HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Mart 2024 Cuma - 13:48

Büyükşehir’de TİS tıkandı… 6 bin işçi sokağa iniyor!

İzmir Büyükşehir’de çalışan yaklaşık 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde verilen yüzde 30’luk zam teklifi görüşmelerin tıkanmasına neden olurken Belediye-İş Sendikası İzmir Şubeleri iş bırakma eylemine hazırlanıyor.

Büyükşehir’de TİS tıkandı… 6 bin işçi sokağa iniyor!

Metehan UD / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçilerle, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan işçilerin üyesi olduğu Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri ile SODEM-SEN ve büyükşehir bürokratları arasında Ocak ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı.

Yaklaşık 6 bin belediye işçisini ilgilendiren TİS görüşmelerinin son oturumunda işveren kanadından gelen maaşlara ve sosyal haklara yüzde 30’luk zam teklifi masanın dağılmasına neden oldu. Sendika uyuşmazlık tutanağı tutarken önümüzdeki günlerde 30 günlük arabulucu süreci başlayacak.



İŞ BIRAKMA VE YÜRÜYÜŞ
İşçilerin üyesi olduğu Belediye İş İzmir 1,2,3 ve 6 Nolu Şubeler 5 Mart Salı günü eyleme hazırlanıyor. Sendikanın çağrısıyla fiili olarak iş bırakacak olan büyükşehir işçileri Belediye-İş Basmane’deki merkezinin önündeki Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in makamının da olduğu Egemenlik Binası önüne yürüyecek. Yürüyüş 11':00'de başlayacak.

‘İZMİR YANACAKSA YANSIN’
Egedesonsöz’e açıklamada bulunan Belediye İş 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Atalay, verilen rakamın kabul edilebilir olmadığını ifade ederek “CHP’nin her gün eleştirdiği resmi enflasyon olan yüzde 65’i bile işçilere reva görmüyorlar. Muhalefet her geçen alım gücünün düştüğünü dile getiriyor. ENAG’ın yüzde 129’luk enflasyon rakamı ortada verilen yüzde 30’luk rakamı dikkate bile almadık. Ne olacaksa olsun, İzmir yanacaksa yansın. Bütün üyelerimizle birlikte Egemenlik Binası önüne yürüyeceğiz. Biz emekçiyiz, ekmeğimizi büyütmenin derdindeyiz. Bizi siyasi kavgaların içine çekmeleri etik değil. Gerekirse tüm Türkiye’deki Belediye-İş üyesi işçileri İzmir’e çağırarak daha büyük eylemler örgütleyeceğiz” dedi.
 

 
15 milyonluk tasarruf sağlayacak... İZSU'dan çevreci atak!
 
CHP Karşıyaka adayı Ünsal'dan pazar ziyareti: Sokağın enerjisine güveniyorum!
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Haklıyız 3 Mart 2024 Pazar 00:33

Yanlar hariç 17.150 TL aylık maaş olmaz tabana zam.... Hepsini kovun diyen yav... Senin tuzun kuru bu insanlar hak etigi mucadeleyi veriyor. Sen ekonomi boktan millet evine ekmek zor götürür ken , bu ülkeyi yönetenleri sandıkta kov muyorsunda , işcilerimi gücün yetiyor.

Yorumu oyla      0      0  
izmir'li 2 Mart 2024 Cumartesi 10:17

ülkede insanlar hayatta kalma mücadelesi veriyor ilknur hanım beediyede çalışmıyor diye kovun hepsini demiş. bu işçilere dil uzatacağınıza ülke genelinde asgari ücretin altında kalan emeklileri konuşun onların maaşını belediye vermiyor asgari ücretle çocuklarına bir gelecek bırakamayacak günlük olarak sağlıksız gıdayla çocuklarını besleyen omuzları düşük anneleri babaları konuşun. yıllarca teriyle memlekete faydalı olan hırsızlık yapmadan çalmadan memlekete hizmet eden milyonlarca asgari ücretlinin kendi memleketinde nasıl ev ocak sahibi olabileceğini konuşun bunlar en azından bir pazarlık masasında yaz siz. iyi uykular...

Yorumu oyla      1      0  
Bekir Seyhun Doğan 2 Mart 2024 Cumartesi 08:46

6000 işçinin, emekçinin hakkını vermek istemeyenler, personelini açlığa mahkum edenler elbette garanti gördükleri koltuklarından olacaklar. Hükümeti eleştirip aynı kuyuya düşenler bir silkelensin kendine gelsin. Ayrıca Ek protokolde İzsu-Kadrolu personellere haksızlık yapıp ekmeğine göz dikip, zam vermeyen bürokratlar ömrünün sonuna kadar unutmasınki bu işçi-emekciler istemezse İzmir''de yaprak kıpırdamadaz. İşçinin yaşam standardı o şehrin Çağdaşlığını gösterir.

Yorumu oyla      2      1  
İZMİRLİ 1 Mart 2024 Cuma 23:36

Tek çözüm yolu hepsini kovacan dışarda bir dünya insan var çalışacak hemde çalışacak...

Yorumu oyla      2      3  
doğrucu davut 1 Mart 2024 Cuma 22:49

disk kimsenin tarafı olmadı siz oldunuz oldunuz ne oldu başkan sırtını döndü ha bide herkes cemil tugay diyor ya cemil başkan değilde akp nin adayı veya iyi partinin adayı seçilirse ne olacak hiç kimse bu işin b şıkkını konuşmuyor olmuyacak değil izmir bıçak sırtı tabi chp dem partisine güveniyor ama işler değişebilir o zaman zammı kimden isteyeceksiniz bunu taraf olmadan düşünecektiniz şimdi izmiri yakarız diyor cürüm olsan kendini yakarsın yavaş gel siz anca bu işçiyi yakarsınız katakullelerinizle hepinizin tuzu kuru nasıl olsa

Yorumu oyla      3      0  
izmirli 1 Mart 2024 Cuma 22:11

% 30 tabiiki kabul edilebilir bir rakam değil. ne oldu tunç başkanınıza desteğe gidiyordunuz cemil başkan açıklanana kadar chp genel merkezin kapısında tunç diye yatıyordunuz ne oldu sırtını mı döndü şimdi kötü başkan mı oldu bırakın bu işleride izmirliyide soğutmayın kendinizden başkan kapsam dışına geldimi kesenin ağzını açtı hiç işe yaramayan bir sürü bankamatik müdürü ve şefine zammı yaptı. altında arabası sadece evine gelip giden boş müdürler 2. emekliliği gelmiş hala gitmeyi düşünmüyen müdürleride inşallah cemil başkan gönderir sadece zarar böyle insanlar. işçiye gelince çalışmıyanı çıkaracaksın bakmayacaksın sosyal demokratmış belediye yan gelip yatma yeri 1 işi 3 kişinin yaptığı yer olmasın artık kadrolar düzenlenmeli ona göre de zam verilmeli 500 kişi çalışacağı yerde 1500 kişi çalıştırırsan bu kervan yürümez.belediye iş e gelince disk kadar olamadınız olamazsınızda

Yorumu oyla      3      0  
İzsu Emekcisi 1 Mart 2024 Cuma 22:02

Neymiş! İzmir yanacakmış. Bu sendikamı yakacak???Geçen sözleşmede çevirdiğiniz filmler unutulmadı.Boşa atıp tutarak insanlara ümit vermeyin.Tek bildiğiniz boş vaatler.Belediye iş sendikası ile bir bk. olmaz.

Yorumu oyla      2      0  
ilknur 1 Mart 2024 Cuma 21:53

kovun hepsini; 6 saatte 6 bin kişi asgari ücretle bağlarım... millet aç bunlar tehdit peşinde

Yorumu oyla      2      1  
Hak hukuk adalet 1 Mart 2024 Cuma 21:00

Tunç başkan sana yakışmıyor işçinin emekçinin hakkını yemek yakışmıyor

Yorumu oyla      2      2  
İZSU çalışan eşi 1 Mart 2024 Cuma 19:56

En basit bölümde çalışan eshot izban kaptanları dünya para alırken kanal biriminde çalışan izmirin boku ve pisliği ile uğraşan eşim ve iş arkadaşları en düşük maaşı almakta neye göre zam yapıyorsunuz neye göre zamı belirliyorsunuz.

Yorumu oyla      3      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
15 milyonluk tasarruf sağlayacak... İZSU'dan çevreci atak!
İZSU Genel Müdürlüğü, Menemen Değirmendere Mahallesi’ndeki boru stok sahasında ...
Selçuk'ta çalışmalar sürüyor... Sokaklar aydınlanıyor
Selçuk Belediyesi tarafından kentte yürütülen altyapı ve çevre düzenlemesi ...
Menemen'de açılış yağmuru
Menemen Belediyesi, temelini attığı birçok projede açılışa hazırlanıyor. ...
 
Karşıyaka'dan çevreci hamle!
Güneş Enerji Santrali’nin kapasitesini 2021 yılında 3 katına çıkaran Karşıyaka ...
Soyer'den İnan'a 'Eskinazi' eleştirisi: İzmir gereğini yapar!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Ekonomik Kalkınma ...
İZBAN'a iki yeni durak... Son ihale 6 Mart’ta!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 136 kilometrelik İZBAN hattına iki istasyon ...
 
Soyer: Son nefesime kadar emeğin hakkını koruyacağım
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi Egeşehir A.Ş ile DİSK Genel İş Sendikası ...
İzmir’in 'gözü' bu fuarda olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir’i fuarlar kenti ...
Başkan Soyer'den engelsiz yaşama destek: Her zaman tek yürek olacağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Engelsizmir Yönetim Kurulu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Vasatlar Baharı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Devlet baba nasıl yıkılır 33 yıl önce anlatmıştı
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Değinmeler: Çin, Asgari ücret ve Mourinho…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
5 Haziran Dünya Yeşil Yıkama Günü!
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Alevi köylerine cami yapmak…
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva