HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
23 Ekim 2021 Cumartesi - 11:16

Büyükşehir'den hem üreticinin hem de emekçinin yüzünü güldüren uygulama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in “eşit işe eşit ücret” anlayışı doğrultusunda toplu sözleşmeye koyulan yaklaşık 7 bin İZELMAN personeline aylık 300 liralık gıda çeki uygulaması hayata geçti. Çalışanlar kooperatif ürünlerinin satıldığı Halkın Bakkalı’ndan alışveriş yapmaya başladı. Hem emekçinin hem üreticinin yüzünü güldüren uygulamayla, çalışanın mutfak ekonomisine destek olunurken, yılda 25 milyon liranın üzerinde alışverişle kooperatifler de güç kazanacak.

Büyükşehir den hem üreticinin hem de emekçinin yüzünü güldüren uygulama

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” anlayışıyla hizmete açtığı Halkın Bakkalı, hem İzmir için gece gündüz demeden çalışan emekçinin hem de küçük üreticinin alın terini karşılıksız bırakmıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası’yla imzaladığı Toplu İş Sözleşmesi (TİS) kapsamında yaklaşık 7 bin İZELMAN personeline verilen aylık 300 liralık gıda çeki, kooperatif ürünlerinin bulunduğu Halkın Bakkalı’nda kullanılmaya başlandı.

Aile ekonomisine “sağlıklı” katkı
7 bin personelin aile ekonomisine katkı sağlayacak uygulama kapsamında çalışanlar, İzmir’in çeşitli yerlerinde bulunan dokuz Halkın Bakkalı şubesinden ayda 300 lira olmak üzere yılda toplam 3 bin 600 lira tutarında alışveriş yapabilecek. 24 üretici kooperatifinin yaklaşık 400 ürününü satışa sunduğu Halkın Bakkalı, çalışanların sağlıklı ve ekonomik gıdaya ulaşmasını da sağlayacak.



Yılda 25 milyonluk alışverişle üretim artıyor
Çalışanın yüzünü güldüren uygulama,  İzmir’in toprağını ilmek ilmek işleyen üreticiye de can suyu oldu. Uygulama sayesinde 7 bin personel Halkın Bakkalı'ndan yılda 25 milyon liranın üzerinde alışveriş yapacak. Raflardaki doğal ürünler tükendikçe kooperatiflerin üretimi artacak.

“Üretici kooperatiflerini de desteklemiş oluyoruz”
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZELMAN’ın Genel Müdürü Burak Alp Ersen, “2021 ve 2022 yıllarını ele alan toplu iş sözleşmemizi DİSK Genel İş Sendikası ile imzaladık. Sözleşme gereğince, bir önceki sözleşmede yılda bin 250 liraya tekabül eden gıda yardımının bu sene 3 bin 600 lira olması konusunda uzlaşmaya vardık. Bu gıda yardımında da Halkın Bakkalı’nın kullanılması konusunda mutabakata vardık. Dolayısıyla personelimiz güvenli, sağlıklı, ekonomik ve tamamen üretici kooperatiflerinin ürettiği ürünlere ulaşabilecekler. Böylece hem personelimizi sağlıklı gıdayla buluşturuyor hem de üretici kooperatiflerini desteklemiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaliteli ve uygun olmasından mutluyuz
Halkın Bakkalı’ndan gıda çekiyle alışveriş yapan İZELMAN çalışanı Çiğdem Hapçı, “Sağlıklı ürünler olduğu için uygulamayı çok iyi buldum. Dışarıya göre fiyatların da uygun olduğunu düşünüyorum. Bu imkanı bize sağladıkları için Başkanımız Tunç Soyer'e çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Serhat Arda ise “Güzel bir Toplu İş Sözleşmesi yapıldı. Buna bağlı olarak Halkın Bakkalı’nda dün itibariyle alışveriş yapmaya başladık. Bu uygulamayı yerinde ve güzel buluyorum. Sağlıklı ürünlerle buluşmamız bizi ayrıca motive etti” dedi.

Emekçiler ortak paydada buluştu
Halkın Bakkalı Marketler Müdürü Yekta Saydam, “İZELMAN personelinin ilgisi ve yoğun talebi var. Personelin yaptığı alışveriş, küçük üreticiyi ve yerel üretimi desteklemek için çok önemli. Bu çalışma hem kooperatiflerin hem de çalışan emekçi arkadaşlarımızın ortak paydada buluşmasını sağladı. Bu sayede kooperatif ürünleri daha fazla üretilerek tarımın gelişmesine katkı sağlanacak. Ayrıca çalışan arkadaşlarımız doğal, sağlıklı, güvenilir gıdaları sofralarında tüketebilecek" dedi.

 
Akansu'nun gözünden ilginç zeytin ağaçları
 
Kapora dolandırıcıları tutuklandı!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adil ve eşit hizmet anlayışı 23 Ekim 2021 Cumartesi 12:22

İzmir BB kamu hizmeti olan toplu taşımada ayrımcılık yapıyor. Merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Çevre ilçelerdeki ( köyler dahil ) belediye otobüslerinde de var olan 90 dk. aktarma hakkı İzmir BB meclisince 10.02.2016 tarihinde iptal edildiğinden ; çevre ilçe belediye otobüsleri ( ESHOT ) dolmuş işletmesi gibi indi bindi para ödeniyor. İzmir BB nin sosyal belediyecilik anlayışı . Merkez ilçelerdeki ( metro, otobüs , vapur , tramvay ) toplu taşıma araçlarında. 120 dk. aktarma hakkı var . Çevre ilçe belediye otobüslerinde aktarma hakkı yok. “ Eşit işe eşit ücret “ anlayışınız , İzmir toplu taşımada merkez ilçelerde uygulanan 120 dk. aktarma hakkı ayrımcılık yapılmadan ; çevre ilçelerdeki belediye otobüslerinde uygulanmıyor. . Bu ayrımcı hizmet anlayışı ile mi CHP umudu çoğaltacak. ???? Çevre ilçelere İZTAŞIT ( özel halk otobüsü ) uygulanması ayrı bir ayrımcılık . “ Üretici nln yüzünü güldüren “ uygulama İzmir merkez ilçelerde 120 dk. aktarma hakkı var. Üreticilerin çoğunluğunun yaşadığı çevre ilçe belediye otobüslerinde aktarma hakkı yok. İZTAŞIT uygulamasında ısrar edilirse belediye otobüsü dahi yok. Ne varmış “ eşit işe eşit ücret” anlayışı varmış !!!

Yorumu oyla      2      3  
aklın yolu 23 Ekim 2021 Cumartesi 11:53

Aklın yolu bir! Bize bizden başkası yardım edemez! Üretici ile tüketicinin buluşmasıdır bu! Yöneticiler de bu birlikteliği, buluşmayı sağlayacak yöntemi yaratmışlar, sağolsunlar.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca’da 29 Ekim coşkusu başladı
Buca'da cumhuriyetin 98. yıl dönümü coşkusu başladı. Hafta boyunca düzenlenecek ...
Bergama Kapalı Yüzme Havuzu'na yoğun ilgi
Haftanın 6 günü hizmet veren Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu yoğun ilgi görüyor.
Bitlis Tanıtım Günleri 4'üncü kez İzmir'de
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, dördüncüsü düzenlenen ...
 
Bakanlar Gümrükçü'yü Aristonikos'a benzetti: Deden değil dimi?
Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Kültür eski Bakanı ...
İklim temalı öykü yarışmasında ödüller sahiplerini buldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iklim değişikliğine dikkat çekmek için ...
Başkan Soyer 2.5 yılını anlattı: En çok yatırım yapan belediyeyiz
İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında Başkan Tunç ...
 
Karabağlar'da bayram coşkusu erken başladı!
Karabağlar Belediyesi’nin Cumhuriyetimizin 98. yılı kutlamaları kapsamında ...
'Doğanın İzinde' fotoğraf yarışması sonuçlandı
Çeşme Belediyesi tarafından, Birds of Alaçatı- Alaçatı Kuşları Sivil Çevre ...
İzmir'de grevsiz gün... Büyükşehir TİS'in detaylarını açıkladı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Metro A.Ş. ile Demiryol İş ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva