HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
15 Ocak 2021 Cuma - 11:20

Büyükşehir'de rota ilk hizmet binası: 130 yıl sonra yeniden!

30 Ekim’deki depremde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasının tahliyesinin ardından Kemeraltı’ndaki 130 yıllık tarihi belediye binası yeniden hizmete alındı. Kentin ilk belediye binası olmanın yanı sıra ulusal mücadele yıllarında Müdafaa-i Hukuk Teşkilatı’na da ev sahipliği yapan emektar bina tarihi misyonuna uygun şekilde başkanlık makamı olarak kullanılacak.

Büyükşehir de rota ilk hizmet binası: 130 yıl sonra yeniden!

Ulusal mücadelenin en sıcak günlerinde Müdafaa-i Hukuk Teşkilatı’nın çalışmalarının mekanı olan Kemeraltı Hisarönü bölgesindeki tarihi belediye binası yeniden kentin ve kentlinin hizmetine girdi. 30 Ekim depreminde Konak’taki ana binasının hasar görmesinin ardından bu binayı tahliye eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, hizmet birimlerinin büyük bölümünü Kültürpark’taki fuar hollerine taşıdı.

Tarihi misyonuna uygun olarak kullanıma açıldı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in makamının da yer aldığı tarihi bina İzmir’in ilk belediye binası olmasının yanında ulusal mücadelenin izlerini taşıması açısından da önem taşıyor. 1891 yılında dönemin valisi Halil Rıfat Paşa tarafından açılan yapı, uzun yıllar bu amaçla kullanılmış, 1970'li yıllarda belediyenin taşınmasından sonra boşaltılmıştı. 1995 yılında tamamlanan restorasyondan sonra T.B.M.M. Parlamenterler Evi olarak hizmet verdi. Yakın zamana kadar İzmir Büyükşehir Belediye bünyesinde “Çetin Emeç Sanat Galerisi” olarak faaliyet gösteren bina şimdi yine tarihi misyonuna uygun olarak belediye başkanlığı hizmetlerine mekan olacak.

Hizmet birimleri Kültürpark’ta
Daha çok temsil makamı olarak faaliyet gösterecek tarihi binanın dışında Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet birimleri ise Kültürpark’taki fuar hollerine taşınıyor.

Hol 1’ de ise Satın Alma,  Emlak, İmar ve Şehircilik, Kentsel Dönüşüm, İnsan Kaynakları ve Eğitim, Mali Hizmetler, Yazı İşleri ve Kararlar dairesi başkanlıkları bulunuyor. Hol 1’in birinci katında daire başkanları ve toplantı odaları, ikinci katında ise genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarının odaları yer alıyor.

2 numaralı holde Strateji Geliştirme, İşletme ve Destek Hizmetleri, Atık Yönetimi, Ulaşım, Etüd ve Projeler, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme, Yapı Kontrol,  Tarımsal Hizmetler, İç Denetim, Harita ve Coğrafi Bilgi Sistemleri, Mezarlıklar, Bilgi İşlem daire başkanlıkları,  Hukuk Müşavirliği ve Çetin Emeç Toplantı Salonu yer alacak.  

Kültürpark Lozan Kapısı girişinde yer alan eski UNIVERSIAD binasında ise Basın Yayın Halka İlişkiler Dairesi Başkanlığı ve bağlı birimi Hemşehri İletişim Merkezi (HİM) ile İklim Değişikliği ve Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı hizmet veriyor.

 
İzmir'de her yerde aranıyordu: 52 gün sonra ağaçta asılı bulundu!
 
'Sürdürülebilir turizm' 14. Travel Turkey İzmir Dijital’de!
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandas 15 Ocak 2021 Cuma 22:39

Yanlız şuna dikkat ettim haberin altında yer alan resim zannedersem hol içerisi kaç kişi aynı ortamda çalışıyor bu kadar kalabalık bir ortam iş sağlıgina uygun değil gibi Belediye en kısa sürede bina yapmalı kendine ankara istanbul büyükşehir belediyelerine bakın bide izmire

Yorumu oyla      4      3  
özgür 15 Ocak 2021 Cuma 22:04

o binayı biliyorum. en az 70-80 civarı personel orda çalışıyordu. zemin kat sergi salonu üst katlarda da personel çalışıyordu. zaten faal bir binaydı. şimdi ne oldu bilmiyorum ama başkanlık makamı nedir? siz önce binlerce personele doğru düzgün bir yer ayarlayın. saolsun sayın başkan dünyayı her seferinde yeniden keşfederken yeni bir pot kırıyor. izmir halkı akp ye direnirken ve bir karakter sergilerken hiç haketmediği göstermelik şovlara maruz kalıyor.

Yorumu oyla      4      3  
CIGLILI 15 Ocak 2021 Cuma 20:22

Sehirlerin temel binalari Valilik , Belediye , Askeriye ... gibi binalardir.Eski binasinin yikilmasini destekliyorum lakin Izmir'e tum birimleri icinde toplayacak boyutta gunun sartlarina uygun yeni bir belediye binasi olmasi gerekir.Su an Izmir Buyuksehir Belediyesinin bir ana binasi yok.Fuarda , Halkapinarda bircok noktada farkli farkli binalar var.Bir isiniz dusse hangi birim nerede belli degil.Bunu dogru bulmuyorum.Planlanip gorev suresi bitmeden sehre modern bir hizmet binasi yapilmalidir.

Yorumu oyla      4      3  
Komedi 15 Ocak 2021 Cuma 19:46

KSK'li, İzmir'e de saray yapılsın; sarayda hem belediye yönetilsin hem de Başkan kalsın, nasıl? Atıp tutacağına önce Ankara'ya git, saraya bak da sonra şato dersin. Oturduğunuz yerden ahkam kesmeyin.

Yorumu oyla      2      4  
faik 15 Ocak 2021 Cuma 18:55

hey allahım. bir de poz vermiş sayın başkan !

Yorumu oyla      8      6  
yakışır 15 Ocak 2021 Cuma 18:24

Gerçekten de o tarihi bina 'makam odası' olarak yakışır, tarihi, şık ve mütevazidir o bina! Hizmet binasının, binalarının gelecek yılları ve muhtemel teknolojik gelişmeleri de öngörecek biçimde planlanması gerekiyor. Deprem ve diğer afetlerde en küçük aksaklık yaşanmamalı, haberleşme, internet, ulaşım, sağlık, korunma, vb tüm ihtimallere göre hesaplanmalı.

Yorumu oyla      6      8  
saray 15 Ocak 2021 Cuma 18:19

Ankaradaki sarayı, itibardan tasarruf olmazı, sayısı bilenemeyen makam uçaklarını dert etmemiş adam da konukları karşılamak için kullanılacak mütevazi ama şık makam odası batmış! Bunların soyu bozuk, bunları kuş besler gibi beslesen, kucağına sıçarlar adamın! Aradıkları azar, hakaret, küçümseme, çemkirme.. O da Soyer ve diğer başkanlarda yok, şanslarına küsecekler!

Yorumu oyla      4      6  
KSKLİ 15 Ocak 2021 Cuma 18:12

Komedi , oradan devlet yönetiliyor bana göre de abartılı fazla büyük.4 milyonluk kentte gelir seviyesi düşük olan bir yerde tadilatlar yapıp İzmir'in en değerli en manzaralı mülküne geçmenin neresi "Halkçılık"

Yorumu oyla      5      8  
Komedi 15 Ocak 2021 Cuma 15:21

KSK'li, Ankara'daki gibi "saray" yapılsa daha iyi değil mi? Şato yanında ufak sinek gibi kalır.

Yorumu oyla      9      18  
KSKLİ 15 Ocak 2021 Cuma 13:03

Şatodan belediye hizmet binası olmaz mı.? Baya büyük bina :)

Yorumu oyla      18      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da başarı hikayesi: Zabıtalıktan Avrupa Şampiyonası'na...
Bornova Belediyesi’nde Zabıta Memuru olarak görev yapan Ali Bilgin, kickboksta ...
20 depremzede aileye evleri teslim edildi
Deprem sonrası evleri ağır hasar gören vatandaşlara destek amacıyla Bayraklı ...
Başkan Erdoğan'dan vatandaşlara 'nergis alın' çağrısı
Türkiye’de nergis çiçeği üretiminin merkezi konumunda olan Karaburun’da, ...
 
Konak’ta imzalar çevre için atıldı
Konak Belediyesi, çevre ve iklim değişikliği, insan hakları, ekolojik ...
Bergama’da Zeytin Park için düğmeye basıldı
Kadim şehir Bergama’nın geçmişten aldığı güçle, gelecekte daha düzenli ...
Başkan Soyer açıkladı: İzmir'e yeni fuar geliyor
İzmir'in kanaat önderleri Ender Yorgancılar, Mahmut Özgener, Işınsu Kestelli, ...
 
'Kırsal Mahalle'ye ilk başvuru İzmir'den!
16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 7254 Sayılı Torba Yasa ...
Menemen Başkanvekili Pehlivan: İşten atıldığım yere başkan oldum!
Menemen Belediyesi Başkanvekili Seçimi’ni kazanan AK Partili Aydın Pehlivan ...
Nar Çiçekleri’ne geri dönüşüm eğitimi
Çocuklara çevre bilincini aşılamak ve doğaya zararlı atıklar konusunda ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva