HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Haziran 2021 Cuma - 12:18

Büyükşehir'deki toplu sözleşmede mutlu son... Yüzde 46'ya varan zam!

DİSK'e bağlı Genel-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız ile işçilerin karşı karşıya geldiği Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde imzalar atıldı. İmzalanan TİS sonrası İZENERJİ bünyesinde bulunan işçilerin taban ücrete yüzde 30,20 oranında zam gelirken, yan haklarla birlikte toplam zammın yüzde 44 ila 46 arasında olduğunu öğrenildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptığı açıklamada "Herkesi memnun etmek mümkün değil ama asla hiçbiriniz üzülmesin hep birlikte ortak akılla, ne yapmamız gerektiyse, maksimumunu yaptık. Vicdanımız rahat, huzurluyuz" dedi.

Büyükşehir deki toplu sözleşmede mutlu son... Yüzde 46 ya varan zam!

EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde imzalar atıldı. 

İzmir 2 Nolu Genel-İş Şubesi bünyesinde bulunan İZENERJİ personelleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen TİS sürecinde  geçtiğimiz günlerde üyeler ile sendika arasında gerilimler yaşanırken, TİS süreci için bugün 10:45'de mutlu sona ulaşıldı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bizzat DİSK temsilciliğine giderek işçilerin yanında olduğunu duyurması sonrası,  İzmir 2 Nolu Genel-İş Şube Başkanı Arif Yıldız ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, toplam yüzde 46'ya varan zam için imzaları attı.

İmzalanan TİS sonrası İZENERJİ bünyesinde bulunan işçilerin taban ücrete yüzde 30,20 oranında zam gelirken, yan haklarla birlikte toplam zammın yüzde 44 ila 46 arasında olduğunu öğrenildi.

SOYER: KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Biz aslında yoldaşız, beraber yürüyoruz. Türkiye'nin en çok umuda ihtiyacı olduğu dönemde biz o umudu İzmir'den gösteriyoruz, büyütüyoruz. Müzakere süreçleri, gelinen noktalar bunların hepsinin başka bir manası var. Bu kadar el ele, omuz omuza, birlikte aldığımız yol bütün Türkiye için umut. 'Bizim ağabeyimiz, yoldaşımız' dedi, bunu hak etmek için ne yapmam gerekiyorsa sonuna kadar devam edeceğim. Ben de size böyle bakıyorum. İzmir'in, İzmirlinin parasını veriyoruz size, siz de İzmir için çalışıyorsunuz. Ben bütün sürecin sonunda tüm çalışma arkadaşlarıma helal olsun diyorum. Hepsi hak ediyor. Canla başla çalıştıklarını biliyorum. Felaket dönemlerinden geçtik, o dönemlerde riski, pandemiyi, birçok sıkıntıyı göze alarak çalışmaya devam ettiler. Hepsinin emeğinden memnunuz. Bundan da memnun olmayan arkadaşlarımız vardır, elbet çıkar. Bu memleket geniş bir coğrafya. Herkesi memnun etmek mümkün değil ama asla hiçbiriniz üzülmesin hep birlikte ortak akılla, ne yapmamız gerektiyse, maksimumunu yaptık. Vicdanımız rahat, huzurluyuz. En iyisini, en fazlasını yaptık. Kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

YOLDAŞLIĞIN İMZASI
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Bu imzalar sadece ücret anlamında değil. Uzun bir yol arkadaşlığının, bundan sonra sürecek yoldaşlığın, karanlıktan aydınlığa giden iktidar mücadelesinde yan yana olduğumuzun imzasıdır” dedi. Başkan Tunç Soyer'e teşekkür eden DİSK Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız ise, “Toplu sözleşme masasında bizim işverenimizdi ama demokrasi mücadelesinde ağabeyimiz, yoldaşımız, alanda sokakta birlikte mücadele ettiğimiz bir ağabeyimiz” dedi.

SÖZLEŞMEDEN DETAYLAR...
TİS sürecinde  hak mağduriyetleri yaşadıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan güvenlik görevlilerine ise 'iş garantisi' müjdesi verildi. TİS maddeleri içerisinde yer alan bilgiye göre ayrıca 2 yılda bir güvenlik belgelerini yenilemek zorunda olan güvenlik görevlileri, yüz kızartıcı suçlar haricinde  belgeleri alamamaları durumunda Büyükşehir bünyesinde başka bir işe atanacak. Bu sayede TİS öncesi güvenlik belgelerini yenilemeyen işçiler işten çıkarılırken, bundan sonra yüz kızartıcı suç haricinde belge olmadığı için işçi çıkışı olmayacak.

4 İŞÇİYE MÜJDE
'İş garantisi' maddesinin TİS sürecinde yer alması ile birlikte 2021 yılı başında  güvenlik görevlisi kartlarını yenileyemeyen işçilere de müjdeli haber geldi. TİS'in Ocak ayında başlamasından kaynaklı olarak, güvenlik kartını yenileyemediği için işten çıkarılan 4 güvenlik personeli, Büyükşehir'de başka bir işte çalıştırılmak üzere iş başı yapacak.

BAŞKAN SOYER: UMUDU BÜYÜTÜYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, imzalanan toplu sözleşme sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Başkan Soyer, 'Çalışanlarımızla birlikte umudu büyütüyoruz. Belediyemizin iştiraklerinden İZENERJİ ve DİSK arasında uzlaşma ile sonuçlanan toplu iş sözleşmemizde imzaları attık. Sözleşmenin İzmir için canla başla çalışan emekçilerimize hayırlı olmasını diliyorum' açıklamalarında bulundu.

 
Kızılay Bölge Müdürü vahim tabloyu açıkladı: Dilenir gibi kan istiyoruz!
 
Altınordu Fatih'e veda etti
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ugur 12 Haziran 2021 Cumartesi 17:36

Yalan atıyorlar millete algı yaratıyorlar Arif kendi ipini kendi çekti sarılmış bir sendika bu saatten sonra Arif Yıldız bitmiştir yazıklar olsun birde eşit ücreti savunan salaklar var

Yorumu oyla      3      3  
SANA DA YAZIKLAR OLSUN TUNÇ SOYER 12 Haziran 2021 Cumartesi 09:35

Sendika başkanının ne olduğunu son 3-4 sözleşmede anladık milleti tufaya getirmekten başka işi yok ama bu kolpacıya ayak uyduran TUNÇ SOYER bir daha sana OY MOY YOK!!!! Ailecek CHP İzmir olayı bitmiştir bizde! Ceketimi koysam alırız zihniyeti yüzünden milletle oynayıp duruyorsunuz tüh ulan size 2 sene bu maaşla millet nasıl geçinecek hiç mi insanlık yok sizde?!?!?

Yorumu oyla      3      3  
özgür 11 Haziran 2021 Cuma 20:31

izmir büyükşehir belediyesinin özellikle pandemi döneminde azaldığını, şirketlerinin çoğunun borçlanmaya gittiğini, hesap kitap bilmeyen yöneticilerle yarın önce ikramiyeleinizi sonra maaşlarınızı bile alamayacak duruma geleceksiniz. ayrıca son 2 yılda ihtiyaç dahilinde olmayan yeni binlerce personel istihdam edilmiştir. arkadaşım 2 yıl önce 20 kişi olan müdürlüğümüzün sayısı şu an 60 a yaklaşıyor dedi. gerisini siz düşünün. elbet gönül herkes en az 10 000 bin lira alsın ister ama ortada öyle bir para yok.

Yorumu oyla      3      4  
Kuzgun 11 Haziran 2021 Cuma 17:15

Hepsi şovun bir parçası yazıklar olsun nerede eşit işe eşit ücret vasıflı olan güvenlik görevlileri iyice en alt tabakada gösteriliyor.çiğdem çıtlayanlarla üniversite bitirmiş adam bir mi diyen arkadaş masa başında kaç defa silah veyahutta bıçak çekildi sana kaç defa arbede esnasında derbe aldın boş boş konuşma benim üniversite okumadığımı nerden biliyon???

Yorumu oyla      2      4  
iizenerji 11 Haziran 2021 Cuma 17:13

baştan sona yalan ½46 ZAM NERDE İŞCİ HAYIR DEDİ SENDİKA İMZALADI TÖRENDE NEDEN İŞCİ YOK

Yorumu oyla      4      3  
Nerede kaldı eşit işe eşit ücret 11 Haziran 2021 Cuma 15:49

Yüzde 46 zam demişsiniz? Neden çalışanlar bu zamları göremiyor? İzmir halkı ile belediye çalışanları karşı karşıya getiriliyor! Arif isimli kişi meydanlarda bu zammı kabul etmeyen işçilere yine kazık attı. Herkes sinirliymiş şu an! 3000? alan işçiye yüzde 30 zammı herkes hesaplasın arkadaşlar kaç para yapıyor! Neden kimse memur ve sözleşmeli memura yapılan yüzde 27 zamdan bahsetmiyor? 10.000?’nın yüzde 27 artışı ile 3000?’nın yüzde 30 artışı aynı mıdır sayın arkadaşlar? Ayrıca Üniversite mezunu mimar mühendis teknik personel ile 3 ay eğitim görüp akşama kadar çiğdem çıtlayan güvenlik personeli aynı maaşı alıyor artık yazık!

Yorumu oyla      9      6  
KAAN 11 Haziran 2021 Cuma 15:48

MAALESEF İŞÇİNİ EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ANLAYIŞI HİÇ BİR ZAMAN OLMAYACAĞI KANITLANMIŞ OLDU.ARİF YILDIZ IN BİRAN ÖNCE 2 NOLU ŞUBE YÖNETİMİNDEN İSTİFA ETMESİ EN DOĞRUSU OLACAKTIR.İŞÇİ GEREKEN CEVAPI DELEGE OYUNDA VERECEK TİR

Yorumu oyla      8      5  
işçi 11 Haziran 2021 Cuma 14:43

Eşit işe eşit maaş söylemi havada kaldı

Yorumu oyla      8      5  
mehmet özdemir 11 Haziran 2021 Cuma 14:12

% 46 zam alan izenerji işçisi İzelman ın en az maaş alan grubundan daha az maaş alıyor. eşit işe eşit üçret verilmemiştir.

Yorumu oyla      10      8  
Zfg 11 Haziran 2021 Cuma 13:26

Oh ne güzel dünya.Suyundan da koy.

Yorumu oyla      11      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kemalpaşa’da Atatürk Çocukları Kütüphane ve Bilim Merkezi yola çıktı
Kemalpaşa Belediyesi, İzmir Kitap Gönüllüleri Temsilcisi Mesut Tim’in ...
Salepçioğlu için karar... Kemeraltı'na 'yeşil alan' müjdesi
Dünyanın en eski açık hava çarşılarından biri olma özelliği taşıyan Tarihi ...
Başkan Sengel’den 'katliam projesi'ne tepki: Selçuk direnmeye hazırdır!
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Gökçealan’da yapılması ...
 
Bucalı minikler hayallerini dönüştürdü
Buca Belediyesi 5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası kapsamında dolu dolu ...
Soyer'den İzmir'e 'direk uçuş' için çağrı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirli STK’larla buluşma ...
İZBETON'dan 60 milyonluk borçlanma talebi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi Bünyesi'nde ...
 
İzmir ulaşımını rahatlatacak projede yoğun tempo
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ile İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali ...
Başkan Soyer geleceği hakkında konuştu: Ömür boyu siyaset yapmak istiyorum
Siyaset fikrinin 12-13 yaşlarından itibaren aklında olduğunu belirten ...
Bornova Millilere ev sahipliği yapacak!
Bornova Türkiye’nin gurur kaynağı olan genç millileri ağırlamaya hazırlanıyor. ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva