HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
8 Kasım 2018 Perşembe - 08:34

Büyükşehir'den arıtma seferberliği: 4. adres Aliağa

İzmir Büyükşehir Belediyesi, atık suların minimum alanda ve personel gerektirmeden "otomatik" olarak arıtıldığı paket arıtma tesislerinin sayısını artırıyor. Foça Ilıpınar'ın ardından hem Su Ürünleri hem de Sebze Hali'ne paket arıtma kurmaya başlayan İZSU,  4. tesisi Aliağa’nın Çaltılıdere Mahallesi’nde hizmete alacak.

Büyükşehir den arıtma seferberliği: 4. adres Aliağa

Avrupa Birliği standartlarında arıtılan yıllık kişi başına atık su miktarıyla yüksek gelir  düzeyine sahip ülkelerdeki oranları yakalayan İzmir, şimdi de "paket arıtma hamlesi" başlattı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, nüfusu az olan küçük yerleşimlerde evsel atıkların biyolojik arıtma teknolojisi ile arıtılmasını sağlamak amacıyla peşpeşe paket arıtma tesisleri kurmaya başladı.

İZSU, atık suların personel gerektirmeden,  minimum alanda otomatik olarak arıtıldığı paket arıtma tesislerinin ilkini Foça'nın Ilıpınar Mahallesi’nde işletmeye aldı. Buca’da hizmet veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali ile Sebze Hali’nde de birer paket atık su arıtma tesisi kurma çalışmalarına başlayan  İZSU, son olarak Avrupa standartlarında ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurduğu Aliağa’da da,  tesise uzak yerleşim yeri olan Çaltılıdere’nin evsel atık sularını arıtmak için paket arıtma kurulumuna başladı. Yaklaşık 1.2 milyon liraya mal olacak tesis, önümüzdeki Temmuz ayında hizmete girecek. Bu yatırım kapsamında, Çaltılıdere’ye 1.7 kilometrelik kanal şebekesi de döşenecek.  Tesis günde 130 metreküp atık su arıtacak.

SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR?
Paket arıtmada atık sular, öncelikli olarak fiziksel arıtmadan geçiriliyor. Evsel atıklar ızgara yapısından geçirilerek atık su içinde yer alabilecek veya tesisat ve ekipmanına zarar verebilecek iri katı maddelerden temizleniyor. Daha sonra ön çökeltim havuzunda çökebilen maddeler atık sudan uzaklaştırılarak dengeleme havuzuna iletiliyor. Buradan paket atık su arıtma tesisine sabit ve homojen karekterdeki atık su girişi sağlanıyor. Atık sular dengeleme havuzunda yer alan atık su pompası ile biyolojik arıtmanın yapılacağı paket üniteye iletiliyor. Atı sular, paket içinde doldurma, havalandırma, çökeltme, boşaltma ve fazla çamur uzaklaştırma işlemlerinden geçiyor. Havalandırma aşamasında atık suya oksijen verilerek mikroorganizmaların gelişmesi ve bunlar sayesinde kirletici organik maddelerin parçalanarak tüketilmesi amaçlanıyor . Bu aşamada yeni mikroorganizma ve inorganik maddeleri içeren floklar meydana geliyor. Böylece atık suyun arıtılması sağlanıyor. Standartlara uygun şekilde arıtılan su, son olarak klorlama ünitesine gönderilerek bakteriler ve parazitleri yok ediliyor.

İÇME SUYU İÇİN DE PAKET ARITMA
Öte yandan İZSU Genel Müdürlüğü, paket atık su arıtma tesislerinin dışında, İzmir'in ihtiyaç duyulan yerleşimlerine TSE standartlarında su verebilmek için "paket içme suyu arıtma" tesisleri de kuruyor. Tıpkı atık su paket arıtmalar gibi minimum alanda ve personel gerektirmeden "otomatik" olarak çalışan paket içme suyu arıtmalarının kent genelinde sayısı 30'a ulaştı.  

 
Böylesi ancak Türkiye'de olur: 875 ölüden bağış!
 
50 ilde başladı: İşte CHP'nin yerel seçim stratejisi!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yakışır 8 Kasım 2018 Perşembe 14:28

Evet Kocaoğlu, muhalifleri geçtik kendi partin bile seni sindirememişken onca ihanete rağmen durmadan, duraksamadan devam ediyorsun ya, bizleri, okuyan, araştıran, düşünen insanları mutlu ediyor, kendine hayran bırakıyorsun. Haklısın, it ürür, kervan yürür!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Ulaşım' ve 'tarih'te herkesi solladı: Büyükşehir'e çifte ödül
"Sürdürülebilir Ulaşım" ve "İzmir Tarih" projeleri ile Sign of the City ...
Başkan Pekdaş'tan Ankara çıkarması: Lider'den görev istedi
Konak Belediye Başkanı CHP'li Sema Pekdaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ...
Çiğli'nin 26 mahallesinde üst yapı seferberliği
Çiğli Belediyesi tarafından yürütülen üst yapı çalışmaları hızını kesmeden ...
 
Başkan Kocaoğlu’ndan göç çıkışı: Acil çözüm üretilmezse gettolar olacaktır!
Bu yıl İzmir’de düzenlenen Dünya Şehircilik Günü kolokyumunda konuşan ...
Karşıyakalı çocuklara yeni eğitim yuvası
Okul öncesi eğitime yönelik yatırımlarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ...
Gelinlik yarışması heyecanı 16 Kasım’a uzadı
IF Wedding Fashion İzmir- 13. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ...
 
Konak'ta kurslara akın!
Konak Belediyesi’nin açtığı ve her yıl binlerce kişinin faydalandığı ücretsiz ...
Ata Anı Evi'ne 10 Kasım daveti
İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun başladığı, Atatürk’ün kahve içip ...
Sayıştay'ın Buca raporunda '8 Mart' ve 'sağlık taraması' detayı!
Sayıştay'ın Buca Belediyesi'nin 2017 yılına ait denetim raporunda, ambalaj ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva