ücretsiz çalışacak
Buca Belediyesi meclis toplantısında yine maaş krizi çıktı. Daha önce ...
Foça şehidinin ailesinden Konak’a şükran ziyareti
Foça’da 9 Ağustos 2012’de şehit düşen iki askerden biri olan er Özkan ...
İzmir’in başkanlarından ortak seçim mesajı: Biz hazırız
Yerel seçimlerin 2013 yılına alınmasına ramak kala konuşan CHP’li ilçe ...
 
Tsipras’dan Dikili'ye barış mesajı ve fidanı
Tsipras, "Dikili Barış ve Nazım Hikmet Günleri"ne barış mesajı gönderdi. ...
Şehit ailesinden Tartan'a ziyaret
İzmir Foça’da yaşanan hain saldırıda şehit düşen er Özkan Ateşli’nin ailesi ...
Başkan Şenol ile stant hatırası!
CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, yönetim, kadın ve gençlik kolları ...
 
Mısır Tanrıçası Sekhmet yeniden ayağa kaldırıldı
Bergama’da gerçekleştirilen arkeolojik kazılar esnasında bulunan, Roma ...
‘Peterson’ tartışması: Başkan Kocaoğlu Günay’ı suçladı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Peterson Köşkü’nü geri ...
Bornova Belediyesi’nden coşkulu 9 Eylül kutlaması
Bornova Belediyesi, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva