HABERLER>POLİTİKA
27 Haziran 2019 Perşembe - 11:51

Büyükşehir’de TİS masası: Sendika ne istedi, belediye ne önerdi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında gerçekleşen zirvede tarafların talepleri netlik kazandı. Büyükşehir Belediyesi sosyal ve ekonomik haklar noktasında tekliflerde bulunurken sendika da kendi önerilerini sıraladı.  

Büyükşehir’de TİS masası: Sendika ne istedi, belediye ne önerdi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında yapılan toplu sözleşme görüşmesinin detayları belli oldu. Sendika ile Büyükşehir Belediyesi heyeti arasında 26 Haziran Çarşamba Günü (Dün) gerçekleşen zirvede tarafların talepleri netlik kazandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Buğra Gökçe, Barış Karcı, Ahsen Düşenkalkan, Adnan Celikkal ve Nursen Daşlıçay’ın İzmir Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube adına da Anıl Kaçar, Recep Temel ve Birkan Acar’ın katıldığı görüşmede masada ayrıca iş yeri temsilcileri olarak Sultan Tazegül, Salih Deniz Islakoğlu, İnan Temiz ile Ege Bölge Avukatı Nazan Sakallı Aktaş yer aldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin; Toplu İş Sözleşmesi (TİS) ödentisinin aynı kalması, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde 1000’er TL’lik iki ikramiye verilmesi, kreş sayısının sendika ile yapılacak çalışma doğrultusunda artırılması, yemekhane iş ve işleyişinin sendika ile birlikte yapılacak düzenleme ile artırılması, İZSU’nun en yakın zamanda yemek ihalesine çıkması, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının tamamı için sosyal tesisin yapılması, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının ivedi olarak açılması noktasında 7 teklif sunduğu aktarıldı.

Sendikanın önerilerinin ise; Toplu İş Sözleşmesi ödeneğinin taslakta sunulan şekilde tekrardan ele alınması; belediye yönetimi tarafından teklif edilen rakamın (1054 net) konuşulabilir olmadığı, ikramiyenin taslaktaki gibi 3 taneyle aynı kalması, özel çalışma koşulları olan (zabıta, İZSU, itfaiye, güvenlik gibi) personelin özlük ve sosyal haklarına ilişkin bir sonraki toplantıda daha geniş ele alınarak sorunlara çözüm üretilmesi, eğitim, yakacak yardımı yapılması şeklinde olduğu ifade edildi.

 
Narlıdereli esnafa ‘sağlık’ müjdesi
 
Göztepeli Yunus AEK'da
YORUMLAR
Toplam 26 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hıdır 28 Haziran 2019 Cuma 15:34

tümbelsen midir nedir erken havlu attı arkadaşlargörünen köy klavuz istemez.

Yorumu oyla      5      5  
Büyükşehir Memuru 28 Haziran 2019 Cuma 11:12

Her ne sebeple olursa olsun yıllardır bu gerekçeleri duymaktan bıktım.A sendika B sendika meselesi değil artık bu.Bazı memurlar bıraksın artık sendika kavgalarını kendi çıkarlarımız için eylemse eylem ne gerekiyorsa yapalım.Std tutarı aynı kalsın ne demek Büyükşehir başkanlık yönetim bizimle aklımızla alaymı ediyor.Ben aynı statüde olan ilçe belediyedeki memurdan düşük maaş almak istiyorum bu net artık.İlçe belediyeden yazımız geliyor büyükşehir göndermiyor.Bu sorun çözümlenmediği sürece büyükşehir de çok memur gitmek istiyecektir artık .Sözde büyükşehir belediyesi ama sadece adı büyük kaldı yıllardır.Tunç soyer büyük beklentilerle geldi bu sorunu çözmediği sürece çalışma huzuru ve verim düşük kalacaktır.7000 memur bir olduğu sürece bölünmeden istediğimizi alırız.Korkmaya sinmeye bazı sendika yetkililerinin başkanın verdiği bu gibi gerekçelere mahal vermemeliyiz.Gün birlik olma günüdür Memur arkadaşlarım.Saygılarımla

Yorumu oyla      6      5  
28 Haziran 2019 Cuma 10:18

insanların anladığı ama amlamamak konusunda ısrar ettiği ilçe belediyelerin daha fazla sdt aldığı yönündedir. Unutulmamalıdır ki ilçe belediye çalışan sayısı sorumluluk alanı ve çalışma şartları Büyükşehir belediye şartlarına göre daha azdır bu yüzden ilçe belediyeler elindeki kaynakları istediği gibi kulanabilir sözleşme şartlarında kanunlar ile ilgili bir sıkıntı olmaması halinde. Oysa ki Büyükşehir belediyelerinde durum öyle değil; açıkalayıcı olursa şöyle bir durum gelebilir akla söz konusu sözleşme şartları verilemeyecek düzeyde değil ama memuru da tatmin edecek düzeyde de olabilecek kadar değil. Hiç yoksa 7000 memuru olan belediye ile 300 500 memuru olan belediye arasındaki farkı varın siz düşünün.

Yorumu oyla      4      6  
gültepeli 28 Haziran 2019 Cuma 09:52

tümbelsen hükümetin kanunu çıkarmadan önce imza attığı son sözleşmede yemek ve yolu sosyal dengenin içine koyarak imzaladığı için ve ozaman ikramiye koymadığı için şuanda sıkıtı çekiliyor

Yorumu oyla      6      5  
umapre 28 Haziran 2019 Cuma 09:28

arkadaşlar buradan tartışmakla olacak birşey değil şimdi başkan sendikanın teklifini kabul etmediği zaman sizde sendikayı destekleyip eylemlere katılcakmısınız ben 8 senedir buradayım adam akıllı eylemlerde ibb ana binadan insanlar katılmıyor lafa gelince ama herkez atıp tutuyor yok az yok tümbelsen yok tümyerelsen abicim olay sendika değil gerçekten ilçelerle ibb arasındakı sdt farkıdır şimdi birlikte hareket etmek gerekir sonuçta tümbelsen olmasaydı tümyerelsen olsaydı gene bu konuşmalar yanlı sendika mantığıyla devam edicekti bizim tek yapmamız gereken sendikalar eylem kararı aldığı zaman destek olmak ibb binasının camından bakmak değildir.

Yorumu oyla      8      5  
28 Haziran 2019 Cuma 08:05

Sevgili kardeşim Hakan öncelikle trol değilim . Aksine tümbelsen üyeseyim lakin geçmişte yapılan hatalar yine tekrarlanırsa ve doğru düzgün bir sözleşme yapılamazsa ben istifa edeceğim Pek çok arkadaşım da aynı düşüncede sen istersen kendini kandırmaya devam et Ama bu TÜMBELSENİN son şansı !!!

Yorumu oyla      12      9  
İsimsiz 27 Haziran 2019 Perşembe 23:11

Bu oturum gerçekleştirdiğiniz kişiler kalıcımı ki bunlar muhatap oluyorsunuz kaldıki kalıcı olsalar bile bu kişiler yine aynı kişiler değilmi daha önce toplu sözleşmede engel olmaya çalışan şahsiyetler bu gün ikramiyeden bahsediyorlar hayırdır şimdi emek yanlısımı oldular herkes herkesi bu izmir çukurunda tanıyor başkanımızla oturun oturuma

Yorumu oyla      5      5  
türker 27 Haziran 2019 Perşembe 22:50

Ramazan Bayramı,Kurban Bayramı,Sözleşme ikramiyesi + adam akıllı sdt

Yorumu oyla      12      5  
kerem 27 Haziran 2019 Perşembe 22:46

tis tis tis cav cav cavv

Yorumu oyla      8      5  
özgür 27 Haziran 2019 Perşembe 17:30

29 ekim ve 1 mayısta 1000 er lira nasıl bir tekliftir dalga mı geçiyorlar anlamadım. en azından o bize lütfettiğiniz 1000 er lirayı dini bayramlarda verin daha çok ihtiyacımız oluyor doğal olarak mesela bu arada ilçe belediyede çalışanlar çok daha fazla alması değildir mesele kamu çalışanlarını geçim konusunda dilenciye dönüştürmemektir onlar dilenciye dönüşürse geride kalan işsiz ve asgari ücretle çalışan insanların ne gibi olumsuz hallere evrilebileceğini hayal edin bu arada başkan bey niye masada değil sanırım hala oynayıp zıplamakla meşgul

Yorumu oyla      19      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Batılı ülkelere mülteci tepkisi
Japonya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülteci krizi üzerinden Batılı ...
CHP'li Beko'dan bakanlığa Kozak Yaylası soruları
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Bergama Kozak Yaylası’ndaki Koza Altın ...
Erdoğan-Babacan zirvesinde neler konuşuldu?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ile bir araya geldi. ...
 
Vekillere fazla mesai! TBMM tatile girmeyecek
1 Temmuz'da tatile girmesi gereken TBMM'nin çalışmalarına devam etmesine ...
İzmirli vekil 'seçim gazisi' oldu!
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 23 Haziran günü İstanbul’da okulları ...
MHP İzmir Milletvekili Osmanağaoğlu’ndan CHP’li Kaftancıoğlu’na tepki!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, ...
 
İmamoğlu: Devir-teslim töreni yarın yapılacak
İstanbul seçiminin galibi Ekrem İmamoğlu, yarın yapılacak devir-teslim ...
CHP'li Polat'tan Başkan Acar'a sert tepki: Partizanlık yapma, halka hizmet et!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Aliağa Belediyesi’nde ...
Bahçeli: Bize göre İstanbul ehline emanet edilmemiştir
MHP lideri Bahçeli, ''Hiç kimse samanlıkta iğne aramasın, orasını burasını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva