HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
22 Nisan 2021 Perşembe - 12:43

Büyükşehir’den 23 Nisan öncesi miniklere anlamlı hediye

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Darağaç Sanat Kolektifi sanatçılarının denizdeki yaşamı duvarlarına taşıdığı Mimar Sinan İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu'nu ziyaret etti. Başkan Tunç Soyer, burada yaptığı konuşmada eğitimin önemine dikkat çekerek, “Biliyoruz ki yapacağımız en kalıcı iş eğitime verdiğimiz destektir” dedi.

Büyükşehir’den 23 Nisan öncesi miniklere anlamlı hediye

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sanatı ve sanatçıları desteklemek aynı zamanda eğitime de katkı sunmak için Konak'taki Mimar Sinan İlkokulu ve Mimar Sinan Ortaokulu’nu muralla (duvar resmi) renklendirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyenin desteğiyle Darağaç Sanat Kolektifinden 5 sanatçı tarafından karşılıklı iki duvardan oluşan toplamda 500 metrekarelik alana akrilik ve sprey boyalarla deniz yaşamının çizildiği okulu ziyaret etti.

Başkan Soyer'e eşi Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe ve Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay eşlik etti. Başkan Soyer ve beraberindekileri Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, Mimar Sinan İlkokulu Müdürü İsmail Demir, Müdür Yardımcısı Selma Akın ile öğretmen ve öğrenciler karşıladı.

BAŞKAN SOYER'E DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, pandemi önlemleri nedeniyle kısıtlı sayıda katılımcı ile yapılan sembolik törende konuşan Konak İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Türkoğlu, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan bir ülkenin kurucusunun izinden yürüyen gençlerin, çok güzel koşullarda, bilimin ışığında sanat ortamında kendini sonsuza kadar geliştireceklerini söyledi. Öğrencilerin bilim ve teknoloji üreteceklerini ifade eden Ali Türkoğlu, “Güzel Türkçemizi dünyaya yayacaklar. Bunu cumhuriyeti teslim eden Ulu Önder Atatürk'ün verdiği ilkelerle öğretmenlerimiz yapacak. Öğretmenlerimiz gençlerimizi aklı hür, fikri hür, vicdanı hür bir şekilde yetiştirecek. Atamızın özlediği, hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracak. Bunu yapabilmesi için devletimizin yöneticilerinin, çok değerli yerel yöneticilerimizin bizlere çalışma ortamı vermesi gerekiyor. Bu anlamda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve ekibinin hazırladığı bu güzel görüntülerle çocuklarımız eğitim alacağı için teşekkür ediyorum” dedi.



“EĞİTİME DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de öğrencilerin bayramını kutladı. Soyer, “Bugün sizlerle olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu bayram aslında hakimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu gösteren bir bayram. O nedenle anlamı çok daha büyük. Çok daha derin ve dünyada ilk kez çocuklara armağan edilmiş bir bayram” dedi. 10 yıl Seferihisar'da görev yaptıktan sonra 2 yıldır da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü anımsatan Başkan Tunç Soyer, “Bu süre içerisinde idrak ettiğim bir gerçek var. Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız tüm yatırımların hepsinde çok daha değerli ve kalıcı olanı eğitime verdiğimiz destekle ilgili olanlar. Hiçbir çalışmamız, hiçbir yatırımımız, hiçbir üretimimiz eğitime verdiğimiz destek kadar kalıcı iz bırakmıyor. Bugün belki bir duvarın boyanması ile bir başka okulda belki bir kapının tamir edilmesiyle, başka okullarda tablet veya kitapla, her türlü araç ve gereçle eğitimin yanında olmaya devam edeceğiz. Eğitime destek vermeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki yapacağımız en kalıcı iş eğitime verdiğimiz destektir” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Soyer'e okula verdiği destekten dolayı teşekkür plaketi verildi.

 
Selçuk'ta çocukların 23 Nisan coşkusu
 
İzin ve prim desteğinde kapsam genişledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Selçuk'ta çocukların 23 Nisan coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi Efes Selçuk Belediyesi ...
İzmir’in iftar dayanışması raporu: 1 milyon TL’yi aştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla Ramazan ayı ...
İzmir buzda şampiyonluk peşinde!
İzmir Büyükşehir Belediyespor Buz Hokeyi Takımı, İzmir’de bu hafta sonu ...
 
Büyükşehir Karaburun'daki depremzedelerin yanında
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karaburun Kösedere Mahallesi'nde evleri depremden ...
Kirazlı eğitimcilerden Başkan Soyer’e hizmet teşekkürü
Kiraz Ortaokulu Müdürü Meltem Aytekin, okullarının tadilatı nedeniyle ...
Bayraklı'nın her mahallesinde 23 Nisan coşkusu
Bayraklı Belediyesi tarafından ilçenin her mahallesinde büyük coşkuyla ...
 
Konak’ta dezenfeksiyon atağı
Koronavirüs ile mücadelenin ilk gününden itibaren dezenfeksiyon çalışmalarını ...
Bornova’da 65 yaş üzerine fide dağıtımı
Bornova Belediyesi koronavirüs salgınındaki artış nedeniyle sokağa çıkmalarına ...
Soyer akıma katıldı: İki yıl iki dakikaya sığmadı!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, göreve geldiği 2 yılda yaptıkları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva