HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2019 Çarşamba - 09:42

Büyükşehir'den Eğridere'ye yardım eli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, heyelan yaşanan Eğridere'yi ziyaret ederek evleri boşaltılan vatandaşlarla görüştü. Belediye olarak gerekeni yapacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, geçtiğimiz yıl benzer bir afetin yaşandığı Menemen Çukurköy'ü örnek göstererek, aynı projenin burada da uygulanacağını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolun yerine 2300 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde yeni bir yol açtı. Mağdur olan vatandaşlar için ise Belediye Aşevi'nden her gün sıcak yemek gönderiliyor.

Büyükşehir den Eğridere ye yardım eli

Bornova'ya bağlı Eğridere mahallesinde geçtiğimiz hafta sonu meydana gelen ve 27 evin can güvenliği nedeniyle boşaltılmasına yol açan toprak kaymasının ardından, vatandaşların mağduriyetini gidermeye ve olayın sebeplerini incelemeye yönelik çalışmalar sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan yolun yerine alternatif olarak 2 bin 300 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde yeni bir yol açarak irtibatı sağladı. Fen İşleri'nin yanı sıra İZSU ve AKS 110 ekipleri de bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Mağdur olan vatandaşlar için ise aşevinden her gün sıcak yemek gönderiliyor.

GEREKEN YAPILACAK
Bölgeye giderek durumu inceleyen Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, mağdur olan vatandaşlarla görüştü. Belediye ve tüm ilgili kurumların üzerlerine düşeni yapacağından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Aziz Kocaoğlu, "Devletin de, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de tüm imkanları seferber edilecek. Ne yapılması gerekiyorsa el birliğiyle yapılacak. Menemen Çukurköy'deki sorunu nasıl çözdüysek, burada da gereğini yaparız" diye konuştu.

ÇUKURKÖY'Ü GÖRÜNCE İKNA OLACAKSINIZ
İncelemelerin ardından bir değerlendirme yapan Başkan Kocaoğlu, alanla ilgili bilimsel araştırmaların devam ettiğini belirterek şunları kaydetti:

"Görünen köy kılavuz istemez. Burada bir heyelan ve mağdur olan vatandaşlar var. Heyelan olan yere yeniden ev yapılamayacağına göre, bu vatandaşları yine Eğridere köyünde, Hazine'ye ait sağlıklı bir yere taşıyıp, başlarını sokacak bir ev kurmak gerekiyor. Bize  ve tüm devlet kurumlarına düşen görev budur. Hemşerilerimizin yanındayız. Benzer bir felaket geçen sene Menemen Çukurköy'de oldu. Sel nedeniyle pek çok ev kullanılamaz hale geldi. Orada yaptığımız çalışmaları, aynı projenin burada da yapılacağını göstermek için isteyen tüm vatandaşlarımızı buradan otobüsle Çukurköy'e götüreceğiz. Orada nereden nereye gelindiğini gördükten sonra ikna olacaklardır." 

ÇUKURKÖY'DE NE YAPILDI?
Geçtiğimiz yılın Haziran ayında meydana gelen sel felaketinin büyük tahribata yol açtığı Menemen'e bağlı Çukurköy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun talimatıyla adeta yeni baştan inşa edildi. Taşkınlara neden olan dere kontrol altına alınırken, evleri kullanılamaz hale gelen afetzede aileler için yeni konutlar yapıldı. Köyde hasar gören çok sayıda ev ise onarıldı. Aşırı yağışların ardından Çukurköy'ün üst kısmından geçen Kolangerisi Deresi'ne ait yan kolun taşması sonucu heyelan meydana gelmiş, çok sayıda ev ve araç hasar görmüştü. Dere yatağı üzerine kurulan köyün benzer sorunları gelecekte de yaşamaması İZSU Genel Müdürlüğü, hızla dere ıslah projesi hazırlayarak ihaleye çıktı ve 2.1 kilometrelik derenin ıslah çalışmalarına başladı. Yağışla bir likte dağdan kaya, taş gibi malzemelerin sürüklenmesini önlemek amacıyla bentler ve çökeltim havuzları oluşturuldu. Derenin üstünün kapalı olduğu yaklaşık 550 metrelik bölüm ıslah edildi.
Bu çalışmalarla birlikte evleri hasar gören vatandaşların mağduriyetini gidermek için de harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, oturmaya devam edilebilecek durumdaki evlerin onarım çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamladı. Ağır hasarlı binaların yerine yeni konutlar yapıldı. Çelik prefabrik teknolojiyle dubleks olarak inşa edilen 8 konut sahiplerine teslim edildi.

 
Yeni işe alınanlara prim, vergi ve ücret desteği
 
İki kardeş aynı hastalığın pençesinde
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
CİHAN ARMAN 20 Şubat 2019 Çarşamba 10:50

ADAMSIN AZİZ ABİ SEN OLMASAN KİMSE GÖRMEZ BU İNSANLARI

Yorumu oyla      9      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta protokol üyelerinden meslek dersi
Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Selçuk Belediyesi Tiyatro ...
Başkan Çalkaya: Esnaf biterse ülke biter
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya seçim ziyaretlerine ilçedeki ...
Buca'da örnek uygulama
Buca Belediyesi anlamlı bir projeye daha imza attı.  Belediye önünde açtığı ...
 
Gaziemir Satranç Turnuvası'nda ödüller sahiplerini buldu
5. Gaziemir Belediyesi Satranç Turnuvası’na katılan 360 yarışmacı 5 grupta ...
İzmir'e 4 ödül birden
Büyükşehir Belediyesi, İstanbul ve Ankara'da düzenlenen iki yarışmada ...
Bornova'da açılış bayramı: 3 haftada 8 tesis, 3 temel atma
Son 5 yılda fiziki, sosyal, kültürel ve sportif alanda yaptığı yatırımlarla ...
 
Başkan Selvitopu'ndan hükümete: Karabağlar'ı yeni mi keşfettiniz?
Başkan Muhittin Selvitopu göreve geldiğinde 4 olan semt merkezi sayısı, ...
Konak’ta öykü dolu günler
Konak Belediyesi’nin evsahipliğinde bu yıl 17’ncisi düzenlenen Öykü Günleri ...
Karşıyaka’da türkü şöleni başlıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıyla bu yıl ikinci kez düzenlenecek ‘Karşıyaka ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva