HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
12 Haziran 2014 Perşembe - 15:34

Büyükşehir’de kriz: Kapıda grev mi var?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT, İZSU, İzbelcom ve İzulaş'ta çalışan toplam 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı. Arabulucu süresi de biten sözleşmede Belediye-İş Sendikasıyla anlaşma olmazsa Büyükşehir'de grev süreci başlayacak.

Büyükşehir’de kriz: Kapıda grev mi var?

Büyükşehir Belediyesi, bağlı kuruluş ESHOT ve İZSU, bağlı şirketler İzulaş ve İzbelcom'da 6 bin işçiyi ilgilendiren ve 10 Şubat'ta başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla sonuçlandı.

Arabulucu döneminden de anlaşma çıkmadı. Belediye-iş 2 No'lu Şub Başkanı Ahmet Mutoğlu, Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden kendilerine maaş zammı konusunda herhangi bir teklifte bulunmadıklarını söyledi. Sendika olarak ilçe belediyelerinde sonuçlanan toplu sözleşmelerin oranlarını örnek gösterdiklerini belirten Mutoğlu “Örneğin Bornova'da yüzde 17'yle bitti. Bu oran bizim için de makul" dedi. İZSU'da en deneyimli işçiler için en düşük maaş 2000-2300 TL. İzbelcom'da ise en düşük 1132 TL iken en yüksek 1600 TL maaş alıyor.

Taraflar arasında önümüzdeki süreçte anlaşma olmazsa sendikanın greve çıkma kararı alabilecek. (dha)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 24 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Emrah ŞAHİN 13 Haziran 2014 Cuma 21:26

Şuursuzca,alçakça hâla bu %40 ların sebebi Belediye-İş Sendikasıdır diyen arkadaşlara sesleniyorum,önce bu süreçte kimler hangi tarihte hangi şirkete iş başı yapmış onu öğrensinde konuşsun.Başkalarının yönlendirmesiyle yada başka isimle buraya yalan yanlış iftira atmanın anlamı yok.EN ÖNEMLİSİDE BU SORUN TÜM SENDİKALARIN SORUNUDUR SADECE BELEDİYE-İŞ SENDİKASININ DEĞİL.BİRLEŞİP TEK SES,TEK GÜÇ OLURSAK ÇÖZÜLÜR BU İŞ.

Yorumu oyla      13      5  
aziz kocadon 13 Haziran 2014 Cuma 17:13

baskan adalet istiyo devlet veriyo isci adalet istiyo baskan vermiyo..

Yorumu oyla      13      6  
13 Haziran 2014 Cuma 15:42

yazacak cok sey var bu %40muhabetini getiren belediye iş sendikasİdır bunuda duzelrecek odur kaldırsında gorelim %40 ları bos konusmaya gelmiyo

Yorumu oyla      11      5  
PATRON SUZ 13 Haziran 2014 Cuma 13:01

İŞÇİSİNDEN PATRONUNA; -O HAYIRLI OLSUN PATRON BMW ALMIŞSSIN... -SAĞOL, EE ÇOK ÇALIŞIRSANIZ, SENEYEDE İNŞ. MAŞ. MERSEDES JİP ALICAM... YA BİRLEŞİN BİR ARAYA GELŞİN YADA ÇALIŞIN 846 YA...

Yorumu oyla      12      5  
TC misafir 13 Haziran 2014 Cuma 12:37

Anlamakta zorlandığım bir şey var ki o da: Az ücret alanın ondan daha fazla ücret alana yaptığı "aldığın paranın nesini beğenmiyorsun" sorusu ve bunu yaşam standardı ve insan gibi yaşam hakkına bağlayan karşı cevaplar ve aslolanın "hak aramak" olduğunu üzerine basa basa söyleseler de bunu karşı tarafa anlatamamalarıdır ve bunun temel nedeni bizim toplumda eylem yapanların hoş karşılanmaması ve "Şunlara bak yine sokaklara çıkmışlar ortalığı birbirine katıyorlar insanda bi huzur bırakmadınız" türü yaklaşımlardır. Kimse hak ararken bir bütün oluşturmaz kimi işçidir, kimi memur, kimi öğrenci, kimi sağlık çalışanı... önemli olan birlik olmak.

Yorumu oyla      12      5  
işsiz 13 Haziran 2014 Cuma 11:51

izelman %40 (2)adı ile yazan ve (Gel buyur sen çek bu çileyi dostum )İfadesini yazan çalışan ; Beğenmediğin yerde çalışmak için Ahbap Çavuş ilişkisini mi devreye soktun ? Yoksa seni Zor ve Tehdit kullanarak mı iş Akdi imzalattılar ? Keşke beni de birileri zor ve tehdit kullanarak Bir belediye şirketinde Mesleğime ,bilgi ve yeteneğime uygun bir yerde çalışma imkanı sağlasa ?

Yorumu oyla      16      9  
İZELMANCI 13 Haziran 2014 Cuma 11:41

KARDEŞİM SADECE EKMEK PARASI İÇİN DEĞİL, 60 YIL ÖMRÜMÜZDE İNSANCA YAŞAMAK İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİYİZ. SENİN 846 NI 1500 YAPMAK İÇİN BİZ YANINIZDAYIZ..

Yorumu oyla      16      5  
TC Partizan 13 Haziran 2014 Cuma 11:01

Memur Sene kimse kızmasın SARI Sendika diye Büyük Şehirde örgütlü GENEL İŞ VE TÜM BELSEN NİN Memur Sen den pek farkı yok özellikle Tüm Bel Sen 6 yıl önce seçimlerden önce memurlarla yapacağı sözleşmeyi seçim sonrasına atarak hiç bir hak alamayıp 40 Yıldır kullandığı PASOSUNU Da Kaybetmiştir.aynı hatayı ısrarla bu seçimlerden önce toplu sözleşme zamanı gelmesine rağmen SEÇİM SONRASINA BIRAKMAK SURETİYLE YİNE HİÇ BİR HAK ALAMAMAKTADIR..Tipik bir SARI SENDİKACILIK ÖRNEĞİ....

Yorumu oyla      13      5  
izmirli... 13 Haziran 2014 Cuma 10:05

izmirli sanayi işçisi emekli bir vatandaş olarak,başkanına da,işçisine de hakkımı helal etmiyorum... bu şehirde;suyun,ulaşımın ve diğer belediye hizmetlerinin en pahalısını kullanıyoruz,belediye şirketlerinde yapılan işlerde bir kiloyu,on işçinin kaldırdığını da görüyoruz... hep beraber yiyin bakalım,bilin ki;bitmeyecek kaynak yoktur.

Yorumu oyla      13      7  
nesim sayım 13 Haziran 2014 Cuma 10:03

biz izbelcomda yüzde 60 ile çalışan personeliz.aynı işi yaptığımız arkadaşlar 2300 lira maaş alırken biz 1300 lira alıyoruz...biz öncelikle sendikadan ve sayın başkan aziz kocaoğlundan bu saçmalığı düzeltmesini istiyoruz...aynı işi yapan aynı şirket personeli arasında bu kadar maaş farkı olmaması gerekir...

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gaziemir’in yeni binasında ilk meclis
Gaziemir Belediyesi Meclis Toplantısı Mayıs ayı 2. birleşimi yeni belediye ...
Foça'da muhtarlarla dev zirve
Foça Belediye Başkanı Halk Toplantılarından sonra şimdi de Muhtarlarla ...
Şenol’dan bir ilk daha: Destek Kart
Sosyal belediyecilikte devletin bile örnek aldığı projeler hayata geçiren ...
 
Menderes’te atık pil toplama rekoru
5 Haziran Çevre Günü Menderes Belediyesi’nin başlattığı Atık Pil Toplama ...
Bayındır keşkek şenliğine hazır
Çiçek festivali ve kiraz şenliği etkinliklerinden sonra şimdide Bayındır’da ...
Tosun: Çandarlı’yı zirveye çıkaracağız
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Çandarlı sahil esnafıyla kahvaltılı ...
 
Çemberli Efe: Kiraz için başkaldırıyorum
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, ilçesini atağa kaldıracağını ...
Karşıyaka kaçak dükkanlara ikna timi
Vatandaşların ve esnafın huzuru için çalışan Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki ...
Menderes bir haftada 176 kilo pil topladı
5 Haziran Çevre Günü Menderes Belediyesi’nin başlattığı Atık Pil Toplama ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva