HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
4 Nisan 2018 Çarşamba - 14:04

Büyükşehir'de toplu sözleşme tıkandı: Uzlaşma olmazsa...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile memurların örgütlü bulunduğu Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No'lu Şube arasında süren toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı. Sendika, iş bırakma da dahil bir çok eylemle Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etmeye hazırlanıyor.

Büyükşehir de toplu sözleşme tıkandı: Uzlaşma olmazsa...

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Birleşik Kamu İş Görenleri Sendikaları Konfederasyonu'na (Birleşik Kamu-İş) bağlı Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (Tüm Yerel-Sen) İzmir 1 No'lu Şube arasında süren, 6 bin memuru ilgilendiren ve 1 yılı kapsayan toplu sözleşme (TİS) görüşmeleri tıkandı. 24 maddelik TİS taslağında, özellikle memurların yemek ve ulaşım kartları konusunda görüş ayrılıklarının yaşandığı öğrenildi. Belediye ile masada uzlaşamayan Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bilal Altıner, diğer memur sendikalarından Türk Yerel Hizmet-Sen, Yerel Hak-Sen, Bem Bir-Sen, Tüm Bel-Sen, Bel Bir-Sen'i toplantıya çağırdı.

Sözleşmenin tıkanma gerekçelerini açıklayan Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Bilal Altıner, hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan TİS'in ardından belediye sınırları içerisinde çalışan memurlara ulaşım kartı verilebilir ibaresinin yer aldığını ve kendilerinin de bu maddeye dayanarak belediyeden ulaşım kartı istediklerini söyledi. Belediyenin bu kartı vermesinde hiçbir yasal engelin bulunmadığını savunan Bilal Altıner, "İkramiye ve benzeri hiçbir haktan zimmet çıktığı için faydalanamıyoruz. Yasal olarak sadece ulaşım kartı alabiliyoruz. Buna rağmen asgari talebimizi de alamıyoruz" dedi. Belediye memurlarının öğlen yemek yiyebilecekleri yemekhane sorununun tam olarak çözülmediğini söyleyen Altıner, tüm çalışanların yemek hizmetinden faydalanamadığını kaydetti.

'EMEKÇİLER AFFETMEYECEK'
En temel taleplerinin yemek ve ulaşım olduğunu söyleyen Bilal Altıner, yasal olan bir hakkın verilmemesini 'keyfi tutum' olarak nitelendirdi. İşçilerin ulaşım kartının olduğunu, ama memurların bu haktan faydalanamadığını ifade eden Altıner, "Gaziemir ve Bornova belediyeleri, bünyelerinde çalışan memurlara ESHOT kartı vermek istedi ve bu konuda İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yazı yazdı. ESHOT belli bir ücret karşılığında kartın verilebileceğini söyledi. Diğer belediyelere bu ulaşım hakkı veren Büyükşehir, kendi memurlarından imtina ediyor" diye konuştu.

Diğer tüm memur sendikalarını toplantıya çağıran Bilal Altıner, sendikaların bu çağrıya olumlu yanıt vermeleri halinde, onlarla birlikte yol haritası belirleyeceklerini aktardı. Çağrıya olumsuz yanıt veren ve toplantıya gelmeyen sendikaları yarın emekçilerin affetmeyeceğini söyleyen Altıner, işverene karşı birlik olmak istediklerini belirtti. Amaçlarının diğer sendikaları Tüm Yerel-Sen flaması altında toplamak olmadığını vurgulayan Başkan Altıner, artık bıçağın kemiğe dayandığını söyledi.



EYLEM KARARI ALACAKLAR
Sendikaların çağrılarına olumlu yanıt vermesi halinde eylem ve etkinlik kararlarını birlikte alacaklarını açıklayan Altıner, diğer sendikaların gelmemesi halinde ise Tüm Yerel-Sen'in sonraki sürece dair stratejisinin  hazır olduğunu vurguladı. Altıner, şunları söyledi:

"İlk olarak yemekhane önünde işverene bir kez daha masaya gelmeleri için çağrıda bulunacağız. Çağrılarımız sonuçsuz kalırsa eğer iş bırakma eylemi de dahil birçok etkinlik yapacağız. Örneğin tramvayın önünü keseceğiz. Büyükşehir Belediyesi'nin tüm açılışlarında pankartlarımızla yer alacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız." (DHA)

 
İzmir'de 'anne-baba' 8 yaşındaki çocuğunu vahşice öldürmüştü: İşte aldıkları ceza!
 
Füsun Demirel: "İşimi istiyorum, iyi değilim"
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Memur 5 Nisan 2018 Perşembe 22:54

Sendikanın sadece adı var o yüzden eylemlerine destek bulamıyor hangi hakkını aldınız memurun bir de diğer belediyelere bakın onların farkı ne

Yorumu oyla      10      5  
Metin 5 Nisan 2018 Perşembe 21:53

Sizi samimi bulmuyoruz o yüzden eylemde yokuz diğer belediyeler nasıl aldı haklarını. İşçi memur hakkını istiyor adalet eşitlik istiyor ayrımcılık istemiyor. Sendika kimin tarafındasın?

Yorumu oyla      10      6  
Coşkun 5 Nisan 2018 Perşembe 10:32

2018-2019 yılı için hükümetin memur maaşına verdiği zam oaranı evlere şenlik. Ülkede temel ihtiyaç olan elektrik,su,doğalgaz, gıda, mazota gelen zamlar yanında memur maaşına gelen zam oranı devede kulak kaldı. sendikaların gıkı çıkmadı. Aferin size...alkış

Yorumu oyla      11      6  
ADALET 5 Nisan 2018 Perşembe 09:35

Tüm Yerel-Sen hep aynı şeyi söylüyor; "Tümbel-Sen kaybetti yetkili o zaman onlardı" diyor. Ama eksik söylüyor; o sözleşmeyi imzalayan Tümbel-Sen yöneticileri tüzük değişince seçilemeyeceklerini anlayıp Tüm Yerel-Sen i kurmuştu.

Yorumu oyla      10      6  
the memur 5 Nisan 2018 Perşembe 09:05

tüm yerel sen kendi başarısızlığını örtmek için diğer sendikalardan yardım istemiş. böylece kendi başarısızlıklarını diğer sendikalarla paylaşacak, ibb yönetimi kötü gibi gösterecek. peki hangi tüm yerel sen yetkilisinin "bütün belediyeler verdi, bi büyükşehir vermedi" diyerek, verilmesi kesin olan ulaşım kartını iptal ettiğini söyleyecekler mi? toplu sözleşme olsaydı, "bakın biz yaptık, diğer sendikalar yapamadı" diyeceklerdi. başarıyı paylaşmayıp, kibir yapacaklardı. Eski tip sendikacılık yapmaya çalıştılar. "Başkanım biz memurları oyalarız ama bizimde isteklerimiz olsun, kendimiz "sendika başkanı" kalıp "başkancılık oynayalım" dediler. eski gül başkanları gibi akrabaları, arkadaşları işe sokmaya çalışalım kaygısı güttüler. tüm yerel sen istifa etmedikçe, 5 dakika bile grev yapmam. onların beceriksizliğinin sorumluluğunu ben almam.

Yorumu oyla      9      6  
5 Nisan 2018 Perşembe 08:33

Memleketin, kadınların, çocukların, hayvanların içinde bulunduğu durumu görünce şu talepler çok tuhaf geldi bana. hele yemek işi. Şapkayı önümüze alıp düşünelim lütfen, bu taleplerle gündeme gelmek üzücü

Yorumu oyla      11      8  
5 Nisan 2018 Perşembe 08:21

Kenan kardeşim daha önce Yemeğide vardı yoluda vardı memurun sonra hangi sendika zamanında kaybetti bu haklarını ? yetki tümbelsendeydi. Neden siz yapamadınız güzel bir sözleşme de almadınız yemeği ve ulaşımı Hatta ulaşım kartları basılma aşamasına gelmişti.Kimler elinin tersiyle itti kimler kabul etmedi ? İşte Üyelerinizi bu yüzden kaybettiniz.

Yorumu oyla      18      5  
Sema 4 Nisan 2018 Çarşamba 23:56

Mücadele temel olarak eşitlik adalet liyakat talepli olarak yapılmalı yemek ulaşım ikramiye tabii ki talep edilecek diğer belediyeler nasıl veriyor fark nedir bu eyleme bütün personeli dahil edebilmek önemli herkes iş kaygısı psikolojik taciz kaygısı yaşamadan hakkını arayabilmeli, yemek ulaşım kartı diye çıkarsanız sadece mücadeleyi önemsizleştirirsiniz çalışanların daha önemli kaygıları sorunları var. Sendikacılığın hakkını verin laf olsun diye çıkıp eylem yapmaya kimse gelmez.

Yorumu oyla      10      5  
Fatih 4 Nisan 2018 Çarşamba 22:58

Memur hakkını istiyor

Yorumu oyla      12      6  
Kenan Fidan 4 Nisan 2018 Çarşamba 16:45

Sendikal mücadele demokrasi mücadelesidir.Nedir demokrasi mücadelesi?İş veren bize yemek vermiyor kart vermiyor.Bunu geçeceksiniz.Bir defa örgütlü ve güçlü olarak öncelikle emek sömürüsü tutunda kadın hakları,çocuk istsmarı,cevreci anlayış.Kısacası İnsana dair her şey. Çağrı yapıyorsunuz diğer endikalar yanımıza gelmese"memur afetmeyecek"Neyi afetmeyecek.İşverende yemek isterim,kart isterim talebinizemi gelecekler.Bir Tüm-BEL-Sen üye olarak zeytin peynir talebi olan ücret sendikacılığına tabiki KOCAMAN bir hayır.Her zaman bize su ekmek gibi lazım olan DEMOKRASİ mücadelesine arkadaşlarımızı Tüm-Bel-Sen çatısı altına davet ediyorum

Yorumu oyla      12      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Lideri’ne bir davet de Urla’dan!
Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ankara’ya giderek Genel Başkan Kılıçdaroğlu ...
Başkan Batur’dan 2019 mesajı: Adaylar 6 ay önceden açıklanmalı
Belediye Başkanı Abdül Batur başkan adaylarının yerel seçimden altı ay ...
Başkan Dalgıç’tan 'otların büyülü dünyası'na davet: Program belli oldu
Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, bu yıl 9. kez düzenlenecek olan ...
 
Gaziemir'de çınarlar fidanları toprakla buluşturdu
Gaziemir Belediyesi Ata Evi Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyeleri, Belediye ...
KARGEM’de kayıtlar başlıyor
Karşıyakalı çocuk ve gençlere eğitim desteği sağlayan Karşıyaka Belediyesi ...
Bornovalı minikler 'enerji verimliliği' için yarışacak
Bornova Belediyesi çocukların hayal dünyalarını geliştirmek ve çevre konusunda ...
 
Başkan Pekdaş’tan 4 yılın özeti: Çelme takmaya çalışanlar oldu, polemiğe zamanımız yoktu!
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde göreve ...
Üreten kadınlardan Başkan Selvitopu’na teşekkür
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na, Limontepe Semt Merkezi’nin ...
İskeçeli Türkler’den Başkan Bakıcı’ya ziyaret
Batı Trakya’da yaşayan Türkler Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva