HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Haziran 2016 Çarşamba - 07:03

Büyükşehir'den İZBAN raporu: 'Selçuk' ne zaman bitecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 milyon liralık yatırımla İZBAN hattını 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkartacak Selçuk aksının yapım çalışmalarında büyük aşama kaydetti. Selçuk İstasyonu’ndaki kaba inşaat çalışmaları tamamlanarak yürüyen merdiven montajına başlandı.

Büyükşehir den İZBAN raporu:  Selçuk  ne zaman bitecek?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattı, Torbalı’dan sonra Selçuk’a kadar uzatılıyor. Daha önce 80 kilometrelik İZBAN hattını 32 kilometre daha uzatan Torbalı bölümünün istasyon ile karayolu alt-üst geçit inşaatlarını tamamlayarak Şubat ayında hizmete açan Büyükşehir Belediyesi, yapımını sürdürdüğü 26 kilometrelik Selçuk hattında önemli aşama kaydetti.

SELÇUK İSTASYONU EKİM'E HAZIR!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk İstasyonu’nun kaba inşaatını bitirdi. Bilet holü ve peronun betonarme imalatı tamamlandı. İnce işler, karo, asma tavan, seramik ve kapı işleri bitti. Peron bölgesinde sundurma montajı yapıldı. Bu bölümde kaplama ve cam işlemlerine başlanacak. 6 adet yürüyen merdivenin 2’sinin montajı yapıldı. Selçuk İstasyonu’ndaki elektrik-mekanik ve mimari imalatlar Ekim ayında tamamlanacak. İstasyon 8,5 milyon liraya mal olacak.



SAĞLIK İSTASYONU'NDA DA ÇALIŞMALAR TAM GAZ!
Selçuk İZBAN hattının ikinci istasyonu olan “Sağlık” istasyonunda 1. katın peron bölümü  ile bilet holünün betonarme imalatları tamamlandı. 2. katta yer alan bilet holünün betonarme imalatları devam ediyor. 2. kattaki bilet holünün çatı imalatına atölyede başlandı. Bu istasyonda yer alacak yürüyen merdivenlerin fabrikada imalatı devam ediyor. 5,5 milyon liraya mal olacak istasyon, Ekim ayında tamamlanacak.

KARAYOLU ÜST VE ALT GEÇİTLERİ DEVAM EDİYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tepeköy - Selçuk arasında 3 adet karayolu üst geçidi ile 4 adet alt geçit imalatı yapılıyor.  Daha önce mevcut hat üzerinde hemzemin geçit olarak kullanılan bölgelerde özellikle ağır tonajlı araçların geçişi için yapılan Sağlık ve Belevi’ndeki 2 adet karayolu üst geçidinin köprü inşaatı tamamlandı ve araç trafiğine açıldı. Çaybaşı’ndaki karayolu üst geçidi köprü inşaatı çalışmaları devam ediyor.  Sağlık ve Belevi arasındaki 2 adet  karayolu menfez geçişleri bitirildi.  Belevi ile Selçuk arasında yer alan 2 adet  karayolu menfez geçişinden biri tamamlanırken,  diğeri yüzde 70 seviyesine geldi. 18 milyon liraya mal olacak karayolu üst geçitleri ile alt geçit imalatları Ekim ayında tamamlanacak.  

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk İZBAN hattı için kamulaştırma bedelleri hariç 32 milyon liralık yatırım yapmış olacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile yaptığı protokole göre, Selçuk hattının istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını ise TCDD gerçekleştirecek.

 
İzmir'deki kavgada kurşunlar konuştu: 1 ölü, 2 yaralı
 
İzmir'in mezarlıklarında VIP hizmet!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seferiss 2 Haziran 2016 Perşembe 05:02

Darısı Menemen - Manisa hattı için, bu hat sanırım 30 km civarında bulunmakta TCDD bu hatta da el atsın hani Egeray diyorlar ya Ege sadece İzmir mi ? Birde Manisa Büyük şehir Belediyesi ile işbirliklerini görelim. Celal Bayar Üniversitesi Rektörlüğünü Muradiye Kampüsüne geçen yıl taşımıştır.Aynı zamanda Merkezde bulunan Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri dışında tüm Fakültelerini Muradiye Kampüsüne taşıyor,taşınacak ve yeni Fakültelerin inşaatları hızla devam ediyor 2017 - 2018 öğretim yılında Muradiye Kampüsünde Üniversite çalışanı ve öğrenci sayısı onbinleri geçecektir.Bu nüfus yoğunluğu ulaşım hareketliliği için Manisa Gar ile Menemen Gar arasında bulunan tren hattının modernizasyonun CBÜ Muradiye Kampüsü içinden geçecek şekilde yapılarak Egeray Banliyö ulaşım fizibilite etüdünü şimdiden yapmak ve gerçekleştirmek zorundayız. Egeray banliyö sistemi Celal Bayar Üniversitesinin gelişimini ve bölge ekonomisine katkılarını da arttıracaktır.Aynı zamanda Bornova Osman Kibar kavşağında otostop yapan yüzlerce Üniversite öğrencileri için de ulaşımı kolaylaştıracaktır.İzmir ile Manisa arasını gerçek anlamda toplu ulaşım ağına dahil edecektir.

Yorumu oyla      11      5  
1 Haziran 2016 Çarşamba 11:58

sisteme şehir içinde yeni bir sinyalizasyon lazım. 6 yıldır ne bekleniyor? Aşırı kalabalık. İstasyonlarda bekleme süresi çok uzun. TCDD neyi bekliyorsun? İzmirli Başbakan talimat verse iş çözülecek ama ... kabak belediyenin başına patlıyor. Baştan Piriştina bu işe hiç girmeyecekti.

Yorumu oyla      11      5  
1 Haziran 2016 Çarşamba 11:47

Bergama için kamulaştırma yapılması için bazı çalışmalar var. Orası uzun iş. Sıfırdan hat açılacak, çok sayıda istasyon, alt-üst geçit vb. yapılacak.

Yorumu oyla      11      5  
karşıyakalı 1 Haziran 2016 Çarşamba 10:54

çalışmalar güzel gidiyor tebrik etmek lazım. kuzey aksında bergama ucu içinde çalışmaların yakın zamanda başlamasını temenni ediyoruz.

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 1 Haziran 2016 Çarşamba 10:16

Selçuk bu yıl içinde devreye girmesi büyük başarı olur, kuzeyde diğer bir turizm merkezi olan bergama da izbanın durumu ne acaba?

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 1 Haziran 2016 Çarşamba 09:38

Az zamanda cok isler her halde buna denir ,tebrikler. İzban' ı onumuzdeki bes yada on yılda Tire ve Odemis e de planlamakta Ege 'nin entegresyanu acısından buyuk yarar var...

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 1 Haziran 2016 Çarşamba 09:18

İşte butcesi saglıklı Belediye bu demektir projelerini zamanında ve ekonomik olarak bitirebiliyor ..ama bunu birilerine anlatamıyorsunuz, ille de Belediye gırtlaga kadar borca batmasını istiyorlar sonra da donup aaa bak Belediye yi borç batagına soktular diyeceklerini adım gibi biliyorum...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Kararname bombası: Vali Toprak gitti, yerine…
İçişleri Bakanlığı’nın Valiler Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. ...
Muhtardan şok iddia: Başkan’ın şirketi moloz döküyor!
Çiğli Harmandalı İnönü Mahalle Muhtarı Kazım Sönmez, Belediye Başkanı ...
Valilikten yapı devine 7/24 çalışma izni!
Folkart Yapı’nın Bornova ve Çeşme’de yaptığı projelere İzmir Valiliği’nden ...
 
Tarihi Bergama Kermesi’ne görkemli açılış
1937’den bu yana tam 80 yıldır devam eden Türkiye’nin ilk, Dünyanın ikinci ...
Tombikçiler Gaziemir’de ter döktü
Gaziemir Belediyesi, ÇOSKK ve Kocatürk Koleji’nin birlikteliğiyle düzenlenen ...
İzmir'in çevre dostu etkinliğine yeni kampanya!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TAP işbirliğinde 19.’su düzenlenen Atık ...
 
Konak'ta trafolar sanat eserine dönüşüyor!
İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta görüntü kirliliği yaratan trafo binaları ...
Milli sporcular Buca’da yetişiyor
Geleceğin milli sporcuları Buca’da yetişiyor. Sporu ilçede yaşayan genç ...
Karşıyaka'nın en güzel balkon ve bahçesi seçildi
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 15'inci kez düzenlenen En Güzel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva