HABERLER>POLİTİKA
24 Mayıs 2019 Cuma - 10:21

Büyükşehir’in makamında dev CHP zirvesi: Neler konuşuldu?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, Genel Başkan Yardımcısı Özkan, TBMM Grup Başkan Vekili Özkoç, İzmir İl Başkanı Yücel ve 18 ilçe belediye başkanını makamında ağırladı. Toplantı sonrasında konuşan Özkoç, İstanbul’da iptal edilen seçim sonrasında ortak bir dil oluşturmak için harekete geçtiklerini açıkladı. 

Büyükşehir’in makamında dev CHP zirvesi: Neler konuşuldu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkan Vekili Engin Özkoç kente geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ev sahipliği yaptığı, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in katıldığı toplantıda Karabağlar, Karaburun, Selçuk, Balçova, Güzelbahçe ve Ödemiş belediye başkanları dışındaki tüm CHP’li ilçe belediye başkanları yer aldı. 

İstanbul’da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edilen 31 Mart yerel seçiminin başkanlık yarışı için yürütülecek çalışma programının toplantıda gündeme geldiği aktarıldı. Zirve sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özkoç, ayrıca İzmir Barosu tarafından sürdürülen demokrasi nöbetine katılacaklarını ve destek vereceklerini söyledi. İzmir toplantısının genel merkezin seçim kazanan başkanlar, için hazırlamış olduğu ‘tebrik ziyaretleri’ programı kapsamında rutin olduğunu aktaran Özkoç önemli ifadeler kullandı.

AMACIMIZ ORTAK BİR DİL OLUŞTURMAK
Özkoç, “Türkiye’de yerel seçimler olduktan sonra seçilen belediye başkanlarımızı genel merkez olarak ziyaret etme fırsatı yakalayamadık. Sebebi, İstanbul’da demokrasi, hukuk dışı bir şekilde seçilen başkanımızın hakkı gasp edildi. Orada yeniden büyük bir demokrasi mücadelesi başlatıyoruz. Burada da İzmir Barosu bir demokrasi nöbeti tutuyor. Hem amacımız onları ziyaret etmek hem de sayın başkanlarımızla bir arada olmaktı. Bu demokrasiye aykırı, YSK’dan çıkan gerekçesiz kararın ardından ortak bir dili nasıl oluşturalım? Birlikte bu konuyu Türkiye’ye nasıl anlatalım? Bunları konuştuk. Bu çok önemli. Köklü devletlerde alınan kararlar emsal teşkil ediyor. Bugüne kadar hiç emsali olmayan hukuk dışı bir karar alındı. Bekledik, ‘acaba gerekçesi ne olur?’ dedik. Gerekçeli kararın içinde herhangi bir gerekçe göremedik. Tamamen kendi sorumluluk alanlarında bizleri suçladılar ve bir seçimi iptal ettiler. Bunun bir daha emsal teşkil etmemesi gerekiyor. Bu konuda CHP’nin hem örgütleri hem seçilmiş belediye başkanları ortak bir dil oluşturuyor. Başkanlarımızla oturduk. Onları dinledik. İlk MYK’da söylenenleri üyelere ve genel başkanımıza ileteceğiz” dedi.  

SEÇİLMİŞ BAŞBAKAN GÖREVDEN ALINIYORSA…
Özkoç ayrıca, “Seçilen başkanlar seçilmiştir. Seçildikten sonra o siyasi partinin değil, o kentin başkanlarıdır. Her kesimden olan vatandaşlarımızı hiç ayrım yapmadan kucaklayacaklar. Biz bunu böyle yapabilmek için parti olarak hazırız. Bu yoldaki demokrasi mücadelesini el birliğiyle yürüteceğiz. İstanbul sürecinde belediye başkanlarımız dahil olacak. Milletvekillerimiz orada görevliler. Oradaki örgütümüz zaten bu işin başında. İstanbul’daki mücadele bir yerel seçim mücadelesinin ötesinde bir demokrasi mücadelesine dönüştü. Görevden alınanların hangi siyasi partiden olduğu önemli değil. AK Parti’nin de seçimle gelen başkanı, Ankara’da, İstanbul’da olduğu gibi bir kişinin iki dudağıyla görevden alınıyorsa, seçilmiş bir başbakan görevden alınıyorsa, mazbatası verilmiş Ekrem İmamoğlu YSK’nın hukuksuz kararıyla görevden alınıyorsa, kaybettiğimiz bir siyasi partinin itibarı değil Türkiye’nin itibarı olur. Hepimizin ortak amacı güçlü, itibarlı bir Türkiye yaratmaktır. Üzerimize düşen devlet ciddiyeti sorumluluğumuzu yerine getirmek istiyoruz. Bunun için çaba sarf ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

BİRBİRİMİZE KAŞIMIZ KALKMAMIŞTIR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve Genel Başkan Yardımcısı Özkan’a, ‘aranızda sorun mu var?’ sorusu yöneltildi. Soyer, “Tarihte hiçbir zaman olmadı. Bizim hem bir dostluğumuz var hem de parti hiyerarşisi açısından bir bağlılığımız var. Asla böyle bir şey söz konusu değil. Hiçbir zaman olmadı. Birbirimize şu kaşın kalktığını görmedim” dedi.  İddiaların yalan olup olmamasıyla ilgili konulan Özkan ise, “Yalan demek için böyle bir şey olması lazım. Hiçliği tarif etmek mümkün değil. Asla olmadı, olmayacak” ifadelerini kullandı.

 
Çiğli'de vezneler hafta sonu açık
 
Türkiye’yi temsil eden İzmirli tek okul, lego final turnuvasında
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 26 Mayıs 2019 Pazar 19:49

Çiğli belediye Başkanı da kulağını çekseydi biraz işçi kıyımına son vermesi için

Yorumu oyla      4      5  
ege üni 25 Mayıs 2019 Cumartesi 08:17

Bornova Belediye Başkanı yine yok )

Yorumu oyla      4      5  
izmirli 24 Mayıs 2019 Cuma 21:59

Tüncay hayra gelmemiştir adamın gülüşünde bile bir ima var.izmirde pasta büyük.

Yorumu oyla      10      5  
hürmüz< 24 Mayıs 2019 Cuma 16:56

bunlar varya belediyeler üzerinde baskı olusturmak için geliyorlar.izmiri karış karış parselliyorlar.

Yorumu oyla      12      9  
vatandaş 24 Mayıs 2019 Cuma 13:23

Gaziemir ilçe belediyesi için kesin bir ikaz verilecek görünüyor.Çünki bel.başkanı yanına aldığı eş başkan Adnan Yüksel le bi haltlar karıştırmaya devam ediyor.Abdullah Arda meydanı fokur fokur kaynıyor.

Yorumu oyla      6      11  
ibrahim 24 Mayıs 2019 Cuma 10:33

ayar çekmeye geliyorlar.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Gül'den Öcalan ve İstanbul seçimi açıklaması
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın ...
Lojistik köyde son durum: Kemalpaşa'da uzlaşma çıkmadı
CHP’li Polat’ın Kemalpaşa’da kurulacak Türkiye’nin ilk Lojistik Köyü için ...
Mehmet KARABEL yazdı... Çalmam, çaldırmam… Ben sana dayanamam!
Mehmet KARABEL yazdı... Çalmam, çaldırmam… Ben sana dayanamam!
 
CHP'den Kürecik Üssü açıklaması
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Kürecik Üssü'nün ABD'nin ...
CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu hakkında iddianame düzenlendi
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında 2012-2017 tarihleri ...
'Türkiye'yi bilim insanları için cazibe merkezi yapacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Önümüzdeki dönemde ülkemizi tüm bilim insanları ...
 
YSK'nın gerekçeli kararına ilişkin açıklama
MHP Genel Başkanı Bahçeli "YSK, şaibeleri teyit etmiş, sandık yolsuzluğunu ...
Albayrak 30 milyar TL'lik yeni paketi açıkladı
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, hammadde ve ara malı imalatı, makine ...
LDP İzmir’den DEÜ’ye tanzim satış sorusu: Kesmece yapıyor musunuz?
LDP İzmir İl Başkanı Onur Bilgili ve partililerin, tıp fakültesi kantinine ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva